?>?> حقیقت ماجرا چیست؟ | سیاست روز
شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۵
کد مطلب : 124889

حقیقت ماجرا چیست؟

طی روزهای اخیر اخباری خاص از ونزوئلا به گوش می‌رسد که می‌تواند زمنیه ساز تحولاتی قابل توجه در این کشور و منطقه باشد...
طی روزهای اخیر اخباری خاص از ونزوئلا به گوش می‌رسد که می‌تواند زمنیه ساز تحولاتی قابل توجه در این کشور و منطقه باشد. پس از انحلال دولت خودخوانده تحت حمایت واشنگتن در ونزوئلا، سفارت این دولت خودخوانده در آمریکا تعطیل شد.مخالفان ونزوئلا اعلام کرد: به اطلاع جامعه ونزوئلا در ایالات متحده و عموم مردم می‌رسانیم که سفارت ونزوئلا در ایالات متحده و کلیه مقامات آن در روز پنج‌شنبه، ۵ ژانویه ۲۰۲۳ به طور رسمی فعالیت خود را متوقف کردند.
هفته گذشته، مخالفان ونزوئلا به انحلال دولت خودخوانده موقت خود رأی دادند تا رهبری «خوان گوایدو»، مخالف غربگرای «نیکلاس مادورو» نیز به پایان برسد. این اقدام از سوی مخالفان مادورو در حالی صورت گرفته است که برخی رسانه‌ها آن را نتیجه رویکرد تعاملی وی با آمریکا عنوان کرده‌اند حال آنکه روند تحولات نشان می‌دهد که تغییری در رفتار ونزوئلا صورت نگرفته است بلکه تغییرات در معادلات جهانی و منطقه آمریکای لاتین در این رفتار مخالفان تاثیر گذار بوده است. از یک سو آمریکای لاتین با تغییرات اساسی همراه شده است چنانکه در کلمبیا پس از چند دهه جریانی چپ گرا به قدرت رسیده است و در برزیل نیز داسیلوا چپ گرا قدرت را در دست گرفته است. در همین حال جنگ اوکراین و نیاز شدید غرب به انرژی موجب شده تا آمریکا و اروپایی‌ها تغییراتی در رفتار جهانی خود داشته باشند که از آن جمله رویکرد به آمریکای لاتین است.
ونزوئلا به عنوان یکی از بزرگترین دارندگان منابع انرژی از مولفه‌های بسیاری برای این امر برخوردار است. با توجه به این حقایق است که آمریکایی‌ها گزینه‌ای جز رویکرد به کاراکاس نداشته که از مولفه‌های آن نیز دست برداشتن از مهره‌های بحران ساز خویش در این کشور است. هر چند که این رویکرد می‌تواند به صورت موقت باشد اما تغییرات صورت گرفته در جریان مذکور نشانگر ناکامی طرح‌های آمریکا در این کشور است که اجبارا آن را به سمت اصلاح رفتاری سوق داده است.

نویسنده: فرامرز اصغری
https://siasatrooz.ir/vdcjoxevhuqe8oz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی