کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بایدها و نبایدهای انتخابات ۱۴۰۰

انتخابات ریاست جمهوری در ایران سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شود، کمتر از ۹ ماه تا آن زمان باقی مانده است،..

12 مهر 1399 ساعت 16:20


انتخابات ریاست جمهوری در ایران سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شود، کمتر از ۹ ماه تا آن زمان باقی مانده است، هم زمان کمی نیست هم زود به پایان می‌رسد. اولویت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ایجاد فضایی است که مردم برای حضور در آن رغبت نشان دهند. اگر در دوره‌های گذشته گفته می‌شد که شرایط ویژه و حساس است، اما این دوره به معنای واقعی کلمه شرایط ویژه و حساس است، پس حضور حداکثری مردم در این اوضاع اهمیت صدچندان نسبت به دوره‌های پیشین انتخابات ریاست جمهوری دارد.
اکنون شرایط اقتصادی و فشارهایی که به مردم وارد می‌شود، به نوعی باعث شده تا نسبت به انتخابات آینده چشم انداز روشنی به دست نیاید. طبیعی است که مردم از این وضعیت دلگیر و ناراضی هستند، گرچه باید توجه داشت که انتخاب کنونی برآیند خروجی رایی است که مردم به دولت تدبیر و امید و آقای روحانی و البته هواداران اصلاح طلب او داده اند.
شاید بتوان گفت رایی که مردم داده اند براساس آنچه که در شعارها و وعده‌های نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ به مردم عرضه کرد، باعث روی کارآمدن دولت تدبیر و امید شد. در واقع مردم به گونه ای تحت تاثیر وعده‌ها و شعارهای انتخاباتی آقای روحانی و هواداران اصلاح طلب او قرار گرفتند و رای دادند. اکنون ماه‌های پایانی دولت تدبیر و امید سپری می‌شود، دولتی که همه امید خود را به نتایج برجام گره زده بود تا جایی که بهبود همه مشکلات کشور به دستاورد توافق هسته ای بستگی داشت. اما آنگونه که دولت تدبیر و امید تصور می‌کرد، اتفاق نیفتاد و برعکس هر آنچه که وعده داده شده بود، فشارهای اقتصادی به مردم بیشتر شد و شرایط اقتصادی نابسامان تر گشت.
راهکاری که اکنون اصلاح طلبان پیشنهاد می‌دهند تا از شرایط موجود اقتصادی کشور عبور کنیم، استعفای رئیس جمهور و دولت است، راهکاری که می‌تواند حتی بر مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور بیفزاید و باعث دلسرتر و ناامیدتر شدن مردم شود.
استعفا آن هم در آستانه پایان دوران قانونی دولت یازدهم، پیشنهاد نهایی اصلاح طلبانی است که خود در به وجود آمدن شرایط حال حاضر کشور نقش اصلی و اساسی را داشته اند.
روشن است که پیشنهاد استعفا از سوی اصلاح طبان که اکنون تبدیل به استعفا در اعتراض به جناح اصولگرا شده است، پیشنهادی در راستای ایجاد فتنه ای جدید در کشور است. ایران با توجه به شرایط اقتصادی حاکم، در وضعیت عادی قرر ندارد. همه کالاها و اجناس در بازار موجود است، اما قدرت خرید مردم بسیار پایین آمده و حتی افزایش سرسام آور قیمت خرید و اجاره مسکن، نگرانی زیادی را برای خانواده‌ها به وجود آورده است. در این شرایط غیرعادی طرح موضوع استعفا که به نظر می‌رسد برنامه ای دیکته شده از سوی دشمنان جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از نفوذی‌های داخلی باشد، نه تنها اوضاع را بهبود نخواهد بخشید، بلکه به وخیم تر شدن اوضاع کمک خواهد کرد.
آمریکا به ایجاد نارضایتی‌های اجتماعی و سیاسی به خاطر شرایط اقتصادی حاکم شده در کشور، امید بسته است و وضعیت موجود را حاصل اقدامات و تلاش‌های خود می‌داند در حالی که کارشناسان و تحلیل گران اقتصادی و سیاسی اعتقاد دارند، نابسامانی‌های اقتصادی و سختی معیشت مردم بیشتر به خاطر ناکارآمدی‌ها و تصمیمات اشتباه دولت است و برای ماه‌های باقی مانده از دولت تدبیر و امید، بخش‌های دیگر حاکمیت باید علاوه بر آن که دولت را در اجرا و اتخاذ تصمیمات درست یاری کنند، خود نیز برای بهبود وضعیت تلاش کنند.
مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه، نیروهای مسلح و دیگر دستگاه‌ها و سازمان‌ها اکنون در تلاش هستند تا خلاء‌های موجود را پر کنند و در این راه موفقیت‌های زیادی نیز به دست آورده اند اما همچنان مردم تحت فشارهای اقتصادی قرار دارند چرا که قوه مجریه مسئولیت بیشتری در این زمینه دارد. مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و انتخاب فردی که بتواند مشکلات باقی مانده از دولت پیشین را برطرف کند، قطعا کار دشواری خواهد بود. انتخاب آگاهانه و منطقی مردم و به دور از احساساتی که تحت تاثیر وعده‌ها و شعارهای مطرح شده از سوی نامزدها قرار نگیرد و بتواند فردی را حتی اگر وابستگی جناحی نیز نداشته باشد و صرفا براساس شاخصه‌ها و ویژگی‌هایی که دارد انتخاب کند، تنها راه مردم است. مردم به اظهارنظرات و تحلیل‌ها و پیشنهادهای جناح‌های سیاسی به ویژه جناح سیاسی اصلاح طلب نباید توجه داشته باشند. مردم در چند دوره به اصلاح طلبان اعتماد کردند و نتیجه آن را نیز دیدند.
مردم باید در انتخاب خود گزینه ای را در نظر داشته باشند که از ویژگی انقلابی و مدیریت جهادی برخوردار باشد. این دو ویژگی در درون خود، از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بسیاری برخوردار است که می‌تواند با اتکاء به انقلابی گری و مدیریت جهادی، مشکلات اقتصادی کشور را حل کند.
ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران بسیار قوی و غنی است و توان آن را دارد که تحریم‌های اقتصادی آمریکا را کاملا خنثی کند. کافی است از ظرفیت‌های موجود استفاده بهینه شود.
از هم اکنون مردم با وجود آن که تحت فشارهای اقتصادی هستند، باید در اندیشه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باشند. نقطه ضعف‌های خود را در نوع انتخاب بیابند تا در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده فردی را به ریاست جمهوری برگزینند که توان اجرایی او همراه با پشتوانه دولتی قوی و کارآمد، مشکلات را حل کند. نارضایتی مردم از اوضاع اقتصادی به حق است، اما این نارضایتی نباید تدبیل به قهر مردم با صندوق‌های رای شود. مردم ایران اسلامی بارها نشان داده اند که در سخت ترین شرایط حامی انقلاب خود و دستاوردهای بزرگ آن هستند.

نویسنده: محمد صفری


کد مطلب: 115572

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/115572/بایدها-نبایدهای-انتخابات-۱۴۰۰

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir