چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۱
کد مطلب : 113568
وزیر اقتصاد جزییات سهام عدالت در بازار سرمایه را تشریح کرد؛

ورود ۵۰ میلیون سهامدار به بورس

ارزش سهام هر فرد چقدر است؟ مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی اعلام کرد: هر یک میلیون تومان سهام عدالت تخصیص یافته به افراد، در حال حاضر دارای ارزشی به میزان حدود ۹ میلیون تومان است. مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار گزارشی درباره استفاده از ظرفیت سهام عدالت برای انجام اقدامات حمایتی از خانوار در دوران شیوع ویروس کرونا با اشاره به اینکه ارزش روز شرکت‌های حاضر در پورتفوی سهام عدالت بیش از ۲,۳۹۷ هزار میلیارد ریال است، اعلام کرد: هر یک میلیون تومان سهام عدالت تخصیص یافته به افراد، در حال حاضر دارای ارزشی به میزان حدود ۹ میلیون تومان است. مطابق گزارش سازمان خصوصی‌سازی در اسفندماه ۱۳۹۸، ارزش روز شرکت‌های حاضر در پورتفوی سهام عدالت بیش از ۲,۳۹۷ هزار میلیارد ریال است. از ۴۹ شرکت حاضر در پورتفوی سهام عدالت، ۳۵ شرکت بورسی و ۱۴ شرکت غیربورسی هستند؛ فهرست شرکت‌های بورسی پورتفوی سهام عدالت به همراه ارزش بازار، ارزش سهام تخصیص‌یافته به سهام عدالت و نیز میانگین ارزش معاملات روزانه سهام آنها طی سه ماه گذشته (برای ایجاد درکی از میزان نقدشوندگی سهام شرکت‌ها) در قالب جدول زیر آمده است: همچنین درباره میزان سهام اختصاص یافته به هر فرد و ارزش فعلی آنها در این گزارش آمده است: در خصوص میزان سهام تخصیصی به هر مشمول، در تصویب‌نامه مورخ ۱۳۸۷/۶/۳۰ ستاد مرکزی سهام عدالت، سهام قابل واگذاری به دارندگان سهام عدالت معادل ۱۰ میلیون ریال تعیین شد و این تصویب‌نامه تنها مصوبه‌ای است که در آن میزان سهام قابل واگذاری به مشمولان تصریح شده و ملاک عمل قرار گرفته است. شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی نیز در تصویب‌نامه‌ای (مصوب ۱۳۹۵/۱۲/۱۸) عنوان کرده است که رعایت سقف ۱۰ میلیون ریالی سهام برای همه مشمولان تا سقف پنج نفر برای هر خانواده الزامی است.

وزیر اقتصاد گفت: با ابلاغیه رهبری درباره سهام عدالت تحول اساسی در دارایی افرادی انجام می‌شود که حدود پنجاه میلیون نفر را دربر می‌گیرند و ارزش بازار سرمایه نیز افزایش می‌یابد.
فرهاد دژپسند با اشاره به موافقت رهبری با پیشنهاد رییس جمهوری درباره سهام عدالت اظهار کرد: خوشبختانه تحول اساسی هم برای دارندگان سهام عدالت و هم بازار سرمایه با ابلاغیه رهبری انجام شد تا دارندگان این سهام بتوانند خودشان آن‌چه که مالک بودند را مدیریت کنند که این خون تازه‌ای است که به بازار سرمایه مورد اقبال مردم و سرمایه‌گذاران وارد شده است.
وی افزود: همچنین برخی دارندگان سهام عدالت شرایط مناسبی در وضعیت فعلی به دلیل کرونا ندارند و الان می‌توانند خودشان آن را مدیریت کنند یا بخشی از این سهام که برای فروش آزاد می‌شود را می‌توانند بفروشند. هرچند توصیه ما این است که خودشان آن را مدیریت کنند و از فروش شتابزده جلوگیری کنند.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: ممکن است تعدادی از سودجویان برای خرید سلف این سهام داوطلب شوند در حالی که هنوز ارزش این سهام ها به طور کامل مشخص نشده است که دارندگان این سهام باید به این موضوع توجه کنند. به ویژه که ارزش این سهام متفاوت است و نباید به ارزش پایین آن را به فروش برسانند.
دژپسند گفت: شرکت‌هایی که در سهام عدالت هستند معمولاً شرکت‌های مهم و قدرتمندی هستند پس این سهام هم ارزشمند است. همچنین در صورتی که قرار است مدیریت مستقیم سهام از سوی دارندگان انجام شود، این موضوع نیز به طور کامل مشخص و اعلام می‌شود که چند درصد از سهام را دارندگانش می‌توانند بفروشند یا واگذار کنند. وی تاکید کرد: با این ابلاغیه رهبری تحول اساسی در دارایی افراد انجام می‌شود که حدود پنجاه میلیون نفر را دربر می‌گیرد و ارزش بازار سرمایه هم افزایش می‌یابد و برای تمام کسانی که می‌خواهد سهام خرد خود را به بازار سرمایه بیاورند هم این یک نوید ارزشمند است و فضای نشاط آوری را پدید می‌آورد. 

جزئیات ورود سهامداران عدالت به بورس
در همین راستا روز گذشته علیرضا صالح رئیس سازمان خصوصی سازی با اشاره به موافقت رهبر انقلاب با آزادسازی سهام عدالت گفت: سامانه سهام عدالت امروز رونمایی می‌شود و مردم تا ۳۰ روز فرصت دارند انتخاب کنند که آیا می‌خواهند راسا وارد بورس شوند یا خیر. وی توضیح داد: اگر مردم انتخاب کنند که مستقیم وارد بورس شوند، سهام‌شان را جدا کرده و به سپرده گذاری بورس می‌دهیم تا سهام را به نام خودشان کند؛ اما آنهایی که به سامانه وارد نشوند، به معنای آن است که قصد ندارند برای معامله سهام شأن، راسا وارد بورس شوند؛ بنابراین، مدیریت سهام این گروه از مردم از طریق شرکت سرمایه گذاری استانی خواهد بود و مردم سهام آن شرکت‌ها را می‌توانند خریداری کنند. در این صورت سود مثل سالهای قبل است و فرق در این است که یک شرکت سرمایه گذاری سهام مردم را مدیریت می‌کند.
وی تصریح کرد: افراد باید توجه داشته باشند که وقتی سهام یک بار به نامشان شد، دیگر نمی‌توانند برگردند و سهامشان را در شرکت سرمایه گذاری استانی بگذارند زیرا در این صورت مشمول مالیات می‌شوند و فقط یک دور از مالیات معاف هستند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم افرادی باید وارد سامانه شوند و سهامشان را در اختیار خودشان بگیرند که حتماً دانش و تجربه لازم برای حضور در بورس را دارند. رئیس سازمان خصوصی سازی با اشاره به زمان فعال شدن سامانه، گفت: سامانه آماده است و از هشت صبح امروز بارگذاری سرورها را آغاز کردیم، احتمالاً ساعت ۱۴ امروز بارگذاری کامل می‌شود. در سایت سازمان خصوصی سازی بخشی را برای آموزش افراد در نظر خواهیم گرفت.
وی ادامه داد: تا ۳۰ روز مردم فرصت دارند که انتخاب کنند که آیا راسا می‌خواهند وارد بورس شوند یا خیر. هر ۱۰ روز هم گزارش گیری کرده و گزارش را به بورس می‌دهیم.

سهام چه شرکت‌هایی به مردم واگذار می‌شود؟
صالح در پاسخ به این سوال که هر فرد سهام چه شرکتی را می‌تواند در اختیار بگیرد؟ گفت: ۳۶ شرکت بورسی و ۱۴ شرکت غیربورسی داریم؛ سهام شرکت‌های غیربورسی در شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان باقی می‌ماند و از طریق سهام سرمایه گذاری استانی می‌توان ورود کرد تا اینکه به تدریج یکی یکی وارد بورس شوند و سهام آن افراد هم به تدریج جدا و به آنها داده می‌شود. صالح گفت: همه سهامداران از هر ۳۶ شرکت بورسی سهام دارند. در واقع دو نوع سهامدار داریم یک سری از مشمولان تحت پوشش کمیته امداد هستند که تخفیف ۵۰ درصدی داشتند و سهامشان یک میلیون تومانی است و مابقی مشمولان مردم عادی بودند که سهامشان ۵۳۰ هزار تومان بوده است. همه مشمولان به یک میزان از شرکت‌ها سهام را دارند این‌طور نبوده که فردی از یک شرکت سهام داشته باشد و از شرکت دیگر، سهام نداشته باشد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: هر کسی در این ۳۰ روز اعلام کند که خواهان مدیریت سهام توسط خودش است، از طریق سپرده گذاری بورس، کد بورسی به فرد داده می‌شود. اما احراز هویت فرد، زمانی انجام می‌شود که قصد فروش سهام را داشته باشد. بنابراین تا وقتی قصد فروش سهام خود را نداشته باشد، نیازی به مراجعه حضوری نیست.
صالح افزود: افرادی که مدیریت سهام را در اختیار خودشان بگیرند نمی‌توانند بلافاصله سهام شأن را بفروشند بلکه باید منتظر بمانند تا شورای عالی بورس مکانیزم و دستورالعمل فروش سهام عدالت را بررسی و تصویب کند و شرایط و نحوه فروش مشخص شود؛ این افراد محدودیت‌هایی دارند؛ اما کسانی که مدیریت سهام شأن توسط شرکت‌های سرمایه گذاری استانی انجام شود، تشویقی دارند و می‌توانند سهام شرکت سرمایه گذاری استانی را خرید و فروش کنند و آزادی عمل بیشتری دارند.
وی اظهار داشت: از یک ماه آینده که سهام عدالت منتقل شود بورس ایران با ۶۰ میلیون سهامدار مستقیم و غیرمستقیم، بزرگترین بورس دنیا می‌شود. بورس قول داده که زیرساخت‌ها را فراهم کند.
صالح افزود: سهام عدالت سال ۸۵ با مجوز رهبری ایجاد شد از این رو برای افزودن شرکت‌ها و افزایش تعداد سهامداران و ۳۰ میلیون جامانده از شمول سهام عدالت، نیاز به مجوز مجدد رهبر انقلاب داریم. 

https://siasatrooz.ir/vdcb0fb8wrhb8sp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی