يکشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۲ - ۲۳:۴۴
کد مطلب : 80592

بلاتكليفي طيف‌هاي سياسي در تنور داغ انتخابات

بلاتكليفي طيف‌هاي سياسي در تنور داغ انتخابات

تنور انتخابات رياست جمهوري داغ شده است.گروه‌ها و احزاب گوناگون همچنان در حال رايزني براي رسيدن به يك نامزد واحد هستند. در اين ميان اصولگرايان كه با تعدد نامزد روبه رواند همچنان در فكر ائتلاف و رسيدن به يك نامزد قوي هستند.اما همچنان بلاتكليف مانده‌اند كه چه فردي را براي ثبت نام معرفي كنند.
مهمترين ائتلافي كه در ميان اصولگرايان وجود دارد ائتلاف سه گانه است.اين ائتلاف متشكل از دكتر ولايتي، دكتر حداد عادل و دكتر قاليباف است كه اين سه نفر همپيمان شده‌اند در صورت برگزيده شدن هر يك از آنها دو نفر ديگر كنار بروند و به نفع نفر برگزيده تبليغات كنند.
يك ائتلاف ديگر هم در ميان اصولگرايان شكل گرفته است كه ائتلاف اکثریت اصولگرایان نام گرفته است و با انتشار بيانيه‌اي موجوديت خود را اعلام كرد.
در این جمع تاکنون ۵ نامزد انتخابات ریاست جمهوری مورد حمایت تشکلهای متعدد اصولگرا بوده اند؛ آقایان دکتر آل اسحاق، حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی، مهندس باهنر، حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی و منوچهر متکی گرد هم آمده و میثاق بسته اند به خرد جمعی اصولگرایان و ساز و کار مورد تفاهم این ائتلاف پایبند بوده و در مسابقه خدمت به نظر واحد دست یابند.

رقابت در انتخابات ریاست‌جمهوری میان نامزدهای اصولگرا خواهد بود
شايد به همين خاطر است كه روح‌الله حسينيان نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي معتقد است كه اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری رقیبی نخواهند داشت و رقابت در انتخابات ریاست‌جمهوری میان نامزدهای اصولگرا خواهد بود.
اما به نظر مي‌رسد كه اين رقابت بيشتر بين اصولگرايان و نامزدهاي مورد حمايت آقاي احمدي نژاد و آقاي هاشمي رفسنجاني باشد.اين دو شخصيت سياسي كشور اكنون در پي آن هستند تا در دوره يازدهم رياست جمهوري نامزدي را راهي ساختمان پاستور كنند كه به ديدگاه‌هاي آنها نزديكتر باشد تا بتوانند تفكرات سياسي،اقتصادي و حتي فرهنگي خود را پياده كنند.
اما از اردوگاه اصلاح طلبان هم خبرهايي منتشر مي‌شود مبني بر تفاهم با آقاي هاشمي رفسنجاني.موسوي لاري وزير كشور دولت اصلاحات در گفت‌وگويي با يك روزنامه اصلاح طلب گفته است كه «فکر نمی‌کنم آقای هاشمی به عنوان کاندیدا به صحنه بیاید ولی قطعاً اگرایشان امروز بگوید من کاندیدا هستم، جریان اصلاح طلب ایشان را رقیب خودش تلقی نمی‌کند.»
اما اخبار منتشر شده از وضعيت اردوگاه اصلاح طلبان همچنان بر اصرار به خاتمي براي نامزدي انتخابات رياست جمهوري حكايت دارد.گفته مي‌شود كه اين اصرار براي اين است كه وي در صورت اعلام نامزدي عليرغم آگاهي از احتمال زياد رد صلاحيت وي چالشي را در كشور ايجاد كنند.هدف از اين كار هم رسيدن به نتيجه تحريم انتخابات از سوي اصلاح طلبان است.اما تاكنون سيد محمد خاتمي درباره نامزدي خود در انتخابات رياست جمهوري اظهار نظري نكرده است. 

زمان اعلام نامزد نهایی ائتلاف نزدیک نیست
اما از ائتلاف سه‌گانه اصولگرایان هم خبرهايي منتشر مي‌شود.در همين زمينه دكتر ولايتي گفته است: تكليف ائتلاف به اين زودي مشخص نمي‌شود و احتمال دارد در آينده دود سياه هم ببينيم!
وي در ادامه گفته است:برنامه‌ای برای دیدار و یا گفت‌وگو با ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان نداریم و تصمیمی در این باره گرفته نشده است.
علی اکبر ولایتی عضو ائتلاف سه‌گانه اصولگرایان كه روز گذشته در نشست خبری خود سخن مي‌گفت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "آیا شما اعتقادی به فعالیت‌های حزبی دارید؟ چرا که مهمترین رقیب شما ائتلاف ۵ نفره هستند که از یک عقبه حزبی برخوردارند"، گفت: البته بنده در حزب جمهوری اسلامی بوده‌ام و سابقه حزبی دارم. اما یک زمانی است که عملاً در هیچ حزبی نبودم، ولی در تشکیلات حرفه‌ای و علمی بوده و هستم.
وی افزود: لزوماً هر کسی که در انتخابات کاندیدا می‌شود عضو حزب نیست. البته عدم عضویت ما در حزب نفی کارایی احزاب و یا ضرورت حضور در حزب نیست. در کشور ما چون حکومت‌ها حزبی نیستند، هیچ حکومتی به صورت حزبی به مانند کشورهای غربی فعالیت نکرده‌است که دولت را در دست بگیرند.
وی درخصوص اینکه آیا این ائتلاف با ائتلاف پنج‌گانه اصولگرانه برنامه مشترکی دارد، گفت: خیر هنوز برنامه‌ای نداریم و تصمیمی هم گرفته نشده است.
ولایتی در خصوص اینکه چه زمانی عناصر کلیدی کابینه را معرفی خواهید کرد، اظهار داشت: قرار نیست که اعضای کابینه را معرفی کنیم. قرار است که تیم‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را به عنوان همکار معرفی کنیم و اگر در آینده موفق شویم دولت تشکیل دهیم، اینکه چه کسی همکاران ما خواهند بود را به اطلاع ملت شریف ایران خواهیم رساند.
وی افزود: ما به دنبال تیم قوی هستیم تا به صورت منسجم و تیمی کشور را اداره کنیم. کشور از یک سلیقه اداره شدن خاطره خوبی ندارد. البته منظور من قوه مجریه است.
عضو ائتلاف سه‌گانه در پاسخ به اینکه چه زمانی کاندیدای نهایی ائتلاف مشخص خواهد شد، گفت: زمان آن نزدیک نیست.
خبرنگاری از ولایتی پرسید که آیا کسانی به مجموعه شما اضافه شده‌اند و این درخواست را داشته‌اند که به این مجموعه بپیوندند گفت: ما قبلا اعلام کرده‌ایم که شرایط کسانی که به ائتلاف می‌پیوندند حتما به لحاظ مبنایی اصولگرا باشد. هرچند که معتقدیم اصولگرایی مارک اختصاصی برای کسی نیست، بلکه هر کس به قانون جمهوری اسلامی معتقد باشد و حداکثر آرا را داشته باشد می‌تواند در این ائتلاف حضور داشته باشد و ما آن را با نظر مثبت ارزیابی می‌کنیم.
وی تصریح کرد: تاکنون درخواست‌هایی شده و بعضی‌ها درخواست کرده‌اند ولی شرایط را نداشتند.

دیدار نمایندگان اقلیت مجلس با هاشمی
اصلاح طلبان را بايد به دو طيف تند رو و ميانه رو تقسيم كرد.طيف تند رو خواهان تحريم انتخابات رياست جمهوري است و طيف ميانه رو مي‌خواهد در انتخابات رياست جمهوري و شوراهاي شهر نقش ايفا كند به همين خاطر است كه از پا ننشسته و تحركات انتخاباتي خود را از تكاپو نينداخته است.در همين زمينه نماینده اقلیت مجلس از دیدار شش عضو این فراكسیون با آیت الله هاشمی رفسنجانی خبر داد و گفت: این دیدار در دفتر ایشان برگزار شد.
كمال پیرمؤذن در گفت وگو با جام جم آنلاین با اعلام خبر دیدار برخی از نمایندگان فراكسیون اقلیت با هاشمی رفسنجانی گفت: این دیدار برای تبریك حلول سال جدید و عید نوروز بود كه محمدرضا تابش و مهدی سنایی دو عضو فراكسیون اقلیت به نمایندگی از سایر نمایندگان سال نو را به ایشان تبریك گفتند.
نماینده اردبیل در مجلس با بیان اینكه در این دیدار علاوه بر شش نماینده مجلس برخی از چهره های مردمی هم حضور داشتند، اظهارداشت: آقای هاشمی رفسنجانی در این جلسه درخصوص نامگذاری امسال به عنوان سال «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» و فرمایش‌های رهبری در این زمینه صحبت كردند و تأكید داشت كه امیدواریم همه سلایق در انتخابات حضور پرشور داشته باشند.
وی تصریح كرد: آقای هاشمی اعلام داشت كه با توجه به مشكلات اخیر كشور لازم است همه مردم و مسئولین با هم همت كرده تا این مشكلات رفع شود.
پیرمؤذن گفت: یكی از حاضرین در جلسه از آقای هاشمی رفسنجانی درخصوص كاندیداتوری اش در انتخابات سوال كرد كه آقای هاشمی درجواب اعلام داشت كه باید در این زمینه با مقام معظم رهبری مشورت و بعد تصمیم گیری كند.
به گفته پیرمؤذن، علاوه بر خود وی، محمدرضا تابش نماینده اردكان، مسعود پزشكیان نماینده تبریز، مهدی سنایی نماینده نهاوند، محمدمهدی پورفاطمی نماینده دشتستان و محمدرضا امیری نماینده زرند در این دیدار حضور داشتند.

تلاش فراكسیون رهروان ولایت برای مجاب كردن لاریجانی
طيف رهروان ولايت اصولگرايان هم جدا از ديگر هم طيفي‌هاي خود در صدد است تا علي لاريجاني را راضي به نامزدي رياست جمهوري كند.هر چند رئيس مجلس شوراي اسلامي ابراز بي ميلي كرده است.
در همين زمينه عضو هیأت رئیسه فراكسیون رهروان ولایت از تلاش اعضای این فراكسیون برای مجاب كردن رئیس مجلس براي نامزدي در انتخابات ریاست جمهوری آینده خبر داد.
اسماعیل جلیلی در گفتگو با مهر با اشاره به جلسه شورای مركزی فراكسیون رهروان ولایت كه ساعت ۷ صبح روز گذشته برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه آقایان لاریجانی، باهنر و ابوترابی حضور داشتند. در این جلسه مسایل مختلفی بحث شد.
وی گفت: تلاش فراكسیون رهروان ولایت این است كه آقای لاریجانی را متقاعد كنند كه در عرصه انتخابات ریاست جمهوری حضور یابد و در كنار سایر رقبا به رقابت در این عرصه بپردازد.
وی گفت: اعضای شورای مركزی فراكسیون بر این نظر و دیدگاه اصرار دارند كه حتماً از فراكسیون گزینه‌ای برای حضور در انتخابات مطرح شود.
وی در خصوص این سوال كه نظر لاریجانی در باره این پیشنهاد چیست؟ گفت: آقای لاریجانی تا كنون مخالفت خود را با نظر اعضای فراكسیون رهروان اعلام نكرده است.
اما رئیس فراكسیون رهروان ولایت با بیان اینكه درخواست های زیادی از سوی علما، شخصیت ها و چهره‌های سیاسی و تشكل های مردمی برای حضور لاریجانی در انتخابات انجام شده است گفت: لاریجانی در مقابل این درخواست ها اعلام كرده من هیچ تكلیفی برای حضور در انتخابات احساس نمی كنم.
كاظم جلالی در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری جلسه شورای مركزی فراكسیون رهروان ولایت گفت: این جلسه با حضور لاریجانی، ابوترابی فرد و باهنر به همراه سایر اعضای شورای مركزی برگزار شد.
جلالی تصریح كرد: قرار شد كمیته ای را تعیین كنیم تا شاخص های یك رئیس جمهور خوب را استخراج كند و براساس این شاخص ها با كسانی كه كاندیداي ریاست جمهوری هستند وارد گفتگو و مذاكره شویم و به اشخاص براساس این شاخص ها نمره دهیم.
رئیس فراكسیون رهروان ولایت مجلس در ادامه افزود: در نهایت بعد از رای گیری كسی كه بیشترین رای را در فراكسیون بیاورد مورد حمایت این فراكسیون قرار می گیرد و البته در گام نخست لازم است ائتلاف هایی كه در جریان اصولگرایی تشكیل شده زودتر نتیجه را اعلام كنند.
وی در ادامه افزود: ما با ائتلاف سه گانه مذاكراتی را داشتیم تا زودتر نتیجه خود را اعلام كنند و كاندیدای اصلی را از بین سه نفر مشخص كنند. همچنین با ائتلاف ۳+۲نیز مذاكره شد تا زودتر خروجی كارشان مشخص شود چرا كه اگر خروجی ها مشخص شود تصمیم گیری ها برای ما راحت تر است.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا علی لاریجانی در انتخابات حضور پیدا می كند گفت: فشار بر آقای لاریجانی برای حضور در انتخابات زیاد است و درخواست هایی از سوی علما، شخصیت ها و از چهره های سیاسی و تشكل های مردمی از وی شده است اما تا این ساعت كه من با شما گفتگو می كنم آقای لاریجانی در مقابل درخواست ها جواب منفی داده و اعلام كرده كه من هیچ تكلیفی را برای حضور در انتخابات احساس نمی كنم.

https://siasatrooz.ir/vdcdxk0j.yt0zn6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی