پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۲
کد مطلب : 99573

از کدام ریشه می‌گیرد

غرب آسیا همچنان اصلی‌ترین کانون بحران‌ خیز جهان است. از یک‌سو گروه‌های تروریستی به تشدید انفجارهای خونین روی آورده‌اند که نمود آن را در افغانستان، عراق، سوریه می‌توان مشاهده کرد و از سوی دیگر تنش‌ها میان کشورهای منطقه شدت گرفته که نمونه آن اختلافات گسترده در شورای همکاری خلیج‌فارس با محوریت تحرکات سعودی علیه قطر است. حال این سوال مطرح می‌شود که ریشه این بحران‌ها کجاست و چرا منطقه به سمت ثبات و امنیت پیش نمی‌رود؟
پاسخ به این پرسش را در یک اصل می‌توان مشاهده کرد و آن اهداف و سیاست‌های آمریکا در منطقه است که با سفر ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا به سعودی و رژیم صهیونیستی تبلور یافته است. در این سفر دو اصل مورد تاکید بوده است از یک‌سو آمریکا وعده فروش میلیاردها دلار تسلیحات به سعودی را داده و از سوی دیگر باردیگر تاکید کرده که امنیت و اهداف رژیم صهیونیستی برای‌ آن در اولویت است.
این تعهدات آمریکا به رژیم‌هایی صورت می‌گیرد که یا از حامیان اصلی تروریست‌ها هستند و یا اینکه خود زمینه‌ساز بحران‌های گسترده در منطقه باشند. به عنوان مثال سعودی از یک‌سو کشتار مردم یمن و بحرین را رقم می‌زند و از سوی دیگر حامی اصلی تروریست‌ها در سوریه و عراق است و حتی در بحران‌های افغانستان و پاکستان ایفای نقش می‌کند. نکته قابل توجه آنکه بر هم زدن روابط میان کشورها و بحران‌سازی دیپلماتیک با تقسیم کردن کشورها به موافقان و مخالفان یک کشور (قطر) از تخصص‌های سعودی است. در کنار آن رژیم صهیونیستی نیز فضای بحرانی در منطقه را مهمترین اولویت خود می‌‌داند که تحقق بخش اهداف سلطه‌گرایانه در فلسطین و منطقه است. رژیم صهیونیستی اصل نانوشته‌ای دارد که بر اساس آن اهداف بزرگش را در فضای بحرانی منطقه محقق می‌سازد.
این روزها تحولی قابل توجه در منطقه در حال روی دادن است و آن تحرکات عربستان علیه قطر است که فضایی تنش‌آلود را در منطقه ایجاد کرده است. اکنون صهیونیست‌ها از یک‌سو طرح به سازش کشاندن گروه‌های فلسطینی را دارند و از سوی دیگر برآنند تا ماهیت تروریسم‌پرور خود در منطقه را پنهان سازند. بحران‌سازی سعودی در منطقه در حالی فرصتی برای تحقق این اهداف است که این روند یک دستاورد بزرگ در سایه انحراف کشورهای اسلامی به مسائل حاشیه‌ای برایش درپی دارد. سنای آمریکا با تصویب طرحی انتقال سفارت آمریکا به قدس را امری ضروری عنوان کرد. با توجه به این شرایط می‌توان گفت آنچه زمینه‌ساز بحران‌های امنیتی در منطقه است سیاست‌های آمریکاست که برای رسیدن به اهدافش دو بازوی خود یعنی سعودی و صهیونیست‌ها را به کار گرفته است لذا مقابله با سیاست‌های آمریکا اصلی است که می‌تواند تحقق بخش اصل مبارزه با تروریسم و برقراری امنیت سراسری در کشور باشد. آنچه این روزها در صحنه بین‌الملل مشاهده می‌شود آن است که آمریکا به دنبال ایجاد فضایی سراسری از بحران است تا در لوای آن جهان را به باج‌دهی وادار سازد.

مولف : علي تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcc1pqo.2bqom8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی