دوشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۴
کد مطلب : 82453
ارزيابي كارشناسان از اصرار غرب بر سياست فشار ومذاكره

تفكرات قرون وسطي در عصر جديد گفت وگو

تفكرات قرون وسطي در عصر جديد گفت وگو

کشورهاي غربي در حالي ادعاي مذاکره با دولت جديد ايران را سر مي‌دهند که با تکرار ادعاهاي بدون سند و مدرک در مورد برنامه فعاليت‌هاي دفاعي و هسته‌اي ايران به دنبال تحريک جامعه جهاني عليه ايران و باج‌خواهي از جمهوري اسلامي مي‌باشند.
در حالي كه بعد از انتخاب موج گسترده اي از استقبال كشورها از رييس جمهور منتخب را شاهد بوديم اما در اين چند روز گذشته جمهوري اسلامي ايران از زبان برخي كشورهاي غربي به عنوان يك تهديد مطرح شده در حالي كه همين كشورها بر تعامل وگفتگو با جمهوري اسلامي ايران بلافاصله بعد از تعيين رييس جمهور منتخب سخن گفته بودند كه اين امر تناقضات رفتاري غرب را بيش از گذشته اثبات مي كند .
سياست هاي خصمانه غرب عليه فعاليت هاي صلح آميز هسته اي در حالي ادامه دارد كه "جان ساورز" رييس دستگاه اطلاعات خارجي انگليس (ام آي-۶) در مصاحبه اخير خود با نشريه "ديلي تلگراف"با طرح ادعاهايي مضحک در مورد برنامه هسته اي کشورمان مدعي شده که "فعاليت ماموران اطلاعاتي انگليس باعث جلوگيري از پيشرفت برنامه هسته اي کشورمان شده است پيشتر نيز پنتاگون در تازه ترین گزارش خود مدعی شد ایران بزودی به موشک هایی دست می یابد که بُرد آنها به آمریکا می رسد.
در این گزارش ادعا شده ایران، چین و کره شمالی تا سال ۲۰۱۵ به چنین موشک هایی دست پیدا می کنند. این گزارش بنابر جدیدترین برآوردهای سرویس های اطلاعاتی آمریکا منتشر شده و بر قابلیت های بالای موشکی ایران تأکید دارد. در این گزارش اعلام شده که ایران هم اکنون هم قدرت موشکی بالایی دارد و می تواند موشک هایی با برد دو هزار کیلومتر را شلیک کند.
در همين حال رئیس سرویس جاسوسی انگلیس مدعی شد که ایران به هدف خود تا سال ۲۰۱۴ دست خواهد یافت و این موضوع احتمال حمله نظامی از سوی آمریکا و اسرائیل را افزایش خواهد داد.
پيشتر نيز روزنامه آمريکايي "وال استريت ژورنال" به نقل از مقامات ارشد دولت آمريکا نيز مدعي شده که دولت "باراک اوباما" رييس جمهور آمريکا آماده مي شود تا در هفته هاي آتي با "حسن روحاني" رييس جمهور منتخب ايران بر سر برنامه هسته اي وارد مذاکره شود.
اين روزنامه آمريکايي همچنين در ادامه افزوده است "مقامات دولت آمريکا از سه شنبه در بروکسل با مقامات پنج کشور عضو شوراي امنيت سازمان ملل متحد بعلاوه آلمان در قالب گروه ۱+۵ در حال مذاکره بوده اند. اين ديدارها به منظور هماهنگي کشورهاي اروپايي و دولت آمريکا با يکديگر بر سر چگونگي تعامل با دولت روحاني بر سر موضوع برنامه هسته اي انجام شده است."
برخلاف ادعاهاي غرب در مورد توان هسته اي ودفاعي ايران پایگاه تحلیلی خبری «آنتی وار» با تاکید بر اینکه ارتش ایران قابلیت دفاعی دارد و اینکه ایران در مسیر ساخت بمب هسته‌ای حرکت نمی‌کند، تاکید کرد ادعای پنتاگون درباره قابلیت‌های هسته‌ای موشکی ایران یاوه و بی‌معنی است.
از سويي ديگر «رابرت آینهورن»، از مذاکره‌کنندگان سابق تیم آمریکا در موضوع هسته‌ای ایران و مشاور ویژه خانم هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا، در گزارشی در مجله آمریکایی فارین‌پالیسی از دولت آمریکا خواست در سیاستهایش در قبال برنامه هسته‌ای ایران بازنگری کند و برای حل و فصل مناقشات پیشقدم شود.
مذاکره کننده اسبق آمریکا درباره دلایل چشم‌اندازهای روشن درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران اشاره شد که آقای حسن روحانی با توجه به تجربه‌ای که در مسائل هسته‌ای دارد، نقشی بیش از رئیس جمهور پیشین ایران در مسائل هسته‌ای خواهد داشت.
امریکا، اسرائیل و متحدان آن‌ها، ایران را متهم می‌کنند با غنی‌سازی اورانیوم با غلظت بالا، در صدد دستیابی به سلاح هسته‌ای است، در حالی که ایران با رد این گونه اتهامات، تاکید دارد برنامه هسته‌ای این کشور صلح آمیز است و هدف از آن، تامین انرژی و مصارف پزشکی است. در حالي كه ایران یکی از امضاکنندگان متعهد پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی) و یکی از اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که تصریح می‌کنند این کشور از حق استفاده از فن‌آوری هسته‌ای برای دستیابی به اهداف صلح‌آمیز برخوردار است.افزون بر این نمایندگان آژانس بین المللی انرژی اتمی چندین بار از تاسیسات اتمی ایران بازدید کرده‌اند، اما هیچ مدرکی دال بر انحراف در برنامه هسته ای ایران نیافته‌اند.ادعاهاي تهديد آميز مقامات آمريكايي در حالي مطرح مي‌شود كه از يك سو منابع خبري از نشست گروه ۱+۵ درباره ايران سخن گفته‌اند و از سوي ديگر سران غرب بر اصل مذاكره با ايران پس از تشكيل دولت يازدهم به رياست جمهوري حسن روحاني تاكيد كرده‌اند. سياست روز در گفت و گو با كارشناسان به بررسي تناقض‌هاي رفتاري غرب و اصرار آنها بر استمرار سياست‌هاي قرون وسطايي در عصر جديد مذاكره پرداخته كه به شرح ذيل است

سناريوي غرب براي به انزوا كشيدن ايران
حسن هاني‌زاده کارشناس مسائل سياسي در اين خصوص گفت: تناقضات رفتاري غرب و آمريکا در قبال ايران رفتاري هميشگي و تکراري بوده است با توجه به شرايط موجود در انتخابات رياست جمهوري و حضور باشکوه و حداکثري مردم در پاي صندوق‌هاي راي تاکنون جريان‌سازي‌هاي خبري عليه ايران از سوي غرب و آمريکا ادامه دارد.
اين کارشناس مسائل سياسي تصريح کرد: اتهام‌زني غرب عليه فعاليت‌هاي هسته‌اي ايراني در حالي است که تمايل به مذاکره و گفتگو با دولت يازدهم موجب شده تناقضات رفتاري آنها بيش از گذشته آشکار شود.
وي افزود: ادعاي منافقين در مورد تاسيسات جديد هسته‌اي که آژانس از آن اطلاعي ندارد نيز درهمين چارچوب رفتارهاي خصمانه غرب عليه ايران است.
وي با اشاره به اينکه تمامي اين اتهامات و تهديدات به انزوا کشيدن ايران براي مذاکرات است افزود: هدف غرب تلاش براي انزواي سياسي جمهوري اسلامي ايران براي تسليم خواسته‌هاي خودشان است و اين جريان‌سازي‌هاي خبري نيز بخشي از سناريوي آنها به شمار مي‌رود.

غرب فقط مي خواهد ايران را تسليم خواسته خود كند
دكتر احمد بخشايشي اردستاني ديگر کارشناس مسائل سياسي نيز در اين خصوص گفت: روش فشار و مذاکره جزء سياست‌هاي غرب در واقع به نوعي قانون جنگل آنهاست در چارچوب تسليم ايران براي خواسته‌هايشان.
وي گفت: برخي سياستمداران غربي پيشنهاد مذاکره با دولت يازدهم را مطرح کرده‌اند بنابراين سعي مي‌کنند با پيشنهاد مذاکره و همزمان با آن افزايش فشار و تحريم‌هاي بيشتر ايران را براي مذاکره‌اي كه خود مدنظرشان است تسليم کنند.
اين کارشناس مسائل سياسي تصريح کرد: پرونده هسته‌اي ايران در واقع مهمترين و اصلي‌ترين پرونده‌اي است که آمريکا و غرب روي آن مانور مي‌دهند مذاکره‌اي که آنها از آن سخن مي‌گويند بر سر يک ميز نشستن و به گفتگو پرداختن نيست بلکه و وادار کردن ايران به پذيرش مطالبات غيراصولي خود است.
وي با اشاره به اينکه جمهوري اسلامي ايران براي مذاکره و گفتگو دو شرط گذاشته است خاطر نشان کرد: گفتار و رفتار عملي غرب بايد يکي شود و صداقت رفتاري خود را به ايران ثابت کند در اين صورت جمهوري اسلامي به مذاکره با آمريکا و غرب فکر مي‌کند.

تناقضات غرب دو روي يك سكه است
دكتر حسن قديري ابيانه ديگر کارشناس مسائل سياسي نيز به تهديدات غرب و همزمان با آن تمايل به مذاکره و گفتگو اشاره کرد و گفت: اين سياست غرب در چارچوب تناقضات رفتاري آنها نيست بلکه اينها دو روي يک سکه است، از يک طرف ادعاي دروغين را در مورد تلاش جمهوري اسلامي ايران براي دستيابي سلاح هسته‌اي مطرح مي‌کنند در حالي که خود مي‌دانند اين ادعايي دروغ است و تحريم‌ها را به رخ مي‌کشند از طرف ديگر از آمادگي براي مذاکره سخن مي‌گويند.
وي افزود: غرب از مطرح کردن مذاکره همان هدفي را دنبال مي‌کند که از تحريم و تهديد به دنبال آن است. آنها مذاکره را براي روشن شدن موضوع هسته‌اي ايران نمي‌خواهند چرا كه صلح‌آميز بودن فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران برايشان کاملا مسجل است.
وي ادامه داد: بلکه غرب خواستار تسليم کردن جمهوري اسلامي در برابر خواسته‌هايش است، غرب انتظار دارد ايران از حقوق هسته‌اي‌اش عقب‌نشيني کند و اگر ايران مقاومت کرد تهديدهايشان را اعمال کنند کما اينکه در حال حاضر سياست اعمال تحريم‌ها بخشي از سناريوي آنهاست.
اين کارشناس مسائل سياسي تصريح کرد: غرب مذاکره را براي رفع مشکلات نمي‌خواهد حتي هدفشان از بازگشايي سفارت در ايران برقراري روابط ديپلماتيک نيست بلکه تنها هدايت دشمني‌ها با داشتن پايگاهي در ايران است.
قديري با بيان اينکه اگر ايران مذاکره با آمريکا رابپذيرد آنها تهديدات و تحريم‌ها را افزايش مي‌دهند گفت: با توجه به اينکه جمهوري اسلامي ايران قصد عقب‌نشيني از حقوق خود را ندارد و استقلال خود را به حراج نخواهد گذاشت بنابراين غرب با تبليغات رسانه‌اي خود خواهد گفت تلاش‌هاي ديپلماتيک جواب نداد پس بايد تحريم‌ها افزايش پيدا کند.
وي با اشاره به اينکه سياست ايران در بعد نظامي تدافعي است و نه تهاجمي خاطر نشان کرد:‌اگر با بيان ادعاهاي آنها مبني بر اينکه موشک‌هاي ايران به آمريکا خواهد رسيد، جمهوري اسلامي ايران چنين تواني را کسب کند خيلي هم خوب است و نشان از اقتدار جمهوري اسلامي درعرصه جهاني است.

هدي دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcbfabw.rhb5spiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی