پنجشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۰
کد مطلب : 123375

شاخصه‌های ائمه جمعه

نمونه‌های بسیار بارز و شاخصی در میان ائمه جمعه شهرهای گوناگون کشور وجود دارد که با روش و منش خود...
نمونه‌های بسیار بارز و شاخصی در میان ائمه جمعه شهرهای گوناگون کشور وجود دارد که با روش و منش خود به جذب حدکثری و دفع حداقلی مشغولند که همین باعث شده تا مردم آن دیار پایبندی بیشتری به دین، آرمان‌های انقلاب و اسلام داشته باشند.
همانگونه که رهبر معظم انقلاب روز گذشته در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور درخصوص ائمه‌جمعه به دو موضوع اشاره کردند: ۱- منش و روش و شیوه زندگی امامان جمعه ۲- محتوای خطبه‌های نماز جمعه.
این دو موضوع و مقوله دو مؤلفه و شاخص مهم برای نماز جمعه و خطیب آن است که اگر از سوی ائمه جمعه محترم به طور کامل رعایت شود قطعاً تأثیر برگزاری نماز جمعه بیشتر خواهد شد.
امامان جمعه‌ای هستند که با اجرای همان دو توصیه رهبری در شهر و استان خود توانسته‌‌اند دل مردم را به دست آورند و نه تنها محبوبیت خود را بیفزایند بلکه چهره واقعی اسلام و و تشیع را نیز به افکار عمومی نشان دهند.
در ماجرا و مسئله حجاب و بدحجابی که چندی است به راه افتاده و فضایی مسموم را شکل داده است،‌برخی از امامان جمعه با تبیین این مسئله در آرام کردن فضایی که دشمنان در آرزوی ایجاد آن هستند اقدام کردند که نشان دهنده جایگاه نماز جمعه است، برای همین است که حضرت آیت الله خامنه‌ای در دیدار ائمه جمعه درباره همین موضوع
با اشاره به مطرح شدن موضوع حجاب در خطبه‌های نماز جمعه در هفته گذشته و همچنین در فضای مجازی و رسانه‌ها، خاطرنشان کردند: «در این موضوعات باید بسیار متین و منطقی و به دور از احساساتِ بی‌مورد، ورود کرد و باید با دلایل روشن، آن منطق استعماری غربی افشا و تبیین شود.»
همه این ضرب المثل را شنیده‌اند که «مستمع، صاحب سخن را بر سر ذوق آورد!» هیچ فردی پای سخنانی نمی‌نشیند که برای او آموزه‌ای نداشته باشد.
امامان جمعه همانگونه که در خطبه های نماز جمعه، همه را امر به تقوا می کنند، خود نیز باید در تحصیل تقوا و عمل به آن حداکثر تلاش خود را انجام دهند زیرا اگر غیر از این باشد، نتیجه عکس خواهد داد.
طبیعتاً اگر امام جمعه‌ای در خطبه‌ها مردم را به مقاومت و صرفه جویی دعوت کند اما خود در خانه‌ای مجلل ساکن باشد با خودرویی لوکس داشته باشد، این توصیه و خطبه به فرموده رهبر معظم انقلاب باعث لجبازی می‌شود.
«اگر ما روز جمعه دعوت به تقوا کردیم اما روز شنبه یک عملی از ما سر زد که این با تقوا سازگار نیست، این اصلاً به کلی باطل می‌کند. اصلاً، یک اثر به عکس دارد. مستمع را سر لج می‌آورد که چه دارند می‌گویند اینها.»
احتمالاً چنین نیز شده است، یعنی امام جمعه‌ای در سخنان خود آنگونه که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند، رفتار کرده که در صورت چنین اتفاقی طبیعی است که برخی از مردم پای خطبه‌های آن امام جمعه ریزش کرده و دیگر به نماز جمعه نیامده‌اند. قاعدتاً تاکنون جمهوری اسلامی ایران نتوانسته نماز جمعه در تراز انقلاب اسلامی داشته باشد به همین خاطر است که حضرت آیت الله خامنه‌ای
با طرح این سؤال که «آیا در جمهوری اسلامی توانسته‌ایم، نماز جمعه را در جایگاه رفیع و شایسته خود قرار دهیم» گفتند: به نظر می‌آید کوتاهی‌هایی داشته‌ایم که باید همت کنیم تا این کوتاهی‌ها برطرف شود که در این میان، برخی مسائل بر عهده شخص ائمه‌جمعه است و برخی هم بر عهده مدیریت کلان ائمه جمعه
کوتاهی‌ها، با اجرای توصیه‌ها و دستور العمل‌هایی که ایشان بیان کردند جبران می‌شود و در این میان وظیفه شورای سیاستگذاری ائمه‌ جمعه‌ و رئیس آن در این مسئله بسیار مهم و حساس است.
انتظار می‌رود تا در آینده نزدیک با توصیه‌های لازم الاجرای رهبر معظم انقلاب اسلامی به ائمه جمعه و شورای سیاستگذاری، تحول قابل توجهی در برگزاری نماز جمعه ایجاد شود که بتواند تأثیر و نقش آفرینی خود را در گام دوم انقلاب اسلامی داشته باشد.

نویسنده: محمد صفری
https://siasatrooz.ir/vdciypazwt1arp2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی