کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

برپایی نماز ظهر عاشورا به یاد شهدای کربلا

ایران در سوگ

17 مرداد 1401 ساعت 19:42


روز گذشته در ایران اسلامی، روز عاشورای حسینی بود و در سراسر ایران، مردم به عزاداری پرداختند و به سر و سینه زدند.
بسیاری از هیأت‌های عزاداری هم ظهر عاشورا مجالس عزاداری خود را در حسینیه‌ها و تکایا برپا کردند. با فرارسیدن زمان اذان، در سراسر کشور به یاد نماز ظهر روز عاشورای امام حسین(ع)، عزاداران نماز ظهر و عصر خود را به جماعت اقامه کردند.
مراسم عزاداری هیأت‌های عزاداری در حرم مطهر رضوی برگزار شد و عزاداران شهادت سرور و سالار شهیدان را به امام رضا(ع) تسلیت گفتند. با فرارسیدن زمان اذان ظهر، در حرم رضوی به یاد نماز ظهر عاشورای امام حسین(ع) نماز جماعت برپا شد. دسته‌های عزاداری هیأت‌ها و مساجد قم در روز عاشورای حسینی با حرکت به سمت حرم حضرت معصومه(س) به عزاداری پرداختند و شهادت امام حسین(ع) را به ایشان تسلیت گفتند.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌ جمهوری ظهر عاشورا با حضور در اجتماع عزاداران حسینی در جوار بارگاه مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در مراسم عزاداری عاشورای سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) شرکت کرد. رئیس‌ جمهوری سپس همراه با عزاداران در مصلای حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نماز جماعت ظهر و عصر عاشورای حسینی را به امامت حجت الاسلام قاضی عسکر اقامه کرد.
مراسم تشییع پیکر مطهر شهید اسکندری که در میان شهدای دفاع مقدس به شهید بی سر مشهور شده است، همزمان با عاشورای حسینی و با قرائت زیارت عاشورا در میدان شهدا شیراز برگزار و در حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شد و پس از آن به سمت گلزار شهدا دارالرحمه شیراز تشییع د ر این گلزار به خاک سپرده شد.
سردار شهید عبدالله اسکندری، رئیس سابق بنیاد شهید استان فارس بود. شهیدی که در سال ۱۳۹۳ به دست تروریست‌های «اجناد الشام» به شهادت رسیده بود و یکی از فرماندهان سنگدل این گروهک تروریستی موسوم به ابوجعفر، پس از شهادت شهید اسکندری سر از پیکر بی‌جانش جدا کرده بود و تصاویر آن را در فضای مجازی منتشر ساخت. هر چند که اندکی پس از شهادت سردار اسکندری، وعده خدا محقق شد و ابوجعفر به درک واصل شد اما داغ این شهید بزرگوار در دل‌های دوست‌داران و ارادتمندانش تازه مانده است.
روز عاشورای امسال در شهر میراث جهانی یزد به رسم هرساله، هیأت‌های عزاداری با حضور در مسجد روضه محمدیه گردهم آمدند و اشک ماتم ریختند. هیأت‌های عزدارای یزد در روز عاشورا طبق برنامه و جدول تنظیم شده منظم و به نوبت در صحن اصلی پایگاه انقلاب حاضر می‌شوند و با سینه و زنجیر به عزاداری در سوگ سیدالشهدا و یاران باوفایش در دشت نینوا می‌پردازند.
اقامه نماز ظهر عاشورا، نخل برداری و سینه‌زنی در تمام شهرستان‌ها و روستاهای استان از دیگر رسوم مردم دارالعباده یزد در روز عاشورای حسینی است.
از ساعات ابتدایی صبح روز عاشورا کوچه‌ها و خیابان‌ها، مساجد، حسینیه‌ها و تکایا در شهرها و روستاهای استان گیلان شاهد حضور گسترده عزاداران حسینی بود. مردم با حضور در تجمع‌ها و دسته‌جات عزاداری هم نوا با نوحه‌خوان و مرثیه‌خوان در عزای سرور و سالار شهیدان بر سر و سینه زدند.
در شهر رشت مرکز استان گیلان نیز مردم در شب عاشورا با به راه انداختن دسته‌جات عزاداری خود را به مساجد و تکایا و حسینیه‌ها و میدان شهدای ذهاب رسانده و جلوه‌هایی از عشق و ارادت خود به خاندان پیامبر گرامی اسلامی و اهل بیت (ع) را به نمایش گذاشتند.
از ساعت‌های ابتدایی صبح روز عاشورا نیز با وجود بارش پراکنده باران در شهرها و روستاهای مختلف استان گیلان عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) با پوشیدن رخت عزا و با حضور در دسته‌جات و هیئت‌های عزاداری در رثای سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و ۷۲ یار باوفای ایشان بر سر و سینه زده و اشک ماتم ریختند.
در شهرستان خرم‌آباد استان لرستان نیز آئین سنتی عزاداری با گِل برگزار شد. مردم در خیابان‌ها گِل و خاک بر سر و لباس مالیده بودند و سینه‌زنی می‌کردند.
یکی از نوحه‌هایی که مردم در این مراسم همخوانی می‌کردند این بود: «ای بی کفن حسینم/ شد پاره تن حسینم» یا «این بدن از کیست که سر ندارد/ عزیز زهراست که کفن ندارد».
دسته بزرگ عزاداری روز عاشورا هیأت میثاق با شهدا و دانشگاه امام صادق(ع) در خیابان‌های غرب تهران با نوای میثم مطیعی به راه افتاد.
کرمانی‌ها نیزدر میدان امام خمینی(ره) شهرستان بم در روز عاشورا، گردهم آمدند و فریاد زدند: «قرآن شده نقش زمین یا رسول الله / جسم حسینت را ببین یا رسول الله؛ واویلتا واویلتا آه و واویلا» ای ابوالفضل مدد و زنجیرزنی کردند. در این مراسم عزاداران در صفوف منظمی کنار هم ایستاده بودند و با نوا و مرثیه‌خوانی‌های مداحان اهل بیت(ع) زنجیرزنی می‌کردند.
مراسم عزاداری سنتی در استان هرمزگان با حضور مردم روستای حاجی‌آباد برگزار شد. هرمزگانی‌ها در صفوف عزاداری خود که حلقه می‌زنند و «بُر» نامیده می‌شوند، گردهم آمدند و سینه‌زنی می‌کنند.
از اولین ساعات دوشنبه همزمان با سالروز عاشورای حسینی مردم شهرهای آذربایجان غربی با سیاه پوش شدن و برپایی مجالس عزا در مساجد، اماکن مذهبی، خیابان‌ها و معابر اصلی شهرها و روستا عشق و ارادت قلبی خود را به امام حسین (ع) و یاران باوفایش ابراز کردند.
تشکیل دستجات منظم سینه زنی و دسته زنی و طنین نوای لبیک یا حسین (ع) و یا ابوالفصل العباس (ع) فضای شهرهای آذربایجان غربی غرق ماتم و عزا کرده و مردم بار دیگر به یاد شهدای دشت کربلا فریاد عزت و آزادی سردادند.
شبیه خوانی نیز از جمله آیین‌هایی است که معمولاً در روز عاشورا در برخی از روستاهای شهرهای ارومیه، خوی، سلماس و ماکو انجام می‌گیرد که این شبیه خوانی‌ها به نوعی بازسازی صحنه‌های روز عاشورا در صحرای کربلاست و چگونگی به شهادت رسیدن یاران امام حسین (ع) و خود آن حضرت است.
همزمان با فرارسیدن ساعات ظهر روز عاشورا، تهرانی‌ها در میدان آئینی امام حسین(ع) گردهم آمدند و به عزاداری پرداختند. با اذان ظهر، عزاداران حسینی به یاد نماز ظهر عاشورای امام حسین(ع) در صفوف منظم به اقامه نماز جماعت پرداختند.
مردم سراسر کشور، شام غریبان شهدای کربلا را دیشب برگزار کردند و نوحه «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است مکن ای صبح طلوع» را سر دادند.


کد مطلب: 123465

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/123465/ایران-سوگ

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir