يکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۱
کد مطلب : 100570
رئیس امور انسان‌دوستانه سازمان ملل متحد از تشدید جنایات سعودی می‌گوید

نیاز فوری۱۷ میلیون یمنی به غذا

نیاز فوری۱۷ میلیون یمنی به غذا

تجاوز ائتلاف آمریکایی- سعودی به یمن در حالی ادامه دارد که رئیس امور انسان‌دوستانه سازمان ملل متحد از نیاز فوری ۱۷ میلیون یمنی به غذا خبر داد.
استفان اوبرایان، رئیس امور انسان‌دوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد حدود ۱۷ میلیون یمنی از دسترسی به غذا ناامید هستند. همچنین ۷ میلیون نفر با خطر قحطی مواجه بوده و ۱۶ میلیون نفر نیز به آب سالم دسترسی ندارند.
اوبرایان در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت: علی‌رغم تلاش‌های گسترده سازمان ملل در یمن، پیشرفت قابل توجهی در این کشور جنگ زده به چشم نمی‌خورد. فاجعه یمن نتیجه مستقیم سیاست و اقدامات عمدی عربستان و حامیان قدرتمند این کشور است.
وی اظهار داشت: فقط ۴۵ درصد از مراکز بهداشتی و درمانی این کشور فعال هستند و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در مراکز بهداشتی و درمانی مشغول به کار هستند که این رویه خود یک فاجعه انسانی دیگر را در یمن رقم می‌زند. از سوی دیگر، شیوع بیماری وبا در یمن حدود ۲۰۰۰ نفر را به کام مرگ کشانده است. بدون شک محدودیت مراکز درمانی و نیروی متخصص روند کنترل این بیماری واگیردار را مشکل کرده است. این مقام ارشد سازمان ملل گفت: جنگ مقوله‌ای خشن و بی‌رحمانه است. در سال ۲۰۱۷ حملات هوایی ائتلاف سعودی به مردم یمن هر ماه تا سه برابر افزایش یافته و درگیری‌های مسلحانه با رشد ۵۰ درصدی همراه بوده است.
اوبرایان از کشور‌های عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست تا با تحت فشار قرار دادن طرفین درگیر، این جنگ را که صرفا مردم یمن را هدف قرار داده، پایان دهند.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد موسوم به «یونیسف» در گزارشی، به شدت نسبت به شیوع بیماری وبا در یمن هشدار داده و آن را در جهان بی سابقه توصیف کرده بود. گزارش یونیسف با اشاره به اینکه اکنون ۵۰۳ هزار و ۴۸۴ نفر در یمن مشکوک به ابتلا به ویروس وبا می‌باشند، خاطر نشان کرده بود، تنها ظرف دو ماه این بیماری جان ۱۵۰۰ یمنی را گرفته بود و این، یمن را در آستانه فاجعه انسانی بزرگی در تاریخ بشریت قرار می‌دهد. آب و غذای آلوده مهمترین عامل شیوع بیماری وبا محسوب می‌شود. بیماری وبا با «اسهال» شروع می‌شود و این بیماری آنقدر تشدید می‌شود که فوت فرد مبتلا به ویژه کودکان را به دنبال دارد.
عواملی، چون آلودگی آب‌ها، کمبود و نبود کمک‌های امدادی و دارویی و غذایی، عدم جمع‌آوری نخاله و زباله و کمبود کادر‌ پزشکی و درمانی و عدم آمادگی جهت رویارویی با حالات فوق‌العاده، شیوع سریع بیماری در یمن را موجب شده است. بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی، شمار قربانیان مستقیم جنگ یمن به بیش از ۸۰۰۰ تن رسیده، طیق آمار این سازمان بین‌المللی جنگ در نخستین سال بیش از دو سال بعدی قربانی داشته است.
به نقل از خبرگزاری آناتولی، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، براساس آخرین آمار، از مارس ۲۰۱۵ تا اواسط ماه جاری، هشت هزار و ۳۸۰ تن در جنگ یمن جان باخته‌اند.
بنا بر این گزارش، از ۱۹ مارس ۲۰۱۵، یعنی یک هفته پیش از آغاز عملیات ائتلاف عربی علیه یمن تا اواسط ماه جاری، ۴۷ هزار و ۷۴۱ تن نیز زخمی شده‌اند.
از مجموع کشته‌ها این جنگ هفت هزار و ۸۹ کشته مرد و بقیه زن و یا کودک بوده‌اند. در میان زخمی‌ها نیز ۳۹ هزار و ۶۹۵ زخمی این جنگ مرد بوده‌اند.
خبر دیگر آنکه سند افشا شده از سازمان ملل نشان می‌دهد عربستان و امارات از شبه‌نظامیانی مانند سازمان القاعده در جنوب یمن حمایت مالی کرده‌اند. شبکه خبری الجزیره اعلام کرد که این سند وابسته به کارشناسان کمیته تحریم سازمان ملل است و ثابت می‌کند که عربستان و امارات از سازمان تروریستی القاعده در جنوب یمن حمایت کرده‌اند.بنا بر این خبر، جنگ در یمن و مشخصا در شهر عدن در جنوب یمن، نقش شخصی به نام «ابو عباس» را که مورد حمایت مالی مستقیم امارات است تقویت کرده و این شخص به عناصر سازمان تروریستی القاعده اجازه داده که موضع خود در عدن را تقویت کنند.
طبق این سند، ابوعباس مورد حمایت مستقیم امارات است و در قبال دریافت پول، فعالیت حزب اخوانی «الاصلاح» در جنوب یمن را محدود کرده است.
این سند را در حالی قطر منتشر کرده که عربستان و امارات و بحرین مناسبات سیاسی اقتصادی خود با قطر را به بهانه حمایت دوحه از تروریسم در منطقه قطع کردند.
در این سند همچنین آمده که امارات همچنان به اقدامات غیرقانونی خود در بازداشت افراد در یمن ادامه می‌دهد و از طرفی دیگر، تأثیر میدانی حملات هوایی عربستان نیز بسیار ناچیز است. طبق این سند که الجزیره هنوز تصویر آن را منتشر نکرده (تا لحظه انتشار این خبر)، کشورهای عضو ائتلاف به رهبری عربستان، از پذیرش مسئولیت نقض‌ حقوق‌هایی که در یمن مرتکب می‌شوند، اجتناب می‌کنند. این سند همچنین فاش می‌کند که ابوعباس که مورد حمایت امارات است، همچنین اجازه داده که عناصر «داعش» در استان «تعز» در جنوب غرب یمن که بخشی از آن مشرف بر تنگه باب‌المندب است، مستقر شوند و مواضع خود را تقویت کنند تا با این کار نفوذ حزب «الاصلاح» محدود شود.
حملات ائتلاف سعودی به یمن از ابتدای سال ۱۳۹۴ آغاز شده و بی‌آنکه حتی یکی از اهداف این ائتلاف مثل بازگرداندن دولت مستعفی به یمن را محقق کند، همچنان ادامه دارد و تلفات بیشتری از مردم یمن می‌گیرد.
نیروهای تک تیرانداز ارتش یمن و انصارالله سه نفر از نظامیان ارتش عربستان را در صحرای میدی استان حجه واقع در غرب یمن نشانه گرفته و آنها را از پای درآوردند.
منابع نظامی ارتش یمن خبر دادند که یگان تک تیرانداز سه «مزدور» ارتش عربستان را هدف قرار داد و همزمان مواضع شبه نظامیان ائتلاف سعودی در شمال صحرای میدی هدف حمله توپخانه‌ای قرار گرفت.
یگان تک تیرانداز ارتش یمن از ارکان اصلی عملیات نظامی ارتش و کمیته‌های مردمی وابسته به انصارالله در محورهای مختلف است. تعدادی از شبه نظامیان وابسته به ارتش عربستان نیز در عملیات منحصر به فرد ارتش یمن و کمیته‌های مردمی وابسته به انصارالله در نجران واقع در جنوب عربستان از پای درآمدند.
یک منبع نظامی یمن در این خصوص گفت که نیروهای یمنی حمله غافلگیرکننده‌ای را علیه مواضع مزدوران ائتلاف سعودی در تپه البیضاء و سلاطح انجام دادند که در پی آن چندین نفر از عناصر مزدور کشته و یا زخمی شدند. یگان موشکی ارتش یمن و انصارالله با چندین موشک کاتیوشا مواضع مزدوران ارتش عربستان را در منطقه ذورعین منهدم کرد.

https://siasatrooz.ir/vdca0wn6w49nwm1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی