کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اوراق تسهیلات مسکن۱۱۳هزارتومان

هزینه دریافت وام۱۰۸میلیون تومان شد

23 آذر 1400 ساعت 21:45


در حالی که هم بازار سرمایه و هم بازار مسکن در دوره سقوط و رکود به سر می‌برند، در دو هفته اخیر رشد عجیب قیمت اوراق تسهیلات مسکن سبب شده تا هزینه دریافت وام مسکن به ۱۰۸ میلیون تومان برسد.
قیمت اوراق تسهیلات مسکن در معاملات دیروز با افزایش ۵ درصدی در همه نمادها به ۱۱۱ تا ۱۱۳ هزار تومان افزایش یافت.این در حالی است که در دو هفته گذشته قیمت این اوراق در دامنه ۸۰ هزار تومان بود و طی ۱۰ روز کاری به بیش از ۱۱۰ هزار تومان افزایش یافته است.
پیشتر خبرهایی مبنی بر طرح جدید بانک عامل بخش مسکن برای کاهش هزینه دریافت تسهیلات خرید مسکن منتشر شده بود، این در حالی است که این اتفاق هنوز رخ نداده و قیمت اوراق روز به روز در حال افزایش است و در همه نمادهای تسه سقف دامنه نوسان (پنج درصد) را ثبت می‌کند.
به گفته کارشناسان، رشد قیمت اوراق تسهیلات مسکن درحالی است که هم بازار سرمایه روزهای نزولی را پشت سر گذاشته و شاخص کل مرتباً در حال سقوط است و هم بازار مسکن دچار انجماد و قفل‌شدگی است.
به نظر می‌رسد سفته‌بازان و دلالان در نبود نظارت بر بازار خرید و فروش اوراق تسهیلات مسکن برای جبران زیان‌های وارده از محل خرید و فروش سهام به خرید و فروش سفته‌بازانه اوراق تسهیلات مسکن روی آورده‌اند.در حال حاضر سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی ۴۸۰ میلیون تومان است که برای دریافت این وام متقاضی می‌بایست ۹۶۰ برگه حق تقدم تسهیلات مسکن به ارزش هر برگه ۵۰۰ هزار تومان خریداری کند که با احتساب قیمت خرید هر برگه تسهیلات مسکن در معاملات فرابورس ۱۱۳ هزار تومان، هزینه دریافت این تسهیلات ۱۰۸ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان و به معنی کسر یک‌چهارم از ارزش کل وام خواهد بود. در این میان اما در حالی ساخت مسکن به عنوان مولفه‌ای جهت کاهش قیمت عنوان می‌شود که کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: به نظر می رسد هدف گذاری ساخت سالانه یک میلیون مسکن، دقیق نباشد و حداکثر سالی ۵۰۰ هزار واحد مسکونی کمبود داشته باشیم.
محمدرضا عبدلی درباره قانون جهش تولید مسکن و طرح نهضت ملی مسکن گفت: قانون جهش تولید مسکن در زمان بررسی در مجلس، ابتدا به عنوان طرح جهش تولید و تأمین مسکن مطرح شد اما کلمه تأمین مسکن از آن حذف و به طرح جهش تولید مسکن تبدیل شد.
کارشناس مسکن مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دوره‌های زمانی بررسی طرح جهش تولید مسکن در مجلس، بخش‌هایی از این طرح که در خصوص اخذ برخی مالیات‌ها، ساماندهی بازار اجاره و تولید برای اجاره داری مسکن بود از طرح حذف شد و صرفاً تولید مسکن مورد توجه قرار گرفت.
عبدلی اظهار داشت: طرح نهضت ملی مسکن مانند مسکن مهر یا طرح ملی مسکن دارای ایرادات اساسی است که یکی از مهمترین ایرادات طرح‌های حمایتی، نبود برنامه‌های حمایتی با اهمیت از متقاضیان فاقد مسکن است. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای دنیا سهمیه‌های ویژه ای در بخش مسکن برای دهک‌های مختلف در نظر گرفته می‌شود.
وی یکی دیگر از ایرادات طرح‌های حمایتی مسکن را ضعف در مکان یابی عنوان و اظهار کرد: در حال حاضر که ثبت نام نهضت ملی مسکن در جریان است در تعدادی از استان‌ها، اراضی اختصاص یافته به طرح در شهرهای جدیدی تعیین شده که در دو دهه گذشته هم به آنها از سوی مردم توجهی نشده بود.
کارشناس مسکن ادامه داد: ۵ شهر جدید در کشور داریم که جمعیت پذیری زیر هزار نفر طی ۲۰ سال دارند اما مجدداً در طرح نهضت ملی مسکن، پروژه‌ها را در همین شهرهای جدید تعریف کرده اند. مثلاً شهر جدید علوی در استان هرمزگان، شهرهای جدید شیرین شهر و رامین در استان خوزستان و رامشار در استان سیستان و بلوچستان از شهرهای جدیدی هستند که با استقبال مواجه نشده اند. البته وضعیت سایر شهرهای جدید هم بهتر از شهرهای مذکور نیست.وی ایرادات دیگر طرح نهضت ملی مسکن را عدم توجه به آمایش سرزمینی عنوان و بیان کرد: نگاه عمده نهضت ملی مسکن توجه به تأمین مسکن در حاشیه کلانشهرها است که نوعی تمرکزگرایی در این طرح برشمرده شده و ممکن است در سال‌های آینده به افزایش مهاجرت به حاشیه کلانشهرها منجر شود.عبدلی با اشاره به بحران کمبود آب در کشور گفت: برخی طرح‌های حمایتی مسکن مانند مسکن مهر در سال‌های اخیر به تمرکزگرایی در حاشیه کلانشهرها منجر شده و سختی دسترسی به آب را تشدید کرده است.
وی هدف گذاری ساخت سالانه یک میلیون مسکن را خالی از توجیه دانست و خاطرنشان کرد: در برخی سال‌ها که صنعت ساخت و ساز در اوج رونق بود به ساخت ۹۰۰ هزار واحد هم دست یافتیم. بر اساس طرح جامع مسکن هم در حال حاضر به کمتر از ۸۰۰ هزار واحد در سال نیازمندیم. بنابراین به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر برای ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای مسکن حداکثر سالی ۵۰۰ هزار واحد نیاز داریم.
کارشناس مسکن ادامه داد: در زمانی که دولت تمام امکانات خود را برای تکمیل مسکن حمایتی بسیج کرد کمتر از ۲۰۰ هزار واحد توانست بسازد حال که در دوره کمبود شدید منابع مالی هستیم بعید است دولت بتواند تا این تعداد واحد بسازد./مهر


کد مطلب: 120873

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/120873/هزینه-دریافت-وام۱۰۸میلیون-تومان

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir