دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۶
کد مطلب : 89645

تقابل دو ديدگاه در آوردگاه تحولات منطقه

غرب آسيا ( خاورميانه) اصلي ترين كانون تحولات جهاني است بگونه‌اي كه تاثيرات آن نه منطقه بلكه سراسر جهان را در بر مي‌گيرد. ارزيابي تحولات منطق

غرب آسيا ( خاورميانه) اصلي ترين كانون تحولات جهاني است بگونه‌اي كه تاثيرات آن نه منطقه بلكه سراسر جهان را در بر مي‌گيرد. ارزيابي تحولات منطقه در حوزه مبارزه با تروريسم و حمايت از كشورها در اين عرصه دو ديدگاه متفاوت را نشان مي‌دهد. ديدگاه‌هايي كه در قالب ديدگاه جمهوري اسلامي ايران و آمريكا قابل پردازش است.
هر چند آمريكايي‌ها تلاش دارند تا خود را محور مبارزه با داعش و حمايت از كشورهاي منطقه معرفي نمايند اما بررسي ريشه‌اي رفتارهاي ايران و آمريكا حقيقت امر را آشكارتر مي سازد.
در حوزه مبارزه مستقيم با تروريسم به اذعان جهانيان جمهوري اسلامي ايران به عنوان قرباني تروريسم بيشترين مبارزه را با اين گروه‌ها داشته است كه نه تنها در مقابله با تهديدات تروريست‌ها عليه كشورمان بلكه در حمايت از عراق در حملات اخير داعش به اين كشور قابل مشاهده كرد كه جهانيان نيز به آن اذعان كرده‌اند. در نقطه مقابل آمريكا با تقسيم تروريسم به خود و بد آنها را كه در چارچوب منافع نبوده تروريست معرفي كرده و ساير گروه‌ها را مشروع دانسته است. جهانيان فراموش نكرده‌اند آمريكايي‌ها داعش را ايجاد و روانه منطقه كرده‌اند تا تامين كننده منافع اين كشور باشد. بر اين اساس به صراحت مي‌توان گفت كه در حوزه مبارزه مستقيم با تروريسم اين ايران است كه در صف مقدم قرار دارد و آمريكا يا ژست مبارزه را براي فريب افكار عمومي را مي‌گيرد و يا خود ايجاد كننده تروريسم است.
در حوزه ايجاد ائتلاف جهاني در مقابله با تروريسم ايران تمام ظرفيت‌هاي منطقه‌اي را، با محوريت مبارزان واقعي با تروريست‌ها به كارگرفته است كه نمود آن نيز مبارزه سوريه، حزب الله لبنان و ساير گروه‌هاي مقاومت با گروه‌هاي تروريستي و البته مقابله با رژيم صهيونيستي به عنوان پدر تروريسم مي‌باشد.
جهانيان اذعان دارند كه ائتلاف مذكور بيشترين كاركرد را در مبارزه با تروريسم داشته و اگر جهان به دنبال مقابله واقعي با تروريسم است بايد به اين جمع بپيوندد. در نقطه مقابل آمريكا ائتلافي موسوم به ائتلاف ضد داعش تشكيل داده كه از يك بسياري از آنها در قالب گروه‌هاي معارض سوري دستشان به خود مردم سوريه آغشته است و از سوي ديگر كشورهايي در اين ائتلاف حضور دارند كه خود از محورهاي ايجاد و گسترش تروريسم در منطقه هستند. به اذعان جو بايدن معاون رئيس جمهور آمريكا، كشورهاي تركيه، امارات و عربستان و قطر بيشترين نقش را در تقويت داعش داشته‌اند. كشورهايي كه امروز در جمع ائتلاف آمريكايي ايفاي نقش مي كنند و به ادعاي تلاش براي برقراري امنيت در منطقه را سر مي‌دهند. البته شرايط كشورهاي اروپايي عضو ائتلاف نيز بهتر از اين نمي‌باشد چنانكه اسناد نشان مي دهد كه كشورهاي فرانسه و انگليس بيشترين نقش را در ايجاد داعش داشته‌اند. بر اين اساس در اين حوزه نيز مي‌توان گفت كه آمريكا مردود گرديده و حرفي براي گفتن ندارد و حتي به جرم ايجاد تروريسم و حمايت از حاميان تروريسم بايد مجازات گردد.
اما فاز مهم از تفاوت رفتاري ايران و آمريكا را در كمك هاي اين كشورها به كشورهاي منطقه مي توان مشاهده كرد. آمريكايي‌ها در حالي ادعاي حمايت و تسليح كشورهاي منطقه نظير عراق و كشورهاي عربي حوزه خليج فارس و حتي لبنان را مطرح مي سازد كه در ازاي آن يا مبالغ گزافي را طلب مي كند و يا اينكه مطالبات سياسي از كشورها دارد چنانكه شرط آنان براي حمايت از عراق تشكيل دولت بر اساس منافع آمريكا بوده و در سوريه نيز تعيين نخست وزير به خواست واشنگتن مطرح شده است.
آمريكا رسما به دنبال باج گيري از كشورها به بهانه حمايت تسليحاتي از آنها هستند كه نتيجه آن نيز عدم عملي شدن وعده تسليح ارتش عراق و لبنان است. حال آنكه جمهوري اسلامي بارها اعلام داشته بدون هيچ چشم داشتي و صرفا براي حمايت از ملت‌هاي منطقه و برقراري امنيت حاضر به اعطاي كمك‌هاي نظامي گسترده به كشورها مبارزه كننده با تروريسم است. رويكردي كه نمود عيني آن آمادگي ايران براي تامين نيازهاي ارتش عراق و لبنان است كه به اذعان جهانيان گرايش منطقه از منطقه از جمله لبنان در برخورداري از توانايي‌هاي ايران زمينه ساز پيروزي اين كشورها بر تروريسم خواهد بود چرا كه آمريكا نشان داده كه صداقتي در تسليح كشورها ندارد و صرفا به دنبال باج‌گيري است.

محمد رضا آذين

https://siasatrooz.ir/vdcbs0bw.rhb9apiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی