شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۳
کد مطلب : 120638
مروری بر کارکردهای بنیاد برکت در مناطق شمالی کشور

«برکت نو» برای اشتغال‌زایی و جان گرفتن مهاجرت معکوس

«برکت نو» برای اشتغال‌زایی و جان گرفتن مهاجرت معکوس
قطار طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد در شهرستان‌ها و مناطق روستایی در حالی به استان مازندران رسید که مدیر عامل بنیاد از اجرای طرح‌های برکت نو برای زمینه‌سازی برای مهاجرت معکوس به روستاها خبر داد.
خبرنگاران فراخوانده شدند برای حضور در برنامه‌ای که محور آن بازدید از کسب و کارهایی بود که به همت جوانان ایران زمین و با حمایت‌ها و راهنمایی‌های بنیاد برکت راه‌اندازی شده اند. برای باز دید از این کسب و کارها و آشنایی با آنانی که از صفر و با اراده‌ای پولادین کار خود را‌ آغاز کرده‌اند راهی مازندران می شویم تا از کارآفرینی‌هایی همچون خشک کردن میوه‌جات، تولیدات گلخانه‌ای، پرورش بلدرچین و.... دیدار داشته باشیم.

۱۵۷ هزار طرح در ۱۷۰ رسته شغلی
اقتصاد کشور طی سالهای اخیر با مشکلات بسیاری مواجه شده است که از محورهای آن را افزایش آمار بی‌کاری و کاهش تولید در کشور تشکیل می‌دهد. در این میان بنیاد برکت با تکیه بر داشته‌های داخلی کشور بویژه جوانان پور شور و با استعداد تلاش نموده گام‌های بزرگی را در مقابله با این مشکلات بردارد. رویکردی که محور آن را حمایت از اشتغال‌های زود بازده و کوچک تشکیل می‌دهد.
استان مازندران یکی از استان‌هایی است که از ویژگی‌های جغرافیایی و البته جوانان پر استعداد و جویای اشتغال برخوردار است و توانسته جایگاهی قابل توجه در طرح‌های بنیاد برکت برای خود کسب نماید. در همین چارچوب مدیرعامل بنیاد برکت همراه با خبرنگاران بازدیدی میدانی از برخی از این فعالیت‌ها داشته تا از نزدیک با روند کار و مشکلات تولید کنندگان تازه وارد به عرصه تولید آشنا شود. در همین چارچوب محمد تکمانه مدیرعامل بنیاد برکت در بازدید از طرح‌های اجرا شده توسط کارآفرینان تحت حمایت بنیاد برکت در مازندران از برنامه بنیاد برای توسعه طرح‌های مشابه در سایر استان‌های کشور بالغ بر ۱۵۷ هزار طرح در ۱۷۰ رسته شغلی خبر داد.
محمد ترکمانه در حاشیه بازدید از طرح‌های مختلف تولیدی بنیاد برکت در استان مازندران و شهرستان ساری و قایمشهر، با اشاره به اینکه طرح های بنگاه‌محور به تقویت طرح‌های خرد کمک می‌کند تا محصول تولیدی به فراوری برسد، اظهار کرد: ۱۵۷ هزار طرح در ۱۷۰ رسته شغلی توسط بنیاد برکت در کشور ایجاد شده‌است و با حمایت دولت و اعطای تسهیلات توسط بنیاد برکت و بانکهای عامل تا سال آینده این طرح‌ها به ۲۰۰ الی ۲۵۰ هزار طرح می‌رسد. مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به طرح‌های بنگاه محور، گفت: طرح‌های بنگاه محور به طرح‌های خود کمک می‌کنند تا تکمیل زنجیره شوند.، به طور مثال کمک می‌کنند تا محصول تولیدی به فرآوری برسد و در قدم بعدی به صادرات انجام شود.

حضور در ۱۲ هزار روستا
توجه به اقتصاد روستایی و زنده‌کردن ظرفیت‌های این مناطق یکی از مهمترین اولویت‌های بنیاد برکت است که در سالهای اخیر در سراسر کشور ابعاد گسترده‌تری گرفته است. در همین چارچوب ترکمانه با اشاره به حضور ۸۰۰ نفر تسهیل‌گر و ۲۲ تسهیل‌گر در مازندران گفت: بنیاد برکت در سراسر کشور تعداد زیادی تسهیل گر دارد و تسهیل‌گران افرادی هستند که به متقاضیان، آموزش می‌دهند و تا سه سال آنان را همراهی می‌کنند تا آن شغل پایدار شود و نحوه جذب تسهیلگران از طریق‌فراخوان ها خواهد بود.وی افزود: بنیاد برکت در ۱۲ هزار روستای کشور حضور دارد و در سال آینده این رقم به ۲۰ هزار روستا افزایش می‌یابد.در همین حال ترکمانه در ادامه با اشاره به میزان اعطای تسهیلات به متقاضیان گفت: بنیاد برکت تاکنون ۶۰ هزار طرح به ارزش ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات، را حمایت کرده است و تا پایان سال این رقم به ۱۰۰ هزار طرح برسد و همچنین ۴۰۰ طرح از این تعداد به گلخانه‌ها اختصاص دارد.

اجرای ۵ هزار طرح
استان مازنداران با برخورداری از شرایط جغرافیایی و آب و هوایی خاص این ظرفیت را دارد که بتواند نقشی موثر در اشتغال زایی روستایی ایفا نماید. در همین چارچوب نیز در ادامه این بازدید ترکمانه از اجرای پنج هزار طرح در مازندران خبر داد. ترکمانه ضمن تشریح واژه "برکتی نو" عنوان کرد که بنیاد برکت علاوه بر ۱۷۰ رسته، یک رویکرد جدید بنام برکتی نو در سال جاری داشت که کسب و کار نوآورانه است و در کل کشور آن را توسعه خواهیم داد دراین حوزه ۲۰۰ رشته، صادرات خدمات را علاوه بر صادرات کالا را انجام خواهیم داد. در ادامه وی در باب عملکرد بانک‌ها و همکاری انها با طرح‌های بنیاد برکت برای کمک به حوزه تولید و اشتغال نیز گفت : بانکهای عامل سپه، ملی، صادرات و پارسیان، صندوق کارآفرینی امید و بانک کارافرین جهت اعطای تسهیلات همکاری کرده اند و تسهیلات با نرخ بهره ۴ درصد پرداخت می‌شود.

همکاری با جهاد کشاورزی
شاید بتوان گفت که یکی از چالشهای کشور عدم هماهنگی میان دستگاه‌های دولتی و اجرایی برای حمایت و مدیریت جامع اشتغالزایی بویژه در مناطق روستایی است که بعضا موجب دلسردی کارآفرینان می‌شود. در همین زمینه مدیرعامل بنیاد برکت بر هماهنگی میان دستگاه‌های دولتی برای رفع نیازهای بخش کشاورزی خبر داده و گفت: با همکاری جهاد کشاورزی و سند امایشی ملی و نیازها و فرصتهای یک منطقه ورود می‌کنیم تا شناسایی قابلیت هر استان و توانمندی آن به درستی صورت گیرد و تسهیلگران نیز در اولویت بندی ها نقش دارند.

روستای گلخانه ای کشور
نگاهی به کارنامه بنیاد برکت نشان می‌دهد که بسیاری از مناطق با همت مردم و همیاری بنیاد توانسته‌اند به یک برند و محور اشتغالزایی در حوزه‌ای خاص مبدل کردند چنانکه به عنوان نمونه در ادامه بازدیدهای مدیر عامل برکت و خبرنگاران از طرح‌های اشتغالی اجرا شده در مازندران وی این خبر را نیز داد که روستای خرماکلا "روستای گلخانه ای کشور" نام‌گذاری شده است و ۴۵۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
وی در ادامه به طرح‌های بلند مدت بنیاد برکت اشاره کرد و عنوان نمود که طرح یک روستا یک محصول را که طرح جهانی است در ایران پیاده می‌کنیم؛ ۴۰۰ طرح گلخانه مورد حمایت ویژه در مازندران و ۱۰۰ طرح گلخانه ای در روستای خرما کلا ایجاد شد و ایجاد تعاونی در حذف دلال‌ها و توسعه صادرات با مشارکت مردم محقق شده است. مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به این که رویکرد اصلی بنیاد برکت توانمندسازی اقتصادی در مناطق محروم و کم برخوردار کشور است، افزود: ما با رویکرد توانمندسازی روستاها با ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه، آموزش و تسهیل‌گری به مردم کمک می‌کنیم تا طرح اقتصادی خود را راه انداخته و پس از آن به مدت سه سال آن‌ها را حمایت می‌کنیم تا طرح‌شان پایدار شود.

حمایت از مهاجرت معکوس به روستاها
در شرایطی که یکی از مشکلات کشور را کوچ روستایی‌ها به شهر تشکیل می‌دهد که ضمن خالی کردن بخش مولد زمینه ساز چالشهای اقتصادی و فرهنگی شده است، ترکمانه با بیان اینکه از مهاجرت معکوس حمایت می‌کنیم، خاطر نشان کرد: بنیاد برکت از هر فرد روستایی که بخواهد به روستای خویش جهت ایجاد کسب‌وکار برگردد در طرح مهاجرت معکوس حمایت می‌کنیم تا کسب و کار خودش را راه‌اندازی کند و بتواند در روستای خودش مشغول به کار شود.

طرح برکت نو
نکته دیگر در کارنامه بنیاد برکت تلاش برای بهره گیری از شیوه‌های نوین جهت اشتغالزایی است چنانکه ترکمانه در این بازدید عنوان کرد که در طرح برکت نو هر کسب و کاری مثل دانش بنیان و کسب و کارهایی که نوآوری داشته باشند حمایت می‌کنیم و این طرح یک تحول بزرگی را در کشور رقم می‌زند.ترکمانه رمز موفقیت بنیاد برکت را حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی خواند و گفت: بیش از ۹۸ درصد از طرح‌هایی که تا امروز توسط بنیاد برکت اجرا شده همچنان پایدار است و این امر از طریق شبکه تسهیل‌گری که از خود مردم منطقه هستند، امکان‌پذیر شد.

تسهیلات برای کارآفرینان
یکی از مشکلاتی که همواره کارآفرینان بویژه در مناطق روستایی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند مسئله تسهیلات است که بعضا یا همکاری با نک‌ها به درستی صورت نمی‌گیرد و یا اینکه شرایط تسیهلات بسیار سنگین می‌باشد. در چارچوب رفع این مشکلات نیز مدیرعامل بنیاد برکت به میزان سقف پرداخت تسهیلات به متقاضیان اشاره کرد و گفت: پس از تایید طرح اشتغال‌زایی، به متقاضیان وام‌های قرض الحسنه از ۵۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان برای کسب و کارهای خانگی و تا سقف ۱۵ میلیارد تومان برای کسب و کارهای بنگاهی پرداخت می‌شود.وی در پایان اعلام نمود که بنیاد آمادگی دارد تا طرح‌های بیشتری را در سراسر کشور اجرا نماید تا ضمن کمک به اشتغال در عرصه جهش تولید اقدامات عملی صورت گرفته باشد.

جان کلام
سفری یک روزه به مازندران برای آشنایی با کارکردها و عملکرد بنیاد برکت در عرصه اشتغالزایی و احیای دوباره روستاها شاید گویای تمام اقدامات صورت گرفته در این زمینه نباشد اما بیانگر این نکته مهم است که می‌توان با همت و تکیه به اراده جوانان ایران زمین دستاوردهای بزرگی را در حوزه اقتصادی رقم زد و لازم نیست که حتما چشم به برجام داشت بلکه صرفا باید کمر همت بست و از جوانان حمایت و زمینه را برای شور و شوق اشتغال‌آفرینی در آنها ایجاد کرد.

نویسنده: سمیه ملکی
https://siasatrooz.ir/vdchxvnz623ni-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی