کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پشت پرده تکرار مجدد طرحی که بدهکاران را طلبکار جلوه می‌دهد

آشتي ملي یا نقشه‌کشی برای سفره انتخابات؟!

23 بهمن 1395 ساعت 12:10


به نظر می‌رسد جاي شاكي و متشاكي در عرصه سياسي عوض شده و مردم انقلابي كه در سال‌های اخير در مقابل فتنه گران مقاومت كردند، از نظر زعماي فتنه، بدهكار هم شده اند.
نام بخش‌های زیادی از اصلاحات با فتنه، توطئه و خيانت گره خورده است. در دو دهه اخير و در زمانيكه اصلاح‌طلبان قدرت را در قوه مجريه و سپس مجلس ششم قبضه كردند، نهايت سعي خود را براي استحاله نظام جمهوري اسلامي به كار بردند.
اقداماتي كه در فازهاي متعدد سياسي و حتي ميداني پياده شد. فتنه ۷۸ و تحصن در مجلس ششم در مخالفت با ولايت فقيه، نيت و هدف اصلي آنها را در تضعيف جايگاه ولايت فقيه روشن ساخت تا اين جايگاه را از بدنه مردمي جدا سازد و ابزارهاي قدرت و اقتدار آن را سلب نمايد.
اين خط سير اصلاحات نه تنها با عقب گرد روبه‌رو نشد بلكه در سال ۸۸، بدترين ضربات را به منافع ملي و امنيت و ثبات كشور وارد ساخت. اصلاح‌طلبان به بهانه تقلب در انتخابات رياست جمهوري، يكي از پرشورترين انتخابات بعد از انقلاب اسلامي را به حاشيه بردند و حضوري كه می‌توانست به عنوان يك ضربه گير قوي در مقابل كينه ورزي‌های دشمنان انقلاب و كشورهاي استكباري به كار رود تبديل به تهديد ساختند و كشور سال‌ها در آتش فتنه ۸۸ هزينه پس داد.
ولي سران فتنه و حاميان اصلاح‌طلب آن، به خاطر صدماتي كه به ملت و كشور وارد ساختند، نه تنها يك عذرخواهي خشك و خالي نكردند بلكه به تدريج حالت طلبكارانه برداشته اند و خود را مدعي می‌دانند!
در روزهاي اخير بار ديگر رئيس دولت اصلاحات، در فضاي جديدي كه برايش مهيا شده پرچم "آشتي ملي" را بلند كرده و خواهان آن است كه در مقابل ترامپ و خطراتي كه وي ممكن است براي ايران ايجاد كند، جناح‌ها و گروه‌های سياسي با يكديگر متحد شوند و طرح آشتي ملي اجرا شود!! وي در نشستي كه اخيرا داشته گفته: «معتقدم الان بهترین موقعیتی است که می‌توان فضای آشتی ملی را در کشور حکم‌فرما کرد.» ولي در همان حال در موضع طلبكارانه به تندروهاي اصلاح‌طلب توصيه می‌كند كه جفاهايي كه در گذشته به اين جريان شده را فراموش كنند!: «می‌دانم که در مواردی خیلی جفا شده، اما من می‌گویم که در گذشته نمانید! به آینده نگاه کنید. اگر به ما جفا شده، هیچ‌کس قصد انتقام ندارد.»
چنين حالت طلبكارانه‌ای همواره از سوي زعماي اصلاح‌طلب به كار گرفته می‌شود و به جاي اينكه از كارهاي گذشته خود در فتنه‌ها و خيانت‌ها توبه كنند و از نظام عذرخواهي كنند، خود را در جايگاه ریاکارانه‌ای قرار می‌دهند كه حاضرند به خاطر منافع ملي از خواسته‌های خود كوتاه آمده و در طرح آشتي ملي دست در دست ديگر گروه‌ها بگذارند. آشتي‌ای كه براساس استراتژي اصلاح‌طلبان می‌بايست يك خروجي داشته باشد و آن نيز به كرسي نشستن یکبار دیگر گزينه‌های مطلوب آنها در پست‌های حساس.
اما آشتي ملي اصطلاحي است كه در دوره‌های اخير به مراتب از سوي اصلاح‌طلبان و اعتداليون به كار گرفته می‌شود. بيشتر نيز در زماني از اين اصطلاح استفاده می‌شود كه موقعيت خود را در خطر می‌بينند يا انتخاباتي در پيش رو قرار داشته باشد! حامیان این جریان در پی آنند تا با کم رنگ کردن و تنزل دادن جرم فتنه گران سال ۸۸، کم کم و به مرور زمان با تطهیر خود از فتنه ۸۸، مطالبات خود را به سطح بالاتري مانند آزادي سران فتنه نيز بكشانند و آن را در قالب مطالبه عمومي جانمايي كنند.
از مرحوم هاشمي رفسنجاني می‌توان به عنوان كسي نام برد كه در سال‌های دولت دهم بارها از اصطلاح‌های مشابه مانند «دولت وحدت ملي» استفاده می‌كرد. هرچند در سال گذشته و در آستانه انتخابات مجلس دهم برخي از اصلاح‌طلبان از برجام داخلي سخن به ميان آوردند كه خواهان پياده سازي مدل برجام در داخل كشور بودند! این در حالیست که در واقع اين در اضطرار نشان دادن اوضاع كشور تنها به قصد بازگشت به قدرت اين گروه صورت می‌گيرد و هيچ نيت خيرخواهانه‌ای در پشت سر آن نهفته نيست.
نباید فراموش شود؛ پیشنهاداتی از این دست درست در زمانی مطرح می‌شوند که دست فعالین سیاسی اصلاح‌طلب و شخصیت‌های سیاسی چون پدر معنوی کارگزاران از قدرت کوتاه است یا در حاشیه به سر می‌برند و نیز انتخاباتی در پیش رو قرار دارد. اگر به سال‌های ۸۷ و ۹۱ بازگردیم بیشتر این نکته به چشم می‌خورد. اصطلاح " دولت وحدت ملی" و طرح آن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ و ۹۲ توسط آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، خود گویای وحدت مورد نظر این جریان است.
طرح دولت وحدت ملی که هاشمی رفسنجانی نظریه‌پرداز آن در سال ۸۷ بود و قرار بود در انتخابات ریاست جمهوری دهم اجرا شود، در پی ناکامی در سال ۸۸ دوباره برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم مطرح شد.
وی در دیماه ۹۱ در دیدار اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی معلمان ایران، گفتگو و رایزنی میان گروه‌ها، اشخاص و دلسوزان نظام را راه رسیدن به تفاهم خواند و تصریح کرد: در برهه حساس کنونی که کشور در معرض تهدیدات و تحریم‌های دشمنان انقلاب است، درگیری و مناقشه به هیچ وجه راهگشا نیست و امیدواریم همه تاثیرگذاران نظام از مردم عادی گرفته تا سطوح بالا با تن دادن به گفت‌وگو، تعامل و تفاهم، راه برگزاری انتخاباتی رقابتی، آزاد و مطابق قانون را هموار و نیز از نیروهای زبده و کارآمد و دلسوز انقلاب از همه سلایق برای برون‌رفت از مشکلات و توسعه و پیشرفت کشور بهره گرفته شود.
حال و پس از درگذشت هاشمي، رئيس دولت اصلاحات نيز در آستانه انتخاباتي جديد، پاي آشتي ملي را به ميان كشيده ولی با کمال تعجب با منت‌گذاري بر نظام خواهان آن است.
این در حالیست که این جریان هیچ تلاشی برای تطهیر جریان خود از فتنه هایی چون ۷۸ و ۸۸ انجام نداده که در آنها حتی به صورت آشکاری بر ضدیت با ولایت فقیه اقداماتی صورت گرفت. نهضت مذاكره ملي، برجام ۲ يا برجام داخلي، دولت وحدت ملي و آشتي ملي، تماما راه‌های گريز و انحرافي از اصل ماجرا هستند كه اصلاح‌طلبان افراطی با تمسك به آنها نيات انتخاباتي و سياسي خويش را پنهان می‌سازند.
جاي هيچ ترديدي نيست كه انتخابات رياست‌جمهوري و شوراهاي شهر و روستا، از اهميت فوق العاده‌ای براي آنها برخوردار است و نيازمند آنند كه براي لاپوشاني و سرپوش گذاشتن بر خيانت‌ها و فتنه‌های گذشته خود، با طرح مباحثي مانند آشتي ملي، به صورت كاملا زيركانه و رياكارانه‌ای و با كمترين هزينه، از موقعيت‌های پيش آمده مانند انتخابات نهايت استفاده را ببرند. (جهان نيوز)


کد مطلب: 98491

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/98491/آشتي-ملي-یا-نقشه-کشی-سفره-انتخابات

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir