پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۴:۲۷
کد مطلب : 91002
اتحادیه اروپا تحریم‌های روسیه را تمدید کرد

مسكو و غرب همچنان سرشاخ

مسكو و غرب همچنان سرشاخ

اتحادیه اروپا ديروز با تمدید تحریم‌های روسیه تا ماه آينده موافقت کرد تا روابط طرفين همچنان در جاده بحران باشند و اميدي به ترميم روابط طرفين نباشد.
در اقدامي كه نشانگر ادامه تقابل ميان روسيه و غرب است، اتحادیه اروپا تحریم‌های روسیه را ۶ ماه تمدید کرد. در همين حال آمریکا علاوه بر امضای توافقنامه مربوط به اعطای ضمانت وام ۲ میلیارد دلاری به اوکراین، بار دیگر روسیه را به اعمال تحریم‌هاي بیشتر تهدید کرد. جک لو وزیر خزانه‌داری آمریکا پس از امضای قرارداد مربوط به اعطای وام ۲ میلیارد دلاری به اوکراین، از آنچه که "تجاوز روسیه" نامید، انتقاد کرد و مقام‌هاي مسکو را به اعمال تحریم‌هاي بیشتر، تهدید کرده است.
جک لو در جمع خبرنگاران، تصریح کرد: ما آماده هستیم تا در صورت لزوم، تحریم‌هاي بیشتری را اعمال کنیم. برای پایان دادن به این اوضاع، ما به همکاری خود با متحدان خود برای افزایش فشار بر روسیه ادامه خواهیم داد. وزیر خزانه‌داري آمریکا گفت: تحریم‌ها مي‌تواند کاهش یابد اگر روسیه از مفاد توافقنامه مینسک که سپتامبر گذشته امضا شد، تبعیت کند. مسکو بارها اتهامات غرب در‌خصوص دست داشتن در تحولات شرق اوکراین را رد کرده است.مقام‌هاي صندوق بین‌المللی پول نیز هم‌اکنون در کی‌یف هستند تا در‌خصوص بسته نجات اقتصادی، مذاکره کنند. ارزش این بسته نجات اقتصادی ۱۷ میلیارد دلار است. دولت غربگرای اوکراین امیدوار است تا با دریافت این کمک مالی، بخشی از بدهی‌هاي خارجی خود را در سال ۲۰۱۵ میلادی پرداخت کند.از آغاز درگیری‌ها در شرق اوکراین تاکنون بیش از ۵ هزار نفر کشته شده‌اند.
وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که تلاش‌ها با هدف افزایش فشار بر روسیه از طریق اعمال تحریم‌های یک‌جانبه، مسکو را مجبور نخواهد کرد تا از آن چیزی که فکر می‌کند درست و عادلانه است، دست بکشد. سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مقاله‌ای که در نشریه هوریزون صربستان به چاپ رسیده است، نوشت: فشارهای ناشی از تحریم‌هاي یک‌جانبه، موجب نخواهد شد تا روسیه دست از آن چیزی که فکر مي‌کند، درست و عادلانه است، بردارد.
لاوروف افزود: ما در آینده به تلاش‌هاي خود برای ایجاد فضایی مطلوب با هدف حل و فصل مشکلات بزرگی که ملت اوکراین با آن روبرو است، ادامه خواهیم داد. البته این مساله را نیز باید در نظر گرفت که تلاش‌هایی که با هدف افزایش فشار بر روسیه از طریق اعمال تحریم‌هاي یک‌جانبه، انجام مي‌شود، ما را مجبور نخواهد کرد تا چیزی را که فکر مي‌کنیم درست و عادلانه است، کنار بگذاریم. از سوي ديگر مدودوف نخست‌وزیر روسیه هشدار داد که تلاش‌های غرب برای محدودیت فعالیت این کشور در ساختار سوئیفت، اقدام متقابل مسکو را به دنبال خواهد داشت.
در شرایطی که کشورهای غربی روسیه را تهدید کردند که اقدامات این کشور را در سیستم مالی بین‌المللی سوئیفت محدود می‌کنند، «دیمیتری مدودوف» نخست‌وزیر روسیه اعلام کرد که هرگونه اقدامی در این زمینه واکنش متقابل و بدون محدودیت روسیه را به دنبال خواهد داشت.
«تاس» به نقل از مدودوف نوشت:«ما شرایط را به خوبی زیرنظر داریم و اگر اینچنین تصمیمی گرفته شود، باید بگویم که واکنش اقتصادی خواهیم داشت و دیگر اقدامات را بدون محدودیت پیگیری می‌کنیم.» اواخر آگوست ۲۰۱۴ و در‌پی تنش‌ها میان روسیه و غرب بر سر مسئله اوکراین رسانه‌ها اعلام کردند که انگلیس قصد دارد با هدف اعمال تحریم‌های بیشتر مانع فعالیت روسیه در چارچوب سوئیفت شود با این حال کشورهای اروپایی از این پیشنهاد حمایت نکرده بودند. اما پس از ناآرامی‌های اخیر در ماریوپل برخی از کشورهای غربی بار دیگر روسیه را به خروج از سوئیف تهدید کردند. در سامانه سوئیفت سالانه ۱.۸ میلیارد دلار پول جا‌به‌جا می‌شود و فعالیت‌های بیش از ۱۰ هزار سازمان اقتصادی از ۲۱۰ کشور جهان را شامل
می‌شود.
خبر ديگر آنكه رئیس‌جمهور اوکراین در نامه‌ای برای همتای روس خود از وی خواست تا یکی از خلبانان این کشور را آزاد کند. «پترو پروشنکو» رئیس‌جمهور اوکراین در نامه‌ای برای «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه از وی خواست تا «نادیا ساوچنکو» خلبان هواپیمای نظامی اوکراینی را که سال گذشته دستگیر شده بود را آزاد کند.
«الحیات» نوشت که پروشنکو در پیامی تلویزیونی فرستادن این نامه را تائید کرد و گفت که صداقت تنها موضوعی نیست که بتوان آن را در حرف نشان داد بلکه آزادی ساوچنکو یکی از نشانه‌های آن است. ساوچنکو خلبان ۳۳ ساله‌ای است که از جدایی شرق اوکراین حمایت می‌کرد وی ژوئن گذشته در مناطق شرقی دستگیر و پیش از اینکه زندانی شود برای درمان به بیمارستان منتقل شد.
اين در حالي است كه معاون نخست‌وزیر روسیه گفت که پیشرفت در فناوری موشکی کشورش بدین معناست که ایالات متحده آمریکا دیگر قادر نیست موشک‌های هسته‌ای بالستیک روسیه را رهگیری کند.
سخنان "دیمیتری روگوزین"، معاون نخست‌وزیر روسیه مربوط به دستیابی روسیه به یک فناوری پیچیده و نامشخص است و تنها یک روز پس از آن مطرح می‌شود که رهبران ناتو اعلام کردند در نشست ماه فوریه درباره استراتژی‌ ائتلاف برای مقابله با تهدید هسته‌ای روسیه گفت‌وگو خواهند کرد. برخی منتقدان بر این باورند که روسیه می‌خواهد با بیان چنین ادعاهایی همچنان خود را قدرت برتر جهان نشان دهد در حالی که با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند و به دلیل مداخله در امور اوکراین با انتقاد غرب مواجه است.
در همين حال رئیس‌جمهوری آمریکا و صدراعظم آلمان طی تماسی تلفنی تشدید خشونت‌ها در شرق اوکراین را بررسی کردند. کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد: باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در مورد حمایت‌های روسیه از جدایی‌طلبان در شرق اوکراین و ناکامی مسکو در اجرای تعهداتش براساس توافقنامه مینسک ابراز نگرانی کردند. دو طرف همچنین توافق کردند که روسیه باید پاسخگوی اقداماتش در مورد بحران اوکراین باشد.
در این بیانیه آمده است: اوباما و مرکل درباره اهمیت نهایی شدن یک بسته قوی از حمایت‌های مالی برای اوکراین با هدف توانمند ساختن این کشور در ایجاد ثبات در اقتصادش توافق کردند. تشدید اخیر خشونت‌ها در شرق اوکراین مقامات اوکراین و جامعه جهانی را به شدت نگران کرده است. این در حالی است که سرگئی لاوروف،‌ وزیر خارجه روسیه نیز در اظهارنظری گفت که کشورش هر اقدام لازم را برای احیای روند صلح در اوکراین انجام خواهد داد.

https://siasatrooz.ir/vdcb5gb9.rhb8gpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی