شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۹
کد مطلب : 98636
گمانه‌زنی‌ها درباره برنامه‌های دولت برای انتخابات آینده

انتخاب یار انتخاباتی از درون کابینه

تدوین طرح حضور حسن روحانی در انتخابات آتی، گام‌های آخر خود را سپری می‌کند و تیم "ستاد انتخاباتی" به علاوه "آلترناتیو خودی" برای حضور در رقابت مشخص شده است.
"فعلا زود است" این پاسخ کوتاه حسن روحانی به پرسش مجری تلویزیون در گفت‌وگوی زنده خود با مردم در دی‌ماه سال جاری بود.
هرچند رئیس‌جمهور در این گفت‌وگو تلاش کرد تا نشان دهد دغدغه‌ای نسبت به انتخابات سال آینده ندارد، اما مجموع مطالب و فعالیت‌های دولتمردان و رسانه‌های حامی وی نشان می‌داد سلسله ناکامی‌های دولت در تحقق وعده‌های خود به مردم به ویژه در حوزه اقتصادی، عدم کسب نتیجه مطلوب از «برجام»، اداره کشور در بحران‌هایی چون بارش برف و باران و... باعث شده تا خیلی زودتر از آنچه تصور می‌شد دولت در سطوح بالا وارد گود انتخاباتی شده و برای بدست آوردن کلید پاستور به تقلا بیفتد.
در این میان فوت اکبر هاشمی‌رفسنجانی به عنوان مهم‌ترین حامی حسن روحانی در سه سال و نیم گذشته، بر انبوه مشکلات وی افزوده و باعث شد تا او تکیه‌گاهی مهم را از دست دهد.
چند روز پس از این سخنان حسن روحانی، یک روزنامه اصلاح‌طلب در خبری که منتشر کرد از انتصاب «محمد شریعتمداری» معاون اجرایی رئیس‌جمهور به عنوان «رئیس ستاد حسن روحانی در انتخابات ۹۶» خبر داد!
با توجه به اشتغال همزمان «محمد شریعتمداری» در مقام معاونت رئیس‌جمهور و رئیس ستاد انتخاباتی، گویا این «گاف» روزنامه حامی دولت باعث گردید تا دفتر شریعتمداری با انتشار بیانیه‌ای به تکذیب این خبر بپردازد اما تنها چند روز بعد «محمود واعظی» وزیر ارتباطات دولت یازدهم در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها خبر «انتصاب» را تایید کرده و مدعی شد: «محمد شریعتمداری به زودی استعفا خواهد داد»!
اما در این میان، مهم‌تر از راه‌اندازی «زودهنگام» ستاد انتخاباتی حسن روحانی توسط وی با ابلاغ حکم به «معاون اجرائی دولت»، پروژه ایجاد فضای «جعلی» رقابت «درون دولتی» و به عبارت دیگر انتخاب «آلترناتیو» حسن روحانی از میان یکی از وزرای کابینه وی به عنوان «گام دوم» دولت «ناکارآمد» یازدهم برای تلاش جهت ماندن در پاستور میباشد.
با این اقدام دولت قصد دارد که اهداف ذیل را دنبال کند:
۱- با توجه به وضعیت بحرانی دولت در افکار عمومی و «افزایش رای منفی» حسن روحانی در نظرسنجی‌های دولتی، از ایجاد فضای رقابتی میان وی و کاندیداهای منتقدش جلوگیری شود. ضمن اینکه وجود یک یار انتخاباتی خودی می‌تواند یاریگر روحانی در پاسخگویی به انتقادات باشد.
۲- اگر «آلترناتیو» حسن روحانی به عنوان «مدیری موفق» جلوه شود حسن روحانی می‌تواند مدیریت آن فرد را به نفع خود «مصادره» کند و بگوید «هنر من بوده که فضای خدمت برای چنین مدیر موفقی باز کردم.»
۳- با توجه به سابقه موفق حامیان دولت در انتخابات ۹۲ و ۹۴ و تجمیع قوای خود در همه گروه‌ها به سمت هدف واحد، در صورت بالا رفتن «رای» کاندیدای «دولتی» به راحتی می‌توان وی را از میان برداشت همانگونه که «محمدرضا عارف» در سال ۱۳۹۲ در میان زمین و آسمان و در داخل هواپیما «دستور» کنار کشیدن خود از رقابت‌های انتخاباتی را دریافت کرد.
۴- در صورت هرگونه پیشامدی برای حسن روحانی چه از سوی نهادهای نظارتی یا بالا رفتن احتمال عدم انتخاب مجدد وی از سوی مردم به دلیل بالا رفتن حجم نارضایتی از ناکارآمدی دولت یازدهم، فردی جایگزین وی شود که همچنان دولت را در اختیار «روحانی و رفقایش» نگاه دارد.
اما در این میان کدام یک از مدیران دولت حسن روحانی قابلیت مطرح شدن به عنوان «آلترناتیو» وی را دارا می‌باشد؟
برخی رسانه‌های حامی دولت در هفته‌های اخیر با انتشار تیتری «تحقیرآمیز» خبر از انتخاب «مسعود پزشکیان» و «علی مطهری» به عنوان «فداییان حسن روحانی» در انتخابات اردیبهشت ۹۶ دادند!
اما بلافاصله موجی از مخالفت‌ها با این انتخاب آغاز گردید و بسیاری از چهره‌های اصلاح‌طلب ناخشنودی خود را از این انتخاب ابراز کردند. کار به جایی رسید که حتی حسن روحانی نیز در جلسه‌ای عدم موافقت خود را با این مساله اعلام کرد.
در میان وزرای دولت یازدهم فقط یک نفر را می‌توان نام برد که توانسته است در القای خود به عنوان «مدیری پرتلاش» کمی موفق باشد و با رزومه‌ای نسبتا قوی بتواند وجهه خود را حفظ کند و او کسی نیست جز وزیر بهداشت!
دکتر سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی یکی از وزرای دولت یازدهم بود که با رای بالای مجلس بر کرسی وزارت بهداشت تکیه زد. شخصیتی که در اوایل مسیر، کم‌حاشیه و پرکارترین وزیر کابینه روحانی به حساب می‌آمد. همین عملکرد او بود که رسانه‌های اصلاح‌طلب را به فکر فرو برد که نکند هاشمی قصد رقابت با روحانی را دارد!
بهمن سال ۹۳ بود که روزنامه منتسب به خانواده هاشمی‌رفسنجانی در یادداشتی به قاضی‌زاده هاشمی هشدار داد که یک وقت پایش را از گلیمش درازتر نکند. این روزنامه در این‌باره نوشته بود: «قاضی‌زاده هاشمی می‌خواهد رئیس‌جمهور شود؛ تکذیب شود یا نشود اما برخی مراودات و روش‌های خبری شدن برخی اقدامات وی این شائبه را در ذهن متبادر می‌کند که نکند هدفی بالاتر از وظایف وزارتی مدنظر دارد. چه آن زمان که موضع سیاسی خود را در ابهام قرار می‌دهد، چه زمانی که می‌داند برای بهتر دیده شدن چه باید کرد و به کجا باید رفت»!
اما اکنون گویا وضعیت فاجعه‌بار دولت یازدهم در افکار عمومی باعث شده است که وزیری که تا دیروز به دلیل انجام فعالیت‌های مرسوم یک مسئول دولتی توسط رسانه‌های حامی دولت مورد تهدید واقع می‌شد، امروز به عنوان آلترناتیو رئیس‌جمهور دولت یازدهم به میدان بیاید!
البته قاضی‌زاده هاشمی نیز در ماه‌های اخیر به دلیل برخی مواضع و اقدامات خود به شدت مورد انتقاد افکار عمومی قرار گرفت.
به عنوان نمونه پس از آنکه یکی از مقامات ارشد دولتی از واردات روغن پالم دفاع کرد [که البته چندی بعد برخی اخبار حاکی از این بود که این روغن توسط برادر همان مقام ارشد دولتی وارد کشور می‌شود] ناگهان وزیر بهداشت علی‌رغم آنکه خود در دو سال گذشته راسا وارد ماجرا شده و این روغن را «سرطان‌زا» معرفی کرده بود به دفاع از واردات «روغن پالم» پرداخت.
همچنین دفاع وی از پرداخت‌های صدها میلیون تومانی به برخی پزشکان، انتقاد عجیب وی از انتشار فیش‌های نجومی مدیران دولتی بجای همراهی با مطالبه مردم در مقابله با این پدیده حرام‌خواری، توهین به ائمه جمعه و سرداران مدافع حرم و... از مواضع مناقشه‌برانگیز او در ماه‌های اخیر بود.
اما در این میان مجموع فعالیت‌های حسن روحانی نشانه‌ای مبنی بر قصد وی برای دست کشیدن از «پاستور» ندارد و استراتژی مبدع ایده شکست خورده «تعامل با کَدخدا» همچنان «بقا» می‌باشد و ورود وزیر بهداشت دولت خود را تنها به عنوان یک ورود تاکتیکی مدنظر دارد و برهمین اساس شنیده‌ها حاکی از آن است که در صورت موفقیت‌آمیز بودن این پروژه، قاضی‌زاده هاشمی جایزه خود را با دریافت مقام «معاون اول رئیس‌جمهور» در دولت یازدهم دریافت کند.
قاضی‌زاده هاشمی البته حالا با حضور دو پسرعموی خود در مجلس که از قضا از جناح رقیب هم هستند امید افزایش مقبولیت خود را در میان نمایندگان و تبع آن در میان مردم را نیز دارد.
اکنون باید منتظر ماند و دید با حذف نواب رئیس مجلس یا به تعبیر حامیان دولت همان «فدائیان روحانی»، دولت برای عبور از گردنه سخت و صعب‌العبور نارضایتی روزافزون افکار عمومی از ناکارآمدی دولت یازدهم در اردیبهشت ۱۳۹۶ [که این روزها با بحران مدیریت حسن روحانی و وزرای وی در وضعیت دلخراش مردم خوزستان به دلیل گرد و غبار، راه افتادن سیل و عدم توانایی دولت در پیشگیری از سیل و پس از آن پیگیری مشکلات مردم چندین استان که در امواج به راه افتاده در خیابان‌ها گرفتار شدند این نارضایتی به شدت بالا رفت] چه طَرفی خواهد بست!(نسیم‌آنلاین)

https://siasatrooz.ir/vdcb00b9.rhbwfpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی