میزان آمادگی برای مدیریت بحران در کشور...
به اندازه کافی وجود دارد.
پیشرفت داشته اما با مطلوب فاصله دارد.
در حد صفر است و عقب گرد هم داشته است.
 
داخلی اقتصاد خبر
۳۵۲
تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ فروردين ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۳۸
 
 
خط قرمزي به‌نام فاركس
خط قرمزي به‌نام فاركس
 
نازنين نامور :
فارکس در ايران غيرقانونی شد
فاركس مخفف كلمه (foreign exchange market) و به معنای بازار مبادله ارز است. اين بازار در ايران از دهه 80 آغاز به كار كرد ‌ اما به دليل پيچيدگي هاي خاص و حرفه‌اي بودن اين بازار بسياري از سرمايه‌گذاران ايراني با زيان مواجه شدند. دليلي كه متوليان امر را مجبور به غير قانوني اعلام كردن آن كردند. بر همين اساس سازمان بورس با صدور اطلاعيه مهمي فعاليت تمامي اشخاص حقيقي و حقوقي فعال در بازار فاركس را غيرقانوني اعلام كرده و به سرمايه‌گذاران در اين گونه فعاليت ها هشدار داده است.
علت اين مهم دريافت اخبار و گزارش‌هايي مبني بر فعاليت برخي از اشخاص، مؤسسات و شركت ها در بازار ارز خارجي (Forex)، فرابورس بين‌الملل و بورس‌هاي اوراق بهادار و كالايي خارجي در كشورمان و تلاش آنها براي فريب مردم و جذب سرمايه‌ها و پس‌اندازهاي آنان در فعاليت‌هاي به اصطلاح پربازده و به دنبال ناكامي شركت‌هاي هرمي، اعلام شده است.
اين ممنوعيت فعاليت بر اساس تصميمات كارگروه مقابله با فعاليت‌هاي غيرقانوني در بازار ارز خارجي، بورس‌ها و فرابورس كشورهاي ديگر متشكل از نمايندگان دادستان كل تهران، وزارت اطلاعات، بانك مركزي و سازمان بورس و اوراق بهادار اتخاذ شده است. در حالي كه اساسا اين پرسش مطرح است كه حذف يكباره بازاري به عظمت فاركس به بهانه حمايت از مردم و جلوگيري از ضرر صحيح است؟
دكتر بهروز خدارحمي در گفتگو با سياست‌روز در خصوص غير قانوني اعلام شدن فعاليت فاركس در كشور اظهار داشت: "دغدغه اصلي در حوزه فاركس، نبود ارتباطات شفاف و ترس از ايجاد شبكه‌هاي هرمي بوده است."
وي افزود: "از آنجا كه در حوزه فاركس بايد نمايندگاني حضور داشته باشند تا به صورت كارگزاران (مثل كارگزاران بورس)عمل كنند و نقش واسطه‌هاي قانوني را بر عهده بگيرند و اين مورد در كشور به درستي صورت نگرفته؛ بنابراين فاركس غيرقانوني اعلام شده است. واسطه‌ها در اين بازار بيشتر نقش دلالاني را بر عهده گرفته‌اند كه به فكر منافع خود بوده و اين ترتيب موجب ضررو زيان مردم مي‌شدند."
خدارحمي ادامه داد:" اين افراد دلال كه ارتباط درستي با بازارهاي جهاني ندارند و تحت نظارت مرجع مشخصي نيستند به صورت زير زميني رشد كرده و در شرف تبديل به سيستم شبكه‌هاي هرمي شدند."
اين استاد دانشگاه علامه با اشاره به ضريب سرعت بالا در فاركس افزود:" حركت و نوسان در بازار فاركس در حد ثانيه است و اين امر هوشياري و ظرافت كاري بالايي را مي‌طلبد."
خدارحمي تاكيد كرد:" در خصوص روند كاري اين بازار به اين نكته هم توجه كنيد كه افراد با آورده‌هاي پايين بسيار بيشتر از افراد با سرمايه‌هاي بالا متضرر مي‌شوند."
وي در تبيين اين گفته اظهار داشت: "طبق قانون بازار فاركس؛ افراد اجازه دارند كه تا چند برابر پول خود سرمايه‌گذاري كنند و به معامله بپردازند بنابراين اگر سرمايه كم باشد افراد در حين ضرر كل موجودي خود را از دست مي‌دهند به عبارتي در صورتي كه سرمايه كم باشد در حين شكست،‌ضرر و زيان ايجاد شده كل سرمايه را خواهد خورد و فرد ديگر اجازه معامله نخواهد داشت در حالي كه در مورد افراد با سرمايه بالا اين امر ديرتر اتفاق خواهد افتاد چون پوشش ضرر در حد سرمايه آن بسيار بالاست."
اين كارشناس اقتصادي كشور در پاسخ به پرسش خبرنگار سياست‌روز مبني بر اينكه با اين حال بسياري از اين موضوع ناراضي‌اند و معتقدند كه در اين بازار سود خوبي كه به دست مي‌آوردند و نبايد جلوي كارشان گرفته شود، گفت:" معمولا در چنين شرايطي افرادي ديده مي‌شوند كه تعدادشان كم است و از روند كار راضي‌اند در حالي كه اين افراد از حال اكثريتي كه كل سرمايه و در وسعتي بالاتر كل زندگي خود را باخته‌اند، خبر ندارند."
وي در انتها گفت:" بازار فاركس نيازمند اطلاعات و آشنايي با روش كاري آن است كه متاسفانه در ايران با برگزاري كلاس‌هاي كوتاه مدت و بعضا غير كارشناسانه ابتدايي‌ترين مسايل مطرح مي‌شود و بخش جذاب اين بازار را براي فرد تصوير مي‌كنند در حالي كه ميزان ريسك در اين بازار بسيار بالاست و فرد بايد با علم به اين كار وارد بازار ارز و معاملات شود."

پيامد هاي افزايش و يا كاهش همكاري با فاركس
فاركس كه در دنيا يكي از معتبرترين بازارهاي ارزي است به دلايلي كه چندان هم منطقي به نظر نمي‌رسد(وجود دلالان، ‌ناآگاهي مردم و... ) غير قانوني اعلام شده است. صرف نبود واسطه‌هاي قانوني كه به عنوان يكي از مهمترين عوامل از آن نام برده مي‌شود مي‌تواند با درايتي مدبرانه و با تشكيل گروهي همچون كارگزاران كه طبق اصول و قوانين خاصي مشغول فعاليت هستند برطرف شود.
نبود اطلاعات و بي‌اطلاع بودن مردم از روند كاري اين بازار نيز مشكلي است كه مي‌توان با برگزار كردن كلاس‌هاي لازم آن هم با حضور اساتيد آشنا به كار آن را برطرف كرد.
مهمتر آنكه يكي از مهمترين محورهاي فعاليت در بازار هاي بورسي در بازار‌هاي جهاني وجود رقابت در عرضه داد و ستد هاي بورسي است . به اين خاطر همه سهام داراني كه در اين حوزه داد و ستد مي كنند با سازگاري دقيق با منطق رقابت ، باعث توسعه روزانه فعاليت هاي بورسي شده اند . در اين صورت با توجه به اينكه قرار گرفتن در حوزه رقابت نيازمند تخصص هاي كارشناسي و دانش و تجربه بسيار است ، در اين صورت آيا منطقي است كه از قرار دادن سهام داران ايراني در بازار هاي كه مدار آن صرفا بر بنياد رقابت و دانش و تجربه هوشمندانه است خود داري كنيم . مهمتر انكه اين قطع ارتباط با فاركس باعث افزايش حركت هاي درون گرايانه بورس ايران نخواهد شد . در اين شرايط پاسخ گويي به هر يك از اين پرسسش ها مي تواند ترسيم كننده چشم اندازه بورس كشور در حوزه و نگاه برنامه ريزان باشد .
علاوه بر اين ها ممنوعيت فعاليت در بازاري جهاني همچون فاركس تا حدودي ايران را در لاك خود فرو برده و مي تواند به عقب افتادن ايران از همگامي با بازارهاي جهاني به شود .
سازمان بورس اوراق بهاداربا اعلام غير قانوني بودن بازار فاركس در كشور سعي در حفظ سرمايه‌هاي مردم و جلوگيري از ضرر و زيان ناشي از ناآگاهي آنان دارد در حالي كه در اين ميان اين پرسش مطرح مي‌شود كه آيا اين اقدام سازمان بورس بجا بوده؟! يا اينكه اين نهاد مي‌توانست به جاي اينكه يكباره همه اساس اين بازار بين‌المللي را غير‌قانوني اعلام كند با تعيين مقرراتي اين بازار را ساماندهي كرده و آن را قانونمند نمايد و با اين كار پايه و اساس سرمايه‌گذاري در بازاري جهاني را در كشور پي‌ريزي نمايد.

دليل غير قانوني خواندن فاركس
غير قانوني شدن فعاليت در بازار فاركس مانند هر پديده ديگري مخالفان و موافقان خود را دارد. برخي فعالان اين بازار، اين اقدام سازمان بورس را مغاير با فتواهاي مراجع تقليد دانسته و بر اين باورند كه سازمان بورس با اين اقدام درصدد جهت‌دهي سرمايه‌ها به سمت بازار سهام ايران است.از طرف ديگر گروه‌ زيادي از سرمايه‌گذاران متضرر در فاركس كه با سوء استفاده‌هاي كلان از سوي برخي نمايندگان شركت‌هاي كارگزاري جعلي و همچنين شركت‌هاي هرمي مواجه شده و پول‌هاي زيادي را بر باد داده‌اند از اين تصميم حمايت كرده‌‌اند.
در اين ميان معاون حقوقي سازمان بورس در گفتگويي با فارس دلايل اصلي غيرقانوني شدن فاركس درايران را شرح و در رابطه با استسفاريه مراجع تقليد، آينده شركت هاي فعال و برخورد با متخلفين ،‌ شائبه جهت‌دهي سرمايه هاي فاركس به سمت بورس كشور و وضعيت معاملات ارز و فعاليت ارزي بانك‌هاي داخلي توضيحاتي ارائه داد.
فهيمي در خصوص اتخاذ چنين تصميمي گفت:" بازار فاركس در كشور به عنوان بازاري غير مجازي شكل گرفت و زماني كه درحال گسترش بود اين احتمال وجود داشت كه با توجه به بحران‌هاي مربوط به شركت‌هاي هرمي ، مشكلاتي را براي اقتصاد و سرمايه‌گذاري ايجاد كند؛ به همين دليل سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر بازار سرمايه سال گذشته اين موضوع را در اولويت‌ كاري خود قرار داد و بعد از تجزيه و تحليل‌هاي كارشناسي مبسوط و همه جانبه تصميم به اعلام غيرقانوني بودن فعاليت فاركس در ايران گرفت."
وي افزود:" فعاليت فعالان بازار فاركس مبتني بر واقعيت‌هاي روز اقتصاد دنيا نيست، بطوري كه در شرايطي كه بورس اوراق بهادار كشورمان بيشترين بازدهي و سوددهي را در بين بورس‌هاي جهاني دارد چه كسي مي‌تواند ادعا كند در ديگر بورس‌ها بيشتر از بورس ايران كسب درآمد و سود مي‌كند. اين مسئله با واقعيت موجود سنخيت ندارد."
وي در واكنش به اين مورد كه ماهيت بازار فاركس با بازار سهام فرق مي‌كند، اظهار داشت: "ببينيد، بورس ما در سال گذشته حدود 65 درصد بازدهي متوسط داشته است، در كجاي دنيا و چه نوع كسب و كاري چنين بازدهي را به همراه دارد؟ پس اين رويه كه كساني سرمايه‌گذاران را به سرمايه‌گذاري پرسودتر از بورس ما دعوت مي‌كنند، با واقعيت مطابقتي ندارد."
وي ادامه داد:" اين موضوع مانند شبكه‌ بانكي است. هم‌اكنون در دنيا هستند كساني كه مي‌گويند سرمايه‌ها را در بانك‌هاي ديگر كشورها به جز ايران مي‌گذارند و سود سپرده بيشتري مي‌ گيرند، آيا چنين ادعايي با توجه به اينكه بانك‌هاي ايراني بيشترين سودسپرده‌گذاري در دنيا را مي‌دهند، مي‌تواند درست باشد؟ بنابراين هر ادعايي خلاف اين، ما را به اين نكته مي‌رساند كه دسيسه‌اي وجود دارد."
معاون حقوقي بورس تصريح كرد: "يكي از نكات ديگري كه باعث شده فعاليت‌هاي بازار فاركس در ايران بيشتر مورد توجه قرار گيرد، مربوط به شيو‌ه‌هاي آموزشي آن است. فاركس بازار پيچيده‌اي است و سرمايه‌گذاران علاقمند بعد از سال‌ها تجربه و بررسي و كسب دانش، تازه به اين نتيجه مي رسند كه از چند و چون آن سر در بياورند تا بعد از حرفه‌اي شدن، موفق به كسب بازدهي شوند، اما در كشور ما مؤسسه و شركت‌هايي بودند كه با برگزاري يك دوره آموزشي كوتاه‌مدت از افراد مي‌خواستند سرمايه‌هايشان را در فاركس تزريق كنند.اين شيوه روشي متقلبانه و نادرست است چون نمي‌توان ادعا كرد كسي با حضور در كلاس‌هاي يك هفته‌اي، موفق به سرمايه‌گذاري دقيق در اين بازار شود."
فهيمي ورود اشخصاص و افراد عادي به اين بازار را ناشي از رشد شبكه‌هاي اينترنتي عنوان كرده و مي‌افزايد: "بازار فاركس يا بازار ارز بين‌المللي ابتدا بين نهادهاي مالي شكل گرفت. بانك‌ها و نهادهاي مالي هم به دليل برخورداري از متخصصين و حوزه مربوطه تلاش مي‌كنند نوسان نرخ ارز را پوشش دهند. اين موضوع اشكالي ندارد اما ورود اشخاص و افراد عادي به اين بازار ناشي از رشد شبكه اينترنتي بوده و در هيچ كشوري هم اين مكانيزم سرمايه‌گذاري مورد حمايت قرار نگرفته و شهروندان براي حضور در فاركس تشويق نمي‌شوند."
اين مقام مسئول در ادامه به عملكرد اين بازار در ديگر كشورها اشاره و تصريح كرد:"در ديگر كشورها هم محدوديت‌وجود دارد. بيشترين محدوديت‌ها هم مربوط به بازار فاركس آمريكاست به طوري كه براي سرمايه‌گذاري در اين بازار نه تنها هيچ مشوقي وجود ندارد بلكه تا حد امكان محدوديت‌ها و مقررات متعددي گذاشته تا اين نوع سرمايه‌‌گذاري را محدود كنند."
فهيمي ادامه داد:" علاوه بر مقررات سخت‌گيرانه مرتباً هم هشدار مي‌دهند كه اين بازار مربوط به حرفه‌اي‌ها بوده و افراد غير حرفه‌اي وارد فاركس نشوند، اما در كشور ما متأسفانه عمدتاً افراد غيرحرفه‌اي به اين بازار دعوت مي‌شوند."
معاون حقوقي بورس در بخش ديگري از گفتگوي خود گفت: "علاوه بر اين نكات، مكانيزم‌هاي بازارهاي مالي پيچيده‌ بوده و برخي از آنها با اصول شرعيت ما مطابقت ندارند. حتي برخي از آن مكانيزم ها مشكلات بزرگي را براي بازارهاي مالي در سطح جهاني به وجود آورده‌اند. نمونه‌ بارز آن را در سال 2008 شاهد بوديم كه چه بحران و مسائلي را به وجود آورد. از آن تاريخ به اين سو ابزارهاي مالي اسلامي مورد توجه حتي جهان غير اسلام قرار گرفت."
وي افزود: "درحالي همه شيوه‌هاي سرمايه‌گذاري و فعاليت در بازارهاي مالي، روش‌هاي مقبول و مطابق با شرعيت اسلام نيستند كه يكي از وظايف و مسئوليت‌هاي سازمان بورس اين است كه در فرآيند توسعه بازارهاي مالي كشور، ابزارهاي مضر و غير اسلامي را كنار بگذارد و در عوض از ابزارهاي مطابقت با شرعيت اسلام تشويق و حمايت كند. با اين اوصاف ما همه مكانيزم‌ها و شيوه‌هاي سرمايه‌گذاري فاركس را در كميته فقهي سازمان مطرح كرديم كه همه آنها غير شرعي اعلام شد."
فهيمي با اعلام اينكه خروج سرمايه‌هاي سرمايه‌گذاران متضرر، هم با منافع ملي ما مغاير بوده و هم اينكه امكان هيچ‌گونه حمايت‌ قانوني در بازار فاركس وجود ندارد خاطرنشان كرد:" با اين حساب، اين چه نوع سرمايه‌گذاري در بازار است كه هيچ قانون و حمايتي ندارد و كمترين بازدهي را نسبت به بورس ايران داشته اما برخي اقدام به فعاليت مي‌كنند؟ اين موضوع فقط به دسيسه و اغفال افراد مربوط است."
به گفته معاون حقوقي بورس يكي از انواع فريب‌ها در بازار فاركس اين است كه عنوان مي‌شود در اين بازار براي افراد كار هم وجود دارد بنابراين جوانان با اخذ سرمايه از خانواده خود درصدد اشتغال و كار برمي‌آمدند و با اغواهايي آن چناني فريب مي‌خوردند.
وي افزود:" در همين راستا سازمان بورس براساس وظيفه و رسالت ذاتي خود كه همان مأموريت مقابله با فعاليت‌هاي غير قانوني در بازار سرمايه كشور است با افرادي كه از عناويني مانند كارگزار، بازارساز و بازارگردان و ... در بازار فاركس استفاده كنند، طبق بند يك ماده 49 قانون بازار اوراق بهادار مصوب اول آذر 84 مجلس عمل خواهد كرد."
اين كارشناس در خصوص بند وماده مذكور توضيح داد:" اين بند به صراحت تأكيد دارد هيچ كس بدون مجوز نمي‌تواند از اين عناوين استفاده كند، هرچند متأسفانه برخي از افراد از چنين عناويني استفاده كرده بودند. به همين دليل تصميم گرفتيم در راستاي مسئوليت‌هاي قانوني خود، اين موضوع يعني مقابله با فعالان بازار فاركس را در اولويت كاري خود قرار دهيم."
فهيمي به بررسي‌ها و تجزيه و تحليل‌هاي سال گذشته مجموعه هم اشاره و تاكيد كرد: "پس از كسب نتيجه لازم از امور و هماهنگي با نهادهاي ذي‌ربط مسئول در اين زمينه (دادگستري، نهادهاي انتظامي و امنيتي و بازرسي ) اطلاعيه شماره يك را صادر كرديم و در آينده اطلاعيه‌هاي بعدي شامل راهنمايي سرمايه‌گذاران در اين بازار را منتشر خواهيم كرد."
وي در پاسخ پرسشي مبني بر اينكه برخي فعالان بازار فاركس ايران در سال‌هاي گذشته از مراجع تقليد مختلف استسفاريه كرده كه با نظر مساعد مراجع تقليد همراه بود، افزود:" به نظر ما در استسفاريه‌‌هايي كه انجام شده پرسش به درستي مطرح نشده است. بنابراين همه ابعاد قراردادهايي كه مورد استفاده فعالان فاركس قرار مي گرفت را بررسي كرديم، البته نه با اين انگيزه كه همه آنها را رد كنيم بلكه با اين هدف كه ببينيم كدام يك از اينها با منافع ملي و اصول شرعيت ما مطابقت دارد تا شايد استفاده كنيم. مانند معاملات آتي سكه."
نكته ديگري كه در اين خصوص بايد مورد نظر قرار گيرد اين است كه متولي امر در مورد مسايل ارز بانك مركزي بايد باشد در حالي كه سازمان بورس غير قانوني بودن فاركس را اعلام كرد.
فهيمي در اين خصوص گفت: "متأسفانه آنچه در فاركس مطرح مي‌شود سرمايه‌گذاري در ارز نيست يعني گرفتاري كار در اين است كه هيچ‌گونه ارزي در كار نيست، بلكه سرمايه‌گذاري در اوراق موسوم به CFD يعني توافق براي مابه‌التفاوت است كه در اصطلاح فقهي به آن "بيع معشٌرات" يعني معامله اعداد مي‌گويند كه جزئيات اين رويه نادرست را هم به زودي اعلام خواهيم كرد؛ بنابراين سرمايه‌گذاري درCFD معامله نوعي اوراق بهادار بدون در ميان بودن ارزي است كه در نظام بانكي و صرافي‌ها انجام شده و تحت نظارت بانك مركزي است و مشكلي هم وجود ندارد اما دربازار فاركس ارزي داد و ستد نمي شود بلكه قراردادها و معاملات آتي (فيوچر) است كه هم اشكال شرعي دارد و هم مغاير با منافع ملي بوده و هيچ‌گونه حمايتي از آن نمي‌شود."
فهيمي ادامه داد:" اين درحالي است كه كارگزاران هر بازار مالي بايد تحت نظارت سازمان بورس بوده و پرونده داشته باشند. مگر مي‌شود در كشوري كسي ادعا كند بدون نظارت سازمان بورس كارگزار است؟ مگر كارگزاران ما مي‌توانند در ديگر كشورها بدون داشتن مجوز از نهاد ناظر ادعاي نمايندگي كارگزاري كنند؟ پس اينگونه هم نيست كه اجازه دهيم افرادي با ادعاي نمايندگي كارگزاري ديگر كشورها اقدام به خروج سرمايه‌هاي كشورمان كنند."
در ميان اين همه بحث در خصوص اين خبر عده‌اي هم معتقدند كه سازمان بورس به اين دليل اقدام به غير قانوني اعلام كردن اين بازار كرده كه اين بازار را به عنوان رقيب بورس كشور مي‌داند و با چنين تصميمي قصد دارد سرمايه‌گذاران و حجم سرمايه قابل توجه اين بازار را به سمت بورس اوراق بهادار تهران هدايت كند.
فهيمي در اين خصوص تبيين كرد: " مگر شاخص‌هاي بورس ما پايين بوده و سرمايه‌گذاران ضرر مي‌كنند تا نيازي به سرمايه‌هاي بازار فاركس داشته باشيم؟ نه قضيه كاملاً برعكس است. ما در راستاي حمايت از سرمايه‌گذاران شهروندان وارد عمل شده‌ايم. بازار ما هم اصلاً به اين گونه سرمايه‌ها نيازي ندارد.البته اين پول‌ها بايد در بازار داخلي باشند و ما تشويق به خروج سرمايه‌ نمي‌كنيم. طبيعتاً اگر هم يك ريال باشد ما مي‌خواهيم در كشورمان سرمايه‌گذاري شود، بنابراين ما براي نياز؛ بازارمان را با چند شهروند كه با 5 تا 15 ميليون تومان در بازار فاركس سرمايه‌گذاري كرده‌اند برآورده نمي‌كنيم اما اگر شهروندي حتي اگر يك ميليون تومان در اين بازار ضرر كند، متأسف مي‌شويم و اگر همين يك ميليون تومان از كشور خارج شود تاسف بيشتري مي خوريم. پس در راستاي ماده دو قانون بازار اوراق بهادار و با هدف حفاظت از حريم بازار سرمايه و عدم اجازه به معامله دارايي‌ها و سرمايه‌هاي مسموم، بساط اين‌گونه معاملات را در كشورمان برچيديم."
کد مطلب: 61214
 
Share/Save/Bookmark
 


آرش
۱۳۹۵-۰۵-۳۰ ۱۸:۰۳:۱۲
عزيزاني که از اعتقاد کلاهبرداران شبکه هرمي GGF مي پرسند، اينها اگه سابقه اعتقادي هم داشته باشند کارشان را توجيه مي کنند، بنابراين انتظار نداشته باشيد با حرفهاي من و شما به خود بيايند. بدانيد در اين شبکه ها سرشاخه ها همه جور توجيه علمي و شرعي و اجتماعي و ... براي زير شاخه ها و عوامل پايين تر درست مي کنند به هم اميدواري مي دهند و از نظر فکري يکديگر را پوشش ميدهند.
آرش
۱۳۹۵-۰۵-۳۰ ۱۷:۵۶:۵۱
امروز به دادسرای ناحیه 31 ( جرایم رایانه ای ) به آدرس زير رفتم، ممنون از همه بچه هايي که رفتن و دارن پيگيري ميکنند، کولاک کرديد و انشالله نتيجه ش رو بزودي مي بينيد. اونايي که نرفتن بشتابند از کاروران عقب نمونند. اين کلاهبردارها رو بگيرن و منابع مالي شون رو شناسايي کنند اگه سابقه شکايت نداشته باشيد براي بازگرداندن سرمايه تان با مشکل مواجه مي شيد و با شما تماسي گرفته نمي شود.
آدرس دادسرای ناحیه 31 ( جرایم رایانه ای)
تهران – خیابان شریعتی - بالاتر از چهارراه طالقانی - نرسیده به بهار شیراز - نبش كوچه فرهاد 2
پول حلال
۱۳۹۵-۰۵-۲۸ ۱۹:۵۱:۱۱
دوستانی که یه کوچولو هنوز اعتقادات در شما نمرده،ولی اطلاع ندارید و یا خودتون رو به بی اطلاعی زدید ، یقین بدونید قین بدونید و یقین بدونید ، این پول دراوردنهایی که به قیمت نابودی خیلی ها تموم شد قطعا قطعا حرومه و زندگیتونو نابود میکنه، البته میدونم خیلی ها بهم میخندند و اعتقادی ندارن ولی از من گفتن بود ، از چهار تا آدم هم بپرسید ،البته آدم...یا علی
مهدی نصیری
۱۳۹۵-۰۵-۲۸ ۱۸:۴۱:۰۳
سلام جناب امیر
دقیقا درسته
این هاشم ..... نامرد پول مردم بیچاره را به جیب زده و فرار کرده هیچ اثری هم ازش نیست
خودش و شرکت کجاست که جواب این همه مالباخته را بده.
مردم را انداخته به جون همدیگه ، باعث اختلافات خانوادگی و دوستی هم شده این نامرد ، زندگی خیلی ها را تباه کرده و آرامش همه را به هم زده .
چند میلیارد کلاهبرداری کرده از مردم و الان داره به ریش همه میخنده.
این آدم به گفته نفراتی که می شناختنش 10 سال تو ایران همین کارش بوده . من نمی دونم چجوری تا حالا جلوش را نگرفتند.
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۹:۴۹:۲۹
.... ردتو زدم و حتی آدرس جدیدتو میدونم زیاد جوش نزن ، یه جایی هست به نام آگاهی که ایشالا بزودی اون تو میتونی با دوستات صفا کنی، منتظر باش
امیر
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۹:۰۲:۰۴
سلام
دوستان این شرکت توسط دو نفر با اسامی مستعار کیان یا مهام(م. ن ) و شاهین یا شهاب ( ه. او) وارد ایران شده و مردم را بدبخت کردند.
این دو نفر کارشون اینه هر چند وقت یکبار با یه شرکت میان و پول های مردم را به جیب میزنند و ناپدید میشند .
لطفا هر کسی نشانی از این دو نفر داره اعلام کنه ، کل پول ها یقینا دست اینها هست.
اطلاع رسانی کنید که این دو نفر مجددابا شرکت دیگه ای مردم و جوانهاشون را بدبخت نکنند.
بچه یتیم
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۲:۲۰:۱۸
ما تمام ارث پدری رو از دست دادیم آقای فرید ظریف (اردلان)... می دونی کی هستم. سلامت رو هم به اون یتیم رسوندم... سلامی که توی اولین جلسه عید گفتی برسونم
دوستان به زودی افشاگری می کنم... شاید در هفته آینده... من تمام مشخصات و آدرس گلدن لاین اردلان رو دارم... یکی از لیدرشیپهایی که بسیار به اردلان نزدیک هست و زنهای این دو نفر هم باهم دوست هستند و روابط صمیمی دارند... روابط خانوادگی هم دارند
گلدن لاین اردلان منبع اطلاعاتی بسیار زیاد از لیدرشیپهاست. کسی بود که در نامه نگاریها با جردن و تیم جی جی اف نفر اصلی بود چون زبانش خیلی خوبه. همه جزئیات این کلاهبرداری رو هم می دونه
اگر کسی دنبال اردلان (فرید) آراد (فربد) و حتی سینا و امید (رضا ذ...) هست این فرد می تونه شما رو به اونها برسونه. از سرنوشت همشون خبر داره که کجا هستن و دارن چیکار می کنن
این فرد متاهل هست و....... پدرش صاحب یک برند هست و محل کار این شخص هم محل کار پدرش هست و در کنار پدرش کار می کنه
نام مستعارش ک.سهامی هست. از باینریها سراتو خرید وسریعا به نام زنش کرد تا ازدست نده ولی کور خونده
آقای سهامی لطفا با اردلان و سینای عزیزت پول بچه یتیم رو تهیه کن و بده
من نمی ذارم مال بچه یتیم از گلوتون پایین بره. من چیزی برای ازدست دادن ندارم
من اطلاعاتی هم از فربد (آراد) دارم که می تونه شما رو بهش برسونه
۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۲۱:۳۴:۲۹
ما ارث پدری از دست دادیم آقای اردلان. می دونی کی هستم... سلامت رو هم رسوندم به مالباخته یتیم. سلامی که توی جلسه عید گفتی برسونم.
دوستان به زودی - شاید در هفته آینده - افشاگری خواهم کرد... از سمت متضررهای تیم فرید ظ... (اردلان) هستم... تا حالا تمام شاکیان از تیم فربد و خانم راد و امید بودن و کمتر کسی از تیم فرید معترض بوده. دلیلش رو نمی دونم چرا؟!!!
به هر حال کسانی که دنبال فربد (آراد) رضا ذ.... (امید) هستن و کسانی که خود فرید رو می خوان پیدا کنن از طریق گلدن لاین فرید می تونن پیداش کنن. من تمام مشخصات گلدن لاین فرید رو دارم کسی که بسیار نزدیک به فرید هست و خانم این دو تا باهم روابط دوستانه وصمیمی دارند و حتی رفت و آمد خانوادگی دارند.
گلدن لاین فرید از باینریها سراتو خرید و همون موقع بلافاصله به نام خانمش کرد تا شاید از گزند مصون بمونه اما کور خونده. گلدن لاین فرید کسی هست که پدرش صاحب یک برند معروف هست. متاهل هست و یه دختر ده ساله هم داره عکس خودش با همسرش رو هم برای انتشار دارم.
از فربد هم سرنخی دارم که می تونه شما رو بهش برسونه.
دوستان، گلدن لاین فرید منبع اطلاعات بسیار زیاد از لیدرهاست... خصوصا از فربد و امید... امید یکی از لیدرهای اصلی فرید بود
آقای سهامی لطفا هر چه سریعتر با کمک فرید و سینای عزیزت پول من رو تهیه کن
۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۱۵:۵۴:۵۹
جناب ناشناس....
.آدم زبون نفهم اينجا همه ضرر كردن،ميخواهي قبول كن مي خواهي قبول نكن،....
Sam
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۹:۵۱:۳۳
.... هدیه،نظرت برای خودت ....
با این چیزا دیگه آبی گرم نمیشه
احسان
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۹:۱۷:۵۷
سامانه استعلام وضعیت قانونی شرکت های هرمی؛
اونهايي که هنوز شک دارند به هرمي بودن اين مجموعه متقلب ... مدیرکل مبارزه با شرکت‌های هرمی و کلاهبرداری جمعی وزارت اطلاعات از مردم خواست اطلاعات شرکت‌های هرمي را از طريق سامانه پیامکی 30006082 دریافت کنند.
کافي ست نام Golden Green Forex به اين شماره بفرستيد و بلافاصله جوابتان را بگيريد.
هديه
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۱۵:۰۸:۲۰
دوستان سلام،
ليدرها و اسپانسرها پول هنگفتي از راه وارد کردم مردم کم اطلاع و سوء استفاده از اعتماد آنها به جيب زده اند. آدمهاي ساده تر شون رفتن سريع ماشين و خونه خريدن و تو چشم هستند آدم زرنگ هاشون پولها رو تبديل به طلا و ارز و ملک کردند تا وقتي آبها از آساب افتاد کم کم حظش رو ببرن. شرع و حرام و حلالش رو هم يا بي خيال شدن يا توجيه ميکنند. بدانيد همه اينها اونقدر پول بردن که اگه با شکايت که ميکنيد و پيگير بشيد و سرمايه تون رو مطالبه کنيد، به اون خواهيد رسيد. حتما شکايت کنيد و شکايتتان را پيگيري کنيد.
ناشناس
۱۳۹۵-۰۵-۲۴ ۰۹:۱۳:۱۶
اقایی که فکر میکنی با این توجیهاتی که کردی وجدانت رو آروم کردی ،اگر کاری رو شریکی با کسی انجام بدی هر دو طرف ورشکست میشن نه اینکه الان شما آشغالهای عوضی که نقش لیدر رو داشتید با باینریهای کلانی که گرفتید خودتون رو کشیدید کنار اگر شما ها هم بدبخت شدید چرا هزارتا سوراخ موش پنهان شدید ،مطمئن باش میریم دنبال کارمون ولی کارمون شکایت و پیگیری طلبمون از شما بی وجدان هاست . من که شکایت کردم و مطمئن باش نتیجه میگیریم اونوقت معلوم میشه تا خرخره ضرر کردید یا نه . اسپانسر من اینقدر عوضی هست که حاضر نیست خونه اش رو بفروشه پول مردم رو بده یا حداقل رفرال مستقیم پول خودم که 40 میلیون میشه رو بده . پس لطفا به جای چرت و پرت گفتن حق مردم رو بدید نه اینکه با حرفهای مسخره خودتون رو توجیه کنید . ایا پیش خدا هم میتونی این حرفهای مفت رو بزنی
۱۳۹۵-۰۵-۲۳ ۱۳:۴۰:۲۹
آقاي يا خانم ناشناس كه بدو بيراه ميگي،بيشعور تويي كه فرق بين پيگيري و زور كردن رو نميفهمي!!! ..... كه هيچوقت نميخواي بفهمي با خواست و اراده خودت اينكارو كردي! ....اگر بري به پيشنهاد و اصرار رفيقت يه مغازه بزني و شريكي توش كار كنيد و اون مغازه كارش نگيري و در نهايت با ضرر جمع كني ميري پولتو از اون رفيقت ميگيري كه بهت پيشنهاد داده و باهات شريك شده!!! .....مرد باش و پاي تصميمت وايسا،آدمهاي زبون نفهم اينجا همه تا خرخره ضرر كردن حالا شما هي دري وري بگيد.هيچكس هيچي نداره كه به شما ها بده بريد دنبال كارتون
احمد
۱۳۹۵-۰۵-۲۲ ۱۳:۵۹:۱۴
به اطلاع اون دسته از دوستانی که میگن کسی زورت نکرده بود برسونم که چه بسا فریب و اعفال ادما با حرف و زبان اونم بصورت غیر مستقیم گناهش خیلی بدتر از زوره ؛پس الکی خودتونو توجیح نکنید