دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۴۲
کد مطلب : 86062
آغاز گفت‌و‌گوهاي هسته‌اي از امروز با تغيير چيدمان مذاكره‌كنندگان امريكايي

حضور كارشناس خلع سلاح در تيم امريكايي!

حضور كارشناس خلع سلاح در تيم امريكايي!

تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان به ریاست رئیس دستگاه دیپلماسی در حالي در وين با اعضاي ۱+۵ براي گفتگوهايي جامع به مذاكره مي پردازد كه در ترکیب تیم آمریکایی تغییراتی روی داده قابل تأمل است.
عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان در مورد تیم مذاکره کننده طرف مقابل گفته بود؛ تا کنون خبری مبنی بر تغییر تیم مذاکره کننده به ما اعلام نشده و تا جایی که در جریان هستیم تیم مذاکرات طرف مقابل نیز همان نفرات هستند.
به نظر می رسد که باید هنگام انجام گفت‌وگوها طرفین از ترکیب تیم مذاکره کننده یکدیگر با خبر باشند تا در صورت نیاز به چینش مناسب تیم خود مبادرت ورزند.
اما آمریکایی ها در آخرین لحظه اعلام کردند که دو نفر به تیم مذاکره کننده خود افزوده اند که حضور یکی از آنها در تیم آمریکایی خارج از چارچوب مذاکرات هسته ای است.
در حالی که گفت وگوهای ایران و ۱+۵ تنها بر سر مسائل هسته ای است، آمریکا در این دور از مذاکرات «پل اروین»مدیرکل شورای امنیت ملی خود در حوزه خلع سلاح را گنجانده است.
در همین زمینه رهبر معظم انقلاب پیش از این فرموده بودند که گفت وگوها با ۱+۵ تنها بر سر مسائل هسته ای باید باشد نه موضوع دیگری. ایشان حتی پیش بینی کرده بودند که آمریکایی ها پس از موضوع هسته ای به موضوعات دیگری از جمله بحث حقوق بشر و مسائل نظامی و دفاعی ایران از جمله پیشرفت‌های موشکی کشورمان می پردازند و آنها را مطالبه خواهند کرد.
ایشان در دیدار ديروز خود با مردم تبریز به همین موضوع اشاره کرده و فرمودند؛«مسئله هسته ای بهانه آمریکا برای دشمنی است. سخنگویان آمریکا اکنون بحث حقوق بشر و موشکی را به میان می آورند. آمریکا با این همه فضاحت، آیا خجالت نمی کشد که اسم حقوق بشر را به زبان می آورد؟»
حضور چنین فردی از سوی آمریکا در تیم مذاکراتی خود نشان دهنده برنامه ریزی این کشور برای طرح موضوع نظامی و موشکی در گفت وگوهای ۲۹ بهمن است.
آمریکایی ها پس از توافق اولیه در ژنو و آغاز اجرای آن همواره از یک گفت وگوی جامع سخن گفته اند. از نظر آنها گفت وگوهای جامع شامل بسیاری از مطالبات آنها می شود. در حالی که گروه ۱+۵ از شش کشور تشکیل شده و دو کشور آن که روسیه و چین هستند روبروی طرف غربی قرار دارند و این دو کشور به ویژه روسیه بارها نسبت به نقض توافق نامه از سوی آمریکا اعتراض کرده است.
ماری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که چندی پیش در یک بیانیه رسمی در سایت وزارت خارجه این کشور منتشر شد، خواهان آزادی سران فتنه در ایران شده بود، در باره تیم مذاکره کننده آمریکا اعلام کرده است، «وندی شرمن»، معاون وزیر خارجه آمریکا ریاست هیات آمریکایی را برعهده دارد. جیمز تیمبی، مشاور وزارت امور خارجه آمریکا در زمینه کنترل سلاح و امنیت بین‌الملل، آدام زوبین مدیرکل وزارت خرانه داری، ریچارد نفیو، معاون وزیر امور خارجه در حوزه تحریم ها، ماری هارف، معاون سخنگوی وزارت خارجه و آلن ایر سخنگوی فارسی زبان این وزارت خانه و هم چنین کارلوس دی جوانا دستیار ویژه معاون وزیر خارجه آمریکا در هیات آمریکایی حضور خواهند داشت. 

بحث درمورد موشک ها جزو خطوط قرمز ما در مذاکرات است
در همین زمینه محسن رضایی فرمانده اسبق سپاه پاسداران در واکنش به برخی مباحث مطرح شده از سوی امریکایی ها درباره مذاکرات بر روی موشک های بالستیک گفت: هیچ چیز رسمی هنوز با ایران مطرح نشده اما بحث موشک ها جزو خطوط قرمز ما در مذاکرات است.
اگر آمریکایی ها در جریان گفت وگوهای امروز موضوع توانایی نظامی و موشکی ایران را پیش بکشند و آن را جزئی از مطالبات خود عنوان کنند تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان هم می توانند درباره خلع سلاح رژیم صهیونیستی مطالبه جدی داشته باشند.
این رژیم بارها جمهوری اسلامی ایران را تهدید به حمله نظامی کرده است و حتی پس از انجام گفت وگوها و توافق اولیه خشم خود را نسبت به آن بروز داده است.
عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان چند روز پیش در گفت وگوی ویژه خبری به سخنان وندی شرمن معاون جان کری وزیر خارجه آمریکا که موضوع موشکی ایران را مطرح کرده بود پاسخ داد.
وی گفته بود؛موضوع مذاکرات با ۱+۵ تنها هسته ای است و به هیچ وجه وارد موضوع دیگری نمی شویم. این موضوع را در مذاکرات قبلی روشن کردیم و برای مذاکرات آینده نیز روشن است که به هیچ وجه وارد موضوع دیگری نمی شویم.
عراقچی گفت: روشن می کنم که به هیچ کسی اجازه نمی دهیم موضوع غیر هسته ای به ویژه دفاعی وارد شود. همان طور که در مذاکرات قبلی اجازه ندادیم وارد هیچ موضوع دیگری شوند، در مذاکرات آتی هم اجازه نمی دهیم . مسائل دفاعی قابل مذاکره نیست و از خطوط قرمز ماست.
اصرار آمریکایی ها برای ورود به مسائلی خارج از چارچوب گفت وگوهای هسته ای به نظر می رسد برای عقیم گذاشتن مذاکرات انجام می شود.
کارشناسان مسائل سیاسی در این زمینه اعتقاد دارند که آمریکایی ها با بالا بردن سطح توقعات و مطالبات خود سعی دارند جمهوری اسلامی ایران را در شرایط دشوار پای میز مذاکره قرار دهند.
تحلیلگران معتقدند که آمریکا در صدد آن است تا با طرح اینگونه خواسته های نابجا و خارج از چارچوب مذاکرات هسته‌ای ایران را وادار کند تا میز مذاکره را ترک کند.
اما ديروز رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مردم آذربایجان فرمودند؛«تصور برخی مسئولان دولت قبل و دولت کنونی این بود که اگر در قضیه هسته ای با آمریکا مذاکره کنیم، موضوع حل می‌شود. روز اول امسال در مشهد اعلام کردم که مخالفتی ندارم، اما خوش بین نیستم که به جایی برسد. ببینید بجایی نرسیده و پی در پی اظهارات سخیف آمریکایی ها را ببینید.
ایشان در همین زمینه تأکید کردند؛«کاری که وزارت خارجه و مسئولان دولتی ما شروع کردند ادامه پیدا خواهد کرد و ایران نقض قرار نمی کند، اما اکنون هم می گویم که فایده ای ندارد و بجایی نخواهد رسید. آمریکا با اصل انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی و پرچمی که شما مردم بلند کردید، دشمن است.»
با سخنان رهبر معظم انقلاب که فرمودند «ایران نقض قرار نمی کند»، این سناریوی آمریکا برای فشار به ایران برای خروج از مذاکرات دیگر اثری نخواهد داشت. آمریکایی ها دنبال آن هستند تا این اتفاق بیفتد. «جام جم آنلاين»

https://siasatrooz.ir/vdcb5gbw.rhb00piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

محمد
مرگ بر آمریکا