يکشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۷
کد مطلب : 121934

سبک جدید تحریم

نظام سرمایه‌داری به سرکردگی آمریکا پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی...
نظام سرمایه‌داری به سرکردگی آمریکا پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در دهه ۱۹۹۰ تلاش نموده تا نظام تک قطبی را بر عرصه جهانی حاکم سازد که نتیجه آن نیز جنگ دوم خلیج فارس، جنگ بالکان، اشغال افغانستان و سپس عراق و... بوده است.
غرب در حالی ابتدا با محوریت نظامی گری این رویکرد را اجرا کرد که در ادامه با محدودیت‌های نظامی و اعتراض‌های جهانی همراه شد لذا رویکرد اقتصادی را به عنوان ابزار قدرت در پیش گرفت. رویکردی که در قالب اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه سایر کشورها اجرا شد که نمود آن را در قبال کره شمالی، ایران، عراق، سوریه، لبنان و... می‌توان مشاهده کرد. نکته قابل توجه آن است که اعمال تحریم‌ها هر چند در ظاهر تاثیر گذار بوده‌اند اما در بعد از گذشت سال‌ها و تغییر در ساختار نظام بین‌الملل عملل آن کارآمدی گذشته را از دست داده‌اند به‌ویژه اینکه بسیاری از دولت‌ها دیگر حاضر به بازی در زمین آمریکا نیستند.
آنچه طی سال‌های اخیر در رویکرد تحریمی غرب مشاهده می‌شود طراحی ابعاد جدیدی از تحریم‌هاست که در دو قالب صورت می‌گیرد نخست آنکه غرب تلاش دارد تا با به اصطلاح رویکرد تعالی و مذاکراتی به سامان دهی دوباره تحریم‌ها بپردازد که نمود آن را در برجام می‌توان مشاهده کرد و دوم آنکه غرب با تغییر محور تحریم‌ها همان تحریم‌های لغو شده را دوباره احیا می‌سازد به عنوان نمونه غرب در حالی ادعا دارد که تحریم‌های ایران را لغو می‌کند که همزمان به بهانه جنگ اوکراین و مسئله تایوان تحریم علیه چین وضع می‌کند که نتیجه آن نیز می‌شود تکرار همان تحریم‌ها علیه سایر کشورها از جمله ایران هر چند در ظاهر ادعای تعامل و مذاکره برای لغو تحریم‌ها را سر می‌دهد. در اصل غرب در حال دور زدن لغو تحریم‌هاست چنانکه در راستای مقابله با آن روسیه خواستار ضمانت کتبی آمریکا مبنی بر عدم تاثیرگذاری تحریم‌ها ضد روسی بر معادلات مسکو و تهران بر اساس برجام شده است.

نویسنده: فرامرز اصغری
https://siasatrooz.ir/vdchxznzk23niwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی