?>?> لزوم اقدام عملی دستگاه دیپلماسی برای توهم‌زدایی از غرب | سیاست روز
جمعه ۳۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۵
کد مطلب : 125020
اروپا در چارچوب دوگانه فشار و دیپلماسی به تروریستی خواندن سپاه و استمرار مذاکرات برجام رای داد

لزوم اقدام عملی دستگاه دیپلماسی برای توهم‌زدایی از غرب

لزوم اقدام عملی دستگاه دیپلماسی برای توهم‌زدایی از غرب
رای نمایندگان پارلمان اروپا به یک قطعنامه مداخله‌جویانه و نامتعارف برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران و از سویی مخالفت با متمم تعلیق مذاکرات رفع تحریم‌ها در حالی بیانگر تکرار دو گانگی فشار و دیپلماسی است که اقدام عملی دستگاه دیپلماسی برای توهم زدایی از غرب امری ضروری می‌نماید.
اقدامات اروپایی‌ها در ماه‌های اخیر مرز عقلانیت را رد کرده و به مرحله جنون رسیده است. اظهارات برخی قانون‌گذاران اروپایی درباره حوادث اخیر ایران در سلسله جلسات هفته اخیر پارلمان اروپا تا حدی احساسی، تند و غیر حرفه‌ای بود که با واکنش‌ برخی عناصر ضد انقلاب مواجه شد. کاربری در توئیتر نوشت که اظهارات برخی نمایندگان اروپا علیه ایران «از مواضع ما هم تندتر شده است». کاربر دیگری این سطح از حمایت اروپایی‌ها مخالفان نظام را شگفت‌انگیز و در عین حال تعجب‌آور توصیف کرد.
قانون‌گذاران اروپا پنجشنبه پس از چهار روز طرح اظهارات مداخله‌جویانه و نسنجیده در امور داخلی ایران، به یک گزارش ادعایی درباره اغتشاشات اخیر که در آن درخواست نامتعارف افزودن نام سپاه پاسداران به آنچه «فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی اتحادیه اروپا» نامیده، مطرح شده است، رای دادند.در گزارش موسوم به «پاسخ اتحادیه اروپا به تظاهرات‌ها و اعدام‌ها در ایران» ادعاهایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درخصوص حوادث اخیر و ادعای مشارکت تسلیحاتی با روسیه در جنگ اوکراین، مطرح و در بدعتی خطرناک از شورای اروپا تقاضا شده بود که نام این نهاد رسمی نظامی ایران را به فهرست موسوم به گروه‌های تروریستی اضافه کند.در بندهای دیگر این قطعنامه مداخله‌جویانه، از ایران خواسته شده اعدام‌های بیشتر را متوقف کند؛ مجازات اعدام را با هدف لغو کامل آن، رسماً به حالت تعلیق درآورد و افراد محکوم به اعدام را که در اغتشاشات اخیر بازداشت شده‌اند آزاد کند.در این سند ضد ایرانی همچنین حملات سپاه به مقر گروهک‌های تروریستی مستقر در اقلیم کردستان عراق محکوم شده است. در بخشی از قطعنامه پارلمان اروپا از همجنس‌گرایان حمایت شده است.این درحالیست که تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب شده و تصمیم‌ نهایی را شورای اروپا می‌گیرد. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت تصمیم‌گیری می‌کند. در واقع قطعنامه پارلمان اروپا سندی غیر الزام‌آور است و نمی‌تواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند.وزیر امورخارجه کشورمان هم پیشتر در گفت‌وگو با جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از رویکرد نسنجیده و نادرست قانون‌گذاران اروپایی بشدت انتقاد کرد و گفت: ما بارها گفته‌ایم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.اما یکی از تحولات قابل توجه در جریان تصویب قطعنامه اخیر، ارائه متمم تعلیق مذاکرات رفع تحریم‌ها بود که با استقبال نمایندگان مواجه نشد. چارلی ویمرز نماینده سوئدی پارلمان اروپا پنجشنبه شب در توییتی از رای منفی پارلمان اروپا به تعلیق مذاکرات برجامی خبر داد. در این متمم از اتحادیه اروپا خواسته شده بود تا مذاکرات با ایران را به بهانه مسائل حقوق بشری به حال تعلیق درآورد. معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به تصویب قطعنامه خصمانه پارلمان اروپا علیه ایران و سپاه، تلویحا از این اقدام حمایت کرد و گفت که موضع واشنگتن درباره سپاه مشخص است. در همین حال کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی را بزرگترین هویت تروریستی سازمان یافته جهان، انگلیس را بنیانگذار و آمریکا را بزرگترین حامی آن خواند و گفت: علت خشم کلوپ جهانی تروریست‌ها از سپاه روشن است، سپاه بزرگترین نهاد ضدتروریسم جهان است. لازم به ذکر است جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا درباره مسائل مختلف از جمله ایران گفت‌وگو کرد.همچنین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درگفت‌وگو با همتای انگلیسی خود از قصد لندن برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست موسوم به «سازمان‌های تروریستی» ابراز خرسندی کرد.لازم به ذکر است همزمان با تشدید تحرکات غرب، در چارچوب توسعه بلوک ضد غرب، رئیس کمیته روابط بین‌الملل دومای روسیه در دیدار با امیرعبداللهیان بر عزم این کشور برای توسعه همه جانبه مناسبات با جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.
https://siasatrooz.ir/vdchimnzv23nivd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی