شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۳
کد مطلب : 125903

جنگ افروزی اقتصادی‌ها

نشست گروه هفت با حضور مقامات آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا و کانادا و البته با حضور برخی میهمانان...
نشست گروه هفت با حضور مقامات آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا و کانادا و البته با حضور برخی میهمانان از جمله کره جنوبی و کشورهایی از آفریقا در حالی در ژاپن برگزار شد که مواضع و رویکردهای اتخاذ شده از سوی حاضران در این نشست بیانگر چند نکته قابل توجه است. نخست آنکه این اتحادیه بر اساس اهداف اقتصادی شکل گرفته است و بانیان آن مدعی هستند که به دلیل برخوردار بودن از اقتصاد برتر توانایی ارزیابی و ارائه راهکار برای حل بحران های اقتصادی جهان را دارا می‌باشند. آنچه از سوی حاضران در این نشست مطرح شد بیش از آن که جنبه اقتصادی داشته باشد به دخالت در امور سایر کشورها و تشدید دامنه جنگ و بحران‌های جهانی استوار بوده است. تاکید بر همگرایی با کشورهای آفریقایی، شرق آسیا و اقیانوس ارام برای مقابله با آنچه قدرت یابی چین نامیده می‌شود، رد هرگونه سازش و روابط با سوریه به رغم آنکه کشورهای عربی در نشست اتحادیه عرب رسما بر همگرایی با این کشور تاکید کردند، تاکید بر افزایش ارسال تسلیحات و کمک‌های نظامی به اوکراین با محوریت ادامه جنگ و اعمال فشار بر روسیه در حالی که هیچ سخنی از رویکرد مذاکراتی و تعاملاتی به میان نیامده است، همراهی با سیاست‌های توسعه طلبانه ناتو و... تنها بخشی از سیاست‌های غیر سازنده گروه ۷ در باب معادلات جهانی است. در همین حال در حالی بحران غذایی و ناامنی بسیاری از نقاط جهان از جمله افغانستان، یمن، برخی کشورهای آفریقایی را فراگرفته است که این کشورها که خود بانیان این بحران‌ها بوده‌اند هیچ نسخه‌ای برای رفع این وضعیت نداشته و صرفا به ابراز تاسف بسنده کرده‌اند. حاضران در این نشست بدون توجه به طرح هایی همچون طرح چین و تمایل برزیل برای میانجی گری در جنگ اوکراین، همچنان برگزینه نظامی تاکید و هرگونه مصالحه را مردود عنوان کردند.
نکته در باب نشست گروه هفت قابل توجه است خودداری بایدن رئیس جمهور آمریکا از عذرخواهی از مردم ژاپن به دلیل استفاده کشورش از بمب اتم علیه هزاران نفر از مردم این کشور بوده است. اقدام بیانگر ماهیت ضد انسانی و جنگ افروزانه آمریکاست که جنایات خود را پاک و مبرا از هرگونه بازخواستی می‌داند و حتی حاضر به عذرخواهی از کشور متحد خود نمی‌باشد. به هر تقدیر آنچه در نشست گروه هفت صورت گرفته است برگرفته از ماهیت جنگ افروزانه این کشورها که تنها نقطه اشتراک آنها را تشکیل می‌دهد که تا به امروز جز ویرانی برای جهان نیز نتیجه‌ای به همراه نداشته است.

فرامرز اصغری
https://siasatrooz.ir/vdchvmnzx23niwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی