?>?> دستاوردهای چهاردهه فرهنگ قرآنی در ارتش جمهوری اسلامی ایران | سیاست روز
دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۱
کد مطلب : 118344
در گفت‌و‌گوی سیاست روز با رئیس اداره قرآن، نماز و عترت «اجا» تبیین شد:

دستاوردهای چهاردهه فرهنگ قرآنی در ارتش جمهوری اسلامی ایران

چرایی برتری ارتش ایران نسبت به ارتش‌های جهان
اشاره: پشتوانه فرهنگی و تلاش برای فرهنگ سازی و نهادینه‌سازی آن، اصلی مهم برای قوی شدن هر کشوری می‌باشد چنانکه حتی برای رفع مشکلات اقتصادی و نیز رسیدن به امنیت پایدار، فرهنگ سازی اصلی ریشه‌ای است. بر همین اساس نیز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از جمله ارتش سرافراز و پر افتخار، از همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی تلاش کرده اند تا در کنار تقویت قوای نظامی و دفاعی کشور، حضوری فعال و جدی در عرصه فرهنگی داشته ایفا نمایند. فلسفه وجودی این جمله که نیروهای مسلح در یک دست اسلحه و در یک دست قرآن دارند نیز برگرفته از همین نگاه فرهنگی است که نشات گرفته از مکتبی بودن آنها است. مولفه‌ای که موجب شده تا نیروهای مسلح در تمام صحنه در کنار مردم باشند و نه تنها در امنیت کشور بلکه در زمان سیل، زلزله و حتی در امدادرسانی در دوران کرونا از هیچ تلاشی فروگذار نباشند. نکته مهم آن است که این دیدگاه مردم محور برگرفته از آموزه‌های و فرهنگ قرآنی است چنانکه حتی در دوران دفاع مقدس و زیر آتش دشمن بعثی نیز مسابقات قرآنی در نیروهای مسلح برگزار شده و تا به امروز ادامه دارد. در همین چارچوب اداره قرآن، نماز و عترت ارتش سرافراز و همیشه در صحنه جمهوری اسلامی ایران را می‌توان یکی از پیشگامان نشر و گسترش فرهنگ قرآنی در میان کارکنان پایور و خانواده‌هایشان و سربازان وظیفه دانست که خود مولفه ای مهم در ترویج فرهنگ و اخلاق قرآنی در جامعه بوده است. سیاست روز در راستای ارج نهادن به عملکردهای فرهنگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در گفت و گو با جناب سرهنگ مهدی میدانی رئیس اداره قرآن، نماز و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران که بیش از دو دهه در عرصه فرهنگ قرآنی و نشر و گسترش اخلاق و معارف قرآنی تلاش شبانه روزی داشته است، کنکاشی ریشه‌ای در باب تاثیرات فرهنگ قرآنی در میان نیروهای مسلح و خانواده‌هایشان و ثبات و امنیت کشور و نیز طرح‌ها و اقداماتی که اداره تحت امرشان در تحقق فرهنگ قرآنی انجام داده و خواهند داد، داشته است. در ادامه می خوانیم ما حصل این گفت و گو را:
دستاوردهای چهاردهه فرهنگ قرآنی در ارتش جمهوری اسلامی ایران

برای سوال ابتدایی بفرمایید فلسفه و چرایی شکل گیری اداره قرآن، نماز و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران چه بوده است؟ و اینکه کارهای فرهنگی تا چه میزان در میان نیروهای مسلح بویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران مطرح و مورد توجه قرار می‌گیرد؟
ارتش جمهوری اسلامی ایران از همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب، در کنار مردم و با مردم بوده است؛ چرا که نیروهای مسلح در جمهوری اسلامی برآمده از مردم و برای مردم است. این نکته قابل ذکر است که در قبل از انقلاب، بدنه ارتش، بدنه حزب اللهی و همراه با مردم انقلابی بودند. درست است که بخشی از سران ارتش، وابسته به رژیم پهلوی بودند، اما غاطبه و کلیت ارتش مردمی و معتقد و متدین بودند. چنانکه همه دیدند که ارتش در بسیاری از مناطق در کنار مردم قرار گرفت و اسلحه‌ها را گل زدند و یا در نمونه ای دیگر نیروی هوایی در روزهای پیش از پیروزی انقلاب، با امام (ره) بیعت کردند.
نکته بعدی که باید به آن اشاره کرد، آنکه هدایت گر اصلی ارتش جمهوری اسلامی ایران نفس مسیحایی امام (ره) بود. در ابتدای پیروزی انقلاب عده‌ای از روی جهالت ، عده ای از روی عناد ، عده ای نیز از روی دوستی که البته به دور از تدبر بود، صحبت از انحلال ارتش کردند در حالی که امام (ره) دستور دادند که ارتش باید بماند و حتی ۲۹ فروردین را روز پیوند میان مردم و ارتش نامیدند. این حمایت امام(ره) موجب شد تا از همان ابتدای انقلاب، ارتش قوام خود را حفظ کند و در راستای ارتقای فرهنگی و اعتقادی خویش از همان ابتدا سازمان سیاسی ایدئولوژیک آن زمان که بعدها به سازمان عقیدتی سیاسی تغییر نام داد را ایجاد کردند که بزرگانی همچون مقام معظم رهبری در آن وارد و زمینه‌ساز ارتقا و بهبود روز افزون این ساختار شدند .
این نکته مهم را باید یادآور شوم که از همان روزهای آغازین انقلاب، ارتشی‌ها در دفاع از سرحدات جمهوری اسلامی ایران در یک دست سلاح داشتند، چنانکه وقتی صدام جنگ را به ما تحمیل کرد فکر نمی کرد که ایران بتواند عملیات کمان ۹۹ را اجرا سازد و زیر ساخت‌های دشمن را بمباران هوایی کرده و با کمترین تلفات بازگردیم. در همین حال ارتشی‌ها در دست دیگر کتاب قران دارند. این فرمایش حضرت امام ره بوده است که با یک دست اسلحه و با یک دست قران، به کارزار وارد شوید.
بر این اساس نیز در جبهه فرهنگی وارد شدیم و افراد در سازمان عقیدتی سازمان دهی شدند و کارها در تقویت مبانی دینی و اعتقادی کارکنان آغاز شد. مباحثی همچون نشر احادیث اهل بیت، قرآن و... در این حوزه طراحی و اجرا شد. جالب است که خوانندگان بدانند اولین دوره مسابقات قرآن ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۰ در اوج جنگ تحمیلی برگزار شد که نشانگر توجه ارتش به هر دو بازوی سلاح و قرآن است. بر این اساس به جرات می توان گفت که ارتش از پیشگامان برگزاری مسابقات و نشر دهندگان تعالیم قرآنی بوده است. اکنون نیز در حال برنامه ریزی برای برگزای چهل و یکمین سال برگزاری مسابقات قرآنی ارتش هستیم که خود نشانگر جایگاه امور فرهنگی در ارتش است. اعتقاد داریم که ایران تنها کشوری است که ارتش آن، ارتش قرآن بنیان است و مبانی فکری خود را از قرآن و سیره فکری و رفتاری اهل بیت می گیرد و یکی از دلایل مهم موفقیت ارتش جمهوری اسلامی ایران در جهان نیز همین اصل مهم است. یکی از دلایل اصلی اینکه اکنون دشمن جرات نمی کند به ایران حمله کند به دلیل همین روحیه معنوی در نیروهای مسلح از جمله ارتش جمهوری اسلامی است.

شما از نقش فرهنگ قرآنی در پیشگیری از تجاوز دشمن به کشور گفتید حال آنکه در نگاه نسل جوان و در تئوری های آکادمیک، توان نظامی با تسلیحات مدرن تعریف می شود. با این اوصاف چگونه نقش فرهنگ قرآنی توانسته است عامل بازدارنده در برابر دشمن باشد؟
ببینید، در عرصه نظامی و دفاعی دو نکته در کنار هم قرار می گیرد. یک بحث توان رزم است که شامل همان توپ و تانک و ادوات نظامی است که همه کشورها، معمولا دارند که در این بعد نیز خوش بختانه به لطف تلاش های شبانه روزی نیروهای مسلح، توانسته ایم به درجالت عالی دست یابیم. در حالی که در زمان جنگ حتی سیم خاردار هم نداشتیم ولی امروز ازقدرتهای برترمنطقه هستیم. اما این سوال مطرح است که آیا توان رزمی برای پیروزی در نبرد کافی است؟ پاسخ این است، خیر. چرا که برای پیروزی، نیاز به آمادگی برای رزم هم داریم. یعنی آمادگی استفاده از این تجهیزات نظامی. سربازی که در مکتب قرآن پرورش یافته است چنانکه امروز ما ۱۴هزار حافظ قرآن داریم که به صورت تخصصی در حوزه قرآن در ارتش مشغول به فعالیت هستند؛ چنانکه امسال درمسابقات بین المللی در رشته تحقیق، سرگرد نصیری از نیروی هوایی نفر اول در نیروهای مسلح شد و در اوقاف به رتبه سوم کشور دست یافتند. در پرانتز این را بگویم که در سال ۱۳۶۰ با ۳۰ حافظ قرآن کار را شروع کردیم و امروز به ۱۴ هزار نفر فعال تخصصی در حوزه قرآن رسیده است. این روحیه معنوی که در کارکنان و خانواده های آنها ایجاد شده، زمینه ساز تقویت همه جانبه روحیه رزم در میان ارتش جمهوری اسلامی ایران شده است که هر زمان که ولی امر مسلمین فرمان دهند، آماده کار زار با دشمن هستیم.
بسیاری از کشورها دارای تجهیزات نظامی هستند اما توان و روحیه رزم در نیروهای آنها وجود ندارد. نمونه بارز این مسئله را در ارتش های کشورهای عربی و مقاومت می توان مشاهده کرد که ارتش های عربی در چندین جنگ به رغم برخورداری از تسلیحات در برابر ارتش صهیونیستی شکست خوردند اما مقاومت با کمترین تجهیزات و البته با روحیه بالای رزم برآمده از فرهنگ قرآنی و معنوی، توانسته‌اند بر ارتش صهیونیستی پیروز شوند که نمونه آن همین جنگ اخیر غزه است.

چه شد که اداره قرآن، نماز و عترت به عنوان یک ساختار مستقل شکل گرفت؟ و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
فعالیت‌های قرانی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان مدیریت قرآن در معاونت فرهنگی عقیدتی سیاسی آغاز شد و تقریبا با گذشت ۲۰ سال، این جمع بندی حاصل شد که در کنار پرسنل، خانواده‌ها نیز از دستاوردها و آموزه‌های قرانی و معنوی برخوردار شوند چنانکه سال گذشته بیستمین دوره مسابقات قرآنی خانواده‌های پرسنل را برگزار کردیم. در ادامه راه نیز مسابقات دانشجویان دانشگاه‌های ارتش را برگزار کردیم که نوزدهمین دوره آن سال گذشته برگزار شد. همزمان با افزایش حوزه فعالیت های قرآنی در ارتش، نیاز به ایجاد یک اداره مستقل قرآن، نماز و عترت برای پویاتر شدن و کاهش بوروکراسی‌های اداری، بیشتر و بیشتر احساس شد. در عصر حاضر کار فرهنگی بسیار گسترده است و حوزه‌های مختلفی همچون رسانه‌های مکتوب و تصویری، فضای مجازی، کتابخانه‌ها، نشر و انتشار کتاب و جزوه،را شامل می‌شود. در نهایت با شروع مدیریت حجت الاسلام عباس محمدحسنی به عنوان رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران که از حافظان قران نیز می باشند، این احساس نیاز به صورت جدی پیگیری و در نهایت با تایید ستاد کل نیروهای مسلح، زمینه سازی برای ایجاد اداره مستقل قرآن، نماز و عترت در ارتش جمهوری اسلامی فراهم و در نهایت سال گذشته موفق به تاسیس این اداره شدیم.
تا پیش از این فعالیت‌های قرآنی تحت مجموعه معاونت فرهنگی و روابط عمومی ومعاونت آموزش به صورت مشترک و پراکنده برگزار می شود اما بعد از ایجاد اداره مذکور، تمامی فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی در حوزه قرآن ،نماز و عترت از معاونت آموزش و تمامی فعالیت‌هایی که تحت نظر مرکز قرآنی معاونت فرهنگی بود به اداره قرآن ، نماز و عترت منتقل شد.
اکنون دارای یک ساختمان و ساختار اداری جدید هستیم و در مراکز هم دارای ادارات قرآنی هستیم. در نیروهای پنجگانه نیروی زمینی، نیروی دریایی، نیروی هوایی، پدافند و ستاد آجا دارای مراکز قرآنی هستیم که تا سر پنجه‌ها هم به صورت شبعات قرآنی سازماندهی صورت گرفته است.

این تغییرات چه دستاوردهایی به همراه داشته است؟
نتیجه ایجاد اداره مذکور آن بوده است که از وقتی، یک کار تخصصی را متخصصین در اداره قرآن، نماز و عترت بررسی می‌کنند، تصویب و امضا می شود و به مرحله اجرا می‌رسد، کمتر از دو ساعت زمان می برد در حالی که در گذشته به دلیل تقسیمات اداری، این روند مدت‌ زیادی زمان بر می‌شد. اکنون کارها با انسجام و سرعت عمل بسیار بهتری صورت می‌گیرد. در حوزه بودجه نیز اکنون با وجود بودجه مستقل برای اداره مذکور، موجب شده تا کارها در برخی بخش ها و عرصه‌ها تا ده برابر رشد داشته باشد.

اهداف و چشم اندازی که برای معاونت تعریف شده چیست و چه افق بلند مدتی برای آن در نظر گرفته شده که ضرورت ایجاد اداره را بیش از پیش الزام‌آور ساخته است؟
در این اداره فعالیت‌ها در سه بخش عمده تقسیم می شود. یک بخش مدیریت قرآن است، یک بخش مدیریت نماز است و یک بخش نیز عترت است. در حوزه قرانی نکاتی را در ابتدا بیان می کنم. در بخش قرانی اولویت آن است که ما عمومی سازی فرهنگ قرآنی را مد نظر داریم. یعنی اینکه ما تمامی علایق و سلایق را پای کار فرهنگ قرانی آوردیم. بدین صورت که عده ای حافظ قرآن هستند در این حوزه به کار گرفته شدند، عده‌ای نیز به مفاهیم قرآنی علاقه دارند و لذا در بخش تفسیر و مفاهیم سازماندهی شدند. عده ای به صورت تخصصی نمی توانند وارد عرصه شوند که در مورد این افراد، از شیوه میانبر استفاده کردیم بدین صورت که اهداف کلی را به جزیی تبدیل کردیم. در حوزه آموزشی گاه لازم است برای رسیدن به اهداف آنها را به بخش های جزیی تقسیم کرد تا برای همگان قابل استفاده باشد. مثلا در سالهای اخیر طرحی به نام طرح تنویر را طراحی کرده ایم. بر اساس این طرح، سال گذشته در بحث یک سوره از قرآن که حجت الاسلام قرائتی پیا‌م‌های آن را داده بودند، شرکت کردند. فایل سوره لقمان را در سال گذشته در تمام کانال‌ها و گروه هایمان بار گزاری کردیم که ۱۲۰ هزار نفر در فضای حقیقی و ۶۰ هزار نفر در فضای مجازی شرکت کردند. لذا می توان گفت که یکی از اصلی ترین کارهای ما فرهنگ قرآنی است. حتی در نمایشگاه های قرآنی ، خط ، دلنوشته، شعر و.. را در حوزه قرآن، نماز و عترت را وارد کار کرده‌ایم.
موضوع دیگر در اولویت‌های کاری حوزه قرآنی، مسئله حفظ قرآن است. مقام معظم رهبری سالها پیش اعلام کردند که به مسئله حفظ پرداخته شود. در همین چارچوب نیز در دوره‌ای که زیر مجموعه معاونت آموزشی و فرهنگی بودیم، کارهایی در این حوزه صورت داده بودیم و توانستیم تعداد حافظان را از ۳۳۰۰ نفر به ۱۴ هزار نفر برسانیم و امسال بنا داریم که انشا الله تعداد حافظان را به ۲۸ هزار نفر برسانیم.
موضوع دیگر بحث آموزش قرآن است. ما در فضای مجازی امسال ۳۶۰۰ کانال در پیام رسان سروش تشکیل دادیم. در این کانال‌ها اساتید مجرب طرح درس می کردند که آیات مختلف را مطرح و تفسیر و به مخاطبان ارائه کردند. تقریبا می توان گفت که در ماه مبارک رمضان روزی نبود که حتی یک نظامی هم کلاس قرآن نداشته باشد. در این ماه حتی برای سربازان نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کلاس حضوری برگزار شد.
در حوزه تخصصی نیز۲۰۰ دارالتحفیظ تاسیس کرده ایم که فقط به حفظ می پردازند و بنا داریم که هر سال آن را به دو برابر افزایش دهیم..لازم به ذکر است در مسابقات نیروهای مسلح و خانواده های آنها ارتش مقام اول را کسب کرده است و در بخش کارکنان دوم شده است.
محافل قرانی بخش دیگر برنامه‌های قرآنی بوده است. کاروان انقلاب با همکاری سازمان دارالقرآن حتی بر روی ناوها برنامه اجرا کردند. نیروی زمینی نیز در یگان‌ها این طرح را اجرا و مورد استقبال قرار گرفت. در مجموع بیش از ۱۵۰۰ محفل قرآنی در سال برگزار می شود. در نهایت برنامه داریم که نفری در ارتش نباشد که بر سر سفره قرآن قرار نگرفته باشد و از آن بهره نبرده باشد.

در حوزه نماز چه اقداماتی صورت گرفته است؟
در حوزه نماز، بیش از ۶۲۷ مسجد ، حسینیه ، و نماز خانه داریم که هم نماز جماعت و هم کارهای فرهنگی در آنها انجام می شود که به دلیل شرایط کرونایی ۳۰ درصد این ظرفیت با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اجرایی شده است. در حوزه نماز با همکاری ستاد اقامه نماز به ریاست آقای قرائتی وارد بحث‌های آموزشی تخصصی شده ایم. در همین حال با آموزش و پروزش وارد امضای تفاهم نامه شدیم و طرح پیوند خانه، مسجد و مدرسه را به امضا رسانده و ابلاغ کرده ایم. در ادامه همین مسیر، طرح منزلت نماز که از سوی ستاد کل صورت گرفته بود به تمام یگان‌ها ابلاغ کرده ایم. تلاش داریم در بخش نماز یک تحول بنیادین را در حوزه کارکنان و خانواده هایشان و سربازن محقق سازیم.

و در حوزه عترت؟
در بخش عترت که بخش بسیار مفصلی است که باید بگویم که در سالهای گذشته جشنواره حدیث را برگزار می کردیم که برای کارکنان و خانواده های آنها بوده است. این طرح برای ۱۵ سال به بالا انجام می شد اما سال گذشته در اقدامی ابتکاری، این طرح برای زیر ۱۵ سال نیز اجرا شد که بازخورد بسیار خوبی گرفتیم. یکی از بخش‌هایی این طرح برای قبل از پیش دبستانی بود. احادثی را که برای این سن بود را به صورت کتابچه های کوچک با ۱۴ حدیث مرتبط با این سن، طراحی و تصویر گری نموده و در اختیار خانواده های کارکنان ارتش قرار دادیم. مثلا مباحثی مانند «النظافه من الا یمان» را در قالب تصویر بیان کردیم. جالب است استقبال گسترده ای از این طرح صورت گرفت.
بخش دیگر با بیش از ۲۰ حدیث برای مقطع ابتدایی از کلاس اول تا سوم داشتیم. بخش بعدی، احادیث متناسب تا کلاس ششم بود و برای سه ساله اول متوسطه نیز ۴۰ حدیث را در نظر گرفتیم. ۶۱ هزار نفر در طرح زیر ۱۵ سال شرکت کردند که به نوبه خود آمار بسیار خوبی است. امسال هم این طرح با بالای ۱۵ سال برگزار می شود. در همین حال کتاب زمزم حکمت که شامل ۱۱۰ حکمت نهج البلاغه است، در تیراژ چندین هزار جلد چاپ شد و در اختیار کارکنان و خانواده های انها قرار گرفت که تا الان ۲۱ هزار نفر شرکت کننده داشته ایم. در همین حال تمامی روحانیون استخدام ارتش و یا همکاری کننده با ارتش، در فضای مجازی با بیان احادیث و مباحث شرعی و دینی تلاش کردند تا خلا تعطیلی مساجد دوران کرونا را رفع نمایند که با استقبال خوبی همراه بود.
نکته دیگر آنکه سال را به دهه های مختلف مثلا دهه ولایت ، دهه کرامت، دهه محرم، دهه فاطمیه و.. تقسیم و برنامه های متعددی در حوزه عترت برگزار کردیم .حتی دل نوشته ها و نقاش هایی در حوزه مختلف برگزار شد که چندین هزار نفر و در برخی طرح‌ها بالا ۱۰۰ هزار نفر شرکت کننده داشتیم. در این دهه ها ریاست سازمان و روحانیون سخنرانی‌ها و مطالب خود را بار گزاری کرده و مسابقات بر اساس این محتواها برگزار شده است. ما طرح هر خانه، یک مسجد، را برگزار کردیم که دستاوردهای بسیاری داشت.
لازم به ذکر است که بگویم چند طرح ابتکاری نیز داشته ایم. طرح کوچه های بنی هاشم سالها قبل برگزار شده بود، امسال در ارتش این کار را انجام دادیم که طرح اجرا شده در قصر فیروزه، یکی از نمونه های آن بود که استقبال بسیار خوبی داشته است.
طرح دیگری را در تفاهم با موسسه یاران مهدی قم، انجام دادیم که محور آن را آموزش مربیان قرانی تحت عنوان یاوران مهدی در قالبی شبکه ای تشکیل می‌دهد. ابتدا ۴۰ نفر از اساتید برتر قرانی خود را انتخاب کرده که در قم در یک هفته با همکاری موسسه یاران مهدی در جوار مسجد جمکران، آموزش های لازم را دیده و امسال نیز پس از طی آموزش مجازی دو ماهه، به آنها مدرک داده می شود و هر کدام از آنها ۴۰ شاگرد خواهند داشت و در مرحله اول تلاش داریم تا ۸ هزار، مهدی یاور مهدی باور، آشنا به مهدویت برای رفع شبهات و ابهاماتی که در باب مهدویت بویژه در فضای مجازی ، مشاهده می‌شود را پاسخ دهند و گامی در راستای فرهنگ مهدویت برداشته شود.

در اجرای طرح‌هایتان تا چه میزان از فضای مجازی بهره گرفته‌اید؟
نکته مهم آنکه ویروس کرونا به رغم تمام مخاطرات و سختی های که برای تمام کشور و جهان داشته است اما افق جدیدی را نیز در پیش پای ما گذاشته است که توانسته ایم از طریق ظرفیت سازی مجازی، حضوری گسترده در میان کارکنان و خانواده های محترم آنها داشته باشیم. به طور مثال هر ساله مسابقات قرانی خانواده ها، چنان که باید مورد استقبال قرار نمی گرفت چرا که مشکل دوری مسافت و سختی رفت و آمد مطرح بود اما در دوران کرونا و با افزایش رویکرد به ابزارهای مجازی آمار مشارکت، رشد بسیار زیادی داشته است.
نکته مهمی که باید ذکر گردد آنکه، یکی از نکات و کارهای مورد توجه اداره ایجاد قوه تفکر در میان کارکنان و خانواده های آنهاست بگونه ای که با طرح احادیث و یا ایات قرآنی، برداشت‌ها و دیدگاه های آنها جمع آوری و از سوی متخصصین مورد ارزیابی و به اشتراک گزاری می‌شود.
نکته قابل توجه دستاوردهای این طرح است. به عنوان نمونه بگویم بر اساس همین طرح من سوره کهف را که مطالعه می کردم،برداشت‌های خود را روی کاغذ آوردم که بالغ بر ۲۱ مورد شد که تجربه بسیار خوبی برایم در باب تفکر در احادیث و ایات قرآنی بود.

پس می توان گفت که یکی از اولویت‌ها و طرح‌های اصلی اداره شما برای کارکنان و خانواده‌های آنها،اصل تفکر و تعقل کردن است؟
دقیقا همین طور است؛ چرا که تعقل صحیح، زمینه ساز حرکت‌های بزرگی می شود که برکات بسیاری برای زندگی فردی و جامعه و بشریت به همراه خواهد داشت.

با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از پرسنل ارتش را پرسنل وظیفه تشکیل می دهند به نظر شما مطالبه و خواسته اصلی خانواده آنها از اداره تحت امر شما چیست و فکر می کنید چگونه می توانید آرامش و رضایت را در میان خانوادهها از فرستادن فرزندانشان به خدمت مقدس سربازی ایجاد نمایید؟
اولا باید بگویم که بخش های عمده ای از طرح‌های اجرا شده در حوزه قران، نماز و عترت مربوط به کارکنان وظیفه بوده است. طرح‌های ما در پنج بخش کارکنان پایور، کارکنان وظیفه، همسران و فرزندان، خواهران شاغل در ارتش جمهوری اسلامی ایران و دانشجویان برگزار می‌شود. لذا در تمام برنامه ها، سربازان عزیزمان که امانت های خانوادهایشان نزد ما هستند شرکت می کنند. وظیفه‌های عزیزمان در ابتدای ورود به ارتش، ۱۲۰ ساعت احکام و اصول دینی و اخلاقی را آموزش می بینند. در یگان نیز که وارد می شوند در تمام برنامه های فرهنگی شرکت داده می شوند و استقبال بسیار خوبی نیز از آنها شاهد بوده ایم. به عنوان نمونه سربازانی داریم که در مسابقات سراسری دارای مقام شده اند.
خانواده سربازان عزیزمان این انتظار را دارند که ما امانت های آنها را خوب آموزش داده و پرورش یافته از جمله در حوزه فرهنگی و اجتماعی و اخلاقی به آغوش خانواده‌هایشان باز گردانیم. ما تلاش داریم تا از آموزه‌های قرآنی و فرهنگی برای ارتقای دانش و بینش سربازان عزیزمان بهره بگیریم چرا که آنها هم همانند فرزندانمان هستند و درک می کنیم که خانواده‌ای که فرزندش را به ما سپرده است انتظار به حقی دارد که همانا بازگشت سلامت و ارتقا یافته جوانش به کانون خانواده است. ما در اداره تلاش کرده ایم تا روابطی دوستانه و برادرانه با سربازان وظیفه داشته باشیم و برای رفع مشکلات آنها تلاش کنیم. در همین حال در مراسم‌های مانند روز سرباز به خانواده های این عزیزان پیام تبریک می دهیم. یکی از نکات مهم نیز که اخیرا نیز صورت گرفته افزایش قابل توجه حقوق سربازان است که از دغدغه‌های همیشگی ما بوده که به لطف خدا محقق شده است. به هر حال سربازان از ویژگی‌های بارز جوان بودن، به روز بودن و پاک بودن و اهل معرفت و بینش بودن برخوردار هستند و لذا ما تلاش کرده ایم تا در طرح‌های اجرایی خود از مشورت‌ها و ظرفیت‌های آنها استفاده کنیم و من به شخصه جلسات متعددی با سربازان در باب راهکارها و چارچوب‌هایی که می تواند در ارتقا سطح کیفی و بینشی سربازان تاثیر مثبت داشته باشد با آنها مشورت نموده و از دیدگاه های آنها استفاده بسیار برده‌ام.

یکی از مباحث مطرح در صحبت‌هایتان بیان شرایط کرونا بود، در این دوران چه طرح‌ها و اقداماتی برای بالا بردن روحیه و پر کردن اوقات فراغت خانواده های کارکنان ارتش صورت داده اید؟
می توانم بگویم امسال سال شکوفایی برنامه های اداره قرآن، نماز و عترت در میان خانواده های کارکنان بوده است. در تمام برنامه‌هایی که برای کارکنان عنوان کردم برای خانواده ها نیز برگزار شده و تقریبا برنامه ای نبوده که برای خانواده ها نباشد. صدها برنامه و زیر برنامه برای خانواده ها طراحی و اجرا شده است.

یکی از مباحث مهم و مطرح در بیانیه گام دوم رهبر انقلاب حوزه فرهنگی بوده است؛ با توجه به ماهیت اداره تحت امر شما، چه طرح‌ها و اقداماتی در قالب بیانیه گام دوم صورت گرفته است؟
اولا در سازمان عقدیتی سیاسی جشنواره‌ای با محوریت گام دوم برگزار کردیم که مقالات و مطالب بسیار زیادی در باب گام دوم از محققین و اندیشمندان فراخوان کرده و مورد بهره برداری قرار گرفت و در قالب بروشور و کتابچه در اختیار همگان قرار گرفت. در قالب سالنامه از مفاهیم و کلید واژه های اصلی بیانیه گام دوم بهره گرفته و با توجه به اینکه مخاطب اصلی بیانیه گام دوم جوانان بوده اند، ما هم بخش عمده ای از برنامه های خود را به جوانان اختصاص داده ایم.

در پایان اگر صحبتی و یا مسئله ای است که لازم به بیان بوده و در سوالات ما نبوده است بفرمایید؟
این نکته لازم به تاکید است که ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنار سایر بخش های نیروهای مسلح یک ید واحده هستند که سرباز ولایت هستیم و همه یک هدف را دنبال می کنیم که با انسجام و وحدت و هم افزایی به عنوان سرباز ولایت برای ارتقای نیروهای مسلح، خدمت به مردم و نظام و میهن تلاش می کنند. نکته مهمی که جا دارد تا بار دیگر تاکید کنم، علاقه مردم ایران به ارتش یک علاقه قلبی و درونی است چرا که اولا ارتش یک ساختار ولایتمدار قران بنیان است. ثانیا در یک دست سلاح برای دفاع از سرحدات را دارد و در یک دست قرآن برای مسائل فرهنگی را دارد و سوم اینکه در تمام صحنه ها در کنار ملت است. سیل می آید ارتش حضور دارد، در زلزله در خدمت رسانی حضور دارد در دوران کرونا نیز حضوری فعال دارد و خود را خادم ملت می داند و از هیچ تلاشی در این راه فروگذار نبوده اند. لذا با قاطعیت می‌توانم بگویم که ارتش مانند سایر بخش‌های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، خود را خادم مردم می‌داند و مردم نیز ارتش را پشتوانه و دلگرمی خود می‌شناسد.

ممنون از این‌که‌ وقت خود را در اختیار ما قرار دادید.
من هم از شما ممنونم.

https://siasatrooz.ir/vdci5vaz5t1azp2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی