چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۳:۲۱
کد مطلب : 88286

روايت وين به سبك ظريف در جلسه غير‌علني مجلس

روايت وين به سبك ظريف در جلسه غير‌علني مجلس

روز گذشته بخشي از زمان مجلس به برگزاري جلسه غير‌علني نمايندگان با محمد‌جواد ظريف وزير امور خارجه گذشت.
البته به دلیل برگزاری اين نشست نوبت به تذکرات شفاهی و کتبی نمایندگان مجلس نرسید، اما در اين ميان، پرسشهاي نمايندگان از حجتي انجام شد و او كارت زرد دريافت نكرد.
ديروز پس از جلسه غير‌علني، بهروز نعمتي سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در جمع خبرنگاران حاضر شد و جزئیاتی از سخنان وزیر امور خارجه در جلسه غیر علنی با نمایندگان را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه بحث‌های امروز درباره غنی‌سازی، موارد اختلافی و همچنین زمان مذاکرات بود، خاطر نشان کرد: آقای ظریف گفت که ۱+۵ بر این عقیده بودند که مذاکرات را در همین ۶ ماهه اول به اتمام برسانند و در هفته آخر نیز فشار زیادی آوردند تا مذاکرات را به اتمام برسانند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: مسائل اختلافی که مقام معظم رهبری نیز یکی از آن موارد را مبنی بر غنی‌سازی ۱۹۰ هزار سویی ایران اعلام کردند، بحث غنی‌سازی را تحت‌الشعاع خود قرار داد و طبیعتا تمدید مذاکرات پیشنهاد شد و طرف خارجی نیز آن را پذیرفت.
نعمتی با بیان اینکه آقای ظریف گفت که عمده موارد اختلافی درباره تعداد سانتریفیوژها و ظرفیت غنی‌سازی کشورمان است، گفت: آنطور که وزیر خارجه کشورمان توضیح داد، آمریکایی‌ها و دیگر کشورهای طرف غربی پذیرفته‌اند که خواسته‌های به حق ملت ایران را در نظر بگیرند البته این موضوع ادامه دارد.
وی اضافه کرد: آقای ظریف گزارشی ارائه داد و بنده فکر می‌کنم برای نمایندگان قانع‌کننده بود.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه جلسات بین دولت و مجلس خصوصا تیم مذاکره‌کننده ادامه خواهد داشت، ادامه داد: فعلا در این مقطع احساس می‌کنیم توضیحات آقای ظریف کافیست.
نعمتی با اشاره به اینکه پروتکل الحاقی و موارد غنی‌سازی باید به تصویب مجلس برسد، خاطر نشان کرد: ما هر کجا ببینیم که نیاز است مجلس وارد ماجرا شود، حتما مجلس از پتانسیل خود استفاده خواهد کرد.
از سوي ديگر معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با اشاره به جلسه غیرعلنی ظریف با نمایندگان مجلس گفت: جلسه ديروز در فضای مثبت و خوبی انجام شد و ما از حساسیت‌های مجلس نسبت به مذاکرات تشکر می‌کنیم.
مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری با اشاره به جلسه غیرعلنی نمایندگان مجلس با وزیر امور خارجه افزود: حضور وزیر امور خارجه و سرپرست تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در مجلس در فواصل مختلف مفید است و این جلسه خوبی بود و وی توضیحاتی را که لازم می دانستند و اطلاعات مورد نظر را به نمایندگان منتقل کردند.
وی تصريح كرد: اینگونه جلسات هم تبادل اطلاعات، آشنایی نسبت به دیدگاه‌ها و جلب حمایت نمایندگان مجلس از تیم مذاکره‌کننده را در بر خواهد داشت.
انصاری با بیان اینکه باید ما به سهم خودمان به عنوان دولت از حمایت‌ها و حساسیت‌های مجلس نسبت به مسائل مختلف دولت از جمله مذاکرات تشکر می‌کنیم، بیان کرد: مسلما جلسات و نشست‌هایی از این قبیل در جهت تبادل اطلاعات در راستای منافع ملی مفید خواهد بود.
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تاکید کرد: جلسه ديروز در فضای مثبت و خوبی انجام شد و ظریف بیانات ارزشمندی داشت و تاکید رئیس مجلس شورای اسلامی هم این بود که مجلس هم با حساسیت مذاکرات را دنبال می‌کند و از تیم مذاکره‌کننده هم برای تامین منافع ملی حمایت می‌کند.

حجتي كارت زرد نگرفت
اما قبل از جلسه غير‌علني، جلسه علني مجلس برگزار شد و سوال ملی و مشترک حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان و علی ایرانپور نماینده مردم مبارکه از محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در دستور کار نشست علنی پارلمان قرار گرفت.
موسوی لارگانی از وزیر جهاد کشاورزی درباره دلیل افزایش بی‌رویه قیمت نهادهای کشاورزی، کود و سم سوال کرده بود و علی ایرانپور نماینده مبارکه نیز از حجتی پرسیده بود که علت کوتاهی وزارت جهاد کشاورزی در تامین و تولید محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک چیست.
محمود حجتی در بخش اول سخنان خود و در پاسخ به سوالات مذکور گفت: کود شیمیایی داخلی در مجتمع‌های پتروشیمی وابسته به وزارت نفت تولید می‌شود و توزیع آن به قیمت مصوب و به عهده این وزارتخانه است و افزایش قیمت کود شیمیایی اوره در سال‌جاری از مبلغ ۲۰۰ هزار ریال به ۳۵۰ هزار ریال، براساس مصوبه سال گذشته هیئت وزیران صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه ما برای نهاده‌های کشاورزی به کشاورزان یارانه می‌دهیم، گفت: معتقدیم نهاد‌هایی که در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد باید کمترین هزینه را داشته باشد و کود شیمیایی از زمانی که این دولت بر سر کار آمده، افزایش قیمتی نداشته و قیمت آن هنوز به همان قیمت دولت قبلی است.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: همواره برای ارائه نهاده‌های کشاورزی و یارانه این نهاده‌ها به کشاورزان آمادگی داریم اما در یک سال گذشته تقاضای زیادی نبوده در حالی که ما می‌توانستیم عرضه کنیم لذا امیدواریم این رویه را ادامه دهیم.
وی با تاکید بر اینکه مسائل مربوط به ریسک‌پذیری و خشکسالی باید در بیمه حل شود، گفت: مدیریت خشکسالی باید با بیمه محصولات کشاورزی انجام شود اما متاسفانه ما نمی‌توانیم در بیمه محصولات کشاورزی مشکلات را حل کنیم چرا که این ردیف بسیار محدود است.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: مبلغ ۳ هزار میلیارد ریال به عنوان یارانه شیر خام اختصاص یافته و بنا به تصمیم هیئت وزیران و ستاد تنظیم بازار، پرداخت یارانه فوق به کارخانجات لبنی برای پرداخت دامداران طرف قرارداد به زودی اجرایی می‌شود. همچنین درباره کود شیمیایی اوره نیز که بخش اعظم نیاز بخش کشاورزی را به خود اختصاص می‌دهد، خوشبختانه کشور کاملا خودکفا شده و کود موردنیاز از محل تولیدات ۵ مجتمع پتروشیمی داخلی تامین می‌شود.
حجتی در‌خصوص بحث محصولات ارگانیک کشاورزی گفت: وظیفه ما در وزارتخانه تامین غذای سالم است و باید به این نکته اشاره کنم که مصرف سم در کشور ما از متوسط سرانه جهانی نیز کمتر است. همچنین در رابطه با بحث ارگانیک، سازمان و ساختار آن را ایجاد کرده‌ایم و باید توجه داشت که سهم اختصاص یافته در محصولات ارگانیک از سطح متوسط بین‌المللی نیز در رتبه بالاتری قرار داریم.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کمبود نقدینگی است، افزود: شرکت‌های پتروشیمی کودهای شیمیایی را در صورت پرداخت نقدی وجوه‌شان، تحویل می‌دهند و همچنین عدم برگشت سریع بهای کودهای خریداری شده، ناشی از کاهش قدرت خرید کشاورزان و کارگران، موجب انباشت کودهای شیمیایی در انبارهای آن شرکت به مبلغ بالاتر از ۱۰۰ میلیارد شده است. از طرفی طی سال جاری تا این تاریخ، هیچ‌گونه وجهی به آن شرکت بابت تفاوت هزینه‌های تبعی کود و یارانه‌های سال ۱۳۹۲ پرداخت نشده است.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: در‌خصوص کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه نیز باید گفت که این کودهای شیمیایی که بیش از ۹۰ درصد آن دارای منشأ خارجی و وارداتی هستند، در سال ۹۱ و همچنین تا شهریور ۹۲، مسئولیت تامین و واردات آن برعهده وزارت نفت و شرکت‌های تابعه آن بوده و علی‌رغم سفارش ۵۰۰ هزار تن کود فسفاته و ۱۸۰ هزار تن کود پتاسه، شرکت‌های مذکور مجموعا ۱۰۷ هزار تن کود شیمیایی وارد کشور کرده‌اند.
حجتی در بخش دوم سخنان خود درباره افزایش قیمت محصولات کشاورزی اصلی، گفت: وزارت جهاد کشاورزی نخستین وزارتخانه بود که برنامه‌های اصلی خود را در چارچوب اقتصاد مقاومتی تهیه کرد و این برنامه‌ها در هیئت دولت به تصویب رسید. بنابراین وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های بسیاری در این زمینه دارد و با حل مشکلات مالی و اعتباری آن نیز می‌تواند هرچه زودتر مشکلات موجود را برطرف کند.
وی در پایان سخنان خود گفت: گندم یکی از اقلام حساس و حیاتی برای کشور است و امروز ما نسبت به سال گذشته با میزان خرید گندم بالاتری از کشاورزان مواجه هستیم و می‌توان پیش‌بینی کرد که امسال تا حدود ۷ تا ۷.۵ میلیون تن گندم می‌توانیم از کشاورزان خریداری کنیم.
در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس در تشریح سوال خود و نماینده مبارکه گفت: صنعت کشاورزی به دلیل سیاست‌های نادرست و عدم ثبات در تصمیم‌گیری و تصمیمات نادرست برخی مسئولان، در حال نابودی است؛ از یک طرف خشکسالی و عدم توجه به وضعیت آب و از طرفی دیگر افزایش شدید قیمت نهاده‌های کشاورزی و کود و سموم سبب ایجاد بحران در کشاورزی شده است.
وی خطاب به جهاد کشاورزی گفت: جای سوال است که چرا باید قیمت نهاده‌های کشاورزی با افزایش روبه‌رو شود و سیاست جهاد کشاورزی در این زمینه چیست؟ چرا قیمت‌ها با این شدت افزایش یافته؟ در حالی که دسترنج کشاورزان به قیمت واقعی خریداری نمی‌شود، گندم وارد کشور می‌شود و به تولید ملی توجهی نمی‌شود.
موسوی لارگانی با بیان اینکه بخش کشاورزی در مقایسه با بخش صنعت آسیب‌پذیرتر است، گفت: این بخش نیاز به حمایت و کمک جدی و بیشتری دارد چرا که واقفید ما چندین سال به دلیل تحریم‌ها دسترسی به قطعات صنعتی و مواد اولیه نداشتیم اما مشکلی برای کشور ایجاد نشد اما یکی از مشکلات و موضوعات مهم در کشور ما این است که اگر به کشاورزی بها داده نشود مشکلات کشور افزایش می‌یابد.
وی با انتقاد از برخی سخنان نمایندگان در مورد عدم ارائه کارت زرد به وزیر کشاورزی گفت: برخی از نمایندگان در مجلس راه می‌روند و به دیگر نمایندگان می‌گویند که برای مجلس خوب نیست که وزیر جهاد کشاورزی کارت زرد بگیرد. من از این نمایندگان می‌پرسم که آیا کشاورزان استان شما با مشکل مواجه نیستند؟ چرا وزیر نباید برنامه در مورد حل مشکلات کشاورزان ارائه دهد؟
بهارستان‌نشینان در نهایت با ۱۳۰ رای موافق، ۸۸ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع از مجموع ۲۴۳ نماینده حاضر در صحن علنی پارلمان اعلام کردند از پاسخ‌های وزیر نسبت به این دو سوال قانع شده‌اند.
همچنين در ابتدای جلسه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ایرادات شورای نگهبان به لایحه نحوه اجرای محکومیت مالی را مورد بررسی قرار داده و به منظور تأمین نظر این شورا ایرادات آن را اصلاح کردند.

https://siasatrooz.ir/vdcb05bw.rhbwwpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی