چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۲
کد مطلب : 125491
طرحی درباره حجاب در مجلس

ایجابی یا سلبی؟

ایجابی یا سلبی؟
چگونه می‌شود که یک نماینده از وجود طرحی درباره حجاب خبر بدهد و نماینده دیگر آن را تکذیب کند!
البته که بهتر خواهد بود هر طرحی پس از بررسی‌های لازم برای افکارعمومی شفاف‌سازی شود و تا زمانی که ابعاد آن مشخص نشده مناسب است ذهن مخاطب درگیری طرح‌های ناقص نگردد. آیا مسئله شُل حجابی با اینگونه طرح‌ها حل می‌شود، با این ناهنجاری چگونه باید برخورد کرد؛ ایجابی یا سلبی؟
بیژن نوباوه دیروز از طرحی خبر داده که در آن، نوع برخورد قانونی با بدحجابان و بی‌حجابان مشخص شده و حتی از موافقت سران سه قوه با این طرح هم خبر داده اما در واکنش به سخنان بیژن نوباوه نماینده مردم تهران،‌ چند نماینده این سخنان را رد کردند.
پس از اتفاقی که ۶ ماه پیش برای مرحوم مهسا امینی افتاد، آشوب‌هایی در کشور تدارک دیده شد و بهانه آن هم حجاب بود، در حالی که قطعاً اکثریت مردم ایران خواهان حجاب هستند و علاوه بر آن نسبت به قوانین کشور نیز احترام قائلند. با این وجود همگان دیدند که برخی در داخل و خارج نسبت به فوت مرحوم مهسا امینی چه واکنش‌هایی نشان دادند و چند ماه کشور را به آشوب کشیدند که تأثیر منفی آن بیشتر بر روی معیشت مردم و اقتصاد کشور بود. کسادی کسب‌و‌کارها هنوز هم از تبعات آشوب‌های چند ماه گذشته است.
پس از آن وقایع تلخ و البته عبرت آموز، ‌برخی در جامعه دست به ساختار شکنی‌زدند و بدون حجاب در جامعه ظاهر شدند، حتی برخی پا را فراتر نهاده و با لباس‌های نامنساب در جامعه ظاهر شدند. متولیان و مسئولان هم می‌دانند که اگر بخواهند اقدامی در این زمینه انجام دهند، ‌آن هم در شرایط کنونی که هنوز التهابات به طور کامل فروکش نکرده،‌ امکان آشوب‌های بعدی وجود دارد.
با این وجود برخی مسئولان نسبت به وضعیت ناهنجار جامعه نگرانند، از آن جمله برخی نمایندگان مجلس.
اما با وجودی که بیژن نوباوه از طرح حجاب خبر داده است، سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت که طرح پیشنهادی برخی نمایندگان درباره حجاب هنوز وارد روند بررسی مجلس نشده است.
سید نظام‌الدین موسوی با اشاره به گزارش قرائت شده کمیسیون فرهنگی درباره عفاف و حجاب اظهار کرد: گزارش کمیسیون فرهنگی که در راستای اعمال تبصره یک ماده ۴۵ آیین‌نامۀ داخلی مجلس تهیه و در صحن علنی ارائه شد که این گزارش پیرامون ترک فعل دستگاه‌ها در اجرای قانون عفاف و حجاب و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.
وی ادامه داد: در گزارش کمیسیون فرهنگی تأکید شده بود که در صورت احساس ضرورت برای مقررات جدید در حوزه حجاب و عفاف، اولویت با ارائه لایحه با قید فوریت از سوی قوه قضائیه است لذا برخی موارد مطرح‌شده در فضای مجازی به‌عنوان جزئیات طرح مجلس برای مقابله با بدحجابی را رد می‌کنم. اولویت کمیسیون فرهنگی ارائۀ لایحه از سوی دولت و قوه قضائیه است.
در طرف دیگر ماجرا بیژن نوباوه وطن گفته است: نمایندگان و ملت ایران در خصوص ساختارشکنی بسیار مهم رخ داده در طی ماه‌های گذشته نگران هستند که با مسئله حجاب و عفاف نمایان شد و بسیار به جا و منطقی بود. نماینده تهران افزود: در ماده ۱ آمده است افردی که در وسایل نقلیه اعم از هوایی، زمینی، ریلی و دریایی اقدام به کشف حجاب یا برهنگی کنند، مطابق بند ۱ جدول اعمال قانون می‌شوند. در ماده ۲ نیز آمده است که مالکان، متصدیان یا مشتریانی که در اماکن صنفی یا مراکز خرید و مال‌های تجاری اقدام به کشف حجاب یا برهنگی کنند، مطابق بند ۲ جدول اعمال قانون می‌شوند. مسئولیت رعایت حجاب و اجرای قوانین حجاب در مراکز خرید و مال‌ها برعهده مالکان و متصدیان این مراکز می‌باشد.
وی بیان کرد: گزارش کمیسیون فرهنگی با همکاری وزارت کشور، ستاد عفاف و حجاب و همکاری دیگر نهادها تهیه و متن آن قرائت شد. در این گزارش ۷ ماده پیشنهادی درخصوص برخورد غیرمستقیم و هوشمند آمده است، به شکلی که هیچ گونه برخورد فیزیکی در اعمال قانون صورت نگیرد و در عین حال حجاب ملت حفظ شود و قانون گریزان نیز متنبه شوند اما نمی دانم چرا قرائت نشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تمامی سران قوا با مواد پیشنهادی در این گزارش موافقت کامل دارند و در شورای عالی امنیت ملی نیز در این خصوص بحث شده است. موضوعی که برای ما اهمیت دارد این است که تنها مجلس شورای اسلامی حق قانونگذاری دارد و مقام معظم رهبری نیز در این خصوص تذکر داده اند.
اما چند تن دیگر از نمایندگان مجلس دیدگاه متفاوتی نسبت به اظهارات توباوه دارند.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت که در حال حاضر طرحی مربوط به عفاف و حجاب در دستور کار صحن علنی قرار ندارد.
احمد راستینه با اشاره به گزارش کمیسیون فرهنگی درباره عملکرد دستگاه های اجرایی در خصوص مصوبات حجاب و عفاف اظهار کرد: در راستای اعمال تبصره یک ماده ۴۵ آیین نامه داخلی مجلس، کمیسیون فرهنگی گزارشی درباره موضوع عفاف و حجاب به صحن علنی ارائه کرد که به پیوست آن طرح کمیسیون پیشنهاد شد لذا در صورتی که دولت در این باره لایحه ای به مجلس ارائه نکند، باید این طرح توسط هیات رییسه اعلام وصول شده و مسیر قانونی خود را طی کند.
وی ادامه داد: اگر دولت و قوه قضاییه احساس کنند که برای اثربخش‌تر شدن قانون نیاز به ارائه لایحه ای است، مجلس آمادگی رسیدگی سریع به آن را دارد در غیر این صورت طرح جامع کمیسیون فرهنگی می تواند برای اثربخش تر کردن قانون موثر باشد چون این طرح حاصل یک سال کار کارشناسی و برگزاری جلسات مستمر با مرکز پژوهش ها و مرکز تحقیقات اسلامی قم و دستگاه های مربوطه است البته اولویت با ارائه لایحه از طرف دولت یا قوه قضاییه است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان و در جمع بندی با بیان اینکه هنوز طرحی در دستور کار صحن علنی درمورد عفاف و حجاب نیست، گفت: کمیسیون فرهنگی به پیوست گزارش خود طرح مربوط به عفاف و حجاب را به هیات رییسه تقدیم کرده است و منتظر برنامه دولت و قوه قضاییه هستیم.
https://siasatrooz.ir/vdcjhievvuqe8xz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی