دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۰:۲۸
کد مطلب : 74366

«ملكه در قبال كارهايش به هيچ كس پاسخگو نيست»

شصتمين سالگرد تاجگذاري ملكه انگليس برگزار شد؛ مراسمي فوق العاده پرهزينه و گران كه در ۳۵۰ سال گذشته بي سابقه بوده است. اين جشن مجلل در حالي برگزار شد كه اقتصاد انگليس همچون ديگر كشورهاي اروپايي در وضعيتي بحراني به سر مي برد و دولت در حال اتخاذ سياستهاي اقتصادي رياضتي است.
بسياري از مردم انگليس مي پرسند چرا در شرايط بحراني حاضر دربار بايد اين همه پول صرف چنين مراسمي كند و اصولا اينكه دربار اين پولها را از كجا آورده و به چه حق خرج خود مي‌كند. بخصوص اينكه بخش زيادي از مردم انگليس اصولا با وجود سيستم سلطنتي در اين كشور مخالفند و آن را نافي اصول دموكراسي مي دانند. عده اي ديگر با اين استدلال كه شاه و ملكه به عنوان سمبل كشور، نقش مهمي در اتحاد ملي دارند، براي پابرجا ماندن سيستم سلطنت مشروطه در انگليس تاكيد مي كنند. 
اما اين دلايل براي مخالفان موجه نيست. آنها كه از هر فرصتي براي ابراز مخالفت با سنت سلطنت استفاده مي كنند. مراسم شصتمين سالگرد به سلطنت رسيدن ملكه اليزابت دوم هم فرصتي شد تا آنها با برگزاري تظاهرات، بر ضرورت تغيير سيستم سياسي كشور از سلطنت مشروطه به جمهوري تاكيد كنند. تظاهرات اول آنها روز يكشنبه برگزار شد و تظاهرات دوم قرار است امروز برگزار شود. 
شبكه پرس تي وي در اين زمينه گفت و گويي كرده با «آدرين ثرستون» كه از سازمان دهندگان اين تظاهرات است. در ادامه بخشي از اين گفت و گو را مي خوانيد. 
***
شما درباره سيستم سلطنتي كه يك سيستم سياسي موروثي است چه نظري داريد؟
خب، مشخص است كه اين سيستم اصلا دموكراتيك نيست. در اين سيستم هيچكس نمي تواند شاه يا ملكه را بركنار يا امتيازهايي را كه آنها از آن برخوردارند لغو كند. 

آيا شاه يا ملكه در قبال تصميماتي كه مي گيرند به كسي جوابگو هستند؟
خير، ملكه و شاه به هيچ وجه در قبال كارها و تصميماتشان پاسخگو نيستند. اين را هم بايد در نظر داشت كه آنها با فاميل هاي دور و نزديك و دوستان و آشنايانشان در سطح دنيا روابط و مراودات تجاري و اقتصادي دارند و هر فشاري را كه بخواهند مي توانند بر جامعه تجار كشور وارد كنند و اينها هيچ ارتباطي به دولت ندارد. 

مي دانيم كه بخشي از مالياتي كه مردم انگليس مي پردازند به درباره اختصاص پيدا مي كند. چيزي حدود ۲۰۰ ميليون پوند. با توجه به ركود اقتصادي كشور و سياستهاي رياضتي اي كه دولت در پيش گرفته، نظر مردم درباره بودجه هايي كه صرف دربار مي شود چيست؟
اول بايد گفته شما را تصحيح كنم: با احتساب هزينه جشن ها و مراسم و هداياي تشويقي اي كه از سوي درباريان به افراد داده مي شود، بايد گفت هزينه اي كه دربار مي برد بيش از يك ميليارد پوند است، نه ۲۰۰ ميليون. رسانه هاي انگليس دائم تبليغ مي كنند كه مردم كشور ملكه و سيستم سلطنتي را دوست دارند و به آنها عشق مي ورزند. اما اين به هيچ وجه حقيقت ندارد. رفراندوم اين را نشان مي دهد، كه البته دربار هيچ علاقه اي به برگزاري رفراندومي در اين باره ندارد. 

به نظر شما سيستم سلطنتي در كل به نفع كشور بوده يا نه؟
من فكر مي كنم سلطنت مشروطه براي كشور و امپراطوري اي خوب است كه در رفاه و وفور نعمت باشد. به نظر من تا قبل از جنگ جهاني دوم، اين سيستم براي كشور خوب بود، اما بعد از آن خير. بعد از جنگ، ما از نظر اقتصادي بيشتر با كمبود و سختي مواجه بوديم تا با رفاه و بهره مندي.

https://siasatrooz.ir/vdcfvmde.w6djvagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی