دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۳
کد مطلب : 89933
آغاز مطالعات اجرای فاز سوم قانون هدفمندی یارانه‌ها؛

بسته گرانی آب و برق به دولت رفت

بسته گرانی آب و برق به دولت رفت

معاون برنامه ریزی وزیر نیرو از آغاز مطالعات اجرای فاز سوم قانون هدفمندی یارانه‌ها در دولت خبر داد و اعلام کرد: وزارت نیرو سناریوهای افزایش قیمت آب و برق را به دولت ارسال کرد.
علیرضا دائمی در نشست خبری در پاسخ به پرسشي درباره برنامه‌های وزارت نیرو به منظور افزایش قیمت آب و برق برای سال آینده، گفت: وزارت نیرو در قالب لایحه بودجه سال آینده، سناریوهای پیشنهادی خود را برای افزایش قیمت آب و برق به دولت ارسال کرده است.
معاون برنامه‌ریزی وزیر نیرو با اعلام اینکه نحوه و میزان افزایش قیمت آب و برق برای سال آینده به نظر هیات دولت بستگی دارد، تصریح کرد: سناریوهای وزارت نیرو برای افزایش قیمت آب و برق متناسب با افزایش نرخ تورم در کشور به هیات دولت ارسال شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مهم‌ترین هدف از افزایش قیمت آب و برق، استفاده از ابزار تعرفه‌ها برای مدیریت مصرف حامل‌های انرژی و افزایش بهره‌وری در سطح صنایع آب و برق کشور است، بیان کرد: ایران جزو کشورهای پرمصرف آب و برق در جهان است که یکی از دلایل افزایش این دو عامل انرژی در کشور، پایین بودن تعرفه‌ها و قیمت فروش است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش مهر که آیا سال آینده در صورتی که فاز سوم هدفمندی یارانه‌ها اجرا نشود، باز هم شاهد افزایش قیمت آب و برق خواهیم بود؟ توضیح داد: هم‌اکنون مطالعات اجرای فاز سوم هدفمندی یارانه‌ها در سطح دولت آغاز شده است و دولت در حال بررسی گزینه‌های مختلف اجرای فاز سوم قانون هدفمندی یارانه‌ها است.
دائمی با یادآوری اینکه افزایش قیمت آب و برق و اجرای فاز سوم هدفمندی یارانه‌ها به نظر دولت بستگی دارد، تاکید کرد: وزارت نیرو سناریوهای افزایش قیمت خود را در قالب اجرا و یا عدم اجرای فاز سوم قانون هدفمندی یارانه‌ها به دولت ارسال کرده است.
معاون برنامه‌ریزی وزیر نیرو در تشریح مهم‌ترین برنامه‌های صنعت برق به منظور کاهش اتلاف انرژی، گفت: در حال حاضر مهم‌ترین برنامه‌های اولویت‌دار وزارت نیرو، افزایش بهره‌وری و کاهش اتلاف انرژی در سطح شبکه تولید، انتقال و توزیع برق می‌باشد و این پروژه حتی از برنامه افزایش ظرفیت تولید برق و نیروگاه‌سازی هم اولویت‌دارتر است.
وی با یادآوری اینکه وزارت نیرو قصد دارد از ظرفیت‌های قانون بودجه سال گذشته و سال جاری به منظور کاهش اتلاف انرژی در سطح شبکه ملی برق استفاده کند، تصریح کرد: از این‌رو، از ظرفیت‌ها و پتانسیل بند ۱۹ قانون بودجه سال ۹۲ و تبصره ۱۱ قانون بودجه سال‌جاری برای اجرای این پروژه کلان استفاده خواهیم کرد.
معاون برنامه‌ریزی وزیر نیرو با اشاره به نیاز به اعتبار حدود ۱۲ هزار میلیارد تومانی برای کاهش اتلاف انرژی در سطح شبکه تولید، انتقال و توزیع برق، گفت: اجرای این طرح سه مرحله پیش‌بینی شده است که در مرحله اول باید راندمان تولید برق و نیروگاه‌ها از ۳۸ درصد فعلی به ۴۵ درصد افزایش یابد.
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین در مرحله دوم اجرای این پروژه، کاهش اتلاف انرژی و اصلاح شبکه انتقال برق در دستور کار قرار گرفته است.
دائمی با تاکید بر اینکه در مجموع پیش‌بینی می‌کنیم میزان اتلاف انرژی برق در سطح شبکه برق و انرژی کشور به حدود ۱۰ درصد تا پایان سال آینده کاهش یابد، خاطر نشان کرد: هم‌اکنون تمامی شرکت‌های نیروگاهی، شرکت‌های برق استانی و شرکت‌های توزیع نیروی برق در سراسر کشور برای تحقق این برنامه کلان بسیج شده‌اند.

دو چالش مهم صنعت برق
معاون برنامه‌ریزی و اموراقتصادی وزیر نیرو با تاکید بر اینکه مشکل اصلی صنعت برق انباشت بدهی‌هایی است که ناشی از واگذاری برخی از تاسیسات و باقی ماندن بدهی‌ها در داخل وزارت نیرو است، گفت: بیشتر کشورهای همسایه با ما مبادله انرژی دارند که این امر نشان‌دهنده موقعیت خاص ایران و توانایی و پتانسیل بالای صنعت است.
دائمی با اشاره به اینکه هم‌اکنون صنعت برق به‌لحاظ تعدد تولید و فناوری ساخت مشکلی ندارد، افزود: اگر بخواهیم منطقی و درست نگاه کنیم، مشکل اصلی صنعت برق انباشت بدهی‌هایی است که ناشی از واگذاری برخی از تاسیسات و واماندن بدهی‌ها در داخل وزارت نیرو است که در کنار تعرفه‌های بسیار پایین صنعت، موجب شده است این صنعت توازن و تعادل لازم را نداشته باشد.
وی افزود: با وجود مشکلات بزرگ این صنعت نقش ارزشمندی در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، پایه‌گذاری اقتصاد مقاومتی و کمک به توسعه کشور دارد. اگر این دو نکته برطرف شود، صنعت برق مسیر تاریخی خوبی را طی کرده و توانایی لازم را برای توسعه هرچه بیشتر دارد.
وی خاطر نشان کرد: تلاش ما باید در زمینه به‌روز کردن دانش فنی برای تولید انرژی با بازده بالاتر و مصرف سوخت کمتر متمرکز شود.
معاون وزیر نیرو افزود: قدرت صنعت برق کشور در سال‌جاری برای تامین برق پایدار و باکیفیت به‌ویژه در اوج مصرف تابستان ۹۳ به خوبی نمایان شد و با توجه به افزایش هفت درصدی میزان مصرف برق، برق موردنیاز مردم و صنایع کشور در سال‌جاری بدون مشکل خاصی تامین شد.
دائمی با تاکید بر اینکه ایران جزو معدود کشورهایی است که توانایی احداث واحدهای نیروگاهی را دارد، افزود: تلاش زیادی در این مسیر شده و ظرفیت‌های بسیار زیادی هم به‌دست آمده است، اما این نباید موجب شود از مسیر توسعه و تکمیل یافته‌ها بازبمانیم.
وی ادامه داد: ما هنوز مسیر طولانی در بالا بردن بهره‌وری، افزایش دانش فنی و فناوری‌های نو در تولید نیروگاه‌ها داریم. باید به سمت افزایش بهره‌وری و بهینه کردن واحدهای تولیدی از نظر ساخت و فناوری حرکت کنیم.
دائمی با اشاره به توسعه توانمندی‌های صنعت برق در بخش خصوصی، تصریح کرد: وقتی صحبت از واحد نیروگاهی و توربین‌های بزرگ می‌شود مجموعه‌های موفقی در کشور نظیر گروه مپنا وجود دارند. وی ادامه داد: ظرفیت‌سازی برای نیروگاه‌های کوچک و پراکنده (DG) نیز از این شرکت آغاز شده است اما مپنا در واحدهای بزرگ حرف نخست را در منطقه خاورمیانه می‌زند.
معاون برنامه‌ریزی و اموراقتصادی وزیر نیرو با اشاره اهمیت صندوق‌ها و موسسه‌های سرمایه‌گذاری در تامین طرح‌ها، گفت: این صندوق‌ها ابزاری هستند که می‌توانند در توسعه صنایع مختلف از جمله آب و برق بسیار موثر باشند. در عین حال این ابزار منابع پایداری را می‌توانند برای صنعت تامین کنند.
به گفته دائمی، هم‌اکنون تمامی نقاط کشور تحت پوشش خدمات برق‌رسانی است و ۵۵ هزار روستا به برق دسترسی دارند.

https://siasatrooz.ir/vdcbf9bw.rhb9fpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی