يکشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۱
کد مطلب : 111614

نظارت بر بازار، شرط لازم برای اجرای طرح افزایش قیمت بنزین

طبیعی است که مردم نسبت به تصمیم دولت در افزایش قیمت بنزین نگران باشند، چون تجربه چنین تصمیماتی را داشته اند و دیده اند که دولت در بحث نظارتی و

طبیعی است که مردم نسبت به تصمیم دولت در افزایش قیمت بنزین نگران باشند، چون تجربه چنین تصمیماتی را داشته اند و دیده اند که دولت در بحث نظارتی و کنترل شرایط بازار و فضای اقتصادی کشور ضعیف عمل کرده است.
با توجه به این که دولت محترم بدون آن که افکار عمومی را از تصمیم خود آگاه کند، طرح افزایش قیمت بنزین را ناگهانی و علیرغم همه سخنان و وعده‌‌هایی که داده می‌شد، اجرا کرد، -مسئولین دولتی همواره در طول سال تاکید می‌کردند که دولت برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد- به همین خاطر خیال مردم حداقل تا پایان سال اندکی راحت بود.
دولت وعده داده که پس از اجرای طرح افزایش قیمت بنزین نظارت و کنترل دقیق و شدیدی را بر بازار و عرضه کالاها و خدمات به مردم خواهد داشت تا افزایش قیمتی پس از اجرای تصمیم اتفاق نیفتد. نکته ای که حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب نیز روز گذشته در درس خارج فقه بر آن تاکید کردند. رهبر معظم انقلاب در این زمینه فرمودند؛ «مسئولان هر چه می‌توانند دقت و مراقبت کنند تا مشکلات این طرح (سهمیه بندی) برای مردم هر چه ممکن است کم شود.» ایشان تاکید کردند که اجرای این طرح به گرانی کالاها منجر نشود. حضرت آیت الله خامنه ای در سخنان خود نظر مثبت و یا منفی درباره طرح دولت و تصمیم سران قوا برای افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن اعلام نکردند اما براساس آنچه که در زمان تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی با محوریت سران سه قوه فرموده بودند از تصمیمات این شورا حمایت می‌کنند، اما این حمایت‌‌ها قطعاً و قاعدتاً مشروط است. مشروط به این که تصمیمات و اقدامات این شورا با محوریت سران سه قوه، زیانی به مردم وارد نکند، همانگونه که این شرط در سخنان روز گذشته ایشان در درس خارج فقه مطرح شد.
مجری طرح افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین، دولت تدبیر و امید است، حتی پیگیر آن نیز دولت بوده است و هر چند در قانون این اجازه به دولت داده شده اما برای اجرای آن نیز باید پیش زمینه‌‌هایی آماده شود تا چنین طرح پرمناقشه ای اجرا شود.
کارشناسان اقتصادی و تحلیل گران سیاسی بسیاری پس از آغاز اجرای طرح افزایش قیمت بنزین با این اقدام مخالفت کردند، مخالفت آنها دو وجه دارد، برخی زمان آن را مساعد نمی‌دانستند، برخی دیگر از روش به کار گرفته شده در آن گلایه داشتند.
منتقدین طرح افزایش قیمت بنزین اعتقاد دارند که اول چاه را حفر می‌کنند سپس منار را می‌دزدند، به این معنا که دولت نخست باید این موضوع را با مردم در میان می‌گذاشت، بستر را تا اندازه‌ای آماده می‌کرد، نگرانی افکار عمومی را تا حدی بر طرف می‌کرد و بخشی از مبالغی که وعده داده به حساب مشمولین واریز می‌کرد آنگاه دست به اجرای طرح افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن می‌زد که همگان دیدند که هیچ یک از این روش‌‌ها از سوی دولت اعمال نشد.
قطعا اعتراضات چند روز گذشته هزینه‌‌هایی به کشور وارد کرده است، هزینه‌‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، در این میان فرصت طلبان و اشراری که مترصد چنین اتفاقاتی هستند وارد معرکه شده و سعی می‌کنند جریان مطالبه به حق مردم را منحرف کنند و به سوی آشوب و فتنه بکشانند.
رسانه‌‌های خارجی نیز در این ماجراها هیچگاه ساکت نمانده اند و در این مواقع لاشخوروار سعی کرده اند تا با بزرگنمایی‌‌های دروغین فضا را آشفته تر جلوه دهند.
قدر مسلم در بحث اجرای طرح افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن، مساله مهم، مردمی هستند که در این طرح، تحت تأثیر قرار می‌گیرند و نگرانی همان ۱۸ میلیون خانواری که دولت آنها را پایش کرده، نگرانی بجا و به حقی است که باید اطمینان حاصل کنند اجرای خواسته دولت در افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن تاثیر منفی بر روند زندگی آنها نخواهد داشت چرا که، این قشر هم اکنون نیز تحت فشار اقتصادی قرار دارند. فشار اقتصادی که به خاطر ضعف مدیریت اقتصادی ایجاد شده و در طول ۶ سال گذشته به خاطر تمرکز زیاد بر روی برجام تشدید شده است.
مردم اکنون به خاطر تحقق نیافتن وعده‌‌های برجامی دولت ناخرسند هستند و برای همین خاطر، تضمین نیاز است که آیا دولت می‌تواند بازار را تحت کنترل داشته باشد و اجازه ندهد از این فضا علیه مردم سوء استفاده شود؟!

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcb88b8arhb80p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی