چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۵
کد مطلب : 106827

سلطان سکه اعدام شد

سلطان سکه اعدام شد

حکم اعدام وحید مظلومین معروف به سلطان سکه و همدست وی، محمداسماعیل قاسمی معروف به "محمد سالم" پس از طی شدن مراحل قانونی و تأیید حکم در دیوان عالی کشور، سحرگاه دیروز در زندان اجرا شد.
نماینده دادستان تهران در جلسه دادگاه در بیان بخشی از کیفرخواست مظلومین گفت: وی براساس تجربیات و کسب اطلاعات از وکلا و مشاورین حقوقی کاملا مطلع است که چنانچه شواهدی از قاچاق ارز علیه او به دست آید شدیدا با او برخورد خواهد شد به همین دلیل به عوامل خود سپرده است که به این موضوع اعتراف نکنند.
تورک با اشاره به اینکه ۴۰،۵۰ نفر در داخل و خارج از کشور برای او کار می‌کنند گفت: وحید مظلومین با اتکا به احکام برائتی که قبلا برای او صادر شده شبهه دولتی و امنیتی بودن را برای افکار عمومی ایجاد کرده است.
وی در بخش دیگری از کیفرخواست با اشاره به اینکه سلطان سکه از طریق شرکا و عواملش از جمله محمد اسماعیل قاسمی بدون اینکه خودش در بازار حضور و فعالیت داشته باشد کارش را پیش می‌برده گفت: او ۱۵ میلیارد در یک روز عایدش شده است، ۱۷۰ هزار تراکنش در گروه او صورت گرفته که گردش آن ۱۴ هزار میلیارد تومان است و در این بین کمترین تراکنش‌ها برای حساب‌های خودش است.
بنابر آنچه در کیفرخواست آمده و توسط نماینده دادستان قرائت شد وی به معلم خصوصی زبان فرزند خود نیز رحم نکرده و او را مجاب می‌کند که دو خط تلفن همراه تهیه و در اختیار او قرار دهد.
در کیفرخواست وحید مظلومین آمده است که شخصی به نام احسان فرزام‌نیا به محض دستگیری متهم ردیف اول اقدام به سوزاندن سیم‌کارت‌های تلفن و امحای اطلاعات موجود در فضای مجازی آنها می‌کرده و چند باری هم که خطوط تلفن همراه توسط پلیس فتا مجددا فعال شده است باز اقدام به سوزاندن آنها کرده است. وی در اقرارات خود گفته است که این کار را به تقاضای محمدرضا حاتمی یکی از کارمندان مظلومین انجام داده است.

اعدام سلطان سکه و چند سوال پیرامون آن
نحوه اجرای حکم سلطان سکه سوال بزرگی را به وجود می‌آورد. اجرای علنی این حکم با حضور مردم می‌توانست این اعتماد عمومی را چند برابر کند همان طور که علنی شدن دادگاه‌ها در این راستا بود.
وحید مظلومین را می‌توان بزرگترین متهم دادگاه‌های پس از تلاطمات ارزی دانست که البته در سال‌های آخر دولت احمدی‌نژاد نیز دستگیر شده بود. پرونده مظلومین با سرعت نسبتا خوبی رسیدگی شد با این حال درباره حکم او چند نکته گفتنی است.
۱- مهم‌ترین نکته برای بازگرداندن اعتماد عمومی مردم به مبارزه با فساد و جلب اطمینان آن‌ها به اینکه مبارزه با فساد واقعی در جریان است، علاوه بر محاکمه مفسدان دیدن نتایج این محاکمه است. مردم انتظار دارند با محاکمه مفسدان بازار اگر نه به حالت قبل، لااقل به وضعیتی بهتر از این برگردد. با وجود دستگیری و گذراندن روند محاکمه بسیاری از متهمان بازار ارز و موبایل همچنان قیمت ارز سر به فلک کشیده است و گویی هیچ قصدی برای پایین آمدن آن نیز وجود ندارد. در این مرحله مردم از یک دیگر می‌پرسند اگر با محاکمه مفسدان هم اوضاع خوب نمی‌شود، نکند پای مسئولان دولت و منافع دولت در بالارفتن ارز باشد و آن‌ها نیز با دزد دزد گفتن قصد جاخالی دادن از پاسخگویی دارند؟
۲- نکته تعجب برانگیز اجرای این حکم نحوه اجرای آن است. تلاش قوه قضائیه در این ماه‌ها برای مقابله با مفسدان و نیز علنی برگزار کردن دادگاه مفسدان اقتصادی ستودنی است. مردم می‌توانستند از طریق رسانه‌های جمعی نام و چهره متهمان را ببینند و از ریز و جزئیات آن چه در دادگاه‌ها می‌گذرد مطلع شوند. این روند خود باعث افزایش اعتماد عمومی می‌شود، اگر از این پس با سرعت بیشتری همراه شود. با این حال نحوه اجرای حکم سلطان سکه سوال بزرگی را به وجود می‌آورد. اجرای علنی این حکم با حضور مردم می‌توانست این اعتماد عمومی را چند برابر کند همان طور که علنی شدن دادگاه‌ها در این راستا بود. با این حال مردم اعدام این مفسد را صرفا در یک تیتر خلاصه می‌بینند و شکاکان نیز می‌توانند دوباره شایعات را در این زمینه به اذهان پمپاژ کنند!
۳- جایگاه مسئولان دولتی مرتبط با این ماجرا کجاست؟ اینکه سخنگوی قوه قضاییه چندین بار اعلام کند سیف همچنان ممنوع‌الخروج است و معاون ارزی او در بازداشت چه دردی را دوا می‌کند؟ اینکه به گونه‌ای با مسئول متهم به اهمال کاری رفتار شود که گویی حاشیه امنی برای او وجود دارد چه با اعتماد مردم می‌کند؟ اینکه حسن روحانی چند ماه پس از التهابات ارزی دوباره از سیف تعریف و تمجید کند چندان تعجب‌آور نیست چراکه او نشان داده هیچ ابایی از دهن‌کجی به مردم و خواسته‌های شان ندارد، اما به نظر می‌رسد عدم محاکمه علنی مسئولان مرتبط می‌تواند این مبارزه را ابتر نگاه دارد. فردا

https://siasatrooz.ir/vdcb50b8zrhbgwp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی