پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۳:۳۹
کد مطلب : 123492
وقتی آمریکا نمی‌تواند هراسش را از دستاوردهای ماهواره‌ای ایران پنهان سازد

تهران-مسکو سازندگان نظم نوین در فضا

تهران-مسکو سازندگان نظم نوین در فضا
همگرایی ایران و روسیه در ابعاد مختلف در حالی به عرصه فضایی رسیده و دو کشور با شکستن انحصار گرایی غرب در حال تدوین نظم نوین جهانی می باشند که یک مقام ارشد آمریکا در واکنش به پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره خیام مدعی شده تعمیق روابط روسیه و تهران، تهدیدی علیه جامعه بین‌الملل است.
این روزها آمریکایی‌ها از یک سو در مذاکرات وین نتوانسته‌اند زیاده خواهی هایشان را به ایران تحمیل نمایند و از سوی دیگر نیز تحریم‌ها نتوانسته ایران را از دستاوردهای بزرگ جهانی دور سازد که پرتاب ماهواره خیام نمودی از آن است. اهمیت خیام آن است که برگرفته از همگرایی فضایی ایران و روسیه است که می‌تواند بعد جدید چند جانبه گرایی جهانی را به نمایش گذارد. این امر آمریکا را بر آن داشته است تا در کنار فضاسازی رسانه‌ای برای اهمیت زدایی از ماهیت ایرانی این ماهواره و ادعای نظامی بودن ماهیت آن ، به زعم خویش از اهمیت این دستاورد بزرگ بکاهد.
این در حالی که در حوزه سیاسی آنها نتوانسته‌اند حقیقت را پنهان و با واکنشی خشم ناک با آن برخورد کرده‌اند چنانکه یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفتگو با خبرگزاری «آناتولی» در واکنش به همکاری تهران و مسکو در پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره «خیام» به مدار زمین، با طرح ادعاهایی درباره کارکرد این ماهواره مدعی شد افزایش همکاری‌های بین روسیه و ایران تهدیدی علیه جامعه بین‌الملل است.وی در این‌باره به آناتولی گفته است: تعمیق روابط روسیه و ایران مسئله‌ای است که کل جهان باید آن را به عنوان یک تهدید عمده و عمیق در نظر بگیرید.
این مقام آمریکایی که آناتولی به نام او اشاره‌ای نکرده، مدعی شده ماهواره خیام «قابلیت‌های جاسوسی» دارد.به نوشته آناتولی، «یوری بوریسوف»، رئیس آژانس فضایی روسیه، با جمله «رویدادی مهم در همکاری دوجانبه روسیه و ایران که راه را برای طرح جدید باز می‌کند»، از پرتاب ماهواره خیام ایران استقبال کرد.ماهواره ایرانی خیام صبح سه‌شنبه و در ساعت ۱۰ و ۲۰ دقیقه از مقر فضایی «بایکونور» در قزاقستان به فضا پرتاب شد. این ماهواره با وزن ۶۰۰ کیلوگرم با ماهواره‌بر روسی «سایوز» به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین پرتاب شد. عمر عملیاتی این ماهواره ۵ سال اعلام شده است.
در ادامه جوسازی‌های آمریکا یک مقام آمریکایی در گفت‌وگویی مدعی شده است که مقامات روسی از چند هفته قبل در حال آموزش دیدن در ایران برای استفاده از پهپادهایی هستند که به ادعای مقامات دولت آمریکا، روسیه قرار بوده است از ایران خریداری کند.شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت، یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان با اتکا به ادعای قبلی مقامات آمریکایی مبنی بر این که ایران قصد دارد هواپیماهای بدون سرنشین(پهپاد) از جمله انواع دارای قابلیت حمل سلاح را به روسیه بفروشد و روش استفاده از آن‌ها را به نیروهای روسی آموزش دهد، مدعی شده است، «مقامات روسی در طی هفته‌های اخیر دوره دیدن در ایران را به عنوان بخشی از توافق بر سر انتقال پهپادها از ایران به روسیه آغاز کرده‌اند.»به گفته این مقام آمریکایی، اطلاعات مربوط به آموزش دیدن مقامات روسی اخیرا از حالت محرمانگی درآمده است.این شبکه در گزارش خود آورده است که از سفارت روسیه در واشنگتن خواسته توضیحاتی در این‌باره ارائه دهد.
ادعای این مقام آمریکایی در پی این مطرح می‌شود که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا مدتی پیش در یک کنفرانس خبری مدعی شده بود، ایران در حال آماده‌سازی برای تحویل صدها پهپاد دارای قابلیت حمل سلاح به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین است.این در حالی است که ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اظهارات مشاور امنیت ملی امریکا درباره فروش فناوری های نوین ایرانی به روسیه، تصریح کرد: سابقه همکاری های میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حوزه برخی فناوری های نوین به پیش از آغاز جنگ در اوکراین بر می گردد و در مقطع اخیر هیچ تحول خاصی در این ارتباط رخ نداده است.
خبر دیگر از هراس آمریکا و صهیونیست‌ها از همکاری‌های ایران و روسیه آنکه روزنامه صهیونیستی به نقل از کارشناسان گزارش داد ماهواره جدید ایرانی دارای قابلیت‌های نظارتی است که مشکلی جدی برای رژیم صهیونیستی ایجاد می‌کند.
روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» آورده است «تال اینبار» پژوهشگر ارشد در ائتلاف غیرحزبی حمایت از دفاع موشکی مستقر در ایالات متحده به نیویورک تایمز گفت: تا آنجا که به ایران ارتباط دارد، این یک پیشرفت واقعی است – برای اولین بار ایران صاحب ماهواره‌ای با وضوح تصویر بالا می‌شود و از آن استفاده می‌کند، بسیار بهتر از آنچه تاکنون داشته‌اند. وی در ادمه گفت که «قابلیت‌های تصویربرداری این ماهواره چالش بزرگی را برای اسرائیل به وجود می‌آورد که خود مدت‌هاست از این فناوری استفاده کرده است». به گفته این کارشناس، «از این پس، ایران می‌تواند اطلاعاتی بسیار دقیق‌تری را برای عملیات نظامی نیروهای خود و همچنین سازمان‌هایی که از آن‌ها حمایت می‌کند جمع‌آوری کند. این کاهش قابل توجه شکاف فناوری بین ایران، اسرائیل و ایالات متحده است».به نوشته تایمز اسرائیل، «ریچارد گلدبرگ» تحلیلگر سابق ایران در شورای امنیت ملی دولت ترامپ که اکنون مشاور ارشد «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» اندیشکده مستقر در واشنگتن است، به واشنگتن پست گفت که این ماهواره یک خطر «روشن و فعلی» برای آمریکا و متحدانش است.
در این میان اما کارشناسان روس معتقدند پرتاب ماهواره ایرانی نقطه عطف مهمی در همکاری‌های روسیه و ایران است و راه را برای اجرای پروژه‌­های جدید و حتی بزرگتر میان دو کشور هموار خواهد کرد.به گفته «یوری بوریسف» رئیس آژانس فضایی فدراسیون روسیه، پرتاب ماهواره ایرانی نقطه عطف مهمی در همکاری بین روسیه و جمهوری اسلامی ایران است و راه را برای اجرای پروژه‌­های جدید و حتی بزرگتر میان دو کشور هموار خواهد کرد. «ادوارد پولتایف» تحلیلگر علوم سیاسی و کارشناس منطقه از قزاقستان معتقد است غرب سعی کرده پرتاب ماهواره ایرانی را غیر صلح ­آمیز جلوه دهد، اگرچه این پرتاب منحصراً برای اهداف صلح آمیز انجام می‌شود.
«فرهاد ابراهیموف» کارشناس مرکز اطلاعات و تحلیلی (IAC MSU) و از اعضای کلوب گفتگوی والدای از روسیه گفت: پرتاب موفقیت‌آمیز امروز این ماهواره، فرصت‌های تهران را در فعالیت‌های فضایی به‌طور چشمگیری گسترش می‌دهد. شاید در آینده نزدیک ایران مدعی جایگاه یک قدرت فضایی نباشد، اما تهران اهمیت خود را در این زمینه افزایش می‌دهد. ایران در آینده نزدیک برنامه‌ه­ای نسبتا جدی برای اکتشافات فضایی خواهد داشت.
https://siasatrooz.ir/vdci3pazrt1ar52.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی