شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۱
کد مطلب : 95773
ابعاد جدیدی از بحران سیاسی در برزیل افشا شد

کودتای خبرچین

کودتای خبرچین

هنوز چند ماهی از به قدرت رسیدن مهره‌های آمریکایی در آرژانتین نمی‌گذرد که روند تحولات از تکرار کودتا در برزیل حکایت دارد چنانکه ویکی‌لیکس سندی مربوط به سال ۲۰۰۶ منتشر کرده که نشان می‌دهد «مایکل تمر» رئیس‌جمهور موقت برزیل، «خبرچین» سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا بوده است.
آمریکای لاتین این روزها دورانی بس حساس را سپری می‌کند که تداعی کننده کودتاهای آمریکایی در دهه ۱۹۷۰است که نتیجه آن سرنگونی آلنده در شیلی و به قدرت رسیدن دیکتاتوری به نام پینوشه و نیز کودتای خونین در آرژانتین گردید. در ماههای اخیر تحولاتی در آمریکای لاتین روی داده که به نوعی زنده کننده آن دوران است که تحولات برزیل نمودی از آن است. در حالی که بحران سیاسی در برزیل بر سر برکناری دیلما روسف ادامه دارد، ویکی‌لیکس اسنادی منتشر کرده که نشان می‌دهد رئیس‌جمهور موقت کنونی این کشور، با سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا ارتباط داشته است. به دنبال حکم مجلس سنای برزیل به تعلیق دیلما روسف از ریاست جمهوری این کشور، بحران در این کشور آمریکای لاتین شدت گرفت.
پس از این حکم، «مایکل تمر» معاون رئیس‌جمهور برزیل به عنوان رئیس‌جمهوری موقت این کشور زمام امور را بدست گرفته است.به گزارش راشا تودی، حالا سایت افشاگر «ویکی‌لیکس» دو سند به تاریخ ۱۱ ژانویه و ۲۱ ژوئن سال ۲۰۰۶ منتشر کرده کهنشان می‌دهد «تمر» خبرچین سازمان اطلاعات آمریکا بوده است.گفته می‌شود که تمر از طریق کانال تلگرام با سفارت آمریکا در برزیل مرتبط شده و اطلاعات حاوی محتوای «محرمانه» و «تنها برای استفاده دولتی» بوده است.در یکی از سندها، ‌رئیس‌جمهوری موقت کنونی برزیل اطلاعاتی حاوی تحلیل وضعیت سیاسی این کشور در زمان ریاست جمهوری لولا داسیلوا را ارسال کرده که یکی از دریافت کنندگان این اطلاعات، «مرکز فرماندهی جنوبی آمریکا» بود.
رئیس جمهوری ونزوئلا سفیر این کشور را از برزیل فراخواند و با وی در کاراکاس دیدار و گفت و گو کرد.
بنا به اعلام ریاست جمهوری ونزوئلا، نیکولاس مادورو در دیدار با آلبرتو کاستلار، سفیر ونزوئلا در برزیل، درباره تعلیق دیلما روسف از ریاست جمهوری برزیل بحث و تبادل نظر کرد و به ارزیابی این رویداد پرداخت. رئیس جمهور ونزوئلا تعلیق ریاست جمهوری ونزوئلا را «برگی دردناک در تاریخ برزیل» دانسته و روند طرح استیضاح علیه روسف را «حقه‌ای کثیف» ارزیابی کرده است.
روسف متهم است در آستانه برگزاری انتخابات سال ٢٠١٤، که برای دومین دوره به ریاست جمهوری برزیل انتخاب شد، در اعلام میزان کسری بودجه دولت پنهان کاری کرده تا اوضاع اقتصادی کشورش را مساعدتر جلوه دهد و آرای بیشتری را جلب کند.طبق روال حاکم در برزیل، روسف ۶۸ ساله در دوران محاکمه و رسیدگی قضایی به این پرونده که ممکن است تا شش ماه به طول انجامد، از سمت خود معلق می‌شود.
مادورو رئیس جمهور ونزوئلا با اشاره به توطئه‌های آمریکا و مخالفان داخلی برای سرنگونی دولت، به مدت ۶۰ روز در این کشور وضعیت فوق العاده اعلام کرده است. مادورو اشاره ای به جزئیات این اقدام نکرده است. آخرین بار سال گذشته در نزدیکی مرز کلمبیا، وضعیت فوق‌العاده اعلام شده بود. روز جمعه نیز مقام های اطلاعاتی آمریکا نسبت به افزایش مشکلات و چالش‌های اقتصادی و سیاسی در ونزوئلا هشدار داده و اعلام کرده بودند که مادورو نمی‌تواند دوره کنونی ریاست جمهوری‌اش را به پایان برساند.
مخالفان دولت ونزوئلا قصد دارند تا با توجه به بدتر شدن اوضاع اقتصادی و کمبود شدید مواد غذایی و دارو، مادورو را از قدرت برکنار کنند.ولی رئیس جمهور ونزوئلا قول داده است که دوره ریاست جمهوری‌اش را به پایان خواهد رساند و تلاش‌های صورت گرفته برای برکناری خود را یک کودتا دانسته است. مادورو گفته است که استیضاح و تعلیق دیلما روسف رئیس جمهور برزیل نشان می‌دهد که نفر بعدی او خواهد بود.
مادورو در سخنانی گفت: آمریکا به درخواست فاشیست‌های راستگرای ونزوئلا در حال اجرای اقداماتی است، آمریکایی‌ها عامل اصلی کودتای اخیر در برزیل هستند.روابط واشنگتن و کاراکاس طی سال‌های گذشته با تنش شدیدی روبرو بوده است به خصوص حمایت آمریکا از کودتای ۲۰۰۲ علیه هوگو چاوز تاثیر زیادی بر متنشج شدن این روابط داشته است.حزب سوسیالیست ونزوئلا روابط نزدیکی با حزب کارگران برزیل داشته و تعلیق روسف می‌تواند موجب انزوای مادورو شود. مخالفان مادورو نیز به سرعت تصمیم وی برای اعلام وضعیت فوق‌العاده را محکوم کردند. یک نماینده مخالف ونزوئلا گفت: امروز مادورو بار دیگر قانون اساسی را نقض کرده است. چرا، به این خاطر که از برکناری از قدرت ترس و واهمه دارد. لازم به ذکر است اعتراض‌های خیابانی محور کودتاهای آمریکا در آمریکای لاتین بوده که با سرمایه‌داران اجرا کرده است.
در ادامه اقدامات علیه جبهه ضد امپریالیسم رئیس جمهوری سابق آرژانتین با اتهام دستکاری عملیات ارزی بانک مرکزی در ماه‌های آخر زمامداری خود مواجهه است و تا زمان اثبات
بی گناهیش از دسترسی به اموال خود محروم خواهد بود. ، اموال و دارایی‌های «کریستینا فرناندز» رئیس جمهور سابق آرژانتین که پنج ماه پیش در یک روند قانونی دولت را به «مائوریسیو ماکری» از حزب راست میانه واگذار کرد، بنا بر حکم دادگاه فدرال این کشور توقیف شد.اتهام فرناندز، زیان رساندن به دارایی‌های ملی از راه دستکاری عملیات ارزی بانک مرکزی در ماه‌های آخر دوران زمامداریش عنوان می‌شود. به ادعای «کلودیو بونادیو» قاضی فدرال آرژانتین، شواهد روشنی وجود دارد مبنی بر اینکه فرناندز – رئیس جمهور چپ گرای سابق - در همدستی با «اکسل کیسیوف» وزیر اقتصاد وقت راهکارهایی را برای دستکاریِ عملیات‌های ارزی ارائه داده است. بونادیو با استناد به همین شواهد دستور داد تا دارایی فرناندز به ارزش یک میلیون دلار آمریکا مصاره شود. علاوه بر این، اتهامات و به تبع آن حکم مشابهی برای کیسیوف و همچنین «آلخاندرو وانولی» رئیس سابق بانک مرکزی آرژانتین صادر شد. به ادعای احزاب راست که این اتهام‌ها را به فرناندز نسبت می‌دهند، راهکارهایی که به صورت عامدانه از سوی وی ارائه شده است، صدها میلیون دلار ضرر را عاید آرژانتین – سومین اقتصاد بزرگ آمریکای لاتین- کرده است.فرناندز ۶۳ ساله که در ماه میلادی دسامبر ۲۰۱۵، پس از پایان دو دوره ریاست جمهوری، جایگاه خود را به ماکری واگذار کرد، دیگر از مصونیت قانونی برخوردار نیست و همین راه را برای یکه تازی مخالفین راست گرای وی باز کرده است. وی سابقه درخشانی در زمینه توسعه رفاه اجتماعی، ملی کردن برخی از شرکت‌های خصوصی و دفاع از حقوق مدنی شهروندان دارد و همچنان در بین مردم آرژانتین طرفداران زیادی دارد.

https://siasatrooz.ir/vdcae0no.49nm015kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی