پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۰ - ۰۱:۰۹
کد مطلب : 120694
همزمان با مذاکرات ایران و ۱+۴ در وین صورت گرفت

سم‌پاشی آمریکا علیه لغو تحریم‌ها

سم‌پاشی آمریکا علیه لغو تحریم‌ها
مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۴ با محوریت لغو تحریم‌ها دیروز در حالی ادامه یافت که آمریکایی ها در کنگره، کارخ سفید، سازمان ملل و حتی مذاکرات با اروپایی‌ها به سم پاشی و اقدامات غیر سازنده برای حفظ تحریم‌ها و امتیازگیری مجانی پرداختند.
آمریکایی‌ها هنوز به این باور نرسیده‌اند که دوران برجام بازی‌ها و دل بستگی‌های دولت دوازدهم به وعده‌های غرب پایان یافته و اروپا و امریکا گزینه‌ای جز لغو تحریم‌ها ندارند. آنها چنان رفتار می کنند که گویی همچنان در توهم امتیازخواهی در ازای ندادن امتیاز هستند. در همین چارچوب وزرای خارجه انگلیس، آمریکا، آلمان و فرانسه در حاشیه نشست مقامات کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به تکرار مباحثات ضد ایرانی پرداختند.
«لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس در توئیتی از دیدار خود با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی، «هایکو ماس» همتای آلمانی و «ژان ایو لودریان» همتای فرانسوی خود در «ریگا» پایتخت لتونی خبر داد.وی همچنین افزود که با وزرای خارجه آمریکا، آلمان و فرانسه درباره «جلوگیری از رسیدن ایران به تسلیحات اتمی» نیز به گفت‌وگو پرداخته است.وزارت خارجه آلمان نیز در توئیتی ضمن اشاره به این دیدار نوشت: «ماس و وزرای خارجه آمریکا، انگلیس و فرانسه مباحثات خوبی درباره چالش‌های امنیتی که ما را نگران کرده‌اند، انجام دادند».از سوی دیگر گروهی از اعضای هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا طرحی موسوم به «توقف پهپادهای ایران» پیشنهاد کرده‌اند که خواستار مقابله با توانمندی پهپادی ایران است.«مایکل مک‌کاول»، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا و چند نفر از دیگر همکاران او این طرح را معرفی کرده و مدعی شده‌اند تحریم‌های موجود علیه ایران ذیل قانون کاتسا، عرضه، فروش یا انتقال پهپاد را نیز شامل می‌شود. همچنین نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد خواستار مقابله با نفوذ ایران در منطقه از طریق اجرای قطعنامه‌هایی در شورای امنیت این سازمان شد.«لیندا توماس گرینفیلد» که در نشست شورای امنیت به دفاع از رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: «اسرائیل از سوی سازمان‌های تروریستی از جمله حماس و حزب‌الله که هر دو توسط ایران تأمین مالی می‌شوند در معرض حملات منظم قرار دارد.» همچنین ۲۵ قانونگذار آمریکایی در نامه‌ای به رئیس جمهور کشورشان کاخ سفید رابه پنهان کاری در ارائه جزئیات مذاکرات وین متهم کردند.
در این میان اما چاینا دیلی در گزارشی نوشت که طرف‌های درگیر مذاکرات باید انعطاف‌پذیری نشان دهند تا گفت‌وگو‌ها نتیجه‌بخش باشند. روزنامه چاینادیلی چاپ چین در گزارشی درباره آغاز مجدد مذاکرات وین نوشت که با از سرگیری مذاکرات با هدف احیای توافق هسته‌ای ایران، مشخص شد که هم ایران و هم آمریکا تمایل دارند به این توافق برگردند. از سوی دیگر یک روزنامه عرب زبان با انتشار مطلبی در خصوص مذاکرات هسته‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی در شهر «وین»، نوشت: ایران به دنبال مذاکرات فرسایشی نیست.
روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن مطلبی را در خصوص مذاکرات هسته‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی در شهر «وین» به رشته تحریر درآورد. این روزنامه در مطلب خود آورده است: مذاکرات هسته‌ای میان ایران و کشورهای غربی به تازگی در وین از سر گرفته شده است اما مشخص نیست که این مذاکرات در نهایت با چه سرنوشتی مواجه خواهد شد. لازم به ذکر است در ادامه مذاکرات برجامی سفیر جمهوری اسلامی ایران در وین از دیدار علی باقری با وزیر خارجه اتریش خبر داد و رایزنی درباره مذاکرات وین و تقویت مناسبات دوجانبه و چندجانبه را از محورهای این گفت‌وگو برشمرد.
از سوی دیگر دیپلمات‌های اروپایی در جمع خبرنگاران تصریح کرده‌اند مسئله سانتریفیوژهای ایران از جمله مسائلی است که در مذاکرات وین بر سر آن اختلاف وجود دارد.این دیپلمات‌ها که طبق ادعای رویترز خواسته‌اند نامشان فاش نشود گفته‌اند قصد ندارند برای گفت‌وگوهای «ضرب‌الاجل مصنوعی» تعیین کنند، اما در عین حال تصریح کرده‌اند: «وقتی برای صرف کردن بر روی تعارفات نداریم.»منابع ادعایی مورد استناد رویترز گفته‌اند:«اگر آنها نشان ندهند که درباره این مسئله جدی هستند به مشکل برخواهیم خورد. ۴۸ ساعت آینده بسیار مهم خواهد بود.»
یک روزنامه چاپ فلسطین اشغالی با «منسوخ شده» توصیف کردن استراتژی رژیم صهیونیستی مبنی بر لزوم افزایش تحریم‌ها علیه ایران، نوشت تحریم‌ها بعد از چهار دهه هم نتوانسته بر این کشور تأثیری بگذارد.روزنامه «هاآرتص» در یادداشتی به قلم «زِوی بارئِل» نوشت، وقتی سیاست‌های فشاری اسرائیل حتی در نوار غزه نیز شکست خورده است، پس چرا باید انتظار داشت که این سیاست در برابر کشور بزرگی مانند ایران عمل کند.
از سوی دیگر «گای بورتون» استاد کالج «وسالیوس» در یک یادداشت هشدار داد که جو بایدن با توجه به مشکلات ناشی از کاهش شدید محبوبیتش در آمریکا و پیش رو بودن انتخابات، گزینه‌های معدودی در قبال ایران دارد.«گای بورتون» استاد کالج «وسالیوس» دانشگاه وریج یادداشتی با این عنوان منتشر کرد: «با از سرگیری مذاکرات برجام، هیچ گزینه خوبی برای آمریکا و ایران روی میز نیست». در این میان سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه هشدار داد سناریوهایی مانند نقشه «ب» آمریکا در مقابل ایران، فضای مذاکرات هسته‌ای در وین را مسموم می‌کند.«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه «نقشه ب» آمریکا در مقابل ایران را محکوم کرد.
زاخاروا در نشست خبری هفتگی در پاسخ به سوال خبرنگار «الجزیره» درباره نقشه ب آمریکا درباره شکست مذاکرات هسته‌ای در وین گفت:‌ «در مورد داستان‌ها و سناریوهایی مانند نقشه ب، معتقدیم که غیرضروری و مخرب بوده و قطعاً به فضای مذاکرات کمکی نکرده و می‌تواند در واقع آن را مسموم کند».سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه افزود: «امیدواریم تغییرات مثبتی از طرف آمریکایی از جمله رفع تحریم‌ها را شاهد باشیم تا متعاقباً فعالیت‌های هسته‌ای ایران که در پاسخ به این تحریم‌ها افزایش یافته، به حالت قبل برگردد و امید داریم برجام به اجرای کامل بازگردد زیرا جایگزینی معقول و اجرایی برای آن وجود ندارد». زاخاروا در ادامه گفت: «نمی‌توانیم از کسانی حمایت کنیم که با حفظ برجام مخالف بوده و به‌دنبال درگیری هستند. این رویکرد ما نیست و از چنین رویکردی حمایت نمی‌کنیم».این دیپلمات ارشد روس گفت:‌ «اکنون دور جدیدی از مذاکرات برای استقرار مجدد برجام از بیست و نهم نوامبر آغاز شده که تاکنون سازنده بوده است. سازنده بودن آن از سوی ناظران و طرف‌های مذاکره تأیید شده و ما نیز همین نظر را داریم».او در ادامه توضیح داد بعد از نشست کمیسیون مشترک برجام، کارگروه‌های مرتبط کار خود را آغاز کرده تا «گام‌های هماهنگ» ایران و آمریکا برای پایبندی به برجام معین شوند.
https://siasatrooz.ir/vdcjhyevxuqe8mz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی