دوشنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۲
کد مطلب : 117632

دوره‌گردی در اروپا

در حالی وزیر دفاع آمریکا سفر دوره‌ای خود را از سرزمین‌های اشغالی آغاز کرده است که منابع خبری اعلام کردند که...

در حالی وزیر دفاع آمریکا سفر دوره‌ای خود را از سرزمین‌های اشغالی آغاز کرده است که منابع خبری اعلام کردند که وزیر خارجه آمریکا برای رایزنی با مقامات اروپایی درباره مسائل مختلف به بروکسل مقر اتحادیه اروپا سفر می‌کند.پایگاه خبری نشنال نیوز گزارش داد که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا طی هفته جاری میلادی برای بحث درباره ایران، افغانستان و اوکراین به بروکسل مقر اتحادیه اروپایی می‌رود.
این دومین سفر وزیر خارجه آمریکا به اروپا طی یک ماه گذشته است. بلینکن در بروکسل به «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا خواهد پیوست که به صورت جداگانه به بلژیک می‌رود. حال این سوال مطرح است که هدف از این سفر چیست؟ نگاهی به کارنامه بایدن نشان می‌دهد که وی از یک سو به دنبال نشان دادن پایان دوران ترامپ و احیای آنچه رهبری آمریکا بر جهان می‌نامد است و از سوی دیگر قدرت نمایی جهانی آمریکا نیاز به متحدانی دارد چرا واشنگتن دیگر به تنهایی توان چنین اقدامات تهدید آمیزی را ندارد. این سفر در حالی صورت می‌گیرد که در کنار مسائل اقتصادی مطرح میان آمریکا و اروپا، در حوزه سیاسی و امنیتی نیز آمریکایی‌ها برای نشان دادن قدرت جهانیشان سیاست تقابل با روسیه و چین را در پیش گرفته اند و حتی تهدید به اقدام نظامی کرده‌اند که حمایت از تایوان و نیز ادعای اعزام نیرو و حمایت همه جابنه از اوکراین نمودی از این رفتار است. با توجه به این آمریکا نمی‌تواند یک جانبه اهدافش را پیگیری نماید و از سویی نیز ادعای احیای چندجانبه گرایی را سر می‌دهد سفر مقامات سیاسی و نظامی آمریکا به اروپا می‌تواند تحرکی برای نمایش چنین رویکردی باشد تا در کنار انحراف افکار عمومی از وضعیت بحرانی داخل آمریکا، آمدن آمریکایی جدید را به نمایش گذارد تا شاید با این حربه بتواند کشورهای دیگر را به همسویی با سیاست‌هایش علیه روسیه، چینف کره شمالی و ایران سوق دهد.
نکته قابل توجه آن است که آمریکا در حوزه نظامی نیز در کنار رویکرد تقابلی با روسیه و چین به دنبال افزایش بازیگری ناتو در معادلات جهانی است که بخشی از آن نیز شامل ادامه اشغال افغانستان می‌شود. با توجه به این شرایط می‌توان گفت که این سفرها نه در چارچوب تعامل با اروپا بلکه در قالب سیاست اعمال فشار بر اروپا برای همراهی و اجرای خواسته‌های آمریکا می‌باشد. به عبارتی دیگر آمریکا همچنان به دنبال قربانی ساختن اروپا برای منافع خویش است که در قالب روابط دو جانبه، مبارزه با روسیه و چین و فعال تر شدن ناتو صورت می‌گیرد. رویکردی که با مخالفت بسیاری از افکار عمومی اروپا همراه بوده چرا که آنها همراهی با آمریکا را نه تامین کننده منافع که زمینه‌ساز بحران‌های جدید علیه اروپا می‌دانند.

نویسنده: فرامرز اصغری 

https://siasatrooz.ir/vdchxqnzi23nz-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی