سه شنبه ۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۶
کد مطلب : 124780

فاز جدید سودجویان

جنگ اوکراین در کنار تلفات و خسارتهای بیشماری که داشته است اما برای یک قشر سود هنگفتی را رقم زده است و...
جنگ اوکراین در کنار تلفات و خسارتهای بیشماری که داشته است اما برای یک قشر سود هنگفتی را رقم زده است و آن شرکت‌ها و کارتل‌های اسلحه سازی آمریکایی است. در کنار تامین و ارسال تسلیحات به اوکراین بر ثروت این شرکت‌ها افزوده که اکنون بودجه های نظامی بعد دیگر این سودآوری را در پی دارد. بایدن رئیس جمهور آمریکا بودجه نظامی ۸۵۸ میلیارد دلاری آمريكا را امضا کرد که بخش قابل توجهی از آن صرف سفارش از شرکت‌های بزرگ تسلیحاتی می‌شود.
همچنین فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن به وزرای دفاع و اقتصاد این کشور دستور داد تا بر روی یک برنامه بودجه برای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ کار کنند که بودجه نظامی ژاپن را با ۵۶ درصد افزایش از ۲۷.۵ تریلیون «ین» کنونی به ۴۳ تریلیون «ین» یا ۳۱۸ میلیارد دلار می‌رساند. این اقدام به رغم مخالفت شدید مردم ژاپن در حالی صورت می‌گیرد که این کشور وابستگی شدیدی به صنایع نظامی امریکا دارد. در حوزه اروپا نیز آمریکا همین رویه را دنبال می‌کند چنانکه ناتو اعلام کرد: قرار است بودجه غیرنظامی این سازمان ۳۷۰.۸ میلیون یورو (۳۹۴ میلیون دلار) و بودجه نظامی ۱.۹۶ میلیارد یورو (۲.۱ میلیارد دلار) برای سال آتی تعیین شود. در همین حال بن والاس وزیر دفاع انگلیس اعلام کرد که دولت این کشور قصد دارد تا پایان سال ۲۰۳۰ بودجه دفاعی انگلیس را به ۱۰۰ میلیارد پوند (۱۰۸.۵ میلیارد دلار) افزایش دهد. همچنین آلمان به یک‌باره بودجه ۱۰۰ میلیارد یورویی را برای بازسازی نیروهای مسلح خود اختصاص داد. تحت فشارهای آمریکا، شروع جنگ میان روسیه و اوکراین نقطه پایانی بر سیاست بی‌طرفی ۲ کشور سوئد و فنلاند بود. فنلاند اعلام کرد در بودجه دوم دولت برای سال ۲۰۲۲ حدود ۶۶۹.۴ میلیون یورو به عنوان بودجه اضافی به ارتش کشور اختصاص خواهد داد.
همچنین اسپانیا از افزایش بودجه بخش دفاعی و نظامی کشور از یک درصد تولید ناخالص داخلی فعلی به ۲ درصد تا سال ۲۰۳۰ میلادی و هلند از افزایش بودجه نظامی این کشور در قالب یک برنامه برای تامین میزان سهم استاندارد اعضای ناتو خبر دادند. استونی هم اعلام کرد که بودجه نظامی سال آینده خود را از ۲.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ به ۲.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش خواهد داد. دیگر کشورهای اروپایی مانند بلژیک، ایتالیا، لهستان، لتونی، لیتوانی، نروژ هم بر افزایش بودجه دفاعی خود تاکید کردند. در همین حال دولت فرانسه ۴۴ میلیارد یورو بودجه را برای ارتش این کشور در سال ۲۰۲۳ پیشنهاد می‌دهد که شامل افزایش ۳ میلیارد یورو نسبت به بودجه سال گذشته است. تمام این بودجه‌ها در حالی اعلام شده که اروپایی‌ها رسما از خالی بودن انبارهای تسلیحاتی و نیاز به خرید تسلیحات از شرکت‌های آمریکایی خبر داده اند و لذا می‌توان گفت که این بزرگترین خدمتی بوده که بایدن با جنگ افروزی در اوکراین به این شرکت‌ها داشته است تا در انتخابات بعدی در کنار دموکرات‌ها قرار گیرند.

نویسنده: فرامرز اصغری
https://siasatrooz.ir/vdcjoxevyuqe8az.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی