يکشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۷
کد مطلب : 107744

بازی جدید غرب برای تخریب روابط تهران و مسکو

روسیه می‌داند برای حفظ منافعش باید با سیاست‌های ایران در سوریه همراهی کند
بازی جدید غرب برای تخریب روابط تهران و مسکو

ناظران سیاسی بر این باورند؛ ادعای محافل سیاسی و رسانه‌ای غرب در خصوص تغییر مواضع روسیه در قبال ایران تنها فضاسازی برای تخریب روابط و بر هم زدن اتحاد استراتژیک دو کشور است و البته مسکو نیز به خوبی به این درک رسیده حتی برای حفظ منافعشان باید با جمهوری اسلامی ایران در سوریه و منطقه همراهی کنند.
در یک ماه گذشته و پس از آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا توئیتی درباره تصمیم سرنوشت ساز خود برای خارج کردن نیروهای نظامی از سوریه منتشر کرد، همزمان با آن سناریوی تخریب روابط استراتژیک ایران و روسیه نیز کلید خورد چنانچه برخی محافل رسانه‌ای غربی مدعی شدند روسیه در شرایط کنونی و با خروج نظامی آمریکا از صحنه معادلات سوریه، حالا این کشور به دلیل حفظ منافعش سیاست رقابت با تهران و حتی تقابل را پیش گرفته و به دنبال حذف جمهوری اسلامی ایران از سوریه است. از طرفی به نقل از مقامات روسی مطرح شده که آنها منافع رژیم صهیونیستی برایشان اهمیت دارد و تهران و مسکو ارزیابی مشابهی از اوضاع سوریه ندارند.
حتی مدعی شدند در بمباران مواضع سوریه، روسیه هیچ واکنشی از خود نشان نداد، که البته در پاسخ به این ادعا باید گفت، روسیه پیشتر سامانه موشک‌های اس ۳۰۰و اس ۴۰۰ را به سوریه داده است و حالا با توجه به مستقل بودن سوریه، این کشور می‌تواند در برابر تجاوزات بیگانگان از عهده کار خویش بر آید.
رویکرد سیاست خارجی ایران در قبال سوریه و دولت قانونی آن کشور و همچنین مواجهه با گروه‌های تکفیری و تروریستی کاملا روشن است و تغییری در این سیاست به وجود آید چرا که سیاست صحیحی است و باید استمرار پیدا کند.
البته محافل غربی و آمریکایی تنها در اندیشه تخریب روابط استراتژیک ایران و روسیه نیستند بلکه آنها به دنبال تخریب روابط ایران و ترکیه نیز هستند چناچنه ناظران سیاسی بر این باورند، عده زیادی از کارشناسان معتقدند تصمیم ترامپ در خروج از سوریه برای ایجاد اختلاف میان ترکیه و ایران اتخاذ شده است.
آمریکا ناچار شد کردها را قربانی رابطه خود با ترکیه کند اما، رابطه آنها با ترکیه هم چالش‌های خود را دارد، ترکیه به صورت کامل تسلیم سیاست‌ها و خواسته‌های آمریکا نیست، به همین دلیل تصور می‌کنم خروج آمریکا از سوریه کمک می‌کند تا دولت سوریه به هدف خود که همان گسترش حاکمیت دولت سوریه در شرق فرات باشد، سریعتر دست پیدا کند.
در هر صورت رویکرد سیاست خارجی ایران در قبال سوریه و دولت قانونی آن کشور و همچنین مواجهه با گروه‌های تکفیری و تروریستی کاملا روشن است و تغییری در این سیاست به وجود آید چرا که سیاست صحیحی است و باید استمرار پیدا کند. همچنین سیاست‌هایی که رسانه‌های غربی نیل اهداف آمریکا و متحدانش در برهم خوردن روابط استراتژیک تهران مسکو و حتی تهران آنکارا دنبال می‌کنند تنها یک ادعای واهی بیش نیست و روسیه و ترکیه نیز به خوبی به این درک رسیده‌اند که حتی برای حفظ منافعشان باید با جمهوری اسلامی ایران در سوریه و منطقه همراهی کنند.
روسیه به دنبال حذف سوریه از ایران نیست
حسن هانی زاده کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با سیاست روز پیرو ادعاهای واهی در خصوص احتمال رقابتی شدن روابط ایران و روسیه در سوریه گفت: دولت روسیه یکسری منافع استراتژیک در سوریه دارد و به اعتقاد مقامات این کشور هزینه‌های زیادی را بری حفظ دولت قانونی بشار اسد داده است.
وی افزود: هم اکنون که بحران سوریه تمام شده از این رو پوتین تلاش می‌کند تا کیک پیروزی نهایی در سوریه را به تنهایی در اختیار داشته باشد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهارداشت: روسیه سیاست‌های خاص خودش را دنبال می‌کند اما این به معنای حذف جمهوری اسلامی ایران از معادلات سوریه نیست، از طرف دیگر دولت بشار اسد به خوبی می‌داند که بدون کمک ایران نمی‌تواند به حیات سیاسی خود ادامه دهد و اگر تهران از معادلات سوریه حذف شود این احتمال وجود دارد که پای گروه‌های تروریستی مجدد در این کشور باز شود.
وی با بیان اینکه روسیه انقدر تجربه دارد که ایران را برای خود حفظ کند، خاطرنشان کرد: این جریان سازی‌های واهی در خصوص تلاش مسکو برای حذف تهران از معادلات دمشق و یا سیاست روسیه در قبال ایران به سیاست رقابت تبدیل شده است اینها تنها سناریویی برای فضاسازی تخریب روابط میان تهران و مسکو است.
هانی زاده با اشاره به اینکه هم اکنون سوریه به دنبال بازگشت به محور مقاومت است، اظهارداشت: محافل سیاسی و رسانه‌ای غربی و بویژه آمریکایی تلاش می‌کنند که اتحاد استراتژیک ایران و روسیه را به هرشکلی که ممکن است از بین ببرند چرا که تغییر مهره‌های شطرنج سیاسی در سوریه که با حضور ایران و روسیه و البته ترکیه تعیین شده است، می‌تواند معادله را به نفع آمریکا تغییر دهد که هرگز این اتفاق نخواهد افتاد.
در هر صورت واقعیت جدید در غرب آسیا (خاورمیانه) نقش تعیین‌کننده ائتلاف شرقی و نظم نوین مدنظر آن در منطقه است و کارشناسان غربی نیز به نوبه خود تلاش می‌کنند تا اهداف و منافع آن، و حرکت بعدی محور ایرانی-روسی را واکاوی کنند. گفتنی است روابط تهران و مسکو برمبنای روابط راهبردی و تاکید بر استقلال کشورهای منطقه بنا شده است و روسیه می داند ایران نقش مهمی در معادلات منطقه ای دارد.

https://siasatrooz.ir/vdcay0n6y49nw01.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی