دوشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۰ - ۲۰:۰۲
کد مطلب : 69277
تحليل‌گران غربي اعتراف مي‌كنند

قادر به رويارويي با توان نظامي ايران نيستيم

قادر به رويارويي با توان نظامي ايران نيستيم

شكل دهي جو افكار عمومي عليه ايران در شرايط فعلي بين‌المللي كه با تهديد به حمله نظامي به اين كشور به دلايل مختلفي كه غرب براي ايران تراشيده از قبيل آخرين گزارش آمانو و تاكيد بر دنبال كردن توليد تسليحات اتمي نظامي توسط جمهوري اسلامي، پرونده حقوق بشري ايران و در نهايت پرونده ترور سفير عربستان در حال انجام است؛ در شرايطي رو به جلو مي‌رود كه در قبال تهديدات مقامات مختلف غربي و صهيونيستي به حمله نظامي برخي از عدم توانايي غرب و آمريكا و اسرائيل در اين زمينه و برخي ديگر از تبعات آن در آينده نظام بين‌المللي آن را امري ناممكن مي‌دانند.
اين در حالي است كه يكي از عوامل بازدارنده در تحليل‌هاي ارائه شده توانايي مقابله نظامي ايران است كه طي سال‌هاي گذشته به چند برابر افزايش يافته است اما تهديدهاي مختلف از گوشه و كنار همچنان ادامه دارد؛ انتشار آخرين گزارش آمانو به واسطه همين تحليل‌ها و اظهارنظرها از اهميتي غيرواقعي برخوردار شده است؛ اين در حالي است كه به اذعان تحليل‌گران بين‌المللي مهمترين عامل در نگارش آخرين گزارش آمانو اداي دين وي به غرب و به خصوص آمريكا به منظور كسب پست مديركلي سازمان انرژي اتمي است.
تهديدهاي نظامي كه طي روزهاي اخير ابعاد بيشتري هم يافته است با واكنش برخي از مقامات مختلف كشورهاي متفاوت روبرو شده است كه آن را اقدامي اشتباه ارزيابي مي‌كنند و بر بكارگيري راه حل‌هاي ديپلماتيك در اين باره تاكيد دارند؛ در اين رابطه پس از سكوتي چند روزه، و پس از آخرين موضع روسيه و چين درباره پرونده هسته‌اي ايران و هشدار به آمانو درباره عمل به قوانين بين‌المللي در برخورد با پرونده هسته‌اي ايران و پرهيز از نگارش موضوعات غيرواقعي در گزارش وي، وزیر امور خارجه روسیه با هشدار شدید نسبت به هرگونه ماجراجویی علیه ایران گفت که حمله به ایران اشتباهی بزرگ خواهد بود که پیامدهای غیر قابل تصوری را به همراه خواهد داشت.به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی در مسکو هشدار داد که حمله علیه ایران اشتباه بزرگی خواهد بود.
وی گفت: این اولین باری نیست که مقامات اسرائیلی ادعای حمله نظامی علیه ایران را مطرح می‌کنند. رویکرد ما واضح است، این جنگی بزرگ با پیامدهای غیر قابل پیش بینی خواهد بود.
"شیمون پرز" رئیس رژیم صهیونیستی روز یکشنبه مدعی شد که احتمال حمله نظامی علیه ایران بسیار نزدیکتر از گزینه سیاسی است.
این سخنان رئیس رژیم صهیونیستی در حالی مطرح می‌شود که اسرائیل صحنه گسترش اعتراضات مردم علیه سیاست‌های اقتصادی کابینه "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل بوده و اعتصاب کارگران در بخش‌های مختلف اقتصادی، بسیاری از بخش‌های عمومی اسرائیل را با مشکل مواجه کرده است.
برخی از کارشناسان معتقدند که اسرائیل با مطرح کردن گزینه حمله نظامی علیه ایران در تلاش برای تحت الشعاع قرار دادن اعتصاب‌ها و اعتراض‌ها در اسرائیل است.
"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در ادامه سخنان خود که در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با "ایمون گیلمور" همتای ایرلندی خود مطرح می‌کرد، گفت: عملیات نظامی فقط به افزایش شمار قربانیان و رنج های انسانی منتهی می‌شود. وی تاکید کرد: هیچ راه حل نظامی برای مشکل هسته‌ای ایران وجود ندارد و هر اقدامی باید از طریق رویکردی باشد که مجموعه کشورهای در چارچوب سازمان ملل بدان دست یافته‌اند.
لاوروف افزود که عملیات نظامی به غیرنظامیان هم آسیب می‌رساند و منشور سازمان ملل تنها در دو مورد توسل به اینگونه عملیات را مجاز می‌داند که عبارتند از دفاع از خود در برابر حمله نظامی یا براساس قطعنامه شورای امنیت که در مورد ایران، هیچیک از این دو مورد مصداق ندارد.
وزیر خارجه روسیه تنها راه حل موضوع هسته‌ای ایران را از سرگیری مذاکره این کشور با گروه ۱+۵ دانسته و افزود که دولت او پیشنهادهای مشخصی را نیز در این زمینه ارائه کرده است.
تهديدهاي مقامات اسرائيلي در شرايطي مطرح مي‌شود كه حتي رسانه‌هاي داخلي آنها، اين اقدام را نفي مي‌كنند و معتقدند در شرايط فعلي رژيم صهيونيستي توانايي رويارويي با جمهوري اسلامي را ندارد؛ بر اساس اين تحليل‌ها پس از نصب سپر آهنین در جنوب اسرائیل در ماه نوامبر گذشته، مقامات اسرائیلی افتخار کردند که توانستند در بعدهای امنیتی و سیاسی به اهداف خود برسند و دیگر موشک‌های مقاومت که با موشک‌های ابتدایی‌شان جنوب اسرائیل را موشک‌باران می‌کردند، نمی‌توانند مزاحمتی برای آنها ایجاد کنند. موشک‌هایی که عمدتا در نوار غزه ساخته می‌شوند و فلسطینیان بدون کمک خارجی خود به ساخت آن مبادرت می‌ورزند. اما این خوشی زیاد دوام نیاورد. درگیری‌های اخیری که میان دو طرف صورت گرفت، ثابت کرد که اسرائیلی‌ها چندان هم نمی‌توانند امیدی به مثمر ثمر بودن سپر آهنین داشته باشند. دولت اسرائیل که مبالغ هنگفتی برای ساخت و استقرار این سپر صرف کرده است اکنون می‌بیند که پول‌هایش را دور ریخته است. سپر آهنی هیچ کاری برای مردم اسرائیل نمی‌تواند انجام دهد. مقام‌های اسرائیلی هفته گذشته اعتراف کردند که توان مقابله با موشک‌های مردم فلسطین را ندارند. تلاویو حرکت جهاد اسلامی را متهم کرد که از موشک‌های گراد علیه اسرائیل استفاده کرده است.
به گزارش روزنامه القدس العربی، چاپ لندن، یوسی میلمان، تحلیلگر مسائل استراتژیک و امنیتی که فعالیت تنگاتنگی با موساد دارد در تحلیلی در این باره در روزنامه هاآرتص نوشته است: از ۳۰ موشکی که هفته گذشته از نوار غزه به سمت اسرائیل شلیک شد سپر آهنین تنها توانست جلوی اصابت چهار یا پنج موشک را بگیرد.
وی همچنین می‌نویسد: این نشان می‌دهد که تا چه اندازه سپر آهنین ضعیف عمل کرده است. ما سپرها را در شهر رحوفوت نصب کرده بودیم در حالی که این سپر موشک‌هایی که به اسدود اصابت کردند را نتوانست مهار کند. سپر آهنین به دلیل نامناسب بودن وضعیت هوا نتوانسته موشک‌های شلیک شده را ردیابی کند. مضافا بر آن موشک‌های گرادی که شلیک شدند از استحکامات خوبی برخوردار بودند و پرتاب آنها نیز به کمک سامانه‌هایی با تکنولوژی پیشرفته‌ صورت گرفته است. بنابر این رادارها و دستگاه‌های ردیابی نمی‌توانند عملکرد لازم را داشته باشند و انتشار سپر آهنین نیز نمی‌تواند مطالبات را بر آورده کند. این نشان می‌دهد که ما فقط خاک در چشم مردم اسرائیل ریخته‌ایم. ۳۰ موشک به اسرائیل شلیک شده و سپر آهنین که این همه برای آن تبلیغ شده تنها چهار تا پنج تای آنها را توانسته است مهار کند. این نشان می‌دهد که تنها ۱۵ درصد نیازهای امنیتی اسرائیل توسط سپر آهنین تامین می‌شود. تناقض‌های بسیاری میان آن‌چه وزارت امنیت اسرائیل و مجموعه تولیدات صنعت نظامی رافائیل و مدیر آن یوسی دروکر، می‌گویند، مشاهده می‌شود. آنها صحبت از تامین امنیت کامل می‌زدند در حالی که این سامانه کمتر از ۱۵ درصد امنیت لازم برای مردم اسرائیل را تامین می‌کند.
میلمن در ادامه می‌افزاید: ما خیال کرده‌ایم که فلسطینیان حماس و جهاد اسلامی افراد بی‌دست و پا ساده‌ای هستند که می‌توانیم به راحتی آنها را به انقیاد خود در آوریم در حالی که به هیچ وجه این گونه نیست. آنها از مهندسان ایرانی که از خبرگی بسیاری در ساخت موشک‌های پیشرفته برخوردارند، کمک می‌گیرند و آنها نیز به طور کامل توانسته‌اند مشکلات فنی سپر آهنین را کشف کنند و موشک‌هایی بسازند که بتوانند از این نقاط ضعف بهره ببرند.
میلمن در ادامه مهندسان صنایع نظامی اسرائیل را به دروغ پراکنی و توهم متهم می‌کند و می‌نویسد: مهندسان سامانه‌های موشکی موسوم به تمیر می‌گویند که توانسته‌اند در مدت زمان کم سامانه دفاعی پیشرفته‌ای بسازند، آنها با بزرگ‌نمایی در امکانات سپر دفاعی آهنین توقعات را بالا بردند در حالی که این سپر فقط به درد مناطق هم‌مرز با غزه مثل موشافیم نهایتا سدیروت می‌خورد و در دیگر شهرهایی که کمی از این فاصله دورتر هستند کارایی ندارد. بنابر این نمی‌توان چندان به امکانات سپر دفاع موشکی دل خوش کرد. چرا که این سپر تنها می‌تواند بخش بسیار کوچکی از امنیت اسرائیل را تامین کند. حالا پرسشی که مطرح می‌شود این است که در حالی که این سپر از پس موشک‌های گراد بر نمی‌آید اسرائیل چگونه می‌تواند در برابر موشک‌های پیشرفته‌تری چون شهاب‌های ایرانی که بسیار از موشک‌های حیتس دو و سه ساخت اسرائیل که تلاویو این همه به آنها می‌بالد، پیشرفته‌تر هستند، برآید؟
در عين حال برخي از مقامات غربي نيز در اين باره به اسرائيل و آمريكا هشدار مي‌دهند كه چنين اقدامي نه تنها كمكي به حل مشكلات منطقه نخواهد كرد بلكه گره‌اي بر گره‌هاي قبلي خواهد افزود؛ وزير امور خارجه‌ فرانسه هشدار داد كه اقدام نظامي احتمالي عليه برنامه هسته‌اي ايران مي‌تواند به وضعيتي "كاملا متزلزل كننده" در منطقه منجر شود.
به گزارش ايسنا، آلن ژوپه ـ وزير امور خارجه فرانسه ـ روز يك‌شنبه در گفت‌وگو با راديوي اروپا ۱ در اظهاراتي خصمانه گفت: ما تحريم‌هايي را عليه ايران اعمال كرده‌ايم كه هم‌چنان گسترده‌تر مي‌شوند و مي‌توانيم آن‌ها را تشديد كنيم تا به ايران فشار بياوريم.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، او افزود: ما هم‌چنان به اين مسير ادامه خواهيم داد، زيرا يك درگيري نظامي مي‌تواند شرايطي را به وجود آورد كه منطقه را كاملا بي‌ثبات كند.
وزير امور خارجه فرانسه با تكرار اتهامات غرب مبني بر نظامي بودن برنامه هسته‌اي ايران مدعي شد كه انتظار دارد گزارش آژانس بين‌المللي انرژي اتمي درباره برنامه هسته‌اي ايران كه در روزهاي آينده منتشر مي‌شود تاييد كند كه ايران به دنبال سلاح هسته‌اي بوده است.
ژوپه مدعي شد: اين براي ما قابل قبول نيست و نقض معاهدات بين‌المللي به شمار مي‌آيد و تهديدي است كه مي‌تواند كل منطقه و فراتر از آن را بي‌ثبات كند.

https://siasatrooz.ir/vdca0uni.49no015kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

پوریا
وقتی کشور هایی مثل اسراییل وامریکا توان مقابله با ایران را ندارند چرا یک مشت حرف پوچ را به مردم جهان تحمیل میکنند؟
sadruddin sayha
جمهوری اسلامی ایران توانای نظامی بهترداردامامن مخالف جنگ هستم
داریوش کبیر
آمریکا هیچ غلطی نمیتوند بکند خدا با ماست
پارسا
الله اکبر
احمدقلی
یه ژ3 بدن من ......بابای امریکاییی ها قبل از او یه بچه کشتاری هم تو کشورای عربی میکنم