يکشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۱
کد مطلب : 124625
وقتی بریتانیا جهان بحران زده را راهکار بقای خود می‌داند

انگلیس در خط مقدم آتش‌افروزی جنگ اوکراین

انگلیس در خط مقدم آتش‌افروزی جنگ اوکراین
در حالی طی یک سال اخیر انگلیس با ایجاد بحران‌های متعدد از اوکراین گرفته تا مداخله در کشورها و حمایت از تروریسم به دنبال ادامه حیات حاکمیت فروپاشیده پادشاهی خویش است، که در ادامه این بحران سازی وزیر امور خارجه انگلیس با طرح این ادعا که نشانه ای دال بر مشارکت همراه با حسن نیت مسکو در مذاکرات صلح دیده نمی شود، بار دیگر هشدار داد که مذاکرات صلح اوکراین نباید پوششی برای تجدیدقوای روسیه شود.
خبرگزاری رویترز به نقل از مصاحبه جیمز کلورلی با شبکه خبری اسکای نیوز نوشت که گرچه انگلیس خواهان برگزاری هر چه سریعتر مذاکرات صلح است اما کی یف شرایط هر گونه مذاکره را تعیین خواهد کرد.کلورلی افزود: هر مذاکره ای باید واقعی و هدفمند بوده و نمی تواند پوششی برای تجدید قوای روسیه و سربازگیری بیشتر آن باشد.
رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس ضمن آنکه مدعی شد اطمینانی وجود ندارد که ولادیمیر پوتین با حسن نیت وارد مذاکرات صلح شود، روسیه را متهم کرد که "لفاظی مقابله جویانه" را ادامه داده است.این مقام انگلیسی پیشتر نیز در مصاحبه با نشریه دیلی‌تلگراف گفته بود ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه می‌تواند وانمود کند که در مذاکرات شرکت می‌کند در حالی که نیروهای بیشتری را آموزش می‌دهد و مهمات به میدان جنگ ارسال می‌کند.وزیر امور خارجه انگلیس افزود: کسانی که از اوکراین حمایت می کنند باید هنگام نزدیک شدن به موضوع گفتگوهای صلح "بسیار بسیار محتاط" باشند. وی در اظهاراتی ادعایی هشدار داد که ولادیمیر پوتین "با حسن نیت" عمل نمی کند.
در ادامه همین سیاست نخست وزیر اسبق انگلیس در ادعایی عجیب گفت کشورهای غربی باید برای پایان دادن به جنگ اوکراین «با فوریت» افزایش حمایت‌هایشان از این کشور در جنگ با روسیه را بررسی کنند.«بوریس جانسون»، نخست وزیر اسبق انگلیس در مقاله‌ای مدعی شد کشورهای غربی باید در راستای امیدشان به پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین در سال آینده میلادی «با فوریت بررسی کنند» که چه اقدامات بیشتری می‌توانند برای حمایت از اوکراین در این جنگ صورت دهند.جانسون که در زمان نخست وزیری‌اش از چهره‌های تحسین شده توسط «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین به عنوان متحد مهم کی‌ِیف در جنگ با مسکو بوده، در ادامه ادعاهای متناقضش در مقاله‌ای در روزنامه «وال استریت ژورنال» گفت، پایان دادن به جنگ اوکراین در سریع‌ترین زمان ممکن «به نفع همه از جمله روسیه است.»جانسون به اینکه تعهد غربی‌ها به حمایت مالی چشمگیر از اوکراین برای آنها در دوران محدودیتهای مالی و بودجه‌ای «دردناک» است اعتراف کرد اما با این حال گفت: «وقت طلاست و این جنگ هر چه طولانی تر شود در نهایت همه ما مجبور به حمایت نظامی بیشتر خواهیم شد.»جانسون در ادامه این مقاله «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه را «غیرقابل اعتماد» خواند و مدعی شد، حتی اگر او توافق «زمین در ازای صلح» را پیشنهاد دهد چنین توافقی نباید انجام شود.
لازم به ذکر است نتیجه این مواضع آن شده است که در حملات موشکی نظاميان اوکراین به برخی مناطق دونتسک، لوهانسک و زاپوریژیا، شماری از افراد کشته و زخمی شدند.مقامات دونتسک اعلام کردند نیرو‌های اوکراینی بیست فروند موشک گراد به برخی محله‌های این شهر شلیک کردند.مقامات دونتسک اعلام کردند یک زن و یک مرد در این حملات موشکی زخمی شدند و یک مدرسه یک ایستگاه اتوبوس و برخی تاسیسات عمومی دیگر نیز در این حملات موشکی آسیب دیدند.کشور‌های غربی بدون توجه به هشدار‌هایی که درباره خطرات و عواقب ارسال گسترده سلاح به اوکراین داده می‌شود همچنان بر این اقدام اصرار می‌کنند.روسیه اعلام کرد اوکراین از سلاح‌های غربی برای کشتار غیرنظامیان در دونتسک استفاده می‌کند.به نقل از راشاتودی، واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: بسیاری از کشتار‌ها توسط نیرو‌های اوکراینی انجام می‌شود. آن‌ها تلاش می‌کنند شهر‌ها را ویران کنند. آن‌ها هر روز به مناطق مسکونی حمله می‌کنند. این در حالیست که در این مناطق هیچ هدف نظامی وجود ندارد. آن‌ها حتی به روسیه هم حمله می‌کنند. ما شاهد تلفات قابل توجهی هستیم.
در این میان معاون صدراعظم اسبق اتریش می‌گوید که تحریم‌های غرب علیه مسکو در ضربه زدن به اقتصاد روسیه ناکام بوده و در عوض تنها به اروپایی‌ها آسیب رسانده است. هاینتس کریستیان اشتراخه، معاون صدراعظم اسبق اتریش، سیاستگذاران اروپایی را به نادیده گرفتن جنگ مرگبار در دونباس متهم کرد و گفت که تحریم‌های اعمالی علیه مسکو تاثیری روی اقتصاد این کشور برجای نگذاشته است.
اشتراخه تاکید کرد که تصمیم اتریش برای پیوستن به غرب درباره اعمال تحریم‌ علیه روسیه، خودزنی از آب درآمد. وی افزود: اتریش به اروپا نشان داده که چگونه تحریم‌ها به خودی خود آسیب‌زننده هستند. این اقدامات به افزایش بهای برق و گاز انجامیده و مردم هر روز بیشتر از دیروز این فشار را حس می‌کنند.
خبر دیگر آنکه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره مشارکت نزدیک ترکیه با روسیه با وجود جنگ اوکراین و تحریم های شدید غرب علیه مسکو ابراز نگرانی کرد.همکاری نزدیک رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و ولادیمیر پوتین، همتای روسی‌اش باعث نارضایتی اتحادیه اروپا شده است.جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا این را دلیلی برای نگرانی بزرگ می داند و بر اجرای تحریم‌ها تاکید می‌کند.اتحادیه اروپا نگران است که با وجود جنگ روسیه در اوکراین و تحریم‌های شدید غرب علیه مسکو، مشارکت ترکیه با روسیه بسیار نزدیک شده است. گروه رسانه‌ای فونکه بر اساس نامه جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به پارلمان اروپایی نوشت: تعمیق روابط اقتصادی میان ترکیه و روسیه «دلیلی برای نگرانی شدید» ایجاد می‌کند.در این نامه آمده است: ادامه سیاست ترکیه درعدم پیوستن به اقدامات محدودکننده اتحادیه اروپا علیه روسیه نیز نگران کننده است. بر اساس این گزارش، بورل خاطرنشان کرد که اتحادیه اروپا و ترکیه یک اتحادیه گمرکی تشکیل می‌دهند و بنابراین جابجایی آزاد کالاها را اعطا می‌کنند که شامل کالاهای «دو منظوره» نیز می‌شود، یعنی کالاهایی که می‌توانند برای مقاصد غیرنظامی و نظامی استفاده شوند. بورل هشدار داد که مهم است که ترکیه هیچ راه حلی به روسیه ( برای دور زدن تحریم ها) ارائه نکند.
https://siasatrooz.ir/vdchiknzm23ni-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی