جمعه ۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۰
کد مطلب : 121385
خانواده‌ها در اطراف تئاتر شهر احساس امنیت نمی‌کنند

تئاتر شهر در تسخیر دست فروشان،مواد فروشان و رمالان

تئاتر شهر در تسخیر دست فروشان،مواد فروشان و رمالان
تئاتر شهر این روزها حال و روز خوبی ندارد و اطراف این مجموعه‌ی فرهنگی به تسخیرِ دستفروشان و رمالان درآمده است؛ آنگونه که دیگر امنیتی برای حضور خانواده‌ها در اطراف این مجموعه وجود ندارد.
تئاتر شهر یکی از اماکن فرهنگی شهر تهران است که به ثبت میراث فرهنگی رسیده. در تئاتر شهر سالانه رویدادهای تئاتری و هنری بسیاری برگزار می‌شود که به مهمترین چهارراهِ پایتخت، هویتی فرهنگی داده است. اما این مجموعه مدت‌هاست که درگیر معضلاتی شده است. معضلاتی که رفته رفته هویت فرهنگی و هنری این مجموعه را زیرسوال برده و آسیب‌های فراوانی به آن زده است.
از این رو سراغ ابراهیم گله‌دارزاده مدیر مجموعه تئاتر شهر رفتیم تا از دیدگاه او با معضلات و آنچه تئاتر شهر را به عنوان مکانی فرهنگی و هنری تهدید می‌کند، آشنا شویم.
ابراهیم گله‌دارزاده در ابتدای صحبت‌هایش به ماجرایِ ترمینال جنوب در دو دهه گذشته اشاره کرد و گفت: یادم هست که یکی از اعضای شورای شهر می‌گفت که فضای فرهنگی پیرامون تئاتر شهرِ امروز مانند ترمینال جنوب دو دهه پیش است. متاسفانه فضای اطراف ترمینال جنوب از دو دهه پیش رها شد و اکنون آن اطراف معضلات بسیاری دارد. شاید اگر آن فضا از دو دهه پیش با مدیریت درستی مواجه میشد، اکنون شاهد آن معضلات نبودیم. متاسفانه این اتفاق برای تئاتر شهر هم در حال رخ دادن است.
رئیس تئاتر شهر گفت:‌ چند شب پیش و در مجموعه تئاتر شهر در سالن سایه مشغول دیدن نمایشی با موضوع مقاومت بودم. اجرای این نمایش تا ۳۰ دقیقه ابتدایی دچار مشکل شد؛ چرا که افرادی در فضای بیرونِ‌ تئاتر شهر که سقفِ سالنِ سایه است، با چرخی‌های دستی مشغول جابه‌جاییِ وسایل بودند. نیروی انتظامی به این افراد تذکر داد. آنها هم با عزیزان نیروی انتظامی بحث کردند. چرا چنین مسئله ساده‌ای اینقدر پیچیده شده است. چرا این افراد باید بتوانند در حریم تئاتر شهر دستفروشی کنند. نیروی انتظامی هم نمی‌داند چه برخوردی باید با این افراد داشته باشد. برای حل این مسئله باید تدبیری اندیشید.
گله‌دارزاده تاکید کرد: خانواده‌ها در اطراف تئاتر شهر احساس امنیت نمی‌کنند. خدمات لازم در اطراف تئاتر شهر برای اینکه خانواده بیاید و ساعتی اینجا باشد و نمایشی ببیند، وجود ندارد. اما تسهیلات زیادی برای دستفروشی در اینجا صورت گرفته است. درآمدهای زیادی هم در اینجا دارند. برخی از مجموعه‌ها هم از حضور این دستفروشان کسب درآمد می‌کنند.
رئیس تئاتر شهر تاکید کرد: چندی پیش و در ایام فاطمیه نمایش تا اشکستان در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه رفت. روزانه ۶۰۰ نفر از این نمایش دیدن می‌کرد که تقریبا همه تماشاگران این نمایش خانواده‌ها بودند. من و همه کارکنان مجموعه دلنگران این بودیم که خانواده‌ها با آرامش و امنیت بیایند و نمایش را ببینند و بروند.
رئیس مجموعه تئاتر شهر گفت:‌ سقف سالن چارسو، قشقایی، سایه و کارگاه نمایش در اختیار ما نیست. روی سقف دستفروشی انجام می‌شود و وسایلی جابه جا می‌شود که گاهی حتی اجرای نمایش‌ها را دچار اختلال می‌کند. این اتفاق می‌تواند سرمایه‌ای فرهنگی را به طول کامل از بین ببرد. امروز با همت و همدلی به سمت و سوی حفظ این سرمایه برویم. درهای تئاتر شهر چوبی هستند. شب‌های زمستان در اطراف تئاتر شهر آتش افروزی انجام می‌شود اگر روزی این درها آتش بگیرند! امکان رخ‌دادنِ یک فاجعه وجود دارد.
وی ادامه داد:‌ شب خواب‌ها در اطراف ساختمان تئاتر شهر می‌خوابند؛ رو انداز و زیراندازِ یک شکل دارند. مشخص است که برای این افرادِ کارتن‌خواب برنامه‌ای سازمان یافته دارند. ما مخالفتی با حمایت از این کارتن‌خواب‌ها نداریم؛ اما بروند جای دیگری این عزیزان را اسکان دهند.
گله‌دارزاده تاکید کرد: بهره‌برداری از مبلمان پارک دانشجو برای خانواده‌ها بسیار دشوار است. چون این پارک جای رد و بدل کردن مواد مخدر است. اگر کسی آنجا بخواهد ساعتی بنشیند کاری می‌کنند که فوری برود.
او در پایان گفت: ما در دو دهه گذشته با سوءمدیریت به اینجا رسیده‌ایم؛ اگر امروز مدیریت درستی نداشته باشیم در آینده چیزی از تئاتر شهر به عنوان مجموعه‌ای فرهنگی هنری باقی نخواهد ماند.فارس
https://siasatrooz.ir/vdch6znzm23nixd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی