جمعه ۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۵
کد مطلب : 124807

پیروز بازنده

سرنجام بنیامین نتانیاهو توانست در پنجشنبه از کنست ( پارلمان رژیم صهیونیستی) رای اعتماد بگیرد...
سرنجام بنیامین نتانیاهو توانست در پنجشنبه از کنست ( پارلمان رژیم صهیونیستی) رای اعتماد بگیرد. این اقدام هر چند که در ظاهر نشانه پیروزی وی در تشکیل کابینه و رسیدن دوباره به پست نخست وزیری است که نگاهی به روند تحولات حکایتی دیگر را نشان می‌دهد. ترکیب کابینه نتانیاهو برگرفته از مجموعه افراد و جریان‌های سیاسی است که به عنوان جریان‌های افراطی شناخته می‌شوند چنانکه سمت‌های نظامی، دارایی و امنیت داخلی به چنین افرادی واگذار شده است. این رویکرد از چند منظر چالشهای شدیدی را برای نتانیاهو به همراه خواهد داشت.
از یک سو این کابینه مورد تایید افکار عمومی در سرزمین‌های اشغالی نمی‌باشد و بویژه جوانان به شدت با چنین ترکیبی مخالف هستند چرا که آن را زمینه ساز افزایش فضای امنیتی و حتی شکاف‌های نژادپرستانه در میان جامعه صهیونیستی می‌دانند. این اعتراض چنان است که همزمان با رای اعتماد کنست به کابینه نتانیاهو برخی مناطق شاهد تجمعات اعتراضی بوده است که در آینده نیز ادامه خواهد یافت.
از سوی دیگر این کابینه زمینه ساز تشدید عملیات‌های استشهادی و مقاومت فلسطینی‌ها و حذف گزینه مذاکرات و روند سیاسی خواهد بود بویژه اینکه به رغم ادعاهای نتانیاهو مبنی بر توانش برای ادامه دادن روند سازش عربی، ایجاد کابینه‌ای این چنینی توجیهات برخی کشورهای عربی مبنی بر سازش به خاطر فلسطین را ابطال می‌سازد. در صحنه جهانی نیز کابینه نتانیاهو فاقد مشروعیت و جایگاه است چنانکه حتی برخی سفرای این رژیم از جمله سفیرش در فرانسه پس از اعلام کابینه نتانیاهو از سمت خود استعفا دادند. نکته آنکه اقداماتی همچون اعلام سفیر از سوی جمهوری آذربایجان در سرزمین‌های اشغالی و نیز دریافت استوار نامه سفیر این رژیم توسط اردوغان رئیس جمهور ترکیه، نه کارکرد نتانیاهو بلکه بر اساس توافقاتی است که دوران نخست وزیری لاپید صورت گرفته بود. در همین حال مواضع بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز نشان می‌دهد که هر چند در باب حمایت از این رژیم و نیز مسائلی همچون مقابله با ایران رویکردی همسو با وی دارد اما در حوزه دو دولتی و تحولات منطقه بویژه به دلیل نزدیکی گرایش نتانیاهو به جمهوری خواهان که گنگره را در دست دارند، چندان رویکرد مثبتی میان طرفین نخواهد بود. به هر تقدیر می‌توان گفت آنچه که در باب کابینه نتانیاهو می‌توان گفت آن است که وی به رغم ادعای پیروزی در عمل بازنده تشکیل کابینه بوده که مجبور شده به رغم هزینه‌های بسیار، کابینه ای این چنینی را تشکیل دهد بگونه‌ای که بسیاری از کارشناسان و حتی سیاستمداران این رژیم عمری کوتاه را برای این کابینه و حیات سیاسی نتانیاهو مطرح کرده اند.

نویسنده: علی تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcjyxevauqe8oz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی