سه شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۸
کد مطلب : 86179

پاكسازي نژادي در مقابل چشمان نظاميان فرانسوي

پاكسازي نژادي در مقابل چشمان نظاميان فرانسوي

جمهوری آفریقای مرکزی ۶۲۳ هزار کیلومتر وسعت دارد و از جمعیت پنج میلیون نفری این کشور ۷۵۰ هزار نفر مسلمان هستند. به همين دليل مسیحیان خود را دارای بیشترین جمعیت در این کشور می‌دانند و از آن به عنوان ابزاري براي توجيه كشتار و خشونت غير قابل توصيف مسيحيان عليه اقليت مسلمانان افريقاي مركزي استفاده مي‌كنند.
به نوشته وبسايت مركز مدافعان حقوق بشر؛ خشونت‌های جمهوری آفریقای‌ مرکزی از مارس ۲۰۱۳ و به دنبال برکناری «فرانسوا بوزیزه» رئیس‌جمهور سابق این کشور آغاز شد. به دنبال این اقدام، شبه‌نظامیان سلکا (وابسته به القاعده) و شبه‌نظامیان آنتی بالاکا (که مسیحیان تندرو هستند) با یکدیگر درگیر شدند که در نتیجه ۲۰۰۰ نفر تاکنون قربانی شدند که شمار بسیاری از آن‌ها مسلمان بودند.
در ادامه اين ناآرامی‌ها، استعفای میشل جوتودی رئیس‌جمهوری موقت این کشور- که برای اولین‌بار یک مسلمان حاکمیت را در آفریقای مرکزی به دست گرفت - هیچ کمکی به آرام شدن اوضاع و پایان دادن به آشوب و ناآرامی در این کشور نکرد، بلکه مجبور کردن وی به استعفا باعث ترغیب بیشتر شبه‌نظامیان و هرج و مرج بیشتر علیه شبه‌نظامیان سلکا که جوتودی را به حاکمیت آوردند و همچنين شهروندان مسلمان گردید و بهانه‌اي برای حمله و پاکسازی و نسل‌کشی مسلمانان شد.
به طوري كه کاترین سامبا بانزا رئیس جمهوری موقت آفریقای مرکزی نیز در دیدار با رئیس جمهوری چاد اعتراف کرد که کشورش توانایی تامین امنیت مسلمانان را ندارد.
در مواجه با چنين بحراني؛ شورای امنیت سازمان ملل در پنجم دسامبر ۲۰۱۳ (۱۴ آذر ۱۳۹۲) به نظامیان فرانسه اجازه داد برای مهار خشونت‌ها و مبارزه با تروریسم وارد جمهوری آفریقای مرکزی شوند، اما ورود ۱۶۰۰ نظامی فرانسوی به این کشور، نه تنها از خشونت‌ها کم نکرد، بلکه بر دامنه آن افزود. چراكه نظامیان فرانسوی به خلع سلاح یک جانبه مسلمانان پرداختند و همین مسئله، موجب گسترش حملات گروه تروریستی آنتی بالاکا علیه مسلمانان شد.
به طوريكه مسلمانان آواره‌اي كه به مساجد پناه برده‌ بودند نیز از حملات نژادپرستانه گروه‌هاي مسلح مسيحي مصون نماندند. در چنین شرایط اسفناکی، بانگی (پایتخت) از مسلمانان خالی شده و یک چهارم مسلمانان در اردوگاه‌های پناهندگان مستقر هستند و ده‌ها هزار تن از مسلمانان نیز در مناطق دیگر در آفریقای مرکزی به طور دسته‌جمعی به چاد،کامرون، مالی، سنگال، نیجر، نیجریه و سودان مهاجرت كرده‌اند.
در این میان، نکته قابل توجه این است که نظامیان فرانسوی که در واقع برای کاستن از خشونت و درگیری به این کشور اعزام شده‌اند، دست آنتی بالانکا را در کشتار مسلمانان باز گذاشته‌اند.
بر‌اساس گزارش‌ها، در این حملات که از آغاز سال میلادی جدید شدت گرفته، تاکنون بیش از ۱۰۰۰ مسلمان کشته شده‌اند. همچنين از آغاز درگیری‌ها تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار نفر در آفریقای مرکزی آواره شده‌اند و تنها ۱۰۰ هزار نفر از آنها به اردوگاهی در نزدیکی فرودگاه شهر بانگوی پناه آورده‌اند.بسیاری از کودکان نیز به عنوان سرباز در گروه‌های مسلح مورد استفاده قرار می‌گیرند.
این کشتارها در حالی شدت می‌گیرد که بسیاری از مجامع بین‌المللی حقوق بشریبه طرز سوال برانگیزی در مقابل این اتفاقات سکوت و سایر نهادهای بین‌المللی نیز در زمینه اقدام عملی برای جلوگیری از کشتار بیشتر مسلمانان اظهار عجز و ناتوانی کرده‌اند.
در همین ارتباط، سازمان عفو بین‌الملل روز ۱۲ فوریه (۲۳ بهمن) صراحت اعلام کرد قادر به متوقف کردن «پاک‌سازی دینی» علیه مسلمانان در غرب آفریقای مرکزی نیست. سازمان‌های کمک‌رسان بین‌المللی نیز نسبت به از دست‌رفتن جان مسلمانان به دلیل گرسنگی و بیماری تنها به هشدار دادن اکتفا کرده‌اند. گفتنی است که دبیرکل سازمان ملل نیز تاکنون هیچ اقدامی در حمایت از مسلمانان انجام نداده است و تنها خواستار اعزام ۳۰۰۰ نیروی نظامی بیشتر به جمهوری آفریقای مرکزی شده است. متاسفانه کشورهای اسلامی و عربی نیز تاکنون هیچ اقدام کارسازی جهت پایان دادن به قتل عام مسلمانان در این کشور صورت نداده‌اند.
اعزام یک هیئت بلندپایه از سوی کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی به بانگی برای ابراز همبستگی با مسلمانان از جمله اقدامات معدود و کم اثر در این زمینه بوده است.
بنابراین، تنها اقدام مهمی که تاکنون برای جلوگیری از گسترش خشونت و کشتار علیه مسلمانان آفریقای مرکزی صورت گرفته است، افزودن تعداد نیروهای نظامی از سوی فرانسه، اتحادیه آفریقا و اتحادیه اروپا در این کشور است. اما همانگونه که پیش از این نیز شرح آن رفت این اقدام چندان موثر نبوده است.
در حال حاضر، ۶۰۰ نظامی فرانسوی و ۵۴۰۰ نظامی اتحادیه آفریقا در آفریقای‌مرکزی حضور دارند و اتحادیه اروپا موافقت کرده که ۱۰۰۰ نیروی دیگر ازجمله ۴۰۰ نظامی فرانسوی جدید به این کشور اعزام شوند.
با این حال، مسلمانان گریخته از منازل، در حاشیه فرودگاه‌ها و جاده‌ها زندگی می‌کنند. آنها با کمبود غذا، دارو، امکانات بهداشتی و ناامنی مواجه هستند. بی‌شک قتل عام رخ داده علیه مسلمانان در آفریقای مرکزی در زمره جنایت علیه بشریت و از موارد بدیهی نقض حقوق بشردوستانه قلمداد می‌شود و به همين جهت ضرورت دارد تا نهادهای بین‌المللی همچون دادگاه بین‌المللی لاهه و شورای حقوق بشر سازمان ملل در برابر نسل‌کشی مسلمانان در این کشور آفريقايي وارد عمل شوند. 

منا محبي

https://siasatrooz.ir/vdcao6na.49ni015kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی