کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عرض اندامِ فیلم اولی‌ها در جشنواره چهل و یکم فجر

11 بهمن 1401 ساعت 20:36


سوتِ آغاز چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر امروز به صدا در می‌آید و ۲۴ فیلم در بخش سودای سیمرغ در کاخ جشنواره که همان پردیس ملت است با هم به رقابت می‌پردازند. حضور حداکثری فیلم اولی ها در جشنواره پیش رو می تواند یکی از جذابیت های بی شمار این فستیوالِ معتبر داخلی باشد.
از ۲۴ فیلمی که امسال قرار است در بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر باهم به رقابت بپردازند،۱۰ فیلم برای کارگردان های فیلم اولی است. این در حالی است که در جشنواره چهلم، ۷ فیلم با کارگردان های فیلم اولی به جشنواره ارسال شد که از قضا از کیفیت بالایی نیز برخوردار بود.
«ملاقات خصوصی» اثر امید شمس، «علفزار» به کارگردانی کاظم دانشی،« بی رویا» ساخته آرین وزیر دفتری، «بی مادر» اولین ساخته مرتضی فاطمی، «موقعیت مهدی» اولین کار سینمایی هادی حجازی فر در قامت کارگردان، «شب طلایی» اولین ساخته یوسف حاتمی کیا پسر ابراهیم حاتمی کیا کارگردان نامدار کشورمان، فیلم «درب» به کارگردانی سید هادی محقق اسامی آثار کارگردان های فیلم اولی است که در جشنواره چهلم در بخش سودای سیمرغ حضور داشتند و خوش درخشیدند.
حال و در آستانه جشنواره چهل و یکم و پس از اعلام اسامی فیلم های راه یافته به بخش سودای سیمرغ نام ۱۰ اثر با ۱۰ کارگردان فیلم اولی به چشم می خورد ؛ «آه سرد» به کارگردانی ناهید عزیزی صدیق، «جنگل پرتقال» ساخته آرمان خوانساریان، «کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی، «استاد» اولین فیلم بلند سید عماد حسینی، «سرهنگ ثریا» ساخته لیلی عاج، «هفت بهارنارنج» به کارگردانی فرشاد گل سفیدی، «اتاقک گلی» ساخته محمد عسگری، «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجه پاشا، «های پاور» اولین ساخته هادی محمدپور و «بعد از رفتن» به کارگردانی رضا نجفی.
ورود کارگردان های جوان و فیلم اولی به جشنواره فیلم فجر و بخش سودای سیمرغ علاوه بر خروج از دوران تک قطبی بودن سینما و جارو کردن سیمرغ ها از سوی یک چهره یا گروه خاص می تواند نوید بخش ورود دیگر جوانان مستعد به این بخش باشد و قطعا می تواند زمینه ساز افزایش اعتماد به نفس جوانان برای تلاش بیشتر و ساخت آثار فاخر برای ورود به معتبرترین فستیوال هنری کشور باشد.

سرهنگ ثریا ؛ لیلی عاج
لیلی عاج متولد سال ۱۳۵۷، نمایش‌نامه‌نویس و کارگردان که تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی به پایان رسانده است. نمایش‌هایی چون «شب»، «باله روی سطرهای بی‌معنی»، «فکاهی‌نامه‎ یک زن»، «خواب زمستانی» و «قند خون» از آثار نمایشی این کارگردان جوان و مستعد محسوب می شود. لیلی عاج در اولین تجربه سینمایی خود با «جلیل شعبانی» در مقام تهیه کننده سراغ ساخت سرهنگ ثریا رفته و این کار را برای جشنواره امسال به پایان رسانده است.

اتاقک گِلی ؛ محمد عسگری
محمد عسگری متولد ۳۰ شهریور ۱۳۵۷ در اولین تجربه بلند سینمایی خود به سراغ ساخت اتاقک گلی به تهیه کنندگی «داوود صبوری» رفته است. اتاقک گلی فیلمی که به همراه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در کرمانشاه ساخته شده است.

کت چرمی ؛ حسین میرزامحمدی
میرزامحمدی که پیش از این بیشتر سراغ ساخت آثار کوتاه می رفت و در این زمینه فعالیت می کرد امسال برای ساخت اولین فیلم سینمایی اش سراغ کت چرمی به تهیه کنندگی «کامران حجازی» رفته و قصد دارد با ساخت این اثر نامش را در میان کارگردان های مطرح به ثبت برساند.

در آغوش درخت؛ بابک خواجه‌پاشا
این اولین تجربه کارگردانی اوست، بابک خواجه‌پاشا اما پیش از این سابقه دستیاری «مجید مجیدی» و «رضا میرکریمی» را داشت همین هم باعث شد تا در اولین روزهای فیلمبرداری «در آغوش درخت» این دو کارگردان با سابقه بابک خواجه‌پاشا را همراهی کنند و احتمالاً مشورت‌هایی به او بدهند. خواجه‌پاشا در اولین فیلمش به سراغ قصه‌ای خانوادگی رفته است، این فیلم یک درام خانوادگی است و دغدغه‌های یک زوج ایرانی و فرزندانشان را بیان می‌کنند.

جنگل پرتقال ؛ آرمان خوانساریان
خوانساریان کارگردان جوانی که بیشتر او را با فیلم های کوتاهِ «سایه فیل» و «سبز کله غازی» می شناسیم. خوانساریان امسال با تهیه کنندگی «رسول صدرعاملی»، جنگل پرتقال را جلوی دوربین برد و توانست در اولین تجربه سینمای اش در بخش اصلی رقابت سودای سیمرغ حضور داشته باشد.

اُستاد، سید عماد حسینی
عماد حسینی که فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۸۱ آغاز کرده است امسال و به عنوان اولین فیلم سینمایی بلندش، استاد را به تهیه کنندگی «بهروز افخمی» به جشنواره فیلم فجر آورده است. عماد حسینی در این فیلم سعی کرده به یکی از موضوعات ملتهب اجتماعی بپردازد. جنبش «می‌تو» که در چند سال اخیر سر برآورده و در یک سال اخیر شکل پررنگ‌تری به خود گرفته سوژه اصلی این فیلم است.

بعد از رفتن، رضا نجاتی
نجاتی با فیلم کوتاه «ارفاق» در میان اهالی هنر اسمی برای خودش دست و پا کرد و از قضا این فیلم کوتاه در بسیاری از جشنواره های داخلی و خارجی خوش درخشید. نجاتی اولین فیلم بلند خود را با عنوان «بعد از رفتن» کارگردانی کرده است، به امید آنکه همانند ارفاق جایش را علاوه بر درمیان اهالی هنر، در دل مردم نیز باز کند.

های پاور ؛ هادی محمدپور
هادی محمدپور از فیلم‌اولی‌های جشنواره امسال محسوب می‌شود که فیلم «های‌پاور» را با سرمایه‌گذاری و حمایت نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به سرانجام رسانده است.

آه سرد ؛ ناهید عزیزی صدیق
آه سرد اولین تجربه ناهید عزیزی صدیق کارگردان جوان و فیلم اولی که قرار است در جشنواره امسال برای اهالی رسانه و مردم در پردیس ملت و سینماهای مردمی به نمایش دربیاید. تهیه کنندگی این کار را «سیدرضا محقق» بر عهده دارد.

هفت بهار نارنج ؛ فرشاد گل سفیدی
فرشاد گل‌سفیدی مدیر فیلمبرداری باسابقه آثار سینمایی و تلویزیونی است که پیش‌تر برای فیلمی با عنوان «هفت» پروانه ویدئویی دریافت کرده بود تا به دنیای کارگردانی وارد شود اما بعدها برای درخواست تغییر پروانه ساخت خود به پروانه سینمایی نام فیلمش را هم به «هفت بهار نارنج» تغییر داد. فیلم بنابر خبرهایی که تاکنون درباره‌اش منتشر شده است، حال و هوایی خانوادگی دارد و در منطقه تالش مقابل دوربین رفته است.

نویسنده: علی کلانتری


کد مطلب: 125125

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/125125/عرض-اندام-فیلم-اولی-ها-جشنواره-چهل-یکم-فجر

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir