پنجشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۳:۴۷
کد مطلب : 89885
ارزيابي كارشناسان از روند سياست امريكا با روي كار آمدن جمهوري‌خواهان

انتخاباتي مديريت شده براي تندروي‌هاي آينده

انتخاباتي مديريت شده براي تندروي‌هاي آينده

كارشناسان مي‌گويند با توجه به مقاصد ضد ايراني دولتمردان امريكايي، با روي كار آمدن جمهوري‌خواهان تنها شايد اين مواضع و سياست‌هاي خصمانه عليه ملت ايران شتاب بيشتري بگيرد وگرنه چه دموكرات‌ها و چه جمهوري‌خواهان هيچ‌كدام نمي‌خواهند ايران در چارچوب فعاليت صلح‌آميز هسته‌اي‌اش پيشرفتي داشته باشد.
بالاخره حزب جمهوری‌خواه آمریکا ديروز در رقابت برای کرسی‌های مجلس سنا توانست به پیروزی برسد و کنترل مجلس سنا را از دموکرات‌ها خارج کند.
حزب جمهوری‌خواه آمریکا همچنین در انتخابات مجلس نمایندگان نیز توانست به پیروزی‌هایی دست یابد و موقعیت خود را بیش از پیش تحکیم کند. در انتخابات فرمانداری‌ها نیز جمهوری‌خواهان موفق ظاهر شدند.
به این ترتیب با کنترل کنگره آمریکا توسط حزب جمهوری‌خواه، این حزب خواهد توانست در دو سال پایانی ریاست ‌جمهوری باراک اوباما، نقش بزرگ‌تری ایفا کند.
جمهوری‌خواهان با پیروزی‌های به دست آورده می‌توانند سیاست‌های موردنظر خود را در لوایح بودجه اعمال کنند. آنها همچنین می‌توانند مانعی بر سر تائید افراد پیشنهادی اوباما برای مسئولیت‌های قضایی و اجرایی ایجاد کنند.
اين پيروزي در حالي به كام جمهوري‌خواهان شيرين آمد كه به عقيده برخي از محافل سياسي و رسانه‌اي براي اوباما رئيس‌جمهوري اين كشور روزهاي سختي در پيش است چنانچه خبرگزاري رويترز پس از پيروزي جمهوري‌خواهان به شكست اوباما در اين انتخابات اشاره كرد و نوشت محبوبیت باراک اوباما رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا نیز با رسیدن به حدود ۴۰درصد، به پایین‌ترین سطح خود از ابتدای ریاست جمهوری‌ او رسیده و این امر در شکست دموکرات‌ها بی‌تاثیر نبوده است.
البته به عقيده اين محافل سياسي با توجه به ناكامي‌هاي كاخ سفيد و دولت امريكا در قبال تحولات منطقه و خاورميانه با صدرنشيني جمهوري خواهان بر كرسي‌هاي كنگره و سنا به احتمال زياد تغييراتي نيز در قبال سياست‌هاي منطقه‌اي رخ خواهد داد.
برخي محافل رسانه‌اي غربي نيز باتوجه به پيروزي حزب جمهوري‌خواه و مواضع تندتر و اين حزب در قبال ملت ايران معتقدند پیروزی جمهوری‌خواهان در آمریکا تنش با ایران را افزون می‌کند چنانچه "ویرژینی ارتز" شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، در مورد اینکه پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌اي مجلس سنا آمریکا چه تاثیری بر سیاست‌هاي خارجی خواهد داشت گفت با مطرح شدن مسئله سیاست‌هاي خارجی بدیهی است که ما در ابتدا به ایران فکر مي‌کنیم. زیرا مذاکرات هسته‌اي ایران در جریان است و به طور طبیعی باید بیست و چهارم ماه نوامبر به پایان برسد. احتمال آنکه مذاکرات به نتیجه برسد بسیار کم است و این به معنای آن است که مذاکرات باید ادامه یابد.
ما ادامه این مذاکره باید با کنگره‌اي جمهوری خواه که خواهان جدیت و سخت‌گیری بیشتری در برابر ایران هستند ادامه خواهد یافت. به طور قطع این کنگره به دنبال تصویب تحریم‌هاي جدید علیه ایران خواهد بود. جمهوری‌خواهان طی سال‌هاي گذشته نیز چنین تلاشی کرده بودند که با مخالفت کاخ سفید روبرو شده بود این شرایط موجب مي‌شود پیش‌بینی کنیم که به طور قطع تنش‌هاي دیگری با ایران پیش رو خواهد بود.
البته كارشناسان سياست خارجي براين عقيده‌اند كه چه حزب دموكرات و چه حزب جمهوري‌خواه هر دو مواضعي ضد ايراني دارند، هر دو حزب نمي‌خواهند جمهوري اسلامي ايران فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي‌اش را ادامه دهد، هر دو حزب امنيت رژيم صهيونيستي در اولويت اصلي برنامه‌هايشان است و شايد نقشي كه تاكنون دموكرات‌هاي سنا با تاختن سياست‌هاي ضد ايرانيشان به خوبي ايفا مي‌كردند اين نقش بخاطر مواضع پررنگ‌تر جمهوري‌خواهان بيشتر شود.
در همين زمينه سياست روز در گفت‌وگو با كارشناسان به تبيين روي كار آمدن جمهوري‌خواهان و سياست‌هاي احتمالي‌اشان بويژه در مذاكرات هسته‌اي پرداخته كه در ذيل مي‌آيد.

جمهوري‌خواهان احتمالا سياست‌هاي ضد ايراني بيشتري را در پيش بگيرند
دكتر سيدرضا صدرالحسيني كارشناس سياست خارجي به پيروزي حزب جمهوري‌خواه در انتخابات ميان‌دوره‌اي كنگره امريكا اشاره كرد وگفت: با توجه به نگرش هر دو حزب نسبت به مسائل راهبردي آمريکا به نظر مي‌رسد در تغييرات به وجود آمده در راي‌گيري اخير تفاوت عمده‌اي بين دموکرات‌ها و جمهوري‌خوا‌هان نسبت به چند موضوع اساسي از جمله امنيت و رژيم صهيونيستي، غرب آسيا و جمهوري اسلامي ايران وجود ندارد.
وي افزود: در حقيقت نقش ليبرال دموکراسي بر اين مسئله استوار است که آمريکا بايد به هر طريق ممکن به منافع حياتي خويش در داخل و خارج آن کشور برسد بنابراين کار آقاي اوباما در دو سال آينده رياست جمهوري براي رسيدن به بعضي از اهداف ويژه حزب دموکرات دشوار خواهد شد اما راهبردهاي کلان اين کشور با تغييرات به وجود آمده تفاوت اساسي نخواهد کرد.
وي تصريح كرد: همان‌طور که در توضيح کلي بيان شد تغيير در سياست‌هاي منطقه‌اي آمريکا در چند بعد اساسي از جمله تاثير امنيت رژيم صهيونيستي، تامين انرژي ارزان و مطمئن و جلوگيري از تقويت اسلام سياسي با گفتمان حضرت امام خميني(ره) به وجود نخواهد آمد و در اين راستا موضوع اسلام‌هراسي، شيعه‌هراسي و ايران‌هراسي در دستور کار سياستمداران و رسانه‌داران و مجريان تصميمات راهبردي قرار خواهد داشت و در‌خصوص موضوع پرونده هسته‌اي ايران نيز چارچوب‌هاي اصلي يعني عدم تقويت استقلال هسته‌اي ايران تغيير نخواهد يافت.
وي در پايان خاطرنشان كرد و گفت: به نظر مي‌رسد نقشي که تاکنون سنا به عهده داشته از اين بعد نيز با قوت بيشتر تداوم خواهد يافت. اما اين دليل موافق بودن هيئت حاکمه کنوني از جمله اوباما نيز بر احقاق حق جمهوري اسلامي نمي‌باشد.

چه جمهوري‌خواه چه دموكرات در خصومت با ملت ايران همراه هستند
محمد‌حسن قديري‌ابيانه ديگر كارشناس سياست خارجي در اين خصوص گفت: چه حزب جمهوري‌خواه چه حزب دموکرات در دوره‌هاي مختلف ثابت کرده‌اند که هر دو در خصومت با ملت ايران و در سلطه‌طلبي‌ با آمريکا چيزي از هم کم ندارند و تاکنون از دشمني با ملت، کوتاهي نکرده‌اند.
وي افزود: بلکه اگر تفاوت وجود دارد در اين است که اين احزاب کدام روش در ضربه زدن به ايران و ساير ملل مسلمان کاراتر ارزيابي مي‌کند هر دو حزب هم در دفاع از منافع رژيم صهيونيستي کوتاهي نکردند حال ممکن است در مورد اينکه کدام حزب صهيونيستي در فلسطين به حکومت برسد ترجيحات متفاوتي داشته باشند البته دست دولت‌ها چه دموکرات و چه جمهوري‌خواه وقتي سنا و پارلمان در اختيار آنان باشد براي پيشبرد سياست‌هايشان ‌بازتر است.
اين كارشناس سياست خارجي در ادامه گفت: در رابطه با ايران و به ويژه موضوع هسته‌اي هر دو جناح مايل هستند ايران هيچ پيشرفتي در هيچ زمينه‌اي نداشته باشد چه هسته‌اي چه غير‌هسته‌اي همواره در دوران حکومت هر دو جناح بر تحريم‌هاي ايران افزوده شده است و اگر در زمان بوش که قصد حمله نظامي به ايران داشتند و اين حمله مستقيم نظامي محقق نشد ودر زمان اوباما هم هر چند مرتبا بر اين امر تاکيد کردند که گزينه نظامي هم به عنوان يکي از گزينه‌ها روي ميز است ولي حمله نکردند صرفا به اين دليل بود كه ارزيابي‌هايشان نشان مي‌داد که ايران توان مقاومت و ضربه زدن به دشمن متجاوز را دارد.
وي تصريح كرد: يعني اگر هر دوي اينها بر اين باور بودند که با حمله نظامي به ايران مي‌توانند کشور ما را تسليم کنند حتما اينکار را مي‌کردند اگر ۱+۵ و در راس آنها آمريکا راه مذاکره را در پيش گرفته‌اند به دليل احساس ناتواني در جلوگيري از پيشرفت ايران است يعني چاره‌اي جز اين نديده‌اند.
قديري‌ابيانه در پايان خاطرنشان كرد: اينکه چه جمهوري‌خواه و چه دموکرات با واقعيتي به نام نفوذ روزافزون جمهوري اسلامي در جهان اسلام روبرو مي‌باشند و اين واقعيت مکمل واقعيت ديگري است و آن افول موقعيت آمريکا در جهان است که ربطي به حاکميت جمهوري‌خواه يا دموکرات ندارد و هر کدام بر سر کار باشند اين افول ادامه خواهد يافت. اگر بر فرض دولت اوباما بخواهد به توافقي با ايران دست يابد و سنا و کنگره آمريکا با آن مخالفت کند آنگاه با واقعيت ديگري همراه خواهند شد و آن اين است که به فرض اينكه دولت اوباما موظف به اطاعت از کنگره باشد دولت‌هاي ديگر غربي خود موظف به پيروي از سنا و کنگره آمريکا نخواهند بود و در حقيقت اعتماد آنها عليه ايران سست خواهد شد و آمريکا بيش از گذشته مقصر به نتيجه نرسيدن مذاکرات جلوه‌گر خواهد شد هر چند اين عدم توافق به دوش کنگره آمريکا باشد.

پیروزی جمهوری‌خواهان در سنا رسیدن به توافق هسته‌ای را سخت‌تر می‌کند
کارشناس روابط بین‌الملل با بیان اینکه پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میاندوره‌ای آمریکا می‌تواند رسیدن به توافق هسته‌ای را سخت‌تر کند، گفت: این رخداد می‌تواند باعث تقویت کسانی در داخل کنگره شود که با رسیدن به هر توافقی با ایران مخالفند.
علیرضا کوهکن عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با فارس در‌خصوص پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان دوره‌ای کنگره و کسب اکثریت مجلس سنا و تاثیرات آن بر سیاست خارجی ایالت متحده گفت: طبق نتایج اعلامی مجلس نمایندگان به مانند قبل در اختیار جمهوری‌خواهان قرار گرفته و آنها اکثریت را به دست آوردند و در مجلس سنا هم ۵۲ کرسی از آن جمهوریخواهان شده و در آنجا هم اکثریت را در اختیار خواهند گرفت.
وی در‌خصوص تاثیر موفقیت جمهوری‌خواهان در انتخابات میاندوره‌ای بر مذاکرات هسته‌ای با ایران افزود: پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره قطعا مانع بزرگی بر سر توافق هسته‌ای مدنظر اوباما ایجاد می‌کند و دلیلش هم این است که جمهوری‌خواهان به خوبی می‌دانند که توفیق اوباما در به دست آوردن توافق به جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته‌ای برگ برنده بزرگی برای حزب دموکرات محسوب می‌شود و در انتخابات بعدی دو سال بعد هم از این برگ برنده استفاده بیشتری خواهند کرد.
کوهکن تصریح کرد: طبق منطق رقابت‌های حزبی در آمریکا هر مسئله‌ای که به نفع حزب رقیب باشد باید مانعی از سوی جمهوری‌خواهان بر سر راهش ایجاد شود و یکی از این مسائل، مذاکرات هسته‌ای با ایران است.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: در ایالت متحده آمریکا به موضوع مذاکرات هسته‌ای با ایران با نگاهی حساس نگریسته و سعی می‌شود تا بر اساس گروه‌بندی و یارگیری‌های گروهی به دنبال تدوین راه‌های مختلف باشند و لابی‌ها و گروه‌های فشار در آن نقش زیادی را بازی می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره و به دست آوردن اکثریت کنگره و سنا می‌تواند باعث تقویت کسانی شود که در داخل کنگره با رسیدن به هر توافقی با ایران مخالف هستند.
این کارشناس روابط بین‌الملل گفت: حزب دموکرات با اینکه اکثریت کنگره را در گذشته در اختیار داشته و در آن زمان هم شاهد تدوین قوانینی بودیم که کاملا در تضاد با سیاست دولت آمریکا مثل تدوین تحریم‌های بیشتر بود که در همین راستا اوباما کنگره را تهدید کرده بود که با وتوی قانون تحریم بیشتر ایران مخالفت کند و به همین دلیل تدوین این قانون از دستور کار کنگره خارج شد.
کوهکن با بیان اینکه باید به توافق هسته‌ای ایران با ۱+۵ فراتر از رقابت‌های حزبی آمریکا نگاه کرد، افزود: پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میاندوره‌ای آمریکا می‌تواند رسیدن به توافق هسته‌ای را سخت‌تر کند، اما می‌تواند تا قبل از شکل‌گیری کنگره جدید و در حین مذاکرات هسته‌ای در مسقط عمان حصول به توافق نهایی را تسریع بخشد و تا قبل از شروع کنگره جدید، دولت از این امر بهره ببرد و به توافق نهایی برسد.

https://siasatrooz.ir/vdchm6n6.23nw6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی