دوشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۶
کد مطلب : 113871

آیا همه تصمیمات دولت در باره کرونا کارشناسی است؟

از اوایل اسفندماه ۱۳۹۸ موضوع ویروس کرونا و شیوع آن در کشور ما هم مسئله شماره یک کشور شد و به دنبال موثرترین دستورالعمل قطع زنجیره این ویروس...

از اوایل اسفندماه ۱۳۹۸ موضوع ویروس کرونا و شیوع آن در کشور ما هم مسئله شماره یک کشور شد و به دنبال موثرترین دستورالعمل قطع زنجیره این ویروس تعطیلی اجتماعات مردمی و خانه نشینی بعنوان مهمترین راهکار مبارزه با این بیماری به شدت مسری در دستور کار وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا به عنوان عالیترین مرجع کنترل و مبارزه با این بیماری قرار گرفت.
با گذشت قریب به سه ماه از تعطیلی گسترده تمام اماکن عمومی، مدارس و دانشگاه ها، مساجد و مصلی ها، اعتاب مقدس و حرم ها، به علت بیکاری و ضرر فراوان اقتصادی مردم و مشاغلی شهری و روستایی و زیان شدید بسیاری از تولیدی ها، اصناف خدماتی و مولدین، به دنبال کاهش مصرف ناشی از خانه نشینی عمومی و با فروکش کردن و کنترل نسبی ویروس کرونا، یک یک اجتماعات مردمی هر کدام با یک پروتکل (!) بهداشتی شروع به کار نموده و بازگشایی شده اند!
اجتماعاتی مانند مترو، مراکز حمل و نقل، بانک ها، مراکز تجاری و فروشگاه ها هم که اساسا هرگز تعطیل نشده بودند با برطرف شدن محدودیت های اعمال شده با تمام ظرفیت سابق در حال ادامه فعالیت هستند. بازگشایی مدارس هم از بیست و هفتم اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ اعلام شده و مقرر شده ورزش های گروهی مانند لیگ فوتبال هم براساس پروتکل های وزارت بهداشت بعنوان یکی از ضروری ترین نیازهای اجتماعی راه اندازی شوند! سینماها هم با ظرفیت چهل درصدی و براساس رعایت پروتکل (!) های وزرات بهداشت مجوز بازگشایی را دریافت نمودند.
در این میان تنها اجتماعات بلاتکلیف مساجد و نمازهای جماعت و مصلی ها و نمازهای جمعه هستند. مساجد که بعنوان سنگر انقلاب مامن جبهه مقاومت و سرچشمه جوشان و پشتوانه عظیم انقلاب اسلامی و ایمان مردم هستند، هر چند این روزها محل برگزاری رزمایش کمک های مومنانه به اقشار آسیب پذیر از کرونا و محرومین اجتماع، همچنین پایگاه های مبارزه با کرونا شده اند لکن از کارکرده اصلی خود که همانا اقامه نمازهای جماعت و مناسک مذهبی است بازمانده اند. نگرانی مومنین و نمازگزاران از عدم اقامه نمازهای جماعت تا حدی بالا گرفت که نهایتا مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای حفظه الله در جلسه مشترک با اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا که با حضور رئیس جمهور به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد به این مساله پرداختند و در قضاوتی بی طرفانه نسبت به برگزاری نمازهای جمعه و جماعت یک شرط معقول و مشروع را که لازمه هرگونه تصمیم گیری در مورد برگزاری یا عدم برگزاری نمازهای جماعت مطرح کردند.
ایشان تصمیم گیری در مورد ادامه تعطیلی جماعت های مذهبی به ویژه نمازهای جمعه و جماعت یا اقامه آن ها را به عهده بررسی و نظر کادر پزشکی و بهداشتی با شرط بکارگیری نظر کارشناسان مومن و متعهد قرار دادند!
یک چنین تصمیم گیری و واگذاری امر به کارشناسان ذیصلاح از سوی رهبر معظم انقلاب کاملا و بارها مسبوق به سابقه است و ایشان بارها و بارها فرموده اند که رهبری در هر مورد اجرایی کشور نمی تواند دخالت و ورود پیدا کند و همواره از تصمیمات منتخبین مردم در دولت ها حمایت کامل نموده اند و حداکثر پشتیبانی و همکاری را با ایشان داشته اند. لکن کمتر از شش ماه پیش هنگامی که دولت تدبیر بیست و چهارم آبان ماه ۱۳۹۸ یکباره قیمت بنزین هزار تومانی را به سه هزار تومان افزایش داد، در همان آغازین روزهای این تصمیم و عملکرد اشتباه دولت تدبیر، مقام معظم رهبری در یک سخنرانی غیر رسمی در آغاز درس خارج فقه خود فرمودند که تصمیم گیری در مورد افزایش قیمت بنزین و نحوه اعمال آن را به شورای سران سه قوه واگذار کرده اند و لازم است که دولت و مجلس و قوه قضاییه براساس نظر کارشناسان مربوطه جمع بندی و تصمیم گیری کنند!
تصمیم گیری همسوی ریاست مجلس به نیابت خودخوانده از سوی ۲۸۹ نفر دیگر نمایندگان با تصمیم رئیس جمهور و امضای مشروط ریاست دستگاه قضا در پای توافقنامه سران سه قوه بدون اجابت مقدمات لازم از سوی دولت تدبیر، کرد آنچه نباید می کرد و شد آنچه نباید می شد!
نارضایتی عمومی مردم از سقف قیمت و نحوه اعمال قیمت جدید بنزین بار دیگر میدان اغتشاشات را برای اراذل بین المللی به سرکردگی آمریکا و بدخواهان و منافقین فراهم کرد و بار دیگر انقلاب به لبه پرتگاه رفت و میلیاردها ضرر و زیان مالی، کشته شدن عده ای از شهروندان و شهادت تعدادی از مدافعان وطن دستاورد آن شد!!!
این در حالی بود که رهبری معظم انقلاب آن زمان هم هر گونه تصمیم گیری را منوط به بهره گیری از نظر کارشناسان مربوطه کرده بودند اما دولت تدبیر برخلاف نظر بسیاری از کارشناسان و نمایندگان مجلس و صاحب نظران اقتصادی که همان موقع هم با نظر دولت مخالف بودند، نسبت به اجرای تصمیم خود اقدام کردند.
اکنون با توجه به سوابق غیر قابل دفاع دولت در تصمیمات بزرگ و ملی مانند افزایش قیمت بنزین (برجام، بازار خودرو، افزایش قیمت ارز و...) که نشان می دهند دولت تدبیر برخلاف تبلیغات گسترده از نظرات عموم کارشناسان متعهد بهره ای نمی برد و تنها به نظرات چند نفر اطرافیان رئیس دولت بسنده می کند باید پرسید سرنوشت اقامه نمازهای جمعه و جماعت چه خواهد شد؟! آیاد در میان مسئولین کنونی دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا هیچ کس دغدغه مند این مسئله نیست، یا هیچ توانمندی در جهت تهیه پروتکل!! لازم جهت بازگشایی مصلی ها و اقامه نمازهای جمعه و جماعت وجود ندارد؟! یا نه احتمالا تعمدی در جلوگیری از باز شدن مساجد و مصلی ها وجود دراد تا مردم را از مساجد این سنگر انقلاب دور کنند!! در حالیکه برای بازگشایی تمام اماکن عمومی پروتکل!! لازم تدوین و ابلاغ می شود؟! به راستی در حالی که پیش از حلول ماه مبارک رمضان سازمان بهداشت جهانی پروتکل رعایت اصول بهداشتی جهت اماکن مذهبی جوامع مسلمین را تهیه کرده و ابلاغ نمود چرا هنوز در ام القرای جهان اسلام اقامه نمازهای جماعت باید تعطیل باشد؟
در وضعیت کنونی تکلیف علمای اسلام چیست و به راستی اگر معیار اقامه نماز حسین ابن علی علیه السلام در ظهر عاشورا زیر باران تیر دشمنان اسلام است؛ جامعه کنونی ما چه نسبتی با قیام حسینی علیه السلام دارد؟
دست سامری در کار است و عیسایی نداریم! مهدی جان بیا! جز تو امیدی بهر سامان نداریم!
دلتنگم! دلتنگ ندبه های پنهانی! کنون که در این آشفته بازار جز تو امن و امانی نداریم!
جهان به ستوه آمده است و ندارد راهی! از این همه بد مستی و بی عدالتی و ویروس آمریکایی! 

نویسنده: محمد مهدی ملکی

https://siasatrooz.ir/vdciypazzt1azv2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی