چهارشنبه ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۴
کد مطلب : 123987
کاخ سفید به درخواست ایلان ماسک‌ برای مجوز ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای پاسخ داد

حمایت علنی آمریکا از آشوب در ایران

حمایت علنی آمریکا از آشوب در ایران
در اقدامی که برگرفته از اشکارتر شدن دخالت علنی آمریکا در امور داخلی ایران است، وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای در پاسخ به درخواست مالک شرکت اسپیس ایکس برای معافیت از تحریم‌های ایران جهت ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای به ایران، گفت که از صدور مجوزهای به خصوص جهت فعالیت‌های مرتبط با «آزادی اینترنت» در ایران استقبال می‌کند.
وزارت خزانه‌داری آمریکا در پی اظهارات ایلان ماسک، مالک شرکت اسپس ایکس مبنی بر این که به دنبال کسب معافیت از تحریم‌های ایران خواهد بود تا بتواند خدمات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را به مردم ایران ارائه دهد، اعلام کرد که امکان صادر کردن برخی تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای به ایران وجود دارد و شرکت اسپیس ایکس مجوزی برای ارائه خدمات پهن باند اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به ایران نیاز نخواهد داشت.یک سخنگوی وزارت خزانه‌داری در بیانیه‌ای در این باره گفت: دفتر کنترل دارایی‌های وزارت خزانه‌داری(اوفک) از قبل مجوزی دارد که صادرات برخی سخت‌افزارها، نرم‌افزارها و خدمات مربوط به ارتباطات اینترنتی به ایران را مجاز می‌سازد.در این بیانیه آمده است: برای هرگونه صادراتی که مشمول مجوزهای فعلی نمی‌شود، اوفک از درخواست‌ها برای مجوزهای به خصوص جهت مجاز ساختن فعالیت‌ها در راستای آزادی اینترنت در ایران استقبال می‌کند.ایلان ماسک، اخیرا در پاسخ به سوال یکی از کاربران توییتر مبنی بر این که آیا امکان ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به مردم ایران وجود دارد یا نه، در صفحه توییتر نوشت که در پی اخذ معافیت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران تا بتواند خدمات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را به مردم ایران ارائه کند.اسپیس‌ایکس نزدیک به ۲۰۰۰ ماهواره را در شبکه‌ای به نام استارلینک به مدار زمین پرتاب کرده است. سیستم اینترنتی شرکت اسپیس‌ایکس به کابل‌های فیبر نوری نیازی ندارد و هدف از این برنامه آن است تا دسترسی بخش زیادی از مردم جهان به اینترنت را فراهم کند.
سالیوان و خزانه داری آمریکا در حالی از اختصاص آنچه اینترنت ویژه برای مردم ایران نامیده‌اند سخن می‌گویند که طی چهل و سه سال گذشته آمریکا همواره شدیدترین تحریم‌ها را از جمله در حوزه دارویی علیه مردم ایران اعمال کرده است. حتی اوباما و بایدنی که مدعی رویکرد دیپلماتیک و گفت و گو بوده‌اند از این تحریم‌ها عدول نکرده و همواره سیاست تحریمی علیه ملت ایران اعمال کرده‌اند. اکنون این سوال مطرح است که سران آمریکا چگونه ادعای در کنار مردم بودن سر می‌دهند و با اسم بشر دوستی اشک تمساح می‌ریزند در حالی که همزمان تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران اجرا می‌کنند چنانکه به اذعان گزارش خانم دوهان گزارشگر ویژه سازمان‌ملل درمورد تأثیر منفی اقدامات قهری یکجانبه تحریم‌های غرب رسما و عملا علیه ملت ایران بوده است که جان انسان‌های بیشماری را تهدید می‌کند. وی اذعان دارد که جمهوری اسلامی توانسته است با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانایی بالای داخلی خویش آثار بسیاری از تحریم‌ها را با محصولات داخلی برطرف سازد اما همچنان در برخی بیماری‌های خاص از جمله بیماران پروانه‌ای نیازمند برخورداری از داروهای خارجی است که به دلیل تحریم‌ها که ناقض تمام قوانین و مقررات بین‌المللی، حقوق بشری و انسان دوستانه است با چالشهایی در این زمینه مواجه است. در همین حال منابع خبری اعلام کردند وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که موضوع ایران و برجام از موضوعات مورد بحث وزیر امور خارجه این کشور در دیدار با همتای انگلیسی‌اش بوده است.
از سوی دیگر رییس‌جمهور فرانسه پس از دیدار با همتای ایرانی‌اش گفت که در گفت‌وگو با او به موضوع حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان پرداخته است.امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه پس از دیدار با سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهور ایران در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، گفت که از فرصت این دیدار استفاده کرده و درباره حقوق زنان صحبت کرده است. از سوی دیگر امیر قطر در سخنان خود در سازمان ملل درباره تحولات جهان صحبت و تأکید کرد که قطر باور دارد که حصول توافق عادلانه در مورد برجام ممکن است. علاوه بر این گوترش دبیرکل سازمان ملل در نشست مجمع عمومی این سازمان، توافق با ایران را دور از دسترس خواند.
از سوی دیگر اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در سخنرانی خود در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل راه‌حل پرونده هسته‌ای ایران را دیپلماسی و گفت‌وگو خواند. همچنین «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با وزیر خارجه قطر دیدار و از نقش دوحه در قبال ایران تشکر کرد.خبر دیگر آنکه باقری مذاکره کننده ارشد ایران و معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نیویورک دیدار کرده و به گفت‌وگو پرداختند.این در حالی است که در ادامه تعاملات منطقه ای برای خنثی سازی تحریم‌ها، سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو گفت: بزودی روزانه ۶ تا ۹ میلیون مترمکعب گاز ‫روسیه‬ از طریق جمهوری آذربایجان به ایران سوآپ و صادر خواهد شد.وی افزود: ‫ایران کوتاه‌ترین، امن‌ترین و ارزان‌ترین مسیر انتقال کالا و انرژی و محور توسعه و همگرایی در منطقه است. در ماه‌های نخست دولت قرارداد سوآپ گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از خاک ایران امضا شد.
https://siasatrooz.ir/vdch6xnzq23niwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی