دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۷
کد مطلب : 92182

ادبیات جنگ هم خودشناسی هم دشمن‌شناسی است

ادبیات جنگ هم خودشناسی هم دشمن‌شناسی است

مرتضی سرهنگی چهره سال هنر انقلاب اسلامی گفت: در جنگ‌های دفاعی، خانواده و مردم غیر‌نظامی اهمیت فوق‌العاده‌ای دارند. همین مسئله ابعاد ادبی و هنری و روی دیگر جنگ ما را پر‌رنگ‌تر كرده كه می‌باید فعالین در استان‌ها سوژه‌های مرتبط را كشف كرده و خاطرات و اسنادشان را ثبت و ضبط كنند.
روز گذشته مرتضی سرهنگی چهره سال هنر انقلاب اسلامی، در نشست فعالان فرهنگ و مطالعات پایداری استان‌ها با مسئولین و اساتید ادبیات پایداری و تاریخ شفاهی با اشاره به دیدارهایی كه با سران جنگی عراق داشته است گفت: من وقتی با سربازان و فرماندهان جنگی عراق دیدار می‌كردم متوجه شدم این‌ها ایران را نشناخته بودند. یك سرهنگی بود می‌گفت ما در جنگ چنان مشغول شده بودیم كه نماز یك هفته خود را در یك روز می‌خواندیم. وی افزود: تلقی من این است ادبیات جنگ می‌تواند هم خودشناسی باشد هم دشمن‌شناسی.
مدیر دفتر ادبیات پایداری با اشاره به سفری كه به روسیه داشت گفت: من و آقای بهبودی طی سفری رفتیم روسیه با نویسنده‌های جنگ آنجا آشنا شویم. ما را بردند به یك باغ بزرگ و گفتند كه این اتحادیه نویسندگان جنگ است. دقت كنید كه آن‌ها اتحادیه نویسندگان جنگ دارند. همه نویسندگان مسن بودند و فعالیت می‌كردند.
این نویسنده گفت: مسئول آن اتحادیه، كه یكی از بزرگ ترین نویسنده هایشان نیز به شمار می‌رفت در بیمارستان بستری بود. اما وقتی شنیده بود كه دو خبرنگار جنگی از ایران رفته اند روسیه دو ساعت از بیمارستان مرخصی گرفته و آمده بود كه با ما صحبت كند. جالب آن كه آن‌ها جنگ ما را رصد می‌كردند. چرا كه مناطق جنگی را می‌شناختند و از جنگ ما اخبار خوبی ارائه می‌دادند كه نشان از اطلاعاتشان داشت.
سرهنگی با اشاره به اهمیت ادبیات جنگ نزد مردم روسیه گفت: در آن اتحادیه به ما گفتند كه بالغ بر ۱۰۰۰ رمان درباره جنگ تولید كرده‌اند. آن‌ها معتقد بودند كه اگر ادبیات جنگ را از روسیه بگیرند روسیه جز یك خاك پهناور هیچ ندارد. ادبیات جنگ در واقع هویت روسیه را شكل می‌دهد.
وی درباره اسرای جنگ تحمیلی نیز گفت: یكی از سوژه‌های مهم برای ثبت خاطرات اسرای جنگ هستند. یك سرباز وقتی اسیر می‌شود دیگر فردی نظامی نیست بلكه یك فرد بی‌دفاع جنگی است. از این رو ادبیات اردوگاهی یكی از مهم‌ترین مسائلی است كه می‌باید فعالان این حوزه بدان بپردازند.
مرتضی سرهنگی معتقد است اگر قوانینی كه در ایران نسبت به اسرای جنگی تصویب شده مطبوعاتی شود آنگاه كنوانسیون ژنو كه متولی تصویب قوانین برخورد با اسرای جنگی بوده شرمنده خواهد شد.

https://siasatrooz.ir/vdcb58b9.rhb5wpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی