سه شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۱
کد مطلب : 123473
جنایتی که ده‌ها شهید و زخمی بر جای گذاشت

یورش نیروهای امنیتی نیجریه به عزاداران حسینی

یورش نیروهای امنیتی نیجریه به عزاداران حسینی
در اقدامی که نشات گرفته از نفوذ وهابیت در ساختار حکومتی نیجریه است، یورش نیروهای امنیتی نیجریه به عزاداری شیعیان این کشور منجر به شهادت و زخمی شدن ده‌ها تن از شیعیان در منطقه داریا شده است.
رسانه‌های نیجریه از یورش و حملات مسلحانه نیروهای امنیتی نیجریه به مراسم عزاداری امام حسین (ع) در منطقه داریا این کشور خبر دادند.روزنامه «لجیت» نیجریه نوشت که در یورش نیروهای امنیتی نیجریه به مراسم عزاداری شیعیان این کشور در روز عاشورا در منطقه بازار «داریا»، دستکم شش نفر به شهادت رسیده و ده‌ها تن زخمی شده‌اند.گفته می‌شود که «محسن باداماسی زاکزاکی» برادرزاده شیخ زاکزاکی، رهبر جنبش اسلامی نیجریه نیز جزو شش نفری است که شهید شده‌اند. شیعیان نیجریه در نزدیکی بازار «لویتس» ضمن برگزاری مراسم عزاداری دست به تظاهرات زده‌اند و تیمی از نیروهای امنیتی برای متفرق کردن آ‌ن‌ها اقدام به تیراندازی به سمت عزاداران کرده‌اند.
«ملام عبدالحمید بلو»، از رهبران جنبش اسلامی نیجریه در زاریا ضمن تایید حمله به عزاداران حسینی گفت که نیروهای امنیتی به سمت آن‌ها در حالی که می خواستند تظاهرات خود را در بازار زاریا به پایان برسانند، آتش گشوده‌اند.دولت نیجریه پیش از این نیز اقدام به سرکوب و حمله مسلحانه به مراسم مذهبی شیعیان این کشور از جمله مراسم محرم و روز جهانی قدس کرده و ده‌ها نفر را به شهادت رسانده و زخمی کرده است.
همچنین پلیس هند به بهانه نگرانی‌های امنیتی سه دهه است سعی دارد از برگزاری مراسم عزاداري حسيني به ویژه حضور دسته‌های عزاداران در خیابان‌ها جلوگیری کند.در حالی که در بسیاری از مناطق هند، مردم در مراسم عزاداری امام حسین (ع) شرکت می‌کنند، در کشمیر، پلیس به بهانه نگرانی‌های امنیتی سه دهه است سعی دارد از برگزاری این مراسم به ویژه حضور دسته‌های عزاداری در خیابان‌ها جلوگیری کند، اما چنین اقداماتی نتوانسته مانع از حضور عزاداران در خیابان‌ها شود.
خبر دیگر آنکه معاون سیاسی وزیر خارجه طالبان گفت: «حرکت امام حسین برای یک زندگی آزاد و اسلامی بود و یک راهنما و مشعل برای همه ماست».«شیر محمد عباس استانکزی» معاون سیاسی وزارت خارجه دولت موقت طالبان در مراسم عاشورای حسینی در مسجد جامع حوزه علمیه کابل گفت: رویکرد ما آزادی مذاهب در تجلیل مراسم مذهبی پیروان مذاهب است.استانکزی در این مراسم افزود: «سیاست امارت اسلامی این است که همه مذاهب در افغانستان، حتی اقلیت‌های غیردینی، در تجلیل مراسم مذهبی خود آزاد و مسائل مربوط به آداب و رسوم مردم، به شرطی که مخالف شریعت نباشد، آزاد است.»
از وی دیگر امسال از باکو تا گنجه، از قبا تا لنکران و آستارا و بیله سوار در جمهوری آذربایجان شاهد موجی از دیوار نویسی با مضامین حسینی و نصب پرچم اباعبدالله (ع) و همچنین حضور پرشور دسته جات عزاداری و سینه زنی بود.مراسمات عزاداری در جمهوری آذربایجان، با آغاز ماه محرم بصورت باشکوه برگزار شد. شیعیان جمهوری آذربایجان علیرغم تمامی محدودیت های اعمالی، استقبال بی نظیری برای برپایی ماتم و عزای حضرت سیدالشهدا(ع) داشتند.ممنوعیت نصب پرچم یاحسین(ع) در خارج از مساجد و حسینیه ها، محدودیت عزاداری خیابانی، جلوگیری از حضور کودکان در مراسمات سینه زنی، ممنوعیت دیوارنویسی حسینی تنها بخشی از محدودیت ها علیه شیعیان آذری است که نتوانست ذره ای از عشق و ارادت مردم جمهوری آذربایجان نسبت به مکتب عاشورا بکاهد. امسال از باکو تا گنجه، از قبا تا لنکران و آستارا و بیله سوار در آذربایجان شاهد موجی از دیوار نویسی با مضامین حسینی و نصب پرچم اباعبدالله (ع) و همچنین حضور پرشور دسته جات عزاداری و سینه زنی بود.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیزبه مناسبت روز عاشورا در مراسم افطار و ماتم «Hüseyin Gazi Cemevi» شرکت کرده بود، درباره واقعه کربلا گفت: کربلا درد و رنجی ابدی در دلهایمان به وجود آورده است.
اردوغان با خواندن ابیاتی از اشعار آوارلی محمد لطفی افندی در مدح شهدای کربلا، اظهار کرد: این ابیات به خوبی بیانگر نگرش مردم کشورمان به اهل بیت، واقعه کربلا و شهادت حضرت حسین(ع) است.رئیس‌جمهور ترکیه تصریح کرد: علاوه بر ایمان به خداوند و پیامبر، دوست و گرامی داشتن اهل بیت، دوستان و نزدیکان پیامبر نیز در مرکز اعتقادات ما قرار دارد. دوست داشتن و علاقه‌مندی به اهل بیت در آیات قرآن کریم و احادیث صحیح نیز به ما سفارش شده است.وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام که توسط ترمذی نقل شده، گفت: در این حدیث آمده است، خداوند را به دلیل اعطای رزق و روزی دوست داشته باشید، من را به دلیل محبت به خداوند دوست داشته باشید، اهل بیت را نیز به خاطر محبت من دوست داشته باشید. خبر دیگر آنکه مراسم «رکضة طویریج» (هروله طویریج)،دیروز در کربلای معلی پس از ادای نماز ظهر و عصر و با مشارکت خیل عظیم عزادار ان حسینی برگزار شد.تصاویر منتشر شده از مراسم امروز هروله طویریج، نشان می‌دهد که شمار زیادی از شرکت‌کنندگان در این مراسم، پرچم‌های سازمان الحشد الشعبی عراق را در دست دارند. هرساله میلیون ها عزادار از داخل و خارج عراق در این مراسم باشکوه که به نشانه تجدید بیعت با اباعبدالله الحسین (ع) است، شرکت می‌کنند. مراسم رکضه طویریج در ظهر عاشورا (روز دهم محرم) برگزار می‌شود. طویریج نام قدیمی شهرستان هندیه در نزدیکی کربلا است. در ظهر روز عاشورا عزاداران حسینی هروله‌کنان و بر سر و سینه زنان برای یادآوری حادثه عاشورا به سمت حرم مطهر امام حسین (ع) در کربلا حرکت کردند.
https://siasatrooz.ir/vdchqxnzx23nikd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی