دوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 125743

حاشیه سرنوشت‌ساز

این روزها ترکیه در تب و تاب انتخاباتی است که می‌تواند بر سرنوشت این کشور و منطقه تاثیرات بسیاری داشته باشد...
این روزها ترکیه در تب و تاب انتخاباتی است که می‌تواند بر سرنوشت این کشور و منطقه تاثیرات بسیاری داشته باشد. در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ترکیه که در ۲۴ اردیبهشت و همزمان با انتخابات پارلمانی این کشور برگزار خواهد شد، چهار نامزد نهایی از جمله رجب طیب اردوغان از سوی ائتلاف جمهور، کمال قلیچداراوغلو از سوی ائتلاف ملت، محرم اینجه از سوی حزب مملکت و سینان اوغان از سوی ائتلاف آتا در حال رقابت هستند. انتخابات حساس پیش رو، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ترکیه و دومین دور انتخابات ریاست جمهوری این کشور پس از تغییر نظام سیاسی از پارلمانی به ریاستی و بیست و هشتمین دوره انتخابات مجلس این کشور محسوب می‌شود.
در کنار مباحث اقتصادی نکته قابل توجه تاثیر تحولات منطقه بر این انتخابات است. مساله تنظیم روابط با همسایگان به خصوص احیای روابط قطع شده ۱۱ ساله ترکیه با سوریه، به حدی در مناسبات و رقابت‌های انتخاباتی ترکیه اهمیت پیدا کرده که همه این چهار نامزد در خصوص این مساله اظهار نظر کرده‌اند تا آرای مردمی را جلب و رضایت افکار عمومی را به دست آورند.
وجود بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک بین دو کشور سوریه و ترکیه، حضور بیش از سه میلیون آواره سوری در ترکیه، حمایت آنکارا از گروه های تروریستی در شمال غرب سوریه در کنار فعالیت گروه‌های مسلح غیرقانونی از جمله عوامل گروه تروریستی پ. ک.ک و یگان‌های مدافع خلق سوریه(ی. پ.گ) در مناطق شمالی و شما شرق سوریه، حمایت آمریکا از این گروه‌ها که اهداف تجزیه طلبانه در سوریه و ترکیه دارند و نیز حملات گاه و بیگاه و تهدید مرزها و امنیت داخلی از جمله مواردی است که مساله سوریه را برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ترکیه به مساله مهم و محوری تبدیل کرده است.
در این میان با توجه به مطالبه مردم برای پایان دادن به بحران سازی در ترکیه و احیای روابط با دمشق، هر کدام از نامزدها تلاش دارند تا خود را مجری این خواسته معرفی نمایند. این مسئله حتی اردوغان را نیز به تغییر موضع در قبال سوریه واداشته است که ادعای دیدار احتمالی با اسد رئیس جمهور سوریه و نیز برگزاری نشست‌های چهار جابنه ترکیه، ایران، روسیه و سوریه در باب احیای روابط آنکارا و دمشق در این چارچوب قابل ارزیابی است. این امر به معنای شکست طرح آمریکاست که مدعی انزوای سوریه بوده است حال آنکه امروز مطالبه مردم ترکیه از متحدان ناتو را روابط با نظام فعلی سوریه تشکیل می‌دهد که خود سندی بر پیروزی دمشق در برابر دشمنان داخلی و بیرونی به کمک مقاومت است.

سید مهدی لنکرانی
https://siasatrooz.ir/vdcjxievtuqe8az.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی