کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سینمای ایران همچنان بی‌رونق

12 ارديبهشت 1402 ساعت 21:36


زمانی سینمای ایران ۱۰ میلیون، ۶ میلیون و ۵ میلیون تن برای تماشای یک فیلم تماشاگر داشت اما الان برای ده‌ها فیلم در اکران یک میلیون بیننده برای سینمای ایران زیاد جلوه می‌کند.
فیلم سینمایی عقاب‌ها در دهه ۶۰ و دقیق‌تر سال ۱۳۶۳ در سینماها اکران شد که با تکاشگر ۱۰ میلیون و ۱۸۱ هزار تن روبرو شد و رکورد شکست. پس از آن افعی توانست۶ میلیون و ۳۸۸ هزار تکاشاگر را به خود جذب کند که آن هم در زمان خود زیاد بود. فیلم سینمایی اخراجی‌های ۲ هم ۵ میلیون و ۳۲۷ هزار تن تماشاگر داشت و رده سوم را به خود اختصاص داده است. اما اکنون با اوحه به افزایش جمعیت، افزایش تعداد سینماها و افزایش تولید فیلم سینمایی در کشور، سینمای ایران از ابتدای اردیبهشت ماه تاکنون بیش از یک میلیون تماشاگر داشته است که از میان آثار همچنان سینمای کمدی مخاطب بیشتری دارد.
چند وقتی ‌است سینمای ایران با استقبال از سوی مخاطبانش رو‌برو شده است، استقبالی که هر چند در روزهای نیم‌ بها بسیار افزایش یافته و آمار کلی را نیز بالا می‌برد.
از میان آثار روی پرده در دسته فیلم‌های اکران شده در سال ۱۴۰۲ در ماه جاری، سینمایی «فسیل» ۶۹۱ هزار و ۵۱۰ مخاطب در جایگاه نخست قرار دارد، این فیلم در شایط بی‌رقیب و نبود فیلم کمدی دیگری که شاخصه‌های پرمخاطب بودن را داشته باشد همچنان در حال فروش است هرچند با کاهش مواجه شده است.
پیش از این اکبر عبدی در سخنانی در یک ویدئو به شیوه تبلیغات این فیلم انتقاد کرده بود؛ عبدی گفت: « از هشت سالگی عاشق سینما هستم هرکجا صدایی درباره سینما باشد من را کنجکاو می‌کند. آقای گوینده تیزر که با او هم مشکل دارم زیرا هیچوقت چیزی که قرار است بخواند را مطالعه نمی‌کند. از ایشان سوال دارم که آیا این عقیده خودشان هم هست که می‌گویند این فیلم «بهترین فیلم کمدی نوستالژیک تاریخ سینمای ایران» است؟ تاریخ سینمای ایران حرف کوچکی نیست یعنی هفتاد سال، هشتاد سال که بزرگان ما فیلم کمدی ساختند و بازی کردند تاکنون کاه‌گل لگد می‌کردند و این فیلم متر و معیار تاریخ کمدی سینمای ایران است. آقایان تهیه‌کنندگان، شما مگر تمام حرفتان این نیست که از زمان شاه بگذریم و هرچیزی که شما را یاد گذشته بیاندازد حرام است. بعد مردم باید پول بدهند و با فیلمی درباره ۵۰ سال گذشته عشق کنند؟»
دومین فیلم در جدول فروش ماه جاری سینمایی «سه‌ کام‌ حبس» ساخته برادران سالور است، این فیلم ۸۶ هزار و ۹۳۸ مخاطب را به سینما کشانده است؛ ساسان سالور در مصاحبه‌ای رادیویی بیان کرده بود: سه کام حبس فیلم جسوری است و با مخاطب خود صادق است، ما صرف نظر از تلخی های فیلم باید به رسالت اصلی و نقاط مثبت هم توجه کنیم.
«آهنگ دونفره» سومین فیلم از نظر تعداد مخاطب از ابتدای ماه جاری تا کنون است،‌ ساخته آرزو ارزانش ۶۳ هزار و ۴۱۰ مخاطب داشته و توانسته رتبه سوم را از «جنگ جهانی سوم» بگیرد.
فیلم سینمایی‌ «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی، «غریب» ساخته محمد حسین لطیفی،‌ «عروس خیابان فرشته» ساخته مهدی خسروی به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
«بچه‌های طوفان» همچنان به شکست خود در گیشه ادامه داده و تنها میزبان ۲۰ مخاطب در این ماه بوده است.
سینمای ایران در این بازه زمانی در کل آثار ۱ میلیون و ۱۶ هزار و ۷۳۲ مخاطب داشته است که به معنای میانگین ۸۵ هزار مخاطب در هر روز است، میانگینی که با توجه به تعداد سینماها در کشور همچنان جا برای رشد و بهترشدن دارد.


کد مطلب: 125748

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/125748/سینمای-ایران-همچنان-بی-رونق

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir