سه شنبه ۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۵
کد مطلب : 121457
در واکنش به ادعای آمریکایی‌ها درباره آمادگی برای گفت‌وگوی مستقیم در مذاکرات عنوان شد

شرط ایران برای تغییر روش ارتباطات در وین

شرط ایران برای تغییر روش ارتباطات در وین
در واکنش به ادعاهای برخی مقامات آمریکایی مبنی بر تمایل برای مذاکره مستقیم با تیم ایران در مذاکرات وین دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت روش ارتباطی با آمریکا تنها زمانی با روش‌های دیگر جایگزین می‌شود که توافق خوب در دسترس باشد.
این روزها دور هشتم مذاکرات میان جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۴ در وین در حالی جریان است که آمریکا به عنوان عضو خارج شده در مذاکرات حق حضور در نشست‌ها را ندارد و به صورت غیر مستقیم در جریان مذاکرات قرار می‌گیرد. در این میان آمریکایی‌ها که زمانی ادعای لزوم جمع آوری هسته‌ای ایران، طرح مباحث موشکی و منطقه‌ای در مذاکرات را مطرح می‌کردند به دلیل ایستادگی تیم ایران در مذاکرات بر سر اصول اعلامی خویش یعنی لغو کامل تحریم‌ها و راستی آزمایی این لغو و نیز تضمین گرفتن از غرب برای تکرار نشدن نقض عهده‌های برجام، امروز وادار به عقب نشینی از این زیاده‌خواهی‌ها و بیان مسائلی همچون ازادی زندانیان آمریکایی در ایران و نیز مشارکت در سرمایه گذاری‌های خارجی در ایران و نیز مذاکره مستقیم با طرف ایرانی در وین را مطرح کرده‌اند. رویکردی که با پیش شرط ایران همراه شده است چنانکه علی شمخانی در توییتی نوشت: تا کنون ارتباط با هیئت آمریکایی حاضر در وین با مبادله نوشتار غیر رسمی انجام شده و نیازی به بیش از این نیز نبوده و نخواهد بود. این روش ارتباطی تنها زمانی با روش‌های دیگر جایگزین می‌شود که توافق خوب در دسترس باشد.گفتنی است؛ حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان روز دوشنبه گفت: امروز در نقطه ای قرار داریم که باید نتیجه کار کمیته های سه گانه را در یک تعامل سیاسی با همه طرف ها مورد توجه قرار دهیم و تصمیم بگیریم که چه چیزی در مقابل چه چیزی اتفاق می افتاد. در عین حال طرف آمریکایی از طرق مختلف پیام هایی را به ما می دهد که خواهان سطحی از مذاکرات مستقیم با ایران است. مذاکرات ما با ۱+۴ به طور مستقیم است و مذاکرات با آمریکا از طریق non paper و آقای مورا و یکی دو کشور عضو برجام در وین است. از این رو اینکه بعضا در برخی از کانال‌های مجازی منتشر می شود که ایرانی ها در حال مذاکره مستقیم با آمریکا هستند، صحت ندارد اما در عین حال اگر در روند مذاکرات به مرحله ای برسیم که رسیدن به یک توافق خوب با تضمین بالا لازمه اش این باشد که سطحی از گفت‌وگوها را با آمریکایی ها داشته باشیم این را هم نادیده نخواهیم گرفت.در این میان «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، اظهارات نماینده ویژه این کشور در امور ایران درباره لزوم آزادی چهار آمریکایی زندانی در ایران، پیش شرط واشنگتن برای بازگشت به برجام نبود.
از سوی دیگر نشریه آمریکایی با اشاره به اختلافات پیش‌آمده در تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در وین، نوشت چند عضو دیگر این تیم از مذاکرات رفع تحریم‌های ایران کنار کشیده یا وین را ترک کردند.نشریه «وال‌استریت ژورنال» خبر داد که دو عضو دیگر تیم مذاکره‌کننده آمریکایی به دلیل اختلاف نظر با مواضع «رابرت مالی» سرپرست این تیم در قبال ایران، مذاکرات وین را ترک کرده و به واشنگتن بازگشتند.
در همین حال در موضعی زیاده خواهانه وزیر امور خارجه انگلیس مدعی شد پیشرفت در مذاکرات وین به اندازه کافی سریع نبوده و به بن‌بست نزدیک می‌شود.«لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه تلاش غرب برای القای حس فوریت ساختگی در ارتباط با مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین، مدعی شد پیشرفت در مذاکرات به اندازه کافی سریع نبوده است. تراس در اظهاراتی در پارلمان انگلیس گفت: این مذاکرات فوری است و پیشرفت به اندازه کافی سریع نبوده است. ما به همکاری نزدیک با متحدان خود ادامه می‌دهیم، اما مذاکرات به بن‌بست خطرناکی نزدیک می‌شود.
از سوی دیگر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر دولت آمریکا چقدر به انجام دادن یک توافق با ایران نزدیک است و آیا از پرداختن به بند‎های غروب و مسائل موشکی ایران و دیگر مسائل مرتبط با ایران که منتقدان به آن انتقاد داشته‌اند، صرف‌نظر خواهد کرد یا نه، با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران، گفت: مهم است کمی به عقب برگردیم و به یاد بیاوریم از همان ابتدا، چرا توافق اولیه انجام شد، چرا دولت اوباما دنبال آن بود و انجامش داد.وی در ادامه ادعا کرد که علت آن به زبان ساده، به خاطر آنچه تمام فعالیت‌های مخرب ایران در خاورمیانه و فراتر از آن، می‌خواند است.
https://siasatrooz.ir/vdchmznzq23nikd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی