نازنين نامور :
فارکس در ايران غيرقانونی شد
فاركس مخفف كلمه (foreign exchange market) و به معنای بازار مبادله ارز است. اين بازار در ايران از دهه 80 آغاز به كار كرد اما به دليل پيچيدگي هاي خاص و حرفهاي بودن اين بازار بسياري از سرمايهگذاران ايراني با زيان مواجه شدند. دليلي كه متوليان امر را مجبور به غير قانوني اعلام كردن آن كردند. بر همين اساس سازمان بورس با صدور اطلاعيه مهمي فعاليت تمامي اشخاص حقيقي و حقوقي فعال در بازار فاركس را غيرقانوني اعلام كرده و به سرمايهگذاران در اين گونه فعاليت ها هشدار داده است.
علت اين مهم دريافت اخبار و گزارشهايي مبني بر فعاليت برخي از اشخاص، مؤسسات و شركت ها در بازار ارز خارجي (Forex)، فرابورس بينالملل و بورسهاي اوراق بهادار و كالايي خارجي در كشورمان و تلاش آنها براي فريب مردم و جذب سرمايهها و پساندازهاي آنان در فعاليتهاي به اصطلاح پربازده و به دنبال ناكامي شركتهاي هرمي، اعلام شده است.
اين ممنوعيت فعاليت بر اساس تصميمات كارگروه مقابله با فعاليتهاي غيرقانوني در بازار ارز خارجي، بورسها و فرابورس كشورهاي ديگر متشكل از نمايندگان دادستان كل تهران، وزارت اطلاعات، بانك مركزي و سازمان بورس و اوراق بهادار اتخاذ شده است. در حالي كه اساسا اين پرسش مطرح است كه حذف يكباره بازاري به عظمت فاركس به بهانه حمايت از مردم و جلوگيري از ضرر صحيح است؟
دكتر بهروز خدارحمي در گفتگو با سياستروز در خصوص غير قانوني اعلام شدن فعاليت فاركس در كشور اظهار داشت: "دغدغه اصلي در حوزه فاركس، نبود ارتباطات شفاف و ترس از ايجاد شبكههاي هرمي بوده است."
وي افزود: "از آنجا كه در حوزه فاركس بايد نمايندگاني حضور داشته باشند تا به صورت كارگزاران (مثل كارگزاران بورس)عمل كنند و نقش واسطههاي قانوني را بر عهده بگيرند و اين مورد در كشور به درستي صورت نگرفته؛ بنابراين فاركس غيرقانوني اعلام شده است. واسطهها در اين بازار بيشتر نقش دلالاني را بر عهده گرفتهاند كه به فكر منافع خود بوده و اين ترتيب موجب ضررو زيان مردم ميشدند."
خدارحمي ادامه داد:" اين افراد دلال كه ارتباط درستي با بازارهاي جهاني ندارند و تحت نظارت مرجع مشخصي نيستند به صورت زير زميني رشد كرده و در شرف تبديل به سيستم شبكههاي هرمي شدند."
اين استاد دانشگاه علامه با اشاره به ضريب سرعت بالا در فاركس افزود:" حركت و نوسان در بازار فاركس در حد ثانيه است و اين امر هوشياري و ظرافت كاري بالايي را ميطلبد."
خدارحمي تاكيد كرد:" در خصوص روند كاري اين بازار به اين نكته هم توجه كنيد كه افراد با آوردههاي پايين بسيار بيشتر از افراد با سرمايههاي بالا متضرر ميشوند."
وي در تبيين اين گفته اظهار داشت: "طبق قانون بازار فاركس؛ افراد اجازه دارند كه تا چند برابر پول خود سرمايهگذاري كنند و به معامله بپردازند بنابراين اگر سرمايه كم باشد افراد در حين ضرر كل موجودي خود را از دست ميدهند به عبارتي در صورتي كه سرمايه كم باشد در حين شكست،ضرر و زيان ايجاد شده كل سرمايه را خواهد خورد و فرد ديگر اجازه معامله نخواهد داشت در حالي كه در مورد افراد با سرمايه بالا اين امر ديرتر اتفاق خواهد افتاد چون پوشش ضرر در حد سرمايه آن بسيار بالاست."
اين كارشناس اقتصادي كشور در پاسخ به پرسش خبرنگار سياستروز مبني بر اينكه با اين حال بسياري از اين موضوع ناراضياند و معتقدند كه در اين بازار سود خوبي كه به دست ميآوردند و نبايد جلوي كارشان گرفته شود، گفت:" معمولا در چنين شرايطي افرادي ديده ميشوند كه تعدادشان كم است و از روند كار راضياند در حالي كه اين افراد از حال اكثريتي كه كل سرمايه و در وسعتي بالاتر كل زندگي خود را باختهاند، خبر ندارند."
وي در انتها گفت:" بازار فاركس نيازمند اطلاعات و آشنايي با روش كاري آن است كه متاسفانه در ايران با برگزاري كلاسهاي كوتاه مدت و بعضا غير كارشناسانه ابتداييترين مسايل مطرح ميشود و بخش جذاب اين بازار را براي فرد تصوير ميكنند در حالي كه ميزان ريسك در اين بازار بسيار بالاست و فرد بايد با علم به اين كار وارد بازار ارز و معاملات شود."
پيامد هاي افزايش و يا كاهش همكاري با فاركس
فاركس كه در دنيا يكي از معتبرترين بازارهاي ارزي است به دلايلي كه چندان هم منطقي به نظر نميرسد(وجود دلالان، ناآگاهي مردم و... ) غير قانوني اعلام شده است. صرف نبود واسطههاي قانوني كه به عنوان يكي از مهمترين عوامل از آن نام برده ميشود ميتواند با درايتي مدبرانه و با تشكيل گروهي همچون كارگزاران كه طبق اصول و قوانين خاصي مشغول فعاليت هستند برطرف شود.
نبود اطلاعات و بياطلاع بودن مردم از روند كاري اين بازار نيز مشكلي است كه ميتوان با برگزار كردن كلاسهاي لازم آن هم با حضور اساتيد آشنا به كار آن را برطرف كرد.
مهمتر آنكه يكي از مهمترين محورهاي فعاليت در بازار هاي بورسي در بازارهاي جهاني وجود رقابت در عرضه داد و ستد هاي بورسي است . به اين خاطر همه سهام داراني كه در اين حوزه داد و ستد مي كنند با سازگاري دقيق با منطق رقابت ، باعث توسعه روزانه فعاليت هاي بورسي شده اند . در اين صورت با توجه به اينكه قرار گرفتن در حوزه رقابت نيازمند تخصص هاي كارشناسي و دانش و تجربه بسيار است ، در اين صورت آيا منطقي است كه از قرار دادن سهام داران ايراني در بازار هاي كه مدار آن صرفا بر بنياد رقابت و دانش و تجربه هوشمندانه است خود داري كنيم . مهمتر انكه اين قطع ارتباط با فاركس باعث افزايش حركت هاي درون گرايانه بورس ايران نخواهد شد . در اين شرايط پاسخ گويي به هر يك از اين پرسسش ها مي تواند ترسيم كننده چشم اندازه بورس كشور در حوزه و نگاه برنامه ريزان باشد .
علاوه بر اين ها ممنوعيت فعاليت در بازاري جهاني همچون فاركس تا حدودي ايران را در لاك خود فرو برده و مي تواند به عقب افتادن ايران از همگامي با بازارهاي جهاني به شود .
سازمان بورس اوراق بهاداربا اعلام غير قانوني بودن بازار فاركس در كشور سعي در حفظ سرمايههاي مردم و جلوگيري از ضرر و زيان ناشي از ناآگاهي آنان دارد در حالي كه در اين ميان اين پرسش مطرح ميشود كه آيا اين اقدام سازمان بورس بجا بوده؟! يا اينكه اين نهاد ميتوانست به جاي اينكه يكباره همه اساس اين بازار بينالمللي را غيرقانوني اعلام كند با تعيين مقرراتي اين بازار را ساماندهي كرده و آن را قانونمند نمايد و با اين كار پايه و اساس سرمايهگذاري در بازاري جهاني را در كشور پيريزي نمايد.
دليل غير قانوني خواندن فاركس
غير قانوني شدن فعاليت در بازار فاركس مانند هر پديده ديگري مخالفان و موافقان خود را دارد. برخي فعالان اين بازار، اين اقدام سازمان بورس را مغاير با فتواهاي مراجع تقليد دانسته و بر اين باورند كه سازمان بورس با اين اقدام درصدد جهتدهي سرمايهها به سمت بازار سهام ايران است.از طرف ديگر گروه زيادي از سرمايهگذاران متضرر در فاركس كه با سوء استفادههاي كلان از سوي برخي نمايندگان شركتهاي كارگزاري جعلي و همچنين شركتهاي هرمي مواجه شده و پولهاي زيادي را بر باد دادهاند از اين تصميم حمايت كردهاند.
در اين ميان معاون حقوقي سازمان بورس در گفتگويي با فارس دلايل اصلي غيرقانوني شدن فاركس درايران را شرح و در رابطه با استسفاريه مراجع تقليد، آينده شركت هاي فعال و برخورد با متخلفين ، شائبه جهتدهي سرمايه هاي فاركس به سمت بورس كشور و وضعيت معاملات ارز و فعاليت ارزي بانكهاي داخلي توضيحاتي ارائه داد.
فهيمي در خصوص اتخاذ چنين تصميمي گفت:" بازار فاركس در كشور به عنوان بازاري غير مجازي شكل گرفت و زماني كه درحال گسترش بود اين احتمال وجود داشت كه با توجه به بحرانهاي مربوط به شركتهاي هرمي ، مشكلاتي را براي اقتصاد و سرمايهگذاري ايجاد كند؛ به همين دليل سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر بازار سرمايه سال گذشته اين موضوع را در اولويت كاري خود قرار داد و بعد از تجزيه و تحليلهاي كارشناسي مبسوط و همه جانبه تصميم به اعلام غيرقانوني بودن فعاليت فاركس در ايران گرفت."
وي افزود:" فعاليت فعالان بازار فاركس مبتني بر واقعيتهاي روز اقتصاد دنيا نيست، بطوري كه در شرايطي كه بورس اوراق بهادار كشورمان بيشترين بازدهي و سوددهي را در بين بورسهاي جهاني دارد چه كسي ميتواند ادعا كند در ديگر بورسها بيشتر از بورس ايران كسب درآمد و سود ميكند. اين مسئله با واقعيت موجود سنخيت ندارد."
وي در واكنش به اين مورد كه ماهيت بازار فاركس با بازار سهام فرق ميكند، اظهار داشت: "ببينيد، بورس ما در سال گذشته حدود 65 درصد بازدهي متوسط داشته است، در كجاي دنيا و چه نوع كسب و كاري چنين بازدهي را به همراه دارد؟ پس اين رويه كه كساني سرمايهگذاران را به سرمايهگذاري پرسودتر از بورس ما دعوت ميكنند، با واقعيت مطابقتي ندارد."
وي ادامه داد:" اين موضوع مانند شبكه بانكي است. هماكنون در دنيا هستند كساني كه ميگويند سرمايهها را در بانكهاي ديگر كشورها به جز ايران ميگذارند و سود سپرده بيشتري مي گيرند، آيا چنين ادعايي با توجه به اينكه بانكهاي ايراني بيشترين سودسپردهگذاري در دنيا را ميدهند، ميتواند درست باشد؟ بنابراين هر ادعايي خلاف اين، ما را به اين نكته ميرساند كه دسيسهاي وجود دارد."
معاون حقوقي بورس تصريح كرد: "يكي از نكات ديگري كه باعث شده فعاليتهاي بازار فاركس در ايران بيشتر مورد توجه قرار گيرد، مربوط به شيوههاي آموزشي آن است. فاركس بازار پيچيدهاي است و سرمايهگذاران علاقمند بعد از سالها تجربه و بررسي و كسب دانش، تازه به اين نتيجه مي رسند كه از چند و چون آن سر در بياورند تا بعد از حرفهاي شدن، موفق به كسب بازدهي شوند، اما در كشور ما مؤسسه و شركتهايي بودند كه با برگزاري يك دوره آموزشي كوتاهمدت از افراد ميخواستند سرمايههايشان را در فاركس تزريق كنند.اين شيوه روشي متقلبانه و نادرست است چون نميتوان ادعا كرد كسي با حضور در كلاسهاي يك هفتهاي، موفق به سرمايهگذاري دقيق در اين بازار شود."
فهيمي ورود اشخصاص و افراد عادي به اين بازار را ناشي از رشد شبكههاي اينترنتي عنوان كرده و ميافزايد: "بازار فاركس يا بازار ارز بينالمللي ابتدا بين نهادهاي مالي شكل گرفت. بانكها و نهادهاي مالي هم به دليل برخورداري از متخصصين و حوزه مربوطه تلاش ميكنند نوسان نرخ ارز را پوشش دهند. اين موضوع اشكالي ندارد اما ورود اشخاص و افراد عادي به اين بازار ناشي از رشد شبكه اينترنتي بوده و در هيچ كشوري هم اين مكانيزم سرمايهگذاري مورد حمايت قرار نگرفته و شهروندان براي حضور در فاركس تشويق نميشوند."
اين مقام مسئول در ادامه به عملكرد اين بازار در ديگر كشورها اشاره و تصريح كرد:"در ديگر كشورها هم محدوديتوجود دارد. بيشترين محدوديتها هم مربوط به بازار فاركس آمريكاست به طوري كه براي سرمايهگذاري در اين بازار نه تنها هيچ مشوقي وجود ندارد بلكه تا حد امكان محدوديتها و مقررات متعددي گذاشته تا اين نوع سرمايهگذاري را محدود كنند."
فهيمي ادامه داد:" علاوه بر مقررات سختگيرانه مرتباً هم هشدار ميدهند كه اين بازار مربوط به حرفهايها بوده و افراد غير حرفهاي وارد فاركس نشوند، اما در كشور ما متأسفانه عمدتاً افراد غيرحرفهاي به اين بازار دعوت ميشوند."
معاون حقوقي بورس در بخش ديگري از گفتگوي خود گفت: "علاوه بر اين نكات، مكانيزمهاي بازارهاي مالي پيچيده بوده و برخي از آنها با اصول شرعيت ما مطابقت ندارند. حتي برخي از آن مكانيزم ها مشكلات بزرگي را براي بازارهاي مالي در سطح جهاني به وجود آوردهاند. نمونه بارز آن را در سال 2008 شاهد بوديم كه چه بحران و مسائلي را به وجود آورد. از آن تاريخ به اين سو ابزارهاي مالي اسلامي مورد توجه حتي جهان غير اسلام قرار گرفت."
وي افزود: "درحالي همه شيوههاي سرمايهگذاري و فعاليت در بازارهاي مالي، روشهاي مقبول و مطابق با شرعيت اسلام نيستند كه يكي از وظايف و مسئوليتهاي سازمان بورس اين است كه در فرآيند توسعه بازارهاي مالي كشور، ابزارهاي مضر و غير اسلامي را كنار بگذارد و در عوض از ابزارهاي مطابقت با شرعيت اسلام تشويق و حمايت كند. با اين اوصاف ما همه مكانيزمها و شيوههاي سرمايهگذاري فاركس را در كميته فقهي سازمان مطرح كرديم كه همه آنها غير شرعي اعلام شد."
فهيمي با اعلام اينكه خروج سرمايههاي سرمايهگذاران متضرر، هم با منافع ملي ما مغاير بوده و هم اينكه امكان هيچگونه حمايت قانوني در بازار فاركس وجود ندارد خاطرنشان كرد:" با اين حساب، اين چه نوع سرمايهگذاري در بازار است كه هيچ قانون و حمايتي ندارد و كمترين بازدهي را نسبت به بورس ايران داشته اما برخي اقدام به فعاليت ميكنند؟ اين موضوع فقط به دسيسه و اغفال افراد مربوط است."
به گفته معاون حقوقي بورس يكي از انواع فريبها در بازار فاركس اين است كه عنوان ميشود در اين بازار براي افراد كار هم وجود دارد بنابراين جوانان با اخذ سرمايه از خانواده خود درصدد اشتغال و كار برميآمدند و با اغواهايي آن چناني فريب ميخوردند.
وي افزود:" در همين راستا سازمان بورس براساس وظيفه و رسالت ذاتي خود كه همان مأموريت مقابله با فعاليتهاي غير قانوني در بازار سرمايه كشور است با افرادي كه از عناويني مانند كارگزار، بازارساز و بازارگردان و ... در بازار فاركس استفاده كنند، طبق بند يك ماده 49 قانون بازار اوراق بهادار مصوب اول آذر 84 مجلس عمل خواهد كرد."
اين كارشناس در خصوص بند وماده مذكور توضيح داد:" اين بند به صراحت تأكيد دارد هيچ كس بدون مجوز نميتواند از اين عناوين استفاده كند، هرچند متأسفانه برخي از افراد از چنين عناويني استفاده كرده بودند. به همين دليل تصميم گرفتيم در راستاي مسئوليتهاي قانوني خود، اين موضوع يعني مقابله با فعالان بازار فاركس را در اولويت كاري خود قرار دهيم."
فهيمي به بررسيها و تجزيه و تحليلهاي سال گذشته مجموعه هم اشاره و تاكيد كرد: "پس از كسب نتيجه لازم از امور و هماهنگي با نهادهاي ذيربط مسئول در اين زمينه (دادگستري، نهادهاي انتظامي و امنيتي و بازرسي ) اطلاعيه شماره يك را صادر كرديم و در آينده اطلاعيههاي بعدي شامل راهنمايي سرمايهگذاران در اين بازار را منتشر خواهيم كرد."
وي در پاسخ پرسشي مبني بر اينكه برخي فعالان بازار فاركس ايران در سالهاي گذشته از مراجع تقليد مختلف استسفاريه كرده كه با نظر مساعد مراجع تقليد همراه بود، افزود:" به نظر ما در استسفاريههايي كه انجام شده پرسش به درستي مطرح نشده است. بنابراين همه ابعاد قراردادهايي كه مورد استفاده فعالان فاركس قرار مي گرفت را بررسي كرديم، البته نه با اين انگيزه كه همه آنها را رد كنيم بلكه با اين هدف كه ببينيم كدام يك از اينها با منافع ملي و اصول شرعيت ما مطابقت دارد تا شايد استفاده كنيم. مانند معاملات آتي سكه."
نكته ديگري كه در اين خصوص بايد مورد نظر قرار گيرد اين است كه متولي امر در مورد مسايل ارز بانك مركزي بايد باشد در حالي كه سازمان بورس غير قانوني بودن فاركس را اعلام كرد.
فهيمي در اين خصوص گفت: "متأسفانه آنچه در فاركس مطرح ميشود سرمايهگذاري در ارز نيست يعني گرفتاري كار در اين است كه هيچگونه ارزي در كار نيست، بلكه سرمايهگذاري در اوراق موسوم به CFD يعني توافق براي مابهالتفاوت است كه در اصطلاح فقهي به آن "بيع معشٌرات" يعني معامله اعداد ميگويند كه جزئيات اين رويه نادرست را هم به زودي اعلام خواهيم كرد؛ بنابراين سرمايهگذاري درCFD معامله نوعي اوراق بهادار بدون در ميان بودن ارزي است كه در نظام بانكي و صرافيها انجام شده و تحت نظارت بانك مركزي است و مشكلي هم وجود ندارد اما دربازار فاركس ارزي داد و ستد نمي شود بلكه قراردادها و معاملات آتي (فيوچر) است كه هم اشكال شرعي دارد و هم مغاير با منافع ملي بوده و هيچگونه حمايتي از آن نميشود."
فهيمي ادامه داد:" اين درحالي است كه كارگزاران هر بازار مالي بايد تحت نظارت سازمان بورس بوده و پرونده داشته باشند. مگر ميشود در كشوري كسي ادعا كند بدون نظارت سازمان بورس كارگزار است؟ مگر كارگزاران ما ميتوانند در ديگر كشورها بدون داشتن مجوز از نهاد ناظر ادعاي نمايندگي كارگزاري كنند؟ پس اينگونه هم نيست كه اجازه دهيم افرادي با ادعاي نمايندگي كارگزاري ديگر كشورها اقدام به خروج سرمايههاي كشورمان كنند."
در ميان اين همه بحث در خصوص اين خبر عدهاي هم معتقدند كه سازمان بورس به اين دليل اقدام به غير قانوني اعلام كردن اين بازار كرده كه اين بازار را به عنوان رقيب بورس كشور ميداند و با چنين تصميمي قصد دارد سرمايهگذاران و حجم سرمايه قابل توجه اين بازار را به سمت بورس اوراق بهادار تهران هدايت كند.
فهيمي در اين خصوص تبيين كرد: " مگر شاخصهاي بورس ما پايين بوده و سرمايهگذاران ضرر ميكنند تا نيازي به سرمايههاي بازار فاركس داشته باشيم؟ نه قضيه كاملاً برعكس است. ما در راستاي حمايت از سرمايهگذاران شهروندان وارد عمل شدهايم. بازار ما هم اصلاً به اين گونه سرمايهها نيازي ندارد.البته اين پولها بايد در بازار داخلي باشند و ما تشويق به خروج سرمايه نميكنيم. طبيعتاً اگر هم يك ريال باشد ما ميخواهيم در كشورمان سرمايهگذاري شود، بنابراين ما براي نياز؛ بازارمان را با چند شهروند كه با 5 تا 15 ميليون تومان در بازار فاركس سرمايهگذاري كردهاند برآورده نميكنيم اما اگر شهروندي حتي اگر يك ميليون تومان در اين بازار ضرر كند، متأسف ميشويم و اگر همين يك ميليون تومان از كشور خارج شود تاسف بيشتري مي خوريم. پس در راستاي ماده دو قانون بازار اوراق بهادار و با هدف حفاظت از حريم بازار سرمايه و عدم اجازه به معامله داراييها و سرمايههاي مسموم، بساط اينگونه معاملات را در كشورمان برچيديم."
SHAHIN
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۸:۵۳:۱۴
آقایونی که پونصد دفعه واسه جذب یه نفر مشاوره و پیگیری و سماجت ها به خرج میدادید بعدشم صد تا کلاس و جلسه و کتاب و فیلمو به قول خودتون انگیزه ، واسه اینکه بنده خدایی که آوردید بره از هر دری پول جور کنه ،حالا چه پول پیش خونه چه کلیه چه نزول،هر سوالی که میکردیم جواب میدادید و میگفتین که تو این کار باید اول ایمان داشت بعد به کسی معرفی کرد ،حالا ما باید جوابگوی ایمان دروغین شما باشیم؟؟؟اگه واقعا مرد باشیدو یه پاپاسی مرام داشته باشید فرار نمیکنیدو مسئولیتو از دوشتون سلب نمیکنید،گرچه بنظرم از زن هم پست تر و نامرد ترید ،آقایان اسد ... و رح....و فر... و طاها بنظرم روسری سرتون کنید و تغییر جنسیت بدید ، حیف واژه زن برای شما، تف بر وجودتون بی غیرتا...اگر انسان باشید بهتون برمیخوره،اگرم نه که...
زخم خورده
۱۳۹۵-۰۵-۲۰ ۲۰:۱۷:۳۸
سلام جناب آقای امیر اسد خواه ، مرد شریف ، اینا رو میگم چون حس میکنم تو وجودت اندکی وجدان باقی مونده ، شاید شما منو فراموش کرده باشی ولی من شما رو خیلی میشناسم و دیدم ، حالا یه کم راهنمایی میکنم شاید یادت بیاد ، من همونی هستم که با کارگری و زحمت ذره ذره با دستام کار کردمو جون کندم ،ده سال مثل سگ بد بختی کشیدم و شب و روز تلاش کردم، نه مث خیلی جوونا دنبال شمال رفتنو ، عیاشی و چه و چه نبودم، من همونیم که حتی حاضر نبودم یه 1000 تومنی تو این کار بزارم و کلی بهت التماس کردم لحظه ای که تمام پس انداز این روزا و شب هامو به واسطه اطمینانی که با همه وجود بهم دادی ، وقتی گفتی همه جوره تحقیق کردیو سر سوزنی مشکلی نیست ، اصل و سودا همه ضمانت شده و امن هست و و.....که خودت بهتر میدونی، مشکلی نیست ، مطمئن باش من نه شکایت میکنم و نه کاری ازم بر میاد ،چون انقد به فنا رفتم که دیگه هیچ انگیزه ای واسه زندگیم ندارم،میخاستم با این پول ازدواج کنم که شخص مورد علاقم بخاطر بی پولی پریدو رفت ،ولی وجدانن و انصافا خودت بشین با خودت فکر کن ، آیا ارزششو داشت؟ به ولله نه ،مطمئن باش دنیا خیلی کوچیکه و به قدر ارزنی کاری کنی گریبان آدم رو میگیره ، به خدا قسم اگه تمام دنیا رو هم به عنوان دستمزد بگیری بازم ارزش نداره ،یه روز به حرف من میرسی، من که نابود شدم ،به خاطر خودتم که شده دیگه با زندگی کسی اینطور نکن،البته میدونم وسوسه پول خیلی شیرینه ، واسه همینم هست که مرد انقدر تو دنیا کمه...و...بیخیال ،خوش باشی
ناشناس
۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۰۹:۴۶:۵۲
ادم بیشعوری که گقتی نمیفهمی واقعا هم نفهم هستی ....وقتی میخواستید پول بگیرید هزار بار زنگ میزدید و پیگیری میکردید هزار بار ضمانت کردید اصل پول هیچی نمیشه بعد الان میگی زور نبوده برای سرمایه گذاری ...
دوستان،
شکایت و پیگیری تنها راه برگشت پولتان است. من رفتم شکایت کردم وقتی دیدن قضیه جدیه اومدن دو دستی همه پول با بخشی از سودش رو دادن که شکایت رو دنبال نکنم. اونایی که با حداقل هم رفتن و بی خیالش شدن شما یک وظیفه ملی دارید برای ریشه کن کردن این کلاه برداری ها ... با شکایت شما پلیس و دادگاه اونا رو تحت پیگرد قرار میده اینطوری جامعه امن تری خواهیم داشت، این مسئولیت اجتماعی همه ماست که این بساط تکراری برای بچه هامون پیش نیاد.
با سلام و ادب حقیر چند سالی در انگلستان تجربه کار تجارت الکترونیک و فارکس را داشتم و فقط جهت روشنگری بیان میکنم که معاملات این کمپانی گرچه درست بود ولی در چهارچوب سود و زیان واقعی نمیگنجید پس چه بسا متعلق به آن دوره از کمپانی نبود و دیگر اینکه fca ارگانی است که چند ماه قبل به همه کمپانی ها هشدار و اخطار میدهد تا سرمایه گذارانش هوشیار باشند واقعا یه سری از این آدما که اومدن و با وعده های کذب و دروغ در حالیکه میدونستن کمپانی عملا دیگه نمیتونه با این شرایط کار کنه ولی سکوت کردند و حتی جذب سرمایه های کلان انجام دادند تا دستمزد بگیرند و این انسانها نهایت پستی و بی شرفی را لحاظ نمودند و کسانی که هنوز دنباله رو این آدما هستند و هنوز بهشون اعتماد دارند ، و افرادی که برای زنده شدن پولشون که با زحمت بدست اومده هیچ کاری نمیکنند از اینها پست تر و بی غیرت تر هستند ...و سلام
من نميفهمم مگه كسي شماها رو زور كرده بود كه سرمايه گذاري كنيد؟! خودتون طمع كرديد و بس
خانم يا آقاي آزاد با وجدان
چرا دروغ ميگي تون نتوورك تنها جاييكه همه به فكر هم هستن و هـيچكس نميگه بايد به فكر خودت باشي
زینب (پرتو )
۱۳۹۵-۰۵-۱۷ ۰۸:۳۳:۴۱
خانم یا آقای ra منتظر چه اتفاقی هستی . اتفاقی که نباید می افتاد افتاده . این ر.... بی وجدان ، ا ....حقه باز . اون زنیکه ز...(پ... ) از همه اشغال تر خانم ر.... تمام بایرنی ها رو از سرمایه ما بدبخت ها گرفتن و الان هم در کار دیگری سرمایه گذاری کردن و فکر میکنن میتونن با این پولها زندگی کنن من هم مثل شما تمام زدگیم رو در این کمپانی اشغال با تبلیغات دروغی که بهمون گفتم گذاشتم ماشین وطلا و پیش پول خونه ام رو و فقط یک ماه سود گرفتم و سایت بسته شد تلفن ر.... : 0912....... هرچند تلفن نتیجه ای نداره من و تعدادی از مال باخته ها در دادسرا ازشون شکایت کردیم و هیچ مشکلی هم برای ما پیش نیومده دادسرای شریعتی . و به زودی حکم رو میگریم
دوستان هر کی اسم کلاهبرداری را میاورد مشخصات ظاهری مثل قد و وزن (فیزک بدنی) و رنگ پوست و نحوه لباس پوشیدن و ... اطلاعات بذاره، کلاهبردارها با اسم مستعار کار میکنند بنابراین این مشخصات کمک میکنه بدونیم اینا با اسمهای مشترکی کار میکردند. آدرسی که اینها پرسه میزنند هم مهمه بزارید روی سایت، خوشبختانه سایت سیاست روز هم همکاری میکنه که مجرمین به دام بیافتند.
متفکر
۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۱۷:۵۶:۳۴
با سلام.بچه هابه انرژى هاى منفى توجه نکنید وشکایت کنید . اتفاقى براتون نمى افته.خیلى ها با اینکه وضع خوبى دارن ولى از 100 هزارتومن هم نمىگذرند حالا میلیون جاى خود داره.راستى این الهام و.... یا اس....ه و پ.... قیافشون چه شکلى بود؟؟خوب یا بد؟شاید خیلىا گول قیافشونو خوردن.
دادسرای ناحیه ی ۳۱ تهران چیست و کجاست؟
دادسرای ناحیه ی ۳۱ استان تهران ویژه ی رسیدگی به جرایم رایانه ای و فناوری اطلاعات میباشد که اتفاقا افراد به نسبت خبره ای در زمینه ی اینترنت و رایانه در آن مشغول هستند. اگر به هر نحوی مورد کلاه برداری و یا سودجویی اینترنتی قرار گرفته اید به راحتی میتوانید از طریق این مجتمع قضایی حق و حقوقتان را پیگیری نمایید. آدرس دادسرای ناحیه 31 ( جرایم رایانه ای ) : تهران – خیابان شریعتی - بالاتر از چهارراه طالقانی - نرسیده به بهار شیراز - نبش كوچه فرهاد 2 تلفن : 6 - 77512034
مراحل تنظیم شکایت:
پس از ورود به دادسرا به اتاق “عریضه نویسی” مراجعه کنید. در این جا پس از دریافت یک سری اطلاعات باید برای تهیه ی تمبر اقدام کنید. محل تهیه ی تمبر در خیابان میرعماد واقع است. پس از تهیه ی تمبر به طبقه ی چهارم دادسرا بروید. در اینجا شما به شعبه ی کشیک دادیاری هدایت میشوید. کل زمان موردنیاز برای تکمیل این فرآیند حداکثر یک ساعت میباشد.
در هنگام تهیه ی شکایتنامه و بعد از آن به نکات زیر توجه نمایید:
از شکایت کردن نترسید: احتمالا شما هم شنیدید که برای پیگیری یک پرونده ی قضایی باید “دوندگی” زیادی کرد. اما در پرونده های مربوط به این قسم جرائم اگر مدارک کافی در پرونده موجود باشد دیگر نیازی به مراجعات مکرر شما نیست. اما حداقل یکبار و حداکثر سه بار از شما میخواهند تا به دادسرا مراجعه کنید.
مدرک جمع کنید: تا میتوانید مدرک جرم جمع کنید. توجه کنید که در این مورد حتی ایمیلها و چتهای صورت گرفته در یاهو مسنجر هم اعتبار دارند. به همین دلیل در پرینت گرفتن و ذخیره کردن محتویات چت ها کوتاهی نکنید. ضمن اینکه مدارک موجود در سایتهای معتبر اعتبار بیشتری دارند. مثلا اگر شما از طریق پشتیبانی یک سرویس معتبر متوجه کلاه برداری شده اید حتما مکاتبات صورت گرفته را پرینت کنید.
برای تمام ادعاهایتان مدرک داشته باشید: توجه کنید که هنگام رسیدگی به پرونده دادیار یا داستان درباره ی جزئی ترین مسائل موجود در شکایتنامه از شما سوال میپرسند. پس در شکایتنامه تان ادعایی نکنید که بعدا نتوانید آن را ثابت کنید. به خاطر همین هیچ گاه در شکایتنامه تان سعی در تهمت زدن به متشاکی نداشته باشید چون بعدا برای تان دردسرساز میشود.
خوب حرف بزنید: پرونده های مربوط به کلاه برداری های اینترنتی و جرایم رایانه ای همیشه دارای شبهه های زیادی هستند. به خاطر همین دادیار و داستان مدام از شما سوال میکنند. در این جا شما باید تا میتوانید موضوع را روشن کنید و اجازه ندهید که فرد مخاطب شما دچار شک و تردید شود. که اگر این اتفاق بیفتد بعدا کار شما سخت تر خواهد شد. سعی کنید تا جایی که امکان دارد از کلمات تخصصی استفاده نکنید در غیر اینصورت تمام کلمات را با حوصله توضیح دهید.
به مدارکتان استناد کنید: در خلال صحبتها و اظهاراتتان حتما به مدارک موجود در پرونده استناد کنید. این کار به اظهاراتتان اعتبار خاصی میبخشد.
با حوصله بنویسید: در زمان رسیدگی به پرونده سوالاتی از شما پرسیده میشود. این سوالات ناشی از شک و شبهه های موجود در شکایتنامه است. پس از اینکه شما سوالات موردنظر را شفاهی پاسخ بدهید از شما خواسته میشود تا گفته هایتان را کتبا بنویسید. در این مرحله با حوصله و دقت بنویسید و تمام جزئیات را هم ذکر کنید. از کمبود مکان برای نوشتن هم نترسید.
مدارکتان را به فارسی هم ترجمه کنید: افرادی که در این دادسرا به پرونده ها رسیدگی میکنند غالبا تا حدودی با زبان انگلیسی آشنایی دارند اما اگر مدارک شما همگی به زبان انگلیسی میباشد سعی کنید تمامی آنها را در برگه ای جداگانه ترجمه کنید. این کار به تسریع روند رسیدگی پرونده کمک میکند.
از دادن اطلاعات شخصی نترسید: برای اثبات موجودیت و حقیقت مدارکی که به پرونده اضافه شده است احتمالا شما مجبور خواهید شد که رمز عبور ایمیل و اکانتهای دیگرتان را به مامورین بدهید. از انجام این کار نترسید. اطلاعات شما محفوظ خواهد ماند.
مني كه از اتفاقي كه برام توكوءست رخ داده،اومدم بهتون گفتم اشتباه كردم چون به يك سري آدمها خوبي نيومده،من واقعيت رو گفتم خودتون ميدونيد بريد امتحان كنيد تا مثل مني كه از خيلي هاي ديگه بي تقصير تر بودم چند سال درگير يك پرونده اعصاب خورد كن بشيد
خانما و آقایون کی ازین رحمانی از خدا بیخبر اطلاع داره؟؟؟یعنی این بی وجدان چطوری میخاد جواب خدارو بده موندم ، بیشرف آخه پول بچه یتیم خوردن داره؟؟؟
آقا من دو روز مونده بود سایت بسته بشه 100 میلیونو فقط به واسطه اینکه اسپانسرم بهم گفت که پولا در هر صورت ضمانت شدس ریختم تو حساب، که فکر میکنم همه همینکارو کردن ،پس اگه کوچکترین اتفاقی واسه سرمایم بیفته ......دیگه دیگه
سلام؛من خودم لیدر نیستمو فقط تو اینجا سرمایه گذاشتم و به لیدرا هم خیلی نزدیکم و تقریبا پول خودمو گرفتم ولی واقعا وجدانم قبول نکرد که اینو بگم پس گوش کنیدو خود قضاوت کنید؛نزدیک عید بود که وقتی از
ماجرای اف سی ای مطلع شدم به این خانم لیدر (ا وزیری)گفتم که بهتر نیس به ملت بگیم با ملاحظه ادامه بدن که بهم گفت تو نتورک اول باید بفکر خودت باشی ؛کمپانی اگه فقط یه روز دیگه هم کار کنه تا ثانیه اخرش باید جذب سرمایه کنی؛تا تو این کار قربانی نباشه ثروتمند معنی نداره و ازین شر و ورها؛خلاصه از حقتون تورو خدا نگزرید و بدونید این خانم تا هفت پشتش بارشک بسته