جمعه ۱۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۰
کد مطلب : 93552
كشورهاي غربي همچنان به كشتار سيستماتيك پناهجويان ادامه مي‌دهند

نسل‌كشي در قرن بيست و يكم

تصویر کودک سه ساله سوری که جسدش در سواحل ترکیه کشف شد، به سرعت در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی جهان منتشر شد و موجی از واکنش‌ها را در پی داشت. این کودک که آپلان کوردی نام داشت از اهالی شهر کوبانی (عین العرب) در شمال سوریه بود که طی یک سال گذشته آماج حملات گروه تروریستی داعش قرار گرفته است و مردم این شهر مرزی وادار به ترک خانه و کاشانه خود شدند.قایق حامل این پسر بچه 3 ساله که به همراه پدر، مادر ریحان و برادرش گالیپ در مسیر رسیدن به یونان بود، غرق شد و امواج آب جسد وی را به آب‌های ترکیه بازگرداند. اين كودك يكي از هزاران كودك سوري است كه قرباني تروريسم دست ساخت غرب، اردوگاه‌هاي به اصطلاح بشر دوستانه تركيه و خودداري غرب از اجراي تكاليف خود در قبال پناهجويان مي‌باشد.
نسل‌كشي در قرن بيست و يكم

كشورهاي غربي در حالي با جنجال‌سازي رسانه‌اي برآنند تا خود را ناجي بشريت معرفي نمايند كه رفتارهاي آنان در قبال پناهجويان و آوارگان از جنگ نه تنها واهي بودن اين ادعا را آشكار مي‌سازد بلكه از فاجعه‌اي به نام نسل‌كشي در قرن بيست و يكم توسط غرب مدعي تمدن و حقوق بشر خبر مي‌دهد.
اروپا اين روزها شاهد بحراني به نام آنچه مهاجرين غير قانوني مي‌نامد مي‌باشد. بحراني كه در ظاهر به عنوان چالش اول اروپا از آن نام برده مي‌شود اما شواهد امر نشان مي‌دهد كه استمرار اين روند اولويت كشورهاي مذكور است و نه تنها به دنبال برنامه‌اي براي حل آن نمي‌باشند بلكه خود به تشديد آن دامن مي‌‌زنند. هزاران آواره از سوريه، عراق، افغانستان، يمن، ليبي و كشورهاي آفريقايي در حالي راهي اروپا شده‌اند كه مجموع رفتارهاي كشورهاي غربي نشان مي‌دهد آنان برآنند تا از اين مسئله اجراي سناريوي‌هاي در عرصه داخلي و جهاني بهره گيرند. رفتاري كه مي‌توان از آن به عنوان نسل كشي سيستماتيك در قرن بيست و يكم نام برد هر چند كه در ظاهر ادعاي طراحي براي مقابله با اين بحران را سر مي‌دهند.

بازي با كلمات مهاجرين و قاچاقچيان
کشورهای غربی در ادبیات گفتاری خود تلاش دارند تا از واژه مهاجرین غیر قانونی در باب گرفتاران پشت مرزهای اروپا استفاده نمایند و چنان عنوان می‌کنند که این افراد، کسانی هستند که به دست قاچاقچیان انسان به اروپا آورده شده‌اند. برای پی بردن به ماهیت واقعی این افراد و درک صحت و یا نادرستی گفتمان غربی‌ها، قوانین بين‌المللی را می‌توان مورد ارزیابی قرار داد.
براساس تعاریفی که در نهادهای حقوقی از جمله در کنوانسیون پناهندگان مصوب ۱۹۵۱ سازمان ملل در باب پناهنده و مهاجر آمده چنین عنوان می‌گردد: « مهاجر اقتصادی در جست وجوی یک زندگی بهتر به طور داوطلبانه کشورش را ترک می‌کند و چنانکه تصمیم به مراجعت بگیرد از ادامه حمایت کشورش برخوردار می‌شود حال آنکه پناهندگان و پناهجویان به علت تهدید به آزاد و اذیت و شکنجه و جنگ و ناامنی فرار کرده و نمی‌توانند در شرایطی که وضعیت زمان ترک کشورشان هنوز برقرار است با سلامت و امنیت به کشورشان بازگردند. »با این تعریف به خوبی می‌توان دریافت آنانی که واژه مهاجر یا مهاجرین غیر قابونی در باب افرادی که این روزها پشت دروازه‌های اروپا گرفتار آمده‌اند ادبیاتی نادرست می‌باشد و در اصل این افراد پناهنده و آواره هستند که قوانین بين‌المللی حقوق و تکالیف آنها را مشخص کرده‌اند که مهمترین آن این است که کشورهای جهان بویژه امضا کنندگان این کنوانسیون که شامل تمام کشورهای بزرگ اروپایی نیز می‌شود موظف به پذیرش این افراد هستند. بر این اساس واژه ای به نام مهاجرین غیر قانونی در قبال این افراد صادق نمی‌باشد و باید از واژه پناهندگان و یا پناهجویان در مورد آنان استفاده گردد.
کشورهای غربی نه تنها این قوانین را اجرا نمی‌سازند بلکه به بهانه مبارزه با قاچاقچیان انسان در کنار اخراج پناهندگان، اقدام به ایجاد گشت‌های دریایی و زمینی نموده و پناهجویان را به کشورهایشان باز می‌گردانند. کشورهایی که درگیر جنگ و ناامنی بوده و بازگشت پناهندگان برابر با تهدید و از دست دادن جانشان می‌باشد. لازم به ذکر است آمریکا نیز مانند اروپا سیاست مسئولیت ناپذیری در قبال این پناهندگان را در پیش گرفته چنانکه به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، این کشور صرفا به ۱۵۰۰ پناهنده سوری اجازه اقامت داده در حالی که سازمان ملل پناهندگی ۱۷ هزار را به آمریکا ارائه کرده بود.
كشورهاي غربي در حالي از واژه مهاجرين غير‌قانوني براي توجيه اقدامات ضد بشري خود عليه پناهجويان استفاده مي‌كنند كه با برجسته‌سازي مسئله قاچاقچيان انسان ضمن سرپوش نهادن بر مسئوليت خود در قبال پناهجويان به دنبال كم رنگ‌سازي احساسات جهاني در قبال وضعيت اسفناك پناهجويان پشت درهاي اروپا هستند. در همين چارچوب در ايجاد فضاي رسانه‌اي موگيريني مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد: اتحادیه اروپا احتمالا طی هفته‌های آینده اقدام نظامی‌را علیه قاچاقچیان مهاجران در دریای مدیترانه آغاز خواهد کرد. اتحادیه اروپا در ابتدا ماموریت جمع‌آوری اطلاعات از فعالیت‌های قاچاقچیان مهاجران را در ماه جولای انجام داده است. موگرینی در نشست وزرای دفاع اروپا در لوکزامبورگ گفت: این عملیات به همه اهداف خود دست یافته است. من در این نشست به وزرای دفاع پیشنهاد دادم تا در خصوص مرحله دوم این عملیات مذاکره کنند. مرحله دوم توقیف و نابودی قایق‌ها خواهد بود. اين ادعا در حالي مطرح مي‌شود كه بسياري از پناهندگان به غرب از مسيري به جز دريا و به صورت گروهي راهي اروپا شده‌اند و هيچ ارتباطي با قاچاقچيان نداشته‌اند. غربي‌ها با نام مقابله با قاچاقچيان تمام پناهندگان را غير قانوني عنوان و عدم مسئوليت پذيري خود را توجيه مي‌كند. لازم به ذكر است یک منبع آگاه شورای اروپا در مصاحبه با ریانوستی تصریح کرد: در مرحله دوم عملیات مقابله با شبکه‌های قاچاق انسان، بازرسی از کشتی‌های مشکوک در آبهای بين‌المللی انجام خواهد شد.
نكته قابل توجه آنكه فردي همچون تونی ابوت نخست وزیر استرالیا كه كشورش كارنامه سياهي در باب پناهندگان دارد، اعلام کرد تصاویر دلخراش پیدا شدن پیکر کودک غرق شده سوری، ضرورت پایان دادن به فعالیت قاچاقچیان انسان را یادآور می‌شود و سیاست مهاجرت فوق‌العاده محدود کننده کانبرا را تقویت می‌کند. اين نوع واكنش‌ها نشان مي‌دهد كه غرب با سوء استفاده از مسئله قاچاقچيان به دنبال تشديد سركوب پناهندگان است كه مسلما بسياري از پناهجويان را به كام مرگ خواهد برد.

مانع‌تراشي به بهانه دين
نکته قابل توجه آنکه براساس ماده ۳ کنوانسیون پناهندگان دولت‌های متعهد مقررات، این کنوانسیون را بدون تبعیض در مورد پناهندگان باید اجرا نمایند. در رفتار کشورهای اروپایی در قبال پناهجویان رسما می‌توان تبعیض نژادی و دینی بویژه علیه مسلمانان را مشاهده کرد که بعد جدیدی از اسلام ستیزی غربی را آشکار می‌سازد که در لوای جملاتی همچون مقابله با ورود داعش به اروپا صورت می‌گیرد.
در همين چارچوب برخي از كشورهاي اروپايي رسما اعلام كرده‌اند كه از پذيرش پناهجويان مسلمان خودداري مي‌كنند. در اقدامي كاملا اسلام ستيزانه كه برگرفته از ديدگان بسيار از سران اروپاست، «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان در یک مصاحبه با بیان اینکه خواهان حضور و سکونت تعداد زیادی از مسلمانان در این کشور نیست، پناهجویان مسلمان را تهدیدی برای مسیحیت خواند. این مقام ارشد مجارستانی همچنین افزود که پناهجویان برای ریشه‌های مسیحی این کشور تهدید هستند.
اين اقدام ضد اسلامي در حالي صورت مي‌گيرد كه جمع كثيري از آوارگان و پناهجويان از كشورهاي غرب آسيا و آفريقا مي‌باشند كه مسلمان هستند. نكته قابل توجه آنكه غرب براي اين اسلام ستيزي بهانه‌اي به نام ورود داعش به اروپا از راه پناهجويان را مطرح مي‌سازد. به‌عنوان نمونه رسانه ضد اسلامي انگليسي يعني بي بي سي در گزارشي مدعي شده بود داعش اعضای خود را در بین مهاجرین غیرقانونی که از راه مدیترانه به اروپا می‌روند جاسازی می‌کند. رسانه‌هاي غربي با برجسته سازي مسئله داعش برآنند تا احساسات ضد اسلامي را در جوامع غربي ترويج نمايند تا بهانه‌اي براي عدم اجراي مسئوليتشان در قبال پناهجويان گردد.
نكته مهم آن است كه به اذعان خود مقامات غربي، داعش ساخته و پرداخته كشورهايي مانند آمريكا و انگليس است و بسياري از كشورهاي غربي همچنان از داعش براي بحران‌سازي در غرب آسيا بهره مي‌گيرند. همگرايي و نزديكي داعش با كشورهاي غربي زماني آشكارتر مي‌گردد كه همزمان با مواضع ضد اسلامي سران غرب، داعش تحركاتي صورت مي‌دهد كه عملا توجيه كننده رفتارهاي غرب است. در اين چارچوب متن قرارداد اهل ذمه صادر شده از سوی گروه تروریستی داعش برای مسیحیان شهرک القریتین سوریه منتشر شد. گروه تروریستی داعش در اوایل اوت گذشته شهرک القریتین را به کنترل خود در آورد. گروه دیده بان سوریه به نقل از منابعی، که آنها را قابل اعتماد توصیف کرد، افزود: داعش پس از مخیر ساختن مسیحیان به انتخاب یکی از سه گزینه پرداخت جزیه، مسلمان شدن و یا ترک شهر، از روحانیون مسیحی قریتین مبالغی دریافت کرد. در باب ابعاد همكاري داعش و غرب عليه اسلام پروفسور آنتونی‌هال استاد علوم سیاسی دانشگاه لیزبریج کانادا مي‌گويد:« غربي‌ها برای اینکه بتوانند برنامه‌های خود را ادامه بدهند، به تولید تروریستها نیاز دارند. حملات هوایی کانادا در عراق نیز بخشی از این برنامه بوده است. درعین حال باید توجه داشت که همه سه حزب اصلی کانادا با سیاستهای اسرائیل و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل همراهی می‌کنند. این روند برخلاف دموکراسی در کانادا است. شرم آور است که هواپیماهای کانادایی در عراق، غیرنظامیان را کشتار می‌کنند. این اقدامات بخشی از تلاشهای گسترده برای سرنگون کردن حکومت بشار اسد رئيس‌جمهور سوریه است. از جریان به اصطلاح جنگ با داعش برای همین منظور استفاده می‌شود. اینکه کانادا با این جریان همراه شده، برای من کانادایی شرم آور است.»
لازم به ذكر است پوتين رئيس‌جمهور روسیه ديروز در گفت‌وگو با خبرنگاران در حاشیه اجلاس «مجمع اقتصاد شرق» در شهر ولادیوُستُک روسیه گفت مسکو بارها درباره مشکلات عمده برای اروپا در نتیجه سیاست‌های غلط غرب و همچنین گسترش تروریسم در خاورمیانه و شمال آفریقا هشدار داده بود.وی افزود بحران کنونی پناهجویان در اتحادیه اروپا تعجب آور نیست؛ بروز چنین بحرانی «کاملا انتظار می‌رفت.»

بهانه‌اي به نام حملات نژادپرستانه
براساس ماده ۳۱ کنوانسیون دولت‌های متعهد نباید به علت ورود یا حضور غیر قانونی پناهندگان آنها را مجازات نمایند حال آنکه این روزها در اروپا مشاهده می‌شود از یک سو ممانعت از ورود پناهجویان و بازگرداندن آنان به کشورهایشان و نیز نگهداری این افراد در بدترین شرایط در اردوگاه‌های مرزی و مهاجران به اصطلاح غیر قانونی است که همان تنبیه کردن این افراد می‌باشد که نقض آشکار قوانین بين‌المللی است. براساس ماهده ۲۲ کنوانسیون در مورد تحصیلات دولت‌های متعهد می‌بایست نسبت به پناهندگان همانند اتباع خود رفتار نمایند. براساس ماده ۲۷ دولت‌های متعهد برای پناهندگانی که در سرزمین آنها به سر می‌برند باید اوراق هویت صادر نمایند.
در طي ماه‌هاي اخير گزارش‌هاي متعددي از تظاهرات عليه پناهجويان در برخي كشورهاي اروپايي و نيز حملات نژادپرستانه به ارودگاه‌هاي آنان منتشر گرديده است. در جديدترين اين گزارش‌ها پلیس آلمان از آتش گرفتن ساختمانی خالی در نزدیکی بوخوم در غرب این کشور خبر داد که قرار بود شماری از پناهجویان در آن اسکان داده شوند.در حمله با اسپری فلفل به یک محل اقامت پناهندگان در براندنبورگ آلمان ۳۵ نفر مجروح شدند. كشورهاي غربي با بهانه قرار دادن اين حملات برآنند تا ضمن مردمي نشان دادن مخالفت خود با ورود پناهجويان به اروپا، از تفكرات نژادپرستانه براي اجراي اسلام ستيزي بهره گيرند.
ادعاهاي سران اروپا در حالي صورت مي‌گيرد كه روند تحولات حقيقتي ديگر را نشان مي‌دهد چنانكه در بسياري از كشورهاي اروپايي مردم براي حمايت از پناهجويان تظاهرات كرده‌اند. در همين چارچوب بیش از ۲۴۰ هزار شهروند انگلیسی با امضای توماری ضمن انتقاد از سیاست‌های ضد مهاجرتی دولت انگلیس، خواستار پذیرش شمار بیشتری پناه جو از سوی دولت محافظه کار این کشور شده‌اند.

بازي با نشست‌هاي بي‌حاصل
كشورهاي اروپايي به بهانه هماهنگي و رسيدن به ديدگاه مشترك اقدام حمايتي از پناهجويان را به تاخير مي‌اندازند.
وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا ديروز گردهم آمدند تا در مورد بحران مهاجران که قاره اروپا با آن مواجه شده رایزنی کنند. این در حالی است که قرار است تا چند روز دیگر نیز وزیران کشور کشورهای عضو اتحادیه اروپا نشستی را در این خصوص برگزار کنند. كشورهاي غربي صرفا به برگزاري نشست اكتفا مي‌كنند در حالي كه همچنان از پذيرش پناهجويان خودداري مي‌نمايند. به عنوان نمونه وزارت امور خارجه ایتالیا اعلام کرد: در بحبوحه بحران کنونی سیل پناهجویان به اروپا، ایتالیا، فرانسه و آلمان توافق کردند تا سند مشترکی را برای تقسیم و پخش عادلانه پناهجویان در کشورهای اروپایی امضا کرده و خواستار تغییری در قوانین پناهندگی اروپا شدند. در اقدامي ظاهر سازانه «دونالد تاسک» رییس شورای اروپایی هشدار داد که بحران پناهجویان، بین دولت‌های غربی عضو اتحادیه اروپا و همتایان شرقی شکاف ایجاد می‌کند. در اين ميان در سخناني عليه پناهجويان كامرون نخست وزیر انگلیس تاکید کرد: گرفتن پناهنده بیشتر و بیشتر پاسخ صحیحی به بحران مهاجرت کنونی اتحادیه اروپا محسوب نمی‌شود. دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس گفت: ما در حال انجام یکسری اقدامات هستیم و مهمترین آن تلاش برای برقراری صلح و ثبات در بخشی از جهان است که این آوارگان از آنجا می‌آیند. فکر نمی‌کنم پاسخ صحیح به این بحران قبول پناهنده بیشتر باشد. عدم صداقت غرب در قبال پناهجويان زماني آشكارتر مي‌شود كه شبکه تلویزیونی « المیادین »، در گزارشی اعلام کرد: پلیس مجارستان خبرنگاران را با توسل به زور از ایستگاه قطار اخراج کرد و اجازه پوشش اخبار مربوط به حضور پناهجویان را نداد. در همين حال وزیر اول اسکاتلند پنجشنبه تاکید کرد: مخالفت دولت انگلیس با مشارکت در برنامه اسکان مهاجران در سراسر اتحادیه اروپا، "شرم آور" است. لازم به ذكر است شورای حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی درباره فاجعه انسانی در دریایی مدیترانه خبر داد که از سال ۲۰۱۱ بیش از ۲۰۰۰ پناهجوی سوری در این دریا غرق شدند.هزاران پناهجوی سوری در ایستگاه قطار «کتلی» در پایتخت مجارستان در انتظار راهی شدن به کشورهای شمال و غرب اتحادیه اروپا هستند درحالی که بسیاری از مرزهای اتحادیه اروپا به رویشان باز نخواهد بود.در ادامه خبرها درباره وضعیت بد مهاجران، خبرگزاری فرانسه گزارش داد که بیم آن میرود که ۳۰ مهاجر دیگر در سواحل لیبی غرق شده باشند.
در اين چارچوب بازي با قوانين سوخته و قديمي مهاجرتي اروپا از محورهاي كاري غربي‌ها گرديده است.
در همين چارچوب کمیسیون اتحادیه اروپا کشورهایی را که قواعد مشترک پناهندگی اروپایی را رعایت نمی‌کنند تهدید به مجازات کرد. اي در حالي است كه نهادهاي حقوق بشري تاكيد دارند كه قوانيني مانند دوبلين قوانيني منسوخ و بي فايده هستند و غرب بايد براي كمك به پناهجويان اين قوانين را كنار بگذارد.

جان كلام
با توجه به آنكه ذكر شد به صراحت مي‌توان گفت كه كشورهاي غربي با ابزارهاي مختلف در حال نسل كشي پناهجويان هستند. ابعاد اين نسل كشي بسيار گسترده است كه دامنه آن از حمايت از تروريست‌ها براي كشتار در آفريقا و غرب آسيا آغاز و به اردوگاه‌هاي پناهجويان در كشورهايي مانند تركيه و اردن رسيده و در نهايت نيز گريختگان از اين نقاط پشت دروازه‌هاي اروپا محاصره و در بدترين شرايط قرار مي‌گيرند كه حاصل آن مرگ بسياري از اين افراد است. غرب در حال اجراي بزرگترين نسل كشي در قرن بيست‌ويكم است كه ادعاي تمدن و پيشرفت سر مي‌دهد.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcdxk0n.yt0sk6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

بقلقیستلفیلثربذب
غافدذرذتوئع