جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۷
کد مطلب : 90664
دستاوردهاي اولاند، كامرون، اوباما و نتانياهو از حمله به نشريه شارلی‌ابدو و گروگان‌گيري فرانسه

۴ متهم اصلي حملات تروريستي پاريس

۴ متهم اصلي حملات تروريستي پاريس

عملیات جست‌وجو برای یافتن مظنونان حمله به مجله طنز «شارلی ابدو» به شمال شرق پاریس کشیده شده و پلیس از گروگان‌گیری در این منطقه و کشته و زخمی شدن احتمالی چند تن خبر داده است در حالي كه روند تحولات از وجود ۴ متهم اصلي براي ناآرامي‌هاي اخير فرانسه حكايت دارد.
فرانسه اين روزها با بحرا‌ن‌هاي امنيتي بسياري مواجه شده چنانكه وضعيت امنيتي اين كشور به سطح هشدار رسيده است. روندي كه ساير كشورهاي اروپايي و آمريكا نيز آن را در پيش گرفته‌اند. هر چند كه اقدام تروريستي در فرانسه مي تواند از سوي جريان‌هاي تروريستي صورت گرفته باشد اما روند تحولات از هدايت اين تحولات از سوي برخي مقامات اروپايي و آمريكا و متحدان آنها حكايت دارد.
مواضع مقامات فرانسوي نشان مي‌دهد كه آنها به دنبال توجيه تشديد فضاي سركوب و خفقان در كشور با محوريت مقابله با مسلمانان هستند درحالي در ظاهر ادعاي عدم نسبت دادن بحران‌هاي پاريس به مسلمانان را سر مي‌دهند. اولاند رئيس‌جمهور فرانسه در حالي سعي در بهره‌برداري از حوادث پاريس براي پنهان‌سازي بحران اقتصادي و توجيه نظامي‌گري در جهان از جمله حضور نظامي در الجزاير و يمن را دارد كه بسياري بر اين عقيده‌اند كه حمايت‌هاي فرانسه و جنگ‌افروزي‌هاي آمريكا و صهيونيست‌ها زمينه‌ساز اين بحران بوده است.
انگليس بعد ديگر سودبرندگان از حوادث پاريس را تشكيل مي‌دهد كه با ادعاي تكرار اين حادثه در انگليس به دنبال توجيه نظامي گري در خاورميانه و البته مقابله با مسلمانان در درون است. آمريكا نيز كه از هر فرصتي براي توجيه نظامي گري و لزوم حضور اين كشور به عنوان ناجي بهره مي‌گيرد از اين حوادث به عنوان نشانه افراط‌گرايي در جهان و لزوم قرار گرفتن جهان در رهبري آمريكا براي مقابله با تروريسم سخن گفت. و در نهايت نيز صهيونيست‌ها با محوريت نتانياهو با ادعاي اينكه تروريست‌هايي كه فرانسه را هدف قرار دادند اين رژيم را نيز هدف مي‌گيرند سعي كرده تا گروه‌هاي فلسطيني و مقاومت را هم‌سنگ با تروريسم معرفي نمايد و خواستار همكاري اروپا با اين رژيم عليه فلسطين و مقاومت گردد. اين ادعا در حالي مطرح شده كه برخي ناظران سياسي تاكيد دارند كه صهيونيست‌ها در حوادث پاريس نقش داشته‌اند و هدف آنها نيز دور ساختن افكار عمومي از شكست‌هاي اين رژيم در مجامع جهاني و نيز انتقام‌گيري از فرانسه به خاطر راي به فلسطين در نشست اخير شوراي امنيت بوده است.
به هر حال حمله تروريستي در پاريس شايد برگرفته از تحركات گروه‌هاي افراطي باشد اما مديريت آنها با افرادي مانند اولاند، كامرون، اوباما و نتانياهو بوده كه با بهره‌گيري از اين حوادث به دنبال منافع داخلي و خارجي خود با محوريت اسلام‌ستيزي بوده‌اند.

آنچه در پاريس گذشته است
پلیس فرانسه ديروز از وقوع یک حادثه تیراندازی و گروگان‌گیری جدید در شرق پاریس خبر داد.
این خبر در حالی اعلام شده که رسانه‌های فرانسه، رسانه‌های فرانسوی از تعقیب و گریز یک خودروی مسروقه در شهرک «دامارتن آن گوئل» شمال شرق شهر پاریس خبر داده و نوشته‌اند که این خودرو حامل مظنونین حادثه تیراندازی روز چهارشنبه بوده است. بر‌اساس گزارش روزنامه تلگراف یک مرد مسلح یک نفر را در یک فروشگاه مواد غذایی کوشر (غذای حلال یهودی) گروگان گرفته است. پلیس فرانسه وقوع این حادثه تیراندازی جدید را تأیید کرده است. بر‌اساس اعلام پلیس پاریس، فردی که در این فروشگاه، اقدام به گروگان‌گیری کرده، همان فردی است که در جنوب پاریس، یک پلیس زن را به ضرب گلوله کشت.
وزیر کشور فرانسه ديروز اعلام کرد، نیروهای ویژه برای تعقیب و دستگیری دو مظنون حملات روز چهارشنبه به شهر «دمارتن» در شمال شرق پاریس اعزام شدند. منابع آگاه از کشته شدن یک تن و زخمی شدن چند تن دیگر در جریان گروگان‌گیری توسط مظنونان حمله به شارلی ابدو در این منطقه خبر داده‌اند اما این خبر تایید نشده است.
منابع محلی در شهر دمارتن از شنیده شدن صدای گلوله خبر دادند. گفته می‌شود که گروگان‌گیری در منطقه صنعتی شهر انجام شده است. دو مظنون حملات پاریس در یک ساختمان متعلق به یک چاپخانه موضع گرفته‌اند و به گفته سخنگوی وزارت کشور فرانسه، تمامی منطقه به روی رفت و آمد مسدود شده است.
در همین حال فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهوری فرانسه پس از نشست اضطراری مسئولان این کشور بار دیگر بر ضرورت وحدت فرانسوی‌ها و رویارویی با تروریسم تاکید کرد. وی ضمن حمایت از اقدامات پاریس در عراق و مالی در "رویارویی با تروریسم" گفت: ما جبهه‌های جنگ را به مناطق تروریست‌ها بردیم، تا آنها امروز به فرانسه نرسند! اولاند ادامه داد: ما به روند خود در رویارویی با تروریست‌ها ادامه می‌دهیم و همکاری اطلاعاتی خوبی با هم‌پیمانانمان در این زمینه داریم. اولویت ما در شرایط کنونی حفظ امنیت شهروندانمان است و به تمامی نیروهای حاضر در عملیات ضد تروریسم فرانسه دستورات لازم داده شده است.
مقامات پلیس فرانسه می‌گویند، شریف و سعید کوآشی، دو مظنون حمله به مجله شارلی ابدو هستند و هم‌اکنون در یک منطقه روستایی واقع در ۴۰ مایلی شمال شرق پاریس مخفی شده‌اند.
در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از منابع امنیتی یمن گزارش داد، یکی از این برادران در سال ۲۰۱۱ که در یمن حضور داشت، با انور العولقی، از رهبران ارشد القاعده دیدار داشت. مقام‌های آمریکایی نیز می‌گویند، سعید کوآشی ۳۴ ساله در یمن حدود چند ماه تحت آموزش گروه‌های وابسته به القاعده قرار داشته است.
نكته قابل‌توجه در اين حوادث ماهيت الجزايري و يمني عاملان است چرا كه فرانسه خواستار حضور نظامي در اين كشورها است و تروريسم بهانه اجراي اين طرح است.
در اين ميان اندیشکده «استراتفور» در مطلبی تاکید کرد که هدف استراتژیک حمله به پاریس، در نهایت هدف قرار دادن و سرکوب شهروندان مسلمان در کشورهای اروپایی است.
در این گزارش آمده است: «حمله روز چهارشنبه، پتانسیل آن را دارد که روابط کشورهای اروپایی با شهروندان مسلمان آنها را دگرگون کند.»«هدف و قصد استراتژیک پشت این حملات، ایجاد نوعی بحران در روابط این دو (کشورهای اروپایی با مسلمانان اروپایی) است. اگر این حملات کار تکفیری‌ها و یا مراکز و افراد مرتبط با موسسات و نهادهای افراطی تکفیری بین‌المللی باشد، چنین حملاتی سبب تنش در روابط جهان غرب و اسلام خواهد شد».
استراتفور می‌افزاید: «این موضوع در اروپا از اهمیت بیشتری برخوردار است چراکه دولت‌های آن در حال تجربه افزایش حضور گروه‌ها و جمعیت‌های راستگرا (و ضد اسلامی) است. هدف و نیت تکفیری‌ها آن است که کشورهای اروپایی و غربی را را به سرکوب شدیدتر جوامع اسلامی سوق بدهند تا از این رهگذر به روایتشان درباره به ‌راه‌اندازی جنگ علیه اسلام توسط غرب دامن بزنند».
در اين ميان هاموند وزیر خارجه انگلیس اعلام کرد «مطمئناً» حمله تروریستی به فرانسه به حوادث جاری در خاورمیانه مرتبط بوده و اکنون شاهد درگیری بین ارزش‌های غربی و داعش هستیم. وزیر خارجه انگلیس در کنفرانس خبری مشترک با همتای فنلاندی خود در این کشور درباره حمله به نشریه فرانسوی با ۱۲ کشته و چندین زخمی گفت: «حقایق این حمله هنوز مشخص نشده و ما دقیق نمی‌دانم چه کسی پشت آن است».
در توجيه سركوب گري انگليس 'اندرو پارکر' مدیرکل سازمان امنیت داخلی انگلیس روز پنجشنبه با اعتراف به اینکه سرویس‌هاي امنیتی این کشور قادر به متوقف کردن تمامی طرح‌هاي تروریستی که رو به افزایش مي‌باشند، نیستند، مدعی شد یک گروه از القاعده بدنبال اجرای حملات مرگبار در غرب از جمله انگلیس است. همزمان "مایکل فالون" وزیر دفاع انگلیس از تصمیم آمریکا برای استقرار اسکادرانی از هواپیمای جنگنده "اف ۳۵" این کشور در یک پایگاه هوایی در انگلیس استقبال کرد.
از سوي ديگر نتانياهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نيز حمله به دفتر یک نشریه فرانسوی را دستاویز خوبی دید تا اروپا را به حمایت بیشتر از اسرائیل فرا بخواند. پلیس فرانسه نام دو تن از نیروهایش را که در جریان حادثه حمله به نشریه شارلی ابدو کشته شده بودند، اعلام کرد. «احمد مرابط» یکی از دو قربانی پلیس در حادثه پاريس یک پلیس ۴۲ ساله و مسلمان بود که در حال گشت‌زنی در خیابان منتهی به دفتر نشریه طنز شارلی ابدو بود. لازم به ذكر است ديروز منابع خبری از انفجار در نزدیکی مسجدی در فرانسه خبر می‌دهند که تلفاتی در بر نداشته است.
در باب نقش دولتمردان فرانسه در حملات تروريستي پاريس همان بس كه مقامات پاریس همواره از حامیان گروه‌های مسلح مخالف دولت سوریه بوده و از دولت مشروع سوریه به عنوان دولتی غیرمشروع نام برده و این جمله تکراری را که «بشار اسد باید از قدرت کنار برود»، طی چند سال گذشته بیان کرده‌اند. اين رفتارها نشان مي‌دهد كه سران فرانسه خود از حاميان تروريسم بوده و زمينه‌ساز حوادث اخير پاريس هستند. «لئونید ایواشف» رئیس آکادمی مسائل ژئوپلیتیکی روسیه معتقد است حمله تروریستی در فرانسه، کار مزدورانی اجیر شده از سوی آمریکا یا اسرائیل است که هدفشان تخریب چهره اسلام است و هیچ مسلمان راستینی چنین اقدامی نمی‌کند.
لازم به ذكر است در حالي اروپا در برابر جنايات تروريست‌ها در جهان سكوت كرده كه موضوع تروریسم در اولویت دستور کار سران اتحادیه اروپا در نشستی خواهد بود که ماه آینده برگزار می‌شود.
خبر ديگر آنكه در‌پی حمله تروریستی به دفتر مجله شارلی ابدو، رئیس‌جمهور پیشین فرانسه اعلام کرد که در مقابل وحشی‌گری، تمدن ملزم به دفاع است. خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که یکی از مظنونان حمله به دفتر نشریه طنز "شارلی ابدو" خود را به نیروهای پلیس تسلیم کرد. گروه تروریستی داعش كه از سوي آمريكا و انگليس ايجاد شده‌اند اعلام کرد که عاملان حمله مسلحانه به نشریه فرانسوی "شارلی ابدو" قهرمان هستند. جالب توجه آنكه سایت آمریکایی اینترنشنال بیزينس موساد را مسئول حمله تروریستی شارلی ابدو دانست.
نكته قابل تامل آنكه همزمان با اين حوادث و در حالي كه آمريكا طرح حضور نظامي در يمن را دارد شاخه یمنی شبکه القاعده انتقام مرگ ابوانس اللیبی را که پیش از محاکمه به اتهام مشارکت در حملات تروریستی در زندانی در آمریکا جان باخت خواستار شده است.

https://siasatrooz.ir/vdceep8o.jh87pi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی